-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
θυμιο, αξιοθαυμαστος!
ποτε θα με υιοθετησεις;Αν είσαι μελαχρινή, 22 ως 27 ετών, με ύψος 1,70 και ιδανικές αναλογίες, πέρνα να πάρεις το έξτρα κλειδί που έχω
-
Δεδομένης της προόδου της επιστήμης, θα πρότεινα να βάλεις κι άλλους περιορισμούς.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεδομένης της προόδου της επιστήμης, θα πρότεινα να βάλεις κι άλλους περιορισμούς.Πιστοποιητικό γέννησης πχ;
-
Θύμιο
-
εκαμνα το μερεντικο που ελεγα. καλο ειναι αλλα πολυ κουβερτουρογευση!
απορια: με μιση κουβερτουρα και μιση γαλακτος θα μερεντιασει καλυτερα ή να δοκιμασω μονο με γαλακτος;
δεν ειχα τι να κανω την περισσια κρεμα γαλακτος κι εκανα αυτη τη καρμποναρα. Καλοδεχουμενα τα σχολια για το πως τη φχιαχνετε εσεις
απορια: ζεστη ηταν πανοστιμη. μεχρι αυριο το μεσημερι θα κρατησει ή να τη βαλω στο ψυγειο;
-
Η καρμπονάρα δεν κρατά εκτός ψυγείου. Και η αυθεντική γίνεται με αυγό και όχι με κρέμα γάλακτος... Καλοφάγωτη...
Για τη μερέντα αν δεν προσθέσεις κρέμα φουντουκιού (που δεν είναι σοκολάτα) δεν θα μερεντιάσει ότι και να κάνεις
-
Ψυγείο φυσικά!
Ζέσταμα είτε σε φούρνο μικροκυμάτων, είτε με προσθήκη ελάχιστου νερού στο σκεύος, χαμηλή θερμοκρασία και κλειστό καπάκι.
-
Αμα θες να κρατάς μακαρόνια για επόμενη μέρα (που δεν το βρίσκω καλό γιατί είναι ευκολο να γίνουν) καλύτερα να τα κρατάς σκέτα και να προσθέτεις οτι θές την στιγμή που θα τα φτιάξεις.
Οι συνταγές παρέας είναι κακό site.
-
καρμπονάρα αυτό που έκαμες μια φορά δεν είναι
Και τώρα μου θύμισες ότι έχω ένα κομάτι ιταλικό μπέικο στο ψυγείο το οποίο πρέπει να γίνει καρμπονάρα ασαπ
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
@egobrainΑμα θες να κρατάς μακαρόνια για επόμενη μέρα (που δεν το βρίσκω καλό γιατί είναι ευκολο να γίνουν) καλύτερα να τα κρατάς σκέτα και να προσθέτεις οτι θές την στιγμή που θα τα φτιάξεις.
Οι συνταγές παρέας είναι κακό site.
ειναι που κανω τα φαγητα μου απ' την προηγουμενη. θα το 'χω υποψη.
για τη σοκολατα εχεις σχολιο;για 'μενα τον αμορφωτο ειναι χρησιμη αυτη η σελιδα. Κοιταω εκει + στης αργυρως + bettyscuisine. Τι να καμω;
τριφτη, για το πως τη φχιαχνετε ρωτησα οχι για το ποσο λαθος την εκανα εγω
φχαριστω ολους για τις απαντησεις
-
Δοκίμασε με γαλακτός ή μισή μισή μέχρι να πετύχεις τη γεύση που σου αρέσει.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Πάντως την συνταγή του παυλίδη δεν θα να την πετύχεις ετσι. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η μερεντα.
-
Δεν είναι καμια επιστήμη, φρέσκο αυγο, παντσέτα, παρμεζάνα και μακαρόνια
Χτυπάς τα αυγά με την παρμεζάνα και το πιπεράκι σε ένα μπολ (εγώ βάζω ένα αυγό για κάθε μερίδα μακαρόνια, αλλά δε φτιαχνω πάνω απο δυο, πολλοί για παραπάνω βάζουν μόνο τον κρόκο μετά τα 2 αυγά), βράζεις τα μακαρόνια και σε ένα τηγανι τσιγαρίζεις ελαφρά την παντσέτα.
Στραγγίζεις μακαρόνια ρίχνεις παντσέτα μες στην κατσαρόλα και περιχύνεις το αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τα αφερείς και σερβίρεις ΑΜΕΣΩΣ, με έξτρα παρμεζάνα και πιπεράκι ον δε τοπ.εδίτ: τί μπέηκον, παντσέτα, είχε κολήσει το μυαλό μου
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Αμα θες να κρατάς μακαρόνια για επόμενη μέρα (που δεν το βρίσκω καλό γιατί είναι ευκολο να γίνουν) καλύτερα να τα κρατάς σκέτα και να προσθέτεις οτι θές την στιγμή που θα τα φτιάξεις.
Οι συνταγές παρέας είναι κακό site.
ειναι που κανω τα φαγητα μου απ' την προηγουμενη. θα το 'χω υποψη.
