-
Καλησπέρα και από μένα, θα ήθελα την βοήθεια σας στην έρευνα μου για ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο μέχρι 15.000€.
Με λίγα λόγια θέλω να μην είναι πάνω από 1600cc, 5θυρο κατά προτίμηση.
Καθημερινά κάνω γύρω στα 100 km, 60% περιφερειακό 40% πόλη.
Έχω στο μυαλό μου το Suzuki Swift και το Kia Rio, παρακαλώ όχι Fiat. -
Καλησπέρα και από μένα, θα ήθελα την βοήθεια σας στην έρευνα μου για ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο μέχρι 15.000€.
Λεον
-
Ronin..
-
Megane dci η c4 diesel.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ΛεονΔοκίμασα το καινούργιο 1.6 TDI, πολύ μέτριο μπορώ να πω.
Αρνητικά: Πάρα πολύ ελαφρύ τιμόνι ακόμη και σε μεγάλες ταχύτητες.
Κατανάλωση 7-8lt/100 λογικά λόγου του βάρους του.
Ψάχνω κάτι μικρότερο. -
Το Suzuki και το Rio,δεν είναι μικρομεσαία.....γίνου σαφέστερος!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Το Suzuki και το Rio,δεν είναι μικρομεσαία.....γίνου σαφέστερος!Oκ, να είναι μικρότερο από 4 μέτρα (για λίγο δεν πειράζει) γιατί έχω πρόβλημα στο χώρο του γκαράζ.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Megane dci η c4 diesel.Δεν νομίζω να με συμφέρει το πετρέλαιο γιατί κάνω λίγα χιλιόμετρα και την διαφορά θα την πληρώνω στα service.
-
Άρα θες supermini.
Το Renault Clio 0.9 TCE και το Ford Fiesta 1.0 Ecoboost είναι τα δύο καλύτερα της κατηγορίας. -
Άρα λογικά πρέπει να στραφείς σε κάτι άνετο και με σχετικά χαμηλά έξοδα.
-
Toyota Yaris 1.4 D
-
Fiesta 1.0 Ecoboost
-
-
Το Rio νομίζω πως είναι από τα πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα στα 4 μέτρα, ενώ έχει κορυφαίο πλαίσιο, 7 χρόνια εγγύηση, και την πλούσια έκδοση στα 1400cc την παίρνεις με ένα 12αρι χιλιάδες. Με 14 χιλιαρικάκια παίρνεις το 1.4 Diesel των 90 ίππων το οποίο νομίζω είναι το καλύτερο Rio που κυκλοφορεί. Εξάλλου ό,τι πληρώσεις τώρα παραπάνω, θα το κερδίσεις εν μέρει στην σίγουρα καλύτερη μεταπώληση στο μέλλον. Έχει και ροπούλα που το κάνει γρήγορο για τα άλογά του.
Τι άλλο παίρνεις με 15 χιλιάδες το πολύ σε βενζίνη?? Clio 0.9 TCe 90ps Dynamic ή Expression, Polo 1.2 TSI 105ps R-Line, Ibiza 1.2 TSI 105ps FR (με 15 το παίρνεις με αυτόματο 7αρι DSG), Swift 1.2 GLX (full extra), Fiesta 1.0 Ecoboost 100/125ps, Yaris 1.33 100ps Style
Αν δεν είχες το πρόβλημα χώρου θα σου έλεγα να δεις και το Megane 1.2 TCe των 115 ίππων στην έκδοση Progressive, που παίζει στα 13.500. -
Εσυ εγραψες οτι κανεις 100km την ημερα (δηλαδη χοντρικα 36500 το χρόνο) και πιστευεις οτι δεν σε συμφερει το πετρελαιο;
Τελωσπαντων, εσυ αποφασιζεις και αποτι καταλαβα θες σουπερμινι, αρα για μενα ειτε Clio ειτε Yaris. Προσωπικα θα πηγαινα χαλαρα στο Clio.
-
Ο χρήστης Tasos96 έγραψε:
Το Rio νομίζω πως είναι από τα πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα στα 4 μέτρα, ενώ έχει κορυφαίο πλαίσιο, 7 χρόνια εγγύηση, και την πλούσια έκδοση στα 1400cc την παίρνεις με ένα 12αρι χιλιάδες. Με 14 χιλιαρικάκια παίρνεις το 1.4 Diesel των 90 ίππων το οποίο νομίζω είναι το καλύτερο Rio που κυκλοφορεί. Εξάλλου ό,τι πληρώσεις τώρα παραπάνω, θα το κερδίσεις εν μέρει στην σίγουρα καλύτερη μεταπώληση στο μέλλον. Έχει και ροπούλα που το κάνει γρήγορο για τα άλογά του.
