-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
ΙΣΩΣ AYTO TO KEIMENO NA EINAI TO ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ MOY
http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=104&article=2875
Γουγλάρουμε και λίγο λέμεεε
Τη θυμαμαι αυτην την ιστορια.Δε νομιζω οτι ηταν αυτος ο λογος .Αν θυμαμαι καλα ο ΝΔ συνεχισε μετα απο αυτη την ιστορια.
δεν ήταν αυτός ο λόγος. Ο ΝΔ συνεχισε να γράφει για χρόνια μετα από αυτήν την ιστορια
-
Ο χρήστης thess-hjke έγραψε:
Μπορεί να πει πολλά κανείς για το Δήμου για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί του σε όσα λέει. Πάντως για την εποχή του ήταν ο καλύτερος tester για ότι είχε σχέση με την τεχνολογία. Κείμενα από την πλευρά του απλού χρήστη , που δεν αποθεώνουν αυτό που χρησιμοποιεί ( με δικά του χρήματα τις περισσότερες φορές ) , αλλά αναδεικνύουν τα όποια μειονεκτήματα του. Ειδικά η στήλη του στο Ραμ ήταν απολαυστική.
Τέτοια κείμενα θα ήθελα να δω σε ένα τεστ παρά τα adventorial που έχουν κατακλύσει τον περιοδικό τύπο.Η στηλη που λες ηταν αντιστοιχη (οτι αντιστοιχια εχει ο Παντελιδης με την Μαρία Καλλας, 'και οι δυο τραγουδανε μωρέ') της στηλης του Jerry Pournelle στο περιοδικο Byte, που επαιζε απο το 1982 μεχρι το 2006, και μολις βρηκα οτι 'συνεχιζεται' σαν blog. Μαντεψε ποιος αντεγραψε ποιον, και το επαιζε και αθωος ο Ν.Δ.
-
Για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας το νέο απ' όσα κατάλαβα είναι ότι οι 4Τ θα ξανακυκλοφορήσουν στο άμεσο μέλλον υπό νέα δ/νση δίχως να ξέρουμε το πως και με ποιους συντάκτες!
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μπορεί να πει πολλά κανείς για το Δήμου για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί του σε όσα λέει. Πάντως για την εποχή του ήταν ο καλύτερος tester για ότι είχε σχέση με την τεχνολογία. Κείμενα από την πλευρά του απλού χρήστη , που δεν αποθεώνουν αυτό που χρησιμοποιεί ( με δικά του χρήματα τις περισσότερες φορές ) , αλλά αναδεικνύουν τα όποια μειονεκτήματα του. Ειδικά η στήλη του στο Ραμ ήταν απολαυστική.
Τέτοια κείμενα θα ήθελα να δω σε ένα τεστ παρά τα adventorial που έχουν κατακλύσει τον περιοδικό τύπο.Η στηλη που λες ηταν αντιστοιχη (οτι αντιστοιχια εχει ο Παντελιδης με την Μαρία Καλλας, 'και οι δυο τραγουδανε μωρέ') της στηλης του Jerry Pournelle στο περιοδικο Byte, που επαιζε απο το 1982 μεχρι το 2006, και μολις βρηκα οτι 'συνεχιζεται' σαν blog. Μαντεψε ποιος αντεγραψε ποιον, και το επαιζε και αθωος ο Ν.Δ.
Chaos Manor
Τι να λέμε, αν έκλεισε το BYTE (τόμος 500 σελίδες ψιλό-ψιλό χαρτί ήταν τότε στα 90's κάθε τεύχος) και το Economist, ποιά τύχη έχουν άλλα έντυπα...Ο ΝΔ όπως και να 'χει ήταν κόσμημα, ακόμα και για τους 4Τ της δεκαετίας του 90.
-
Mονο και μονο που στους 4τροχους εγραφε ο αειμνηστος Ραφαηλιδης εφτανε για να τους παρεις......ποιος Δημου τωρα.....
οσο για την ανακοινωση των συνεργατων ειναι εντελως λαθος κατα την γνωμη μου γιατι ειναι πρωσοποποιημενη σε λαθος timing και ισοπεδωτικη......αν εξαιρεσεις τον Θανο Ηλιοπουλο που ειναι πραγματικα κριμα να ειναι το ονομα του εκει και ισως τον Τριανταφυλλιδη (αν ειναι ο παλιος) ολοι οι αλλοι που υπογραφουν πηγαν την τελευταια δεκαετια στους 4τρ και ουτε.....