για τη σοκολατα εχεις σχολιο;για 'μενα τον αμορφωτο ειναι χρησιμη αυτη η σελιδα. Κοιταω εκει + στης αργυρως + bettyscuisine. Τι να καμω;
τριφτη, για το πως τη φχιαχνετε ρωτησα οχι για το ποσο λαθος την εκανα εγω
φχαριστω ολους για τις απαντησεις
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
εκαμνα το μερεντικο που ελεγα. καλο ειναι αλλα πολυ κουβερτουρογευση!απορια: με μιση κουβερτουρα και μιση γαλακτος θα μερεντιασει καλυτερα ή να δοκιμασω μονο με γαλακτος;
Γραψε εκατο φορες 'μου τα 'λεγε ο trident και τον αγνοησα, δεν θα το ξανακανω'
ποια σοκολατα παιρνω απο το sm γι' αυτο; -> http://www.argiro.gr/Γλυ ... E%B1%CF%82
αν βαλεις κουβερτουρα θα βγει πικρο, αν βαλεις κανονικη γαλακτος ενδεχομενως να εχεις ενα μικρο θεματακι με τα υπολοιπα που εχει μεσα, λαδια κλπ. Βαλε μιση μιση για αρχη. Θα σου προτεινα να φτιαξεις μιση δοση απο αυτη που λεει, ωστε να περιοριστει το λαθος.
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε μπαιν μαρι, οχι κατευθειαν στην κατσαρολα θα ελεγα.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δοκίμασε με γαλακτός ή μισή μισή μέχρι να πετύχεις τη γεύση που σου αρέσει.Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Πάντως την συνταγή του παυλίδη δεν θα να την πετύχεις ετσι. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η μερεντα.
ΟΡΘΟΝ, χωρις φουντουκι και λαδι που πας?
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Αμα θες να κρατάς μακαρόνια για επόμενη μέρα (που δεν το βρίσκω καλό γιατί είναι ευκολο να γίνουν) καλύτερα να τα κρατάς σκέτα και να προσθέτεις οτι θές την στιγμή που θα τα φτιάξεις.
Οι συνταγές παρέας είναι κακό site.
ειναι που κανω τα φαγητα μου απ' την προηγουμενη. θα το 'χω υποψη.
για τη σοκολατα εχεις σχολιο;για 'μενα τον αμορφωτο ειναι χρησιμη αυτη η σελιδα. Κοιταω εκει + στης αργυρως + bettyscuisine. Τι να καμω;
τριφτη, για το πως τη φχιαχνετε ρωτησα οχι για το ποσο λαθος την εκανα εγω
φχαριστω ολους για τις απαντησεις
Καλά πέσαν να σε φάνε με το ζυμαρικό! Πες κι εσύ οτι είναι α λα κρεμ να τελειώνουμε
Για τη μερέντα (αν και δε ξέρω τι συνταγή ακολούθησες), δοκίμασε να τη 'σπάσεις' με λίγη κρέμα γάλακτος (όχι ελαφριά βέβαια).
edit: τώρα είδα το λινκ. Δοκίμασε με λίγη σοκολάτα γάλακτος, όπως έγραψαν και οι προηγούμενοι. Αν πάντως θέλεις να θυμίζει μερέντα, πρέπει να βάλεις και φουντούκι μέσα.
-
Και στην φέτα πάντα βιτάμ κάτω από την 'μερέντα'
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
να 'σ' καλα.
Δοκίμασε με γαλακτός ή μισή μισή μέχρι να πετύχεις τη γεύση που σου αρέσει.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Πάντως την συνταγή του παυλίδη δεν θα να την πετύχεις ετσι. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η μερεντα.
ΟΡΘΟΝ, χωρις φουντουκι και λαδι που πας?
Δεν ηθελα να βγει ιδια με την μερεντα, ως ενδεικτικο την ανεφερα. Απλα περιμενα μια σοκολατογευση πιο κοντα στα μερεντοειδη.
Καλά πέσαν να σε φάνε με το ζυμαρικό! Πες κι εσύ οτι είναι α λα κρεμ να τελειώνουμε
Για λογους που δεν γνωριζω θεωρειται αυτονοητη καποια γνωση. Κι εχω γραψει δεκαεφτα φορες οτι ειμαι αμορφωτος στη κουζινα
Και στην φέτα πάντα βιτάμ κάτω από την 'μερέντα'
παντα! τωρα πηγαινα για τη γευση οποτε το δοκιμασα χωρις παρεα
-
Να σαι καλά γιαν που μου θύμισες ότι είχα παντσετα στο ψυγείο, 400gr μακαρόνια έφαγα
Και μιας και το θυμήθηκα, μην ξεχάσεις να ξεπλύνεις τα σκεύη με ξύδι, γιατί η αυγουλίλα δε φεύγει
-
Στην μερέντα κύριο λόγο στην γαμάτη γεύση της παίζει η πραλίνα φουντουκιού. Αν δεν έχει γεύση φουντούκι είναι σαν να τρως λιωμένη σοκολάτα. Και ειδικά η κουβερτούρα δεν κάνει για τέτοια.
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)