-
Δεν νομίζω πως είναι δόκιμο να βάζουμε στρατιωτικούς και σώματα ασφαλεάις στον ίδιο παρανομαστή με τους λοιπούς εργαζομένους. Μιλάμε για μια πολύ ειδική κατηγορία που εκτελούν λειτούργημα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν νομίζω πως είναι δόκιμο να βάζουμε στρατιωτικούς και σώματα ασφαλεάις στον ίδιο παρανομαστή με τους λοιπούς εργαζομένους. Μιλάμε για μια πολύ ειδική κατηγορία που εκτελούν λειτούργημα.Γιατι όχι? Επάγγελμα δεν διάλεξαν? Με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, καλές αποδοχές, βρέξει χιονίσει (μονιμότητα), με πολύ γρήγορη συνταξιοδότηση. Δεν νομίζω ποσοστό λιγότερο από 99% να διάλεξαν να το κάνουν για κάποιο άλλο λόγο. Ίσως 1% να το βλέπει σαν λειτούργημα...ίσως λέω ε. Κατά τα αλλα για έναν η για όλους τους προηγούμενους λόγους το διάλεξαν.
Και φυσικά...άμα τους πεις, ρε φίλε...περιπολία, ρε φίλε..αστυνόμευση, εφευρίσκουν χίλιους λόγους σαν δικαιολογία που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (επικίνδυνο πολύ, λίγα λεφτά για να ρισκάρουν τη ζωή τους κτλ κτλ). Ώπα ρε μεγάλε...όταν διάλεξες αυτό το επάγγελμα δηλαδή σου είπε κάνεις ότι θα πληρώνεσαι για να κάθεσαι? Δεν ήξερες, δεν ρωτησες το job description? Και στην τελική αν άλλαξε κάτι και δεν σ'αρέσει...μπορείς πάντα να παραιτηθείς, με το ζόρι δεν κρατάει κανείς κανένα που μισοκανει καλά τη δουλειά του για το χ/ψ λόγο...στον ιδιωτικό τομέα θα πεινούσε άσχημα κάποιος τέτοιος και θα φιλούσε κατουρημενες ποδιές για να βρει μια δουλειά του κωλου. Καμία παραπάνω συμπάθεια λοιπόν...μια δουλειά ειναι όπως όλες, σε όποιον δεν αρεσει ας μην την κανει.Υγ. Ειδικά για τους στρατιωτικούς τι να πει κανείς...η πιο μεγάλη ρεκλα!!! Οποίος έχει περάσει από στρατό ξέρει!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Προφανώς δεν έχεις επαφή με το αντικείμενο...
Το νόημα του ποστ μου είναι ότι η ζωή τους είναι πολύ δυσκολότερη από αυτή των πολιτών και δεν θα πρέπει να κοιτάμε τις δυσκολίες αυτές για να λέμε ότι ο δάσκαλος καλοπερνάει συγκριτικά. Ο ένστολος το επέλεξε και το επιτελεί κατά πλειοψηφία χωρίς διαμαρτυρία για τις συνθήκες ή τους κινδύνους.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Το επάγγελμα του καθηγητή πόσο μάλλον του δασκάλου στον δημόσιο τομέα δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αν ξέρεις να επιβληθεις στα παιδιά ώστε να σε σεβαστούν και να μην σου πάρουν τον αέρα δεν έχεις πρόβλημα.Αναλογικά με το μισθό και τις απαιτήσεις του το επάγγελμα αυτό πρέπει να κατατάσσεται στα παραδεισένια. Οι μεταθέσεις δεν είναι κάτι τραγικό αν σκεφτούμε ότι στρατιωτικοί και αστυνομικοί είναι στην ίδια μοίρα με 10πλασιες αρμοδιότητες, ώρες εργασίας και μικρότερο μισθό.Ο ορισμός του δεν έχω ιδέα γιατί πράγμα μιλάτε αλλά πετάω την γνώμη μου.