Τι άλλο παίρνεις με 15 χιλιάδες το πολύ σε βενζίνη?? Clio 0.9 TCe 90ps Dynamic ή Expression, Polo 1.2 TSI 105ps R-Line, Ibiza 1.2 TSI 105ps FR (με 15 το παίρνεις με αυτόματο 7αρι DSG), Swift 1.2 GLX (full extra), Fiesta 1.0 Ecoboost 100/125ps, Yaris 1.33 100ps Style
Αν δεν είχες το πρόβλημα χώρου θα σου έλεγα να δεις και το Megane 1.2 TCe των 115 ίππων στην έκδοση Progressive, που παίζει στα 13.500.Σε ευχαριστώ καταρχάς για το κατατοπιστικότατο post σου
Όσο και να θέλω να πείσω τον εαυτό μου για τη να αγορά ενός Ευρωπαϊκού αυτοκινήτου, έχοντας ήδη ξεγράψει από τον χάρτη την Γαλλία μετά από ένα Peugeot 307 και την Ιταλία δύο φορές με Fiat Punto και Fiat Stilo, δεν έχω και τις καλύτερες απόψεις για την Γερμανία για αυτό το χρηματικό ποσό. Λέω να πάω Ανατολικά μπας και σωθώ από την κατάρα που με κυνηγάει. -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Εσυ εγραψες οτι κανεις 100km την ημερα (δηλαδη χοντρικα 36500 το χρόνο) και πιστευεις οτι δεν σε συμφερει το πετρελαιο;Τελωσπαντων, εσυ αποφασιζεις και αποτι καταλαβα θες σουπερμινι, αρα για μενα ειτε Clio ειτε Yaris. Προσωπικα θα πηγαινα χαλαρα στο Clio.
Αρκετά χονδρικά έγραψα 100km την ημέρα, μόνο καθημερινές εκτός Σ/Κ.
-
Και πάλι πιστεύω πως το Diesel θα σε συμφέρει... Κοίτα το Rio 1.4 σε πετρέλαιο που σου είπα προηγουμένως.
-
Εγω σου λεω οτι κανεις 500km τη βδομαδα δλδ 2000km το μηνα.. βγαλε καλοκαιρι-γιορτες που κανεις και ταξιδια αλλα κοβονται τα καθημερινα..ε για καπου στις 25000klm το χρονο σε κοβω.. πας καρφι για diesel..
Παρε chevrolet aveo diesel που ναι και αμερικανικο.. αφου δε θες ευρωπαικο.. και επισης supermini ψαχνεις ουσιαστικα. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εγω σου λεω οτι κανεις 500km τη βδομαδα δλδ 2000km το μηνα.. βγαλε καλοκαιρι-γιορτες που κανεις και ταξιδια αλλα κοβονται τα καθημερινα..ε για καπου στις 25000klm το χρονο σε κοβω.. πας καρφι για diesel..
Παρε chevrolet aveo diesel που ναι και αμερικανικο.. αφου δε θες ευρωπαικο.. και επισης supermini ψαχνεις ουσιαστικα.Η διαφορά στα χρήματα μεταξύ diesel & βενζίνης (επιπλέον κόστος αγοράς - όφελος από μειωμένη κατανάλωση), μπορεί χονδρικά να υπολογιστεί ανάλογα τον αριθμό των χλμ ετησίως (μπορεί να δοκιμάσει με 15.000, 20.000, 25.000 χλμ), την κατανάλωση των μοντέλων που τον ενδιαφέρει, την τρέχουσα τιμή των καυσίμων και ένα υπολογισμό της συντήρησης...
-
Ο χρήστης Alyster έγραψε:
Έχω στο μυαλό μου το Suzuki Swift και το Kia Rio, παρακαλώ όχι Fiat.δεν θελω να αποπροσανατολισω το θεμα σου...αλλα μετα το 1ο μου ΦΙΑΤ, μεταχ 15-ετιας το πηρα, η εκτιμηση μου για την μαρκα ανεβηκε. Ειχα και εγω ενδοιασμους, σαν εσενα, ακουγωντας διαφορα, αν αυτο εννοεις.
ΚΙΑ απο μενα (μεταξυ των 2), η C3 (εχει κρυφες χαρες)
Αγορά καινούργιου μικρομεσαίου μέχρι 15.000€