-
[/quote]Η στηλη που λες ηταν αντιστοιχη (οτι αντιστοιχια εχει ο Παντελιδης με την Μαρία Καλλας, 'και οι δυο τραγουδανε μωρέ') της στηλης του Jerry Pournelle στο περιοδικο Byte, που επαιζε απο το 1982 μεχρι το 2006, και μολις βρηκα οτι 'συνεχιζεται' σαν blog. Μαντεψε ποιος αντεγραψε ποιον, και το επαιζε και αθωος ο Ν.Δ.[/quote]
Δεν είχα ιδέα! Ένα από τα καλά που έκανε το ίντερνετ είναι και αυτό ,γνώση σε όλους. Ακόμα και αντιγραφή να ήταν όμως πάλι άξιζε νομίζω
-
Ο χρήστης kgrod έγραψε:
οσο για την ανακοινωση των συνεργατων ειναι εντελως λαθος κατα την γνωμη μου γιατι ειναι πρωσοποποιημενη σε λαθος timing και ισοπεδωτικη......αν εξαιρεσεις τον Θανο Ηλιοπουλο που ειναι πραγματικα κριμα να ειναι το ονομα του εκει και ισως τον Τριανταφυλλιδη (αν ειναι ο παλιος) ολοι οι αλλοι που υπογραφουν πηγαν την τελευταια δεκαετια στους 4τρ και ουτε.....O Τριανταφυλλίδης δεν είναι ο παλιός, ο ΚΤ. Αυτός είναι 'Σύμβουλος Έκδοσης' στο Drive και έχει εγκαταλείψει τους 4Τ εδώ και πολλά χρόνια. Από τότε, δηλαδή, που άνοιξαν κι άλλα περιοδικά αυτοκινήτου που έδιναν καλύτερο 'μεροκάματο'.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν 'δικαιούται δια να ομιλεί', όπως φαντάζομαι και οποιοσδήποτε άλλος δούλεψε απλήρωτος για μήνες για να ακούσει στο τέλος τον χαρακτηρισμό 'τσογλάνι' αντί για 'ευχαριστώ'.
Ειλικρινά, δυσκολεύομαι να κατανοήσω το επιχείρημά σας.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
οσο για την ανακοινωση των συνεργατων ειναι εντελως λαθος κατα την γνωμη μου γιατι ειναι πρωσοποποιημενη σε λαθος timing και ισοπεδωτικη......αν εξαιρεσεις τον Θανο Ηλιοπουλο που ειναι πραγματικα κριμα να ειναι το ονομα του εκει και ισως τον Τριανταφυλλιδη (αν ειναι ο παλιος) ολοι οι αλλοι που υπογραφουν πηγαν την τελευταια δεκαετια στους 4τρ και ουτε.....
O Τριανταφυλλίδης δεν είναι ο παλιός, ο ΚΤ. Αυτός είναι 'Σύμβουλος Έκδοσης' στο Drive και έχει εγκαταλείψει τους 4Τ εδώ και πολλά χρόνια. Από τότε, δηλαδή, που άνοιξαν κι άλλα περιοδικά αυτοκινήτου που έδιναν καλύτερο 'μεροκάματο'.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν 'δικαιούται δια να ομιλεί', όπως φαντάζομαι και οποιοσδήποτε άλλος δούλεψε απλήρωτος για μήνες για να ακούσει στο τέλος τον χαρακτηρισμό 'τσογλάνι' αντί για 'ευχαριστώ'.
Ειλικρινά, δυσκολεύομαι να κατανοήσω το επιχείρημά σας.
ποιος σας ειπε οτι το τσογλανια απευθυνεται στους εργαζομενους?απο που προκυπτει αυτο?γιατι εγω διαβαζω τον Καββαθα να αποκαλει τσογλανια εδω και 2 χρονια καποιους χαρτογιακαδες και golden boys για την ιστορια με το λιθογραφειο.........
Επισης οταν καποιος μιλαει για οικογενεια και για μια ζωη και στην ουσια ειναι στο περιοδικο ουτε μια δεκαετια και οταν παρουσιαζει καποιον που υποτιθεται οτι σεβεται την πορεια του οτι στην ουσια τα αρπαξε και σταματησε να ενδιαφερετε τοτε αυτος για μενα χανει οποιο δικιο εχει....... -
edit
-
Ο χρήστης thess-hjke έγραψε:
Η στηλη που λες ηταν αντιστοιχη (οτι αντιστοιχια εχει ο Παντελιδης με την Μαρία Καλλας, 'και οι δυο τραγουδανε μωρέ') της στηλης του Jerry Pournelle στο περιοδικο Byte, που επαιζε απο το 1982 μεχρι το 2006, και μολις βρηκα οτι 'συνεχιζεται' σαν blog. Μαντεψε ποιος αντεγραψε ποιον, και το επαιζε και αθωος ο Ν.Δ.[/quote]
Δεν είχα ιδέα! Ένα από τα καλά που έκανε το ίντερνετ είναι και αυτό ,γνώση σε όλους. Ακόμα και αντιγραφή να ήταν όμως πάλι άξιζε νομίζω[/quote]
εεεπ, δεν το εμαθα απο το ιντερνετ...
