Nov 28, 2012, 11:23 AM

Ο χρήστης heras έγραψε:
Koστος και απο ποιον?

Έχουμε και λεμε (ακολουθεί σεντονάκι):
Μετά την έγκριση του κονδυλίου έπειτα απο σκληρές διαβουλέυσεις και διαπραγματέυσεις για σχεδόν έναν μήνα, ώπου και έμεινε ακίνητο το αμάξι (απλά το έβαζα να δουλέυει στο ρελαντί για την μπαταρία) ήρθε η χθεσινή μέρα . Ξεκίνησα απο το χωριό για Αγρίνιο και απλά σερνόμουν. Το αμάξι απλά σερνόταν (εννοώντας οτι δεν είχε καθόλου δύναμη). Η διαδρομή ευτυχώς είναι κατηφορική, οπότε απλά κατέβηκα ρολάροντας, δλδ αλλαγή σχέσεων στις 2000σαλ, ακόμη ποιο απλά η 6η δούλευε υπερωρίες . Τα νούμερα των καταναλώσεων απλά τραγικά απο 10-12λτ/100χλμ. Μην τα πολυλογώ μετά απο 1 ώρα και 20 λεπτά έφτασα στον εξατμισά με την επωνυμία Νταρίλας που βρίσκεται στην περιοχή του Αγ.Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο ώπου είχα κλείσει ραντεβού. Τον εξατμισά μου τον πρότειναν κάτι ξαδερφια μου, έπειτα έψαξα στο ίντερνετ ώπου διάβασα πάρα πολύ καλά λόγια και η τρίτη επιβεβαίωση ήταν απο έναν πολύ καλό μου φίλο. Πιάσαμε μια ψιλοκουβεντούλα και καταλήξαμε να μπεί ενας μεταλλικός καταλύτης των 300 κυψελών προδιαγραφών Euro 4, όχι τους 300 του Λεωνίδα ή της βουλής με κόστος 350€. Άφησα το αμάξι γιατί είχα διάφορες δουλειές και μου είπε να παω σε καμιά μιάμιση ώρα. Πράγματι πήγα την ώρα που μου είπε και το αμάξι εκείνη την ώρα το έβγαζε έξω, οπότε πλήρωσα και έφυγα. Μόλις έβαλα μπροστά το αμάξι με έκπληξη διαπίστωσα ότι χάθηκε η άγρια χροιά που είχε το αμάξι (χάθηκε ο αλήτικος ήχος που με συντρόφευε και γνωρίζουν οι κάτοχοι Μερκ με τον κινητήρα Μ111). Το καλύτερο όμως ήταν ότι απέκτησα ξανά γκάζι στο δεξί πεντάλ και σα να αρπάζει καλύτερα. Πήγα σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο για Μερκ απέναντι και έσβησα και το check engine χτύπησα και μια εξαιρετική τιμή για το μεγάλο σέρβις . Στα του δρόμου, επιστροφή στο σπίτι και επειδή η διαδρομή μου είναι στην ΕΟ ( ο Θεός να την κάνει) Αγρινίου-Καρπενησίου και ήταν ανηφορική το αμάξι είχε δύναμη και προπάντων χαμηλές καταναλώσεις. Η αίσθηση που μου έδωσε είναι ότι πάει καλύτερα απο πρίν με τον μαμά καταλύτη. Τώρα πρέπει να κάνω ένα ταξιδάκι για να δείξει την αξία του.
Επίσης ο εξατμισάς μου έφτιαξε μια σπασμένη βάση της εξάτμισης χωρίς να με χρεώσει κάτι παραπάνω.