Και μόνο ότι λες 'Αν ξέρεις να επιβληθεις στα παιδιά ώστε να σε σεβαστούν και να μην σου πάρουν τον αέρα δεν έχεις πρόβλημα' και επίσης 'Οι μεταθέσεις δεν είναι κάτι τραγικό' καταλαβαίνει κανείς πόση σχέση έχεις με το αντικείμενο. -
Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
Το επάγγελμα του καθηγητή πόσο μάλλον του δασκάλου στον δημόσιο τομέα δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αν ξέρεις να επιβληθεις στα παιδιά ώστε να σε σεβαστούν και να μην σου πάρουν τον αέρα δεν έχεις πρόβλημα.Αναλογικά με το μισθό και τις απαιτήσεις του το επάγγελμα αυτό πρέπει να κατατάσσεται στα παραδεισένια. Οι μεταθέσεις δεν είναι κάτι τραγικό αν σκεφτούμε ότι στρατιωτικοί και αστυνομικοί είναι στην ίδια μοίρα με 10πλασιες αρμοδιότητες, ώρες εργασίας και μικρότερο μισθό.
Ο ορισμός του δεν έχω ιδέα γιατί πράγμα μιλάτε αλλά πετάω την γνώμη μου.
Και μόνο ότι λες 'Αν ξέρεις να επιβληθεις στα παιδιά ώστε να σε σεβαστούν και να μην σου πάρουν τον αέρα δεν έχεις πρόβλημα' και επίσης 'Οι μεταθέσεις δεν είναι κάτι τραγικό' καταλαβαίνει κανείς πόση σχέση έχεις με το αντικείμενο.Μια ερώτηση μόνο...οι μεταθέσεις ειναι στο job description η όχι?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προφανώς δεν έχεις επαφή με το αντικείμενο...Τι να σου πω...bulls eye! Μέσα έπεσες! Χαχα!
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Μια ερώτηση μόνο...οι μεταθέσεις ειναι στο job description η όχι?Οι μεταθέσεις είναι μέρος του παιχνιδιού. Αλλά μετά από 4-5 χρόνια σε διαφορετικό μέρος (κάθε φορά) χάνεται η μαγεία του...
-
Μια ερώτηση μόνο...οι μεταθέσεις ειναι στο job description η όχι?
Οι μεταθέσεις είναι μέρος του παιχνιδιού. Αλλά μετά από 4-5 χρόνια σε διαφορετικό μέρος (κάθε φορά) χάνεται η μαγεία του...
Δεν πειράζει, αφού ειναι στο job description και παρόλα αυτά έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου επαγγέλματος, σημαίνει ότι ήταν αποδεκτό. Δεν μπορεί κάποιος να διαμαρτύρεται/βαρυγκομαει για κάτι που ήξερε ότι θα βρει μπροστά του κάνοντας κάποια επιλογή.
Αν δεν του αρεσει αυτό στο δημόσιο, ας παραιτηθεί και να κοιτάξει στον ιδιωτικό τομεα για δουλειά. Αν βρει (!) θα ειναι στο ίδιο μέρος (λιγο πολύ), με μισθό (της πείνας...ωρομίσθιος ως επί το πλείστον...εκεί να δεις όμως θα θέλουν να δουλεύουν όσο πιο πολύ γίνεται, όχι όπως στο δημόσιο), με σύμβαση 8-9 μηνών και τους υπόλοιπους ταμείο ανεργίας. Μια χαρά ακούγεται...γιατι δεν το κάνουν?Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Δεν πειράζει, αφού ειναι στο job description και παρόλα αυτά έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου επαγγέλματος, σημαίνει ότι ήταν αποδεκτό. Δεν μπορεί κάποιος να διαμαρτύρεται/βαρυγκομαει για κάτι που ήξερε ότι θα βρει μπροστά του κάνοντας κάποια επιλογή.
Αν δεν του αρεσει αυτό στο δημόσιο, ας παραιτηθεί και να κοιτάξει στον ιδιωτικό τομεα για δουλειά. Αν βρει (!) θα ειναι στο ίδιο μέρος (λιγο πολύ), με μισθό (της πείνας...ωρομίσθιος ως επί το πλείστον...εκεί να δεις όμως θα θέλουν να δουλεύουν όσο πιο πολύ γίνεται, όχι όπως στο δημόσιο), με σύμβαση 8-9 μηνών και τους υπόλοιπους ταμείο ανεργίας. Μια χαρά ακούγεται...γιατι δεν το κάνουν?Φαίνεται δεν ξέρεις γιατί πράγμα μιλάω. Δεν είναι κακό.