Διαβαζα πιο παλια την original εκδοχη και καποια στιγμη πετυχα στο Ram το Δημου... και σηκωθηκε η τριχα οταν καταλαβα τι εγινε... -
........Οι 26 (από τους 44) συμφώνησαν και βοήθησαν στη μετακόμιση σε νέα, φθηνά γραφεία στη Βάρη-Κορωπίου. Την Δευτέρα πήγαμε για δουλειά. Την Τρίτη 18 έκαναν ή συζήτησαν (ή οργάνωσαν ή κάτι που δεν ξέρω και δεν μ’ ενδιαφέρει), ασφαλιστικά μέτρα σε μία εταιρία που ήταν ήδη “νεκρή” απ’ την προηγούμενη διοίκηση
Οι 24 που θέλουν οι Τεχνικές Εκδόσεις να συνεχίσου να λειτουργούν με ρωτούν τι μπορούμε να κάνουμε.
Δυστυχώς δεν έχω άλλες απαντήσεις, Οι τελευταίες δόθηκαν με το “ξέσκισμα” (στη δουλειά), των 26 για να φτιαχτούν τα νέα γραφεία και να δοθεί η μάχη για να σωθεί μία εταιρία που, σε σύγκριση με τους υπερομίλους, ήταν σε σαφώς καλύτερη θέση._Κ.Κ.....
Μετά τα “ασφαλιστικά μέτρα” από τους 20 (από τους 43) εργαζόμενους εναντίον των Τεχνικών Εκδόσεων που, από το 2006, η οικονομική διαχείριση γίνεται από τις “Εκδόσεις Λυμπέρη” θα ήθελα να πω 2-3 πράγματα με την ελπίδα ότι, η ελπίδα δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα την ιστορική εταιρία
Διαβάζω σε μία φυλλάδα: “οι εργαζόμενοι στους 4Τροχούς κάνουν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της καταβολής των μισθών τους για 3,5 μήνες…”
Απεργία στους 4Τ και στις Τεχνικές Εκδόσεις! Την εταιρία που δημιούργησα με τη σύντροφο μου το 1970 και έχασα το 2006 όταν, μία λάθος επιλογή (συμμετοχή στη δημιουργία ενός μεγάλου λιθογραφείου με ποσοστό 40%), την οδήγησε στη χρεοκοπία και στη πώληση του 33,33% σε μία εκδοτική που ειδικεύονταν στο …life style! Οι Τ.Ε, εγώ, οι συνεργάτες μου αγοραστήκαμε από αυτό που, πιο πολύ απεχθανόμαστε στη ζωή μας!η 'τεχνικες εκδοσεις' ανηκει στον ομιλο λυμπερη.
τα δεδουλευμενα στους εργαζομενους τα χρωστα ο ομιλος λυμπερη, οχι ο καββαθας.
τα χρηματα απο την πωληση των 'τε' τα εδωσε για να εξοφλησει οσα χρωστουσε ο ιδιος απο τα δανεια της 'λαθος επιλογης', της συμμετοχης του στο 'μεγαλο λιθογραφειο'.διαβαζοντας το θεμα κ τις 'ειδησεις', αυτο που ερχεται στο μυαλο ειναι το παλιο, γνωστο 'δρυος πεσουσης, πας ανηρ ξυλευεται'.
ευχομαι στον ΚΚ καλο κουραγιο, ελπιζω να σταθει ορθιος.
στους εργαζομενους, ο τι κ σε ολους τους εργαζομενους που εχουν χασει τις δουλειες τους: ευχομαι ολα να πανε, τελικα, καλα. -
Το βασικό ερώτημα είναι αν ο εκδότης που αγόρασε τα δικαιώματα του τίτλου των 4ΤΡΟΧΩΝ έχει καμία δέσμευση και ως προς το ύφος, το στυλ, την εμφάνιση, τα πρόσωπα κτλ των 4ΤΡΟΧΩΝ ή απλώς πήρε το brand για να κάνει ένα περιοδικό αυτοκινήτου από την αρχή.
-
δεν νομίζω ν' αλλάξουν την μορφή...η όποια αλλαγή θα γίνει από το ύφος των συντακτών ειδικά αν είναι νέοι!
-
Ο χρήστης petrolhead έγραψε:
η 'τεχνικες εκδοσεις' ανηκει στον ομιλο λυμπερη.Απ΄όσο ξέρω η Τ.Ε. ανήκει 33.33% στο Λυμπέρη, 33.33% στον ΚΚ και τη ΣΚ και κατά 33.33% διασπορά στο ΧΑ.
Τα δεδουλευμένα τα χρωστάνε οι Τ.Ε. και άρα είναι εξίσου υπεύθυνοι και ο Λυμπέρης και ο Καββαθάς
Ο δε τελευταίος ως εκτελεστικός Πρόεδρος του ΔΣ από τουλάχιστον 27/11/2006 έως 8/1/2013 (βαρέθηκα να ψάξω πιο πίσω) σαφώς και φέρει και νομική και ηθική ευθύνη για ΟΛΑ όσα συνέβησαν στους 4Τ και τις Τ.Ε. (και για τα δεδουλευμένα και για την οικονομική διαχείριση και για την κατάληξη).
Δυστυχώς, και με κάθε σέβας στον ΚΚ, το 'εγώ απλώς προέδρευα' δε στέκει (ούτε καν στην περίπτωση της Alpha Press στέκει, απ΄όπου ξεκίνησαν όλα... αλλά ας μην πάμε τόσο πίσω, πόσο δε μάλλον δε στέκει για τις Τ.Ε.) και μάλλον τον εκθέτει παρά τον βοηθά.
ευχομαι στον ΚΚ καλο κουραγιο, ελπιζω να σταθει ορθιος.
στους εργαζομενους, ο τι κ σε ολους τους εργαζομενους που εχουν χασει τις δουλειες τους: ευχομαι ολα να πανε, τελικα, καλα.+1 σε όλα!
-
Επειδη βλεπω οτι η λεξη 'τσογλανια' που φερεται οτι ειπε ο ΚΚ για τους υπαλληλους του ,βαρυνε πολυ στη κριτικη εναντιον του μηπως θα μπορουσε καποιος να ανεβασει το σχετικο λινκ και ακουγοντας (σωστο διαβαζοντας) και τις δυο μεριες να σχηματισουμε και μεις μια ιδεα.......
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
η 'τεχνικες εκδοσεις' ανηκει στον ομιλο λυμπερη.
Απ΄όσο ξέρω η Τ.Ε. ανήκει 33.33% στο Λυμπέρη, 33.33% στον ΚΚ και τη ΣΚ και κατά 33.33% διασπορά στο ΧΑ.
Τα δεδουλευμένα τα χρωστάνε οι Τ.Ε. και άρα είναι εξίσου υπεύθυνοι και ο Λυμπέρης και ο Καββαθάς
εννοουσα οτι η 'εκδοσεις λυμπερη' ειχε το μανατζμεντ.
αν χρωσταει ο καββαθας σαν μετοχος, τοτε χρωσταει δεδουλευμένα κ το αλλο 33% του χαα;Δυστυχώς, και με κάθε σέβας στον ΚΚ, το 'εγώ απλώς προέδρευα' δε στέκει (ούτε καν στην περίπτωση της Alpha Press στέκει, απ΄όπου ξεκίνησαν όλα... αλλά ας μην πάμε τόσο πίσω, πόσο δε μάλλον δε στέκει για τις Τ.Ε.) και μάλλον τον εκθέτει παρά τον βοηθά.
ο ιδιος ο καββαθας λεει οτι δεν ειχε οικονομικη διαχειριση, δεν ξερω τη διαφορα μεταξυ εκτελεστικων κ μη εκτελεστικων μελων ενος δσ.
δικαστηκε κ αθωωθηκε επανειλημμενα, δεν μπορει να κανει τοσο λαθος το δικαστηριο, μπορει;
κ εγω πιστευω οτι ο καββαθας μπορουσε / επρεπε να δει τι γινοταν γυρω του, δεν βλεπω ομως πουθενα δολο εκ μερους του, αντιθετα με τον λυμπερη. ο καββαθας 'την πατησε', αλλα την πληρωσε: χρεωνεται αυτος την καταστροφη της εταιριας, ενω αυτη πλεον δεν του ανηκε! -
Χρωστάει η εταιρεία, όχι οι μέτοχοι προσωπικά. Αν έχει λεφτά στο ταμείο (ακόμα και δανεικά) η εταιρεία πληρώνει. Αν δεν έχει, βάζουν λεφτά από την τσέπη τους οι μέτοχοι κάνοντας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ή βαράει κανόνι (πτώχευση = δεν μπορώ να πληρώσω αυτά που χρωστάω).