Όταν είπα για τις μεταθέσεις σε διαφορετικά σημεία (κάθε χρόνο) αναφερόμουν στο θεσμό των αναπληρωτών και όχι στο μονίμων.Να θυμήσω (για ακόμη μια φορά) ότι στους αναπληρωτές (περίπου 15000 με 20000 άτομα) μονιμότητα δεν υπάρχει, ότι η σύμβαση είναι 8-9 μήνες (όπως λες) ή και λιγότερο (αν προσληφθεί πιο αργά), ταμείο ανεργίας για τα 2-3 πρώτα χρόνια (μετά καπούτ) και πρόσληψη (μετάθεση δεν υφίσταται) σε οποιοδήποτε σημείο στο Ελλαδικό χάρτη. Και όλα αυτά με την ελπίδα (που μάλλον πέθανε) να ξαναγίνει ΑΣΕΠ μπας και προκύψει κανένας διορισμός στο επάγγελμα που σπόυδασαν.
Μπορεί τώρα κάποιος που είναι σε αυτήν την θέση να διαμαρτύρεται;
Τα υπόλοιπα 'αν δεν τους αρέσει να μην το κάνουν κλπ' τα ακούω βερεσέ. -
Το επάγγελμα του καθηγητή πόσο μάλλον του δασκάλου στον δημόσιο τομέα δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αν ξέρεις να επιβληθεις στα παιδιά ώστε να σε σεβαστούν και να μην σου πάρουν τον αέρα δεν έχεις πρόβλημα.Αναλογικά με το μισθό και τις απαιτήσεις του το επάγγελμα αυτό πρέπει να κατατάσσεται στα παραδεισένια. Οι μεταθέσεις δεν είναι κάτι τραγικό αν σκεφτούμε ότι στρατιωτικοί και αστυνομικοί είναι στην ίδια μοίρα με 10πλασιες αρμοδιότητες, ώρες εργασίας και μικρότερο μισθό.
Ο ορισμός του δεν έχω ιδέα γιατί πράγμα μιλάτε αλλά πετάω την γνώμη μου.
Και μόνο ότι λες 'Αν ξέρεις να επιβληθεις στα παιδιά ώστε να σε σεβαστούν και να μην σου πάρουν τον αέρα δεν έχεις πρόβλημα' και επίσης 'Οι μεταθέσεις δεν είναι κάτι τραγικό' καταλαβαίνει κανείς πόση σχέση έχεις με το αντικείμενο.Εχω εμμεση σχεση. Σε τι απο αυτα δεν εχω δικιο δηλαδη;
Οσο για τα σωματα ασφαλειας μονο καποιοι στοκοι τα επιλεγουν για τη μονιμοτητα οι υπολοιποι το επιλεγουν γιατι τους αρεσει. Κανενας τους δεν κλαιγετε χωρις λογο. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Εχω εμμεση σχεση. Σε τι απο αυτα δεν εχω δικιο δηλαδη;
Οσο για τα σωματα ασφαλειας μονο καποιοι στοκοι τα επιλεγουν για τη μονιμοτητα οι υπολοιποι το επιλεγουν γιατι τους αρεσει. Κανενας τους δεν κλαιγετε χωρις λογο.Λυπάμαι, αρνούμαι πλέον να σου απαντήσω γιατί έχεις άδικο. Τα έχουμε πει τόσες μα τόσες φορές τις προηγούμενες σελίδες. Μπορείς να τις διαβάσεις (και αν δεν τις διάβασες να τις ξαναδιαβάσεις). Τα λέει άλλωστε και πολύ καλύτερα ο soch ως εκπαιδευτικός.
Τώρα, όσον αφορά τα σώματα ασφαλείας, το αποδεικνύουν οι όλο και υψηλότερες βάσεις κάθε χρόνο ότι δεν το διάλεξαν αυτοί που θέλουν το σίγουρο αλλά όσοι αγαπούν το επάγγελμα. Δουλευόμαστε τώρα;
-
Το λογικό ειναι να επιλέξει σώμα στρατου για εργασία λόγω αποδοχών , το τρομακτικό ειναι να το επιλεξεις λόγω πεποιθήσεων ...
-
Ρε παιδιά, φαντάροι ΔΕΝ πήγατε; Δεν είδατε τι εστί καραβανάς; Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ισχύουν αυτά που λέτε;
-
Αυτό που μου αρέσει σε εσάς είναι ότι όλοι κρίνετε τα στραβά και άσχημα των άλλων επαγγελμάτων αλλά αυτή η κριτική δεν γίνεται ποτέ προς το δικό σας κλάδο. Εκεί είναι όλα καλά. Συνεχίστε παρακαλώ...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ρε παιδιά, φαντάροι ΔΕΝ πήγατε; Δεν είδατε τι εστί καραβανάς; Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ισχύουν αυτά που λέτε;Δηλαδή επειδή έχει και μερικούς 'καραβανάδες' σημαίνει πως δεν έχει αντίστοιχα και Αξιωματικούς ή Υπαξιωματικούς (με την κυριολεκτική έννοια των όρων); Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν και τα μαύρα πρόβατα. Δεν ξέρω με τι ασχολείσαι αλλά αν μου πεις θα σου βρω σίγουρα 2-3 υποτιμητικά παρατσούκλια για την φάρα σας.
-
....Και όλα αυτά με την ελπίδα (που μάλλον πέθανε) να ξαναγίνει ΑΣΕΠ μπας και προκύψει κανένας διορισμός στο επάγγελμα που σπόυδασαν.....γκουχ δεν σπούδασαν επάγγελμα, σπούδασαν επιστήμη...
Τουλάχιστον αναφέρεις το ΑΣΕΠ με θετικό τρόπο για τους εκπαιδευτικούς (οι συνδικαλιστές ακόμα τον καταριούνται, όπως συνήθως συμβαίνει όταν η αξιοκρατία ενοχλεί τους βολεμένους), αφού κάποιοι με περισσότερες γνώσεις και ικανότητες προτιμούνται έναντι των παλιών με επετηρίδα.
Οι αναπληρωτές έχουν όντως σοβαρό θέμα, ειδικά όταν αναγκάζονται ν' αλλάξουν πόλη με την προοπτική ολιγόμηνης και όχι καλοπληρωμένης εργασίας.
Οι μόνιμοι, ε, τουλάχιστον είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από όλους τους υπόλοιπους που εργάζονται 11 μήνες το χρόνο εκτός 'έδρας'. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
γκουχ δεν σπούδασαν επάγγελμα, σπούδασαν επιστήμη...
Τουλάχιστον αναφέρεις το ΑΣΕΠ με θετικό τρόπο για τους εκπαιδευτικούς (οι συνδικαλιστές ακόμα τον καταριούνται, όπως συνήθως συμβαίνει όταν η αξιοκρατία ενοχλεί τους βολεμένους), αφού κάποιοι με περισσότερες γνώσεις και ικανότητες προτιμούνται έναντι των παλιών με επετηρίδα.
Οι αναπληρωτές έχουν όντως σοβαρό θέμα, ειδικά όταν αναγκάζονται ν' αλλάξουν πόλη με την προοπτική ολιγόμηνης και όχι καλοπληρωμένης εργασίας.
Οι μόνιμοι, ε, τουλάχιστον είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από όλους τους υπόλοιπους που εργάζονται 11 μήνες το χρόνο εκτός 'έδρας'.Εννοείται ότι συμφωνώ με ΑΣΕΠ, με τις αξιολογήσεις και οτιδήποτε άλλο θα κάνει καλύτερους τους εκπαιδευτικούς και θα απομακρύνει (λέμε τώρα) αυτούς που δεν θα έπρεπε να κάνουν αυτό το επάγγελμα. Ο καλός και ο σωστός δεν έχει να φοβάται τίποτα και παρακαλάω οι αξιολογήσεις να γίνουν πραγματικότητα μπας και καθαρίσει ο κλάδος.
-
Λυπάμαι, αρνούμαι πλέον να σου απαντήσω γιατί έχεις άδικο. Τα έχουμε πει τόσες μα τόσες φορές τις προηγούμενες σελίδες. Μπορείς να τις διαβάσεις (και αν δεν τις διάβασες να τις ξαναδιαβάσεις). Τα λέει άλλωστε και πολύ καλύτερα ο soch ως εκπαιδευτικός.
Συγνωμη ρε παιδια αλλα επειδη εσεις λετε την αποψη σας πρεπει να συμφωνουν ολοι οι υπολοιποι και να μη γραφουν τη δική τους??
Εγω διαφωνω πολλες σελιδες τωρα και με τον soch .Απαγορευεται?
Και εγω τα εχω πει εδω και πολλες σελιδες.Μπορεις να τις ξαναδιαβασεις. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Λυπάμαι, αρνούμαι πλέον να σου απαντήσω γιατί έχεις άδικο. Τα έχουμε πει τόσες μα τόσες φορές τις προηγούμενες σελίδες. Μπορείς να τις διαβάσεις (και αν δεν τις διάβασες να τις ξαναδιαβάσεις). Τα λέει άλλωστε και πολύ καλύτερα ο soch ως εκπαιδευτικός.
Συγνωμη ρε παιδια αλλα επειδη εσεις λετε την αποψη σας πρεπει να συμφωνουν ολοι οι υπολοιποι και να μη γραφουν τη δική τους??
Εγω διαφωνω πολλες σελιδες τωρα και με τον soch .Απαγορευεται?
Και εγω τα εχω πει εδω και πολλες σελιδες.Μπορεις να τις ξαναδιαβασεις.Είπα εγώ ότι δεν έχεις δικαίωμα να πεις την άποψη σου ή να διαφωνήσεις;
Με τα συμπεράσματα που βγάζουν κάποιοι, ενώ είναι έξω από τον χορό, διαφωνώ και γι'αυτό τους παραπέμπω σε άτομα που γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο και τα έχουν πει σε προηγούμενες σελίδες και δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε.
Δικαίωμα του καθενός είναι να συμφωνεί ή να διαφωνεί.
-
Εχω εμμεση σχεση. Σε τι απο αυτα δεν εχω δικιο δηλαδη;
Οσο για τα σωματα ασφαλειας μονο καποιοι στοκοι τα επιλεγουν για τη μονιμοτητα οι υπολοιποι το επιλεγουν γιατι τους αρεσει. Κανενας τους δεν κλαιγετε χωρις λογο.Λυπάμαι, αρνούμαι πλέον να σου απαντήσω γιατί έχεις άδικο. Τα έχουμε πει τόσες μα τόσες φορές τις προηγούμενες σελίδες. Μπορείς να τις διαβάσεις (και αν δεν τις διάβασες να τις ξαναδιαβάσεις). Τα λέει άλλωστε και πολύ καλύτερα ο soch ως εκπαιδευτικός.
Τώρα, όσον αφορά τα σώματα ασφαλείας, το αποδεικνύουν οι όλο και υψηλότερες βάσεις κάθε χρόνο ότι δεν το διάλεξαν αυτοί που θέλουν το σίγουρο αλλά όσοι αγαπούν το επάγγελμα. Δουλευόμαστε τώρα;
Kαι γαμώ τα επιχειρήματα!!! Τη μια δεν έχω ιδέα, την άλλη δε μου απαντάς. Αν είχες να αποδείξεις κάτι θα το έλεγες αλλά προφανώς δεν θες να κάνεις διάλογο γιατί δε σε παίρνει.
Όσο για τις βάσεις η ΣΣΕ και η ΣΣΑΣ έχουν υψηλές βάσεις γιατί προφανώς δεν είναι μπατε σκύλοι αλέστε και θέλουν ένα υψηλό επίπεδο μόρφωσης. Η ΣΜΥ είναι πολύ πιο κάτω.
Στην αστυφυλάκων μέχρι και πρόπερσι μπαίναν με 14500, έχουν πάει και κάτω από 14. Οι περσινές βάσεις ήταν υψηλές λόγω των μειωμένων θέσεων.
Αντιθέτως το παιδαγωγικό, μια εκ των ευκολότερων σχολών ΑΕΙ κυμαίνεται τα τελευταία χρόνια σε βάσεις άνω των 17000 μορίων καθώς εξασφαλίζει(τουλάχιστον μέχρι πρόπερσι) άμεση πρόσβαση στο δημόσιο. Οπότε μη μου λες ότι επιλέγουν τα σώματα ασφαλείας που έχουν 10πλάσιες απαιτήσεις για εξασφάλιση και μόνο και δεν το κάνουν αυτοί που επιλέγουν το επάγγελμα του δασκάλου.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....