Ο ΚΚ δικάστηκε και αθωώθηκε για την Alpha Press στην οποία ήταν μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ (νομίζω Πρόεδρος), όχι για τις Τ.Ε.
Το 'ο Λυμπέρης είχε το management' και το 'ο ΚΚ ήταν εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ' ουσιαστικά δεν ταιριάζουν. Μπορεί ο Διευθύνων Σύμβουλος (δηλαδή το day-to-day management) να ήταν του Λυμπέρη αλλά ένα εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, πόσο δε μάλλον Πρόεδρος (δηλαδή στρατηγική και σημαντικές αποφάσεις), σαφώς και φέρει και νομική και ηθική ευθύνη για την πορεία της εταιρείας (ενώ τα EDIT: μη εκτελεστικά είναι τα μόνα που μπορούν να πουν 'εγώ απλό μέλος του ΔΣ ήμουν').
Οσο και αν αγαπάμε τον ΚΚ δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε τέτοια προφανή φάουλ 'ααα εγώ δεν ξέρω τίποτα ήμουν αθώος' διότι ως γνωστόν την υπογραφή μας και το χχχχ μας πρέπει να προσέχουμε που το βάζουμε.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Επειδη βλεπω οτι η λεξη 'τσογλανια' που φερεται οτι ειπε ο ΚΚ για τους υπαλληλους του ,βαρυνε πολυ στη κριτικη εναντιον του μηπως θα μπορουσε καποιος να ανεβασει το σχετικο λινκ και ακουγοντας (σωστο διαβαζοντας) και τις δυο μεριες να σχηματισουμε και μεις μια ιδεα.......Αυτό νομίζω ότι είναι το επίμαχο κειμενάκι από το blog του και έχει αναφερθεί και εδώ.
*>…που, σε διάφορα blogs και sites, γράφουν ότι, οι Τεχνικές Εκδόσεις “δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους” χωρίς να συμπληρώσουν “οι Τεχνικές Εκδόσεις που ανήκουν στον όμιλο Λυμπέρη”.
Τα δημοσιογραφικά και άλλα τσογλάνια να ξέρουν ότι, από το 1970 ως το 2006, που η πλειοψηφία των μετοιχών και το μάνατζμεντ πήγε στις Εκδόσεις ~Λυμπέρη, οι Τεχνικές Εκδόσεις του Κώστα και της Σοφίας Καββαθά δεν καθυστέρησαν ούτε μία ημέρα την καταβολή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών
Αν μου έχει μείνει ίχνος αντοχής, αναπνοής και οικονομικών μέσων, θα μυνήσω για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητας μας σε όλους όσους το γράφουν, το διαδίδουν ή το ισχυρίζονται στα δικαστήρια
και μία απάντηση του ΚΚ:
-
Κοιτάξτε… τα διαβάζω κι’ εγώ. τα περισσότερα από μικρά άτομα που δεν εργάστηκαν (πραγματικά) ποτέ στη ζωη τους και την “έβγαλαν/βγάζουν” με δωράκια απ’ τα Γραφεία Τύπου αντιπροσωπειών.
Άλλα, και από “δημοσιογράφους”¨που έχουν μπλέξει τα κάτω τους άκρα γράφοντας ότι, η “Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε” οφείλει … 11 εκατ στο “κράτος”. Μια τρίτη κατηγορία είναι τα αγέρωχα αγόρια και κορίτσια που, ενώ δεν ήξεραν να βγάλουν να μάτια τους, αμοίβονταν με αστρονομικούτς μισθούς (4,5, 6 και 10.000 ευρώ/μήνα, όταν η Ελλάδα ζούσε τον μύθο της), από τους τραχανοπλaγιάδες του life style (με τα κοχίμπα και τις βίλες στο “νηγσί των ανέμων”),
Αισθάνομαι ότι, στα 36 χρόνια που ήμουν Διευθυντής των περιοδικών των Τ.Ε έκανα το καθήκον απέναντι στους δημοσιογράφους (και “δημοσιογράφους”), ένα στις αρχές, στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία, παντού
Γι’ αυτό, excuse my language, γαμώ δημοσιογραφικά, επαγγελματικά και κοινωνικά όποιον ισχυρίζεται, γράφει ή λέει το αντίθετο
http://kavvathas.com/2013/04/14/α% ... %B9%CE%B1/
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ενώ τα εκτελεστικά είναι τα μόνα που μπορούν να πουν 'εγώ απλό μέλος του ΔΣ ήμουν'Προφανώς εννοείς τα μη εκτελεστικά.
-
E ναι λοιπόν
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό