-
Δεν έχει νόημα η σύγκριση, ούτε μπορεί να καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα.
Για την ιστορία πάντως, σε τι ηλικία πιστεύεις πως διορίζονται οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;
Για την πόλη που λες, φυσικά έχει επιλογή ο ειδικευόμενος σε ποιο νοσοκομείο θέλει να κάνει την ειδικότητα και περιμένει τα ανάλογα χρόνια.
Τέλος μη μου μιλάς ούτε για το τρελό ωράριο, ούτε για την υπερβολική κούραση. Με πατέρα ιατρό, την αδερφή της συζύγου ειδικευόμενη τώρα που μιλάμε & με 14 χρόνια σε φαρμακευτική που είχα συνεχείς επαφές, γνωρίζω πως εκτός η νόρμα δεν είναι αυτή. -
Σε άλλη χώρα ζούμε τότε.Εχεις παει ποτε σε νοσοκομειο μέρα εφημερίας;;ειδικότερα στηνΑθηνα;
Επίσης δε καταλαβαίνω γιατι λες να μη σου μιλάω για το ωράριο .οταν εφημερευουν ξεκινάνε στις 8 το πρωί και τελειώνουν την άλλη μέρα στις 3 ή όχι;;
Υπάρχουν βέβαια και διάφορες άμεσα σε κλινικές και νοσοκομεία αλλα τα βασικά ισχύουν για όλους.
Την ευθύνη και το άγχος δεν είδα να τα σχόλιαζεις.
Επίσης θα ήθελα να σου πω οτι νοσοκομεία που δίνουν πλήρη ειδικότητα δεν υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.Η μετακίνηση ειναι δεδομένη. Πλεονέκτημα εχουν οι κάτοικοι μεγάλων πόλεων . -
Σε άλλη χώρα ζούμε τότε.Εχεις παει ποτε σε νοσοκομειο μέρα εφημερίας;;ειδικότερα στηνΑθηνα;
Επίσης δε καταλαβαίνω γιατι λες να μη σου μιλάω για το ωράριο .οταν εφημερευουν ξεκινάνε στις 8 το πρωί και τελειώνουν την άλλη μέρα στις 3 ή όχι;;
Υπάρχουν βέβαια και διάφορες άμεσα σε κλινικές και νοσοκομεία αλλα τα βασικά ισχύουν για όλους.
Την ευθύνη και το άγχος δεν είδα να τα σχόλιαζεις.
Επίσης θα ήθελα να σου πω οτι νοσοκομεία που δίνουν πλήρη ειδικότητα δεν υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.Η μετακίνηση ειναι δεδομένη. Πλεονέκτημα εχουν οι κάτοικοι μεγάλων πόλεων . -
Τον ίδιο σεβασμό τρέφω για τον ευσυνείδητο γιατρό, τον ευσυνείδητο εκπαιδευτικό & τον ευσυνείδητο αστυνομικό. Και οι 3 έχουν άγχος και ευθύνη απέναντι στο λειτούργημά τους, απέναντι στους αρρώστους & τους συγγενείς, στα παιδιά & τους γονείς, στους πολίτες.
Και σταματώ εδώ. Διότι το 630€ vs 1.200€ ή το 6 ώρες vs 9 ώρες ακούγεται μπακαλίστικο.
Δυστυχώς μπακάληδες έχουμε γίνει όλοι. 3 το λάδι, 3 το ξίδι... -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις που έρχονται, με ποια οικογένεια σε άλλη πόλη; Ποιος σας είπε πως αν με μεταθέσουν, είναι υποχρεωμένοι να μετακινήσουν την οικογένειά μου; Στους στρατιωτικούς μπορεί να ισχύει, όχι στους εκπαιδευτικούς. Εύκολα τα λέτε απόξω...
Και κάτι ακόμα. 2+0,5+0,5=3. 9 μήνες το χρόνο εργάζεται ο εκπαιδευτικός...αν σκεφτείς οτι το έτος έχει 12 μήνες και ο περισσότερος κόσμος εργάζεται 11,5 άντε 11 για τους προνομιούχους... ε...
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Τον ίδιο σεβασμό τρέφω για τον ευσυνείδητο γιατρό, τον ευσυνείδητο εκπαιδευτικό & τον ευσυνείδητο αστυνομικό. Και οι 3 έχουν άγχος και ευθύνη απέναντι στο λειτούργημά τους, απέναντι στους αρρώστους & τους συγγενείς, στα παιδιά & τους γονείς, στους πολίτες.
Και σταματώ εδώ. Διότι το 630€ vs 1.200€ ή το 6 ώρες vs 9 ώρες ακούγεται μπακαλίστικο.
Δυστυχώς μπακάληδες έχουμε γίνει όλοι. 3 το λάδι, 3 το ξίδι...Αν αυτο ειναι μπακαλιστικο, τοτε τι ειναι τα:
α) φυσιολογικο να δουλευουμε 4ωρο/6ωρο και να το θεωρουμε πληρες, γιατι εχουμε κ δουλεια για το σπιτι μετα (λες και αλλες εκατονταδες επαγγελματικες ομαδες δεν εχουν, ουτε οι ΙΥ δουλευουν εκτος ωραριου/τοπου εργασιας, μονο οι εκπαιδευτικοι το κανουν αυτο )
β) φυσιολογικο να ζηταμε εξισωση του ετησιου μισθου μας με αλλων ΔΥ που δουλευουν 11 μηνες ενω εμεις 8 (ή 9, μη μαλλωσουμε εκει τωρα) γιατι ειναι τρομερα δυσκολο να εργαζεσαι απεναντι σε παιδια οποτε οι 8/9 μηνες 'μας' αξιζουν οσο 11 μηνες καποιου αλλου . Τι να πει κ ο εφοριακος δηλαδη, που εχει καθημερινα απεναντι του χιλιους εξαγριωμενους πολιτες που θελουν να τον καρυδωσουν...
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Δυστυχώς μπακάληδες έχουμε γίνει όλοι. 3 το λάδι, 3 το ξίδι...όλα τα επαγγέλματα έχουν άγχος, κούραση, κόπο και τρέξιμο, άλλο λιγότερο και άλλο περισσότερο... το επάγγελμα του δασκάλου είναι από τα πλέον αναίμακτα και διαχρονικά απλουστευμένα...
-
θυμάμαι στο σχολείο να μπαίνει η κλασσική ξυσα@@δο καθηγήτρια που το μάθημα της δεν ήταν από τα εξεταζόμενα στις πανελλήνιες και ήταν κλασσικά στην κοσμάρα της και να λέει... 'παιδιά έχει περάσει η ώρα, είστε και εσείς, είμαι και εγώ κουρασμένη, ας τα πούμε γρήγορα να πάμε σπιτάκια μας...' και η ώρα ήταν 13.30
γενικά το δυσκολότερο επάγγελμα είναι αυτό που το κάνεις από ανάγκη και όχι γιατι το γουστάρεις...
-
Απλουστευμένες είναι οι απόψεις/απαντήσεις όσων δεν έχουν κάνει κάποιο επάγγελμα και σχολιάζουν τη δυσκολία του ή τις απαιτήσεις του ή τρέχουν να το συγκρίνουν με άλλα επαγγέλματα για τα οποία επίσης έχουν ακούσει/διαβάσει/ονειρευτεί.
Επειδή είμαι σε θέση να συγκρίνω καθώς έχω διπλάσια χρόνια προϋπηρεσίας στον ΙΤ από ό,τι στο ΔΤ και τετραπλάσια χρόνια εκτός τάξης από ό,τι εντός, σας αναφέρω πως το λειτούργημα του εκπαιδευτικού δεν παλεύεται εύκολα. Όχι αν δεν το έχεις μεράκι, αν δεν έχεις υπομονή τεράστια, ευρηματικότητα, ευελιξία, παιδεία, ήθος, γνώσεις κ.λπ.
Και επειδή τυγχάνει να μπαίνω σε ΕΠΑΛ, σας λέω πως τα πράγματα στην τάξη μόνο ρόδινα δεν είναι.
Όποιος νιώσει, ένιωσε, δεν θα επιμένω να γράφω λόγια σε όσους δεν θέλουν να τα διαβάζουν.
Πάμε παρακάτω... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
θυμάμαι στο σχολείο να μπαίνει η κλασσική ξυσα@@δο καθηγήτρια που το μάθημα της δεν ήταν από τα εξεταζόμενα στις πανελλήνιες και ήταν κλασσικά στην κοσμάρα της και να λέει... 'παιδιά έχει περάσει η ώρα, είστε και εσείς, είμαι και εγώ κουρασμένη, ας τα πούμε γρήγορα να πάμε σπιτάκια μας...' και η ώρα ήταν 13.30δεν ξερεις απο τι ηταν κουρασμενη? απο τα απογευματινα ιδιαιτερα, στα οποια δινει μεγαλυτερη σημασια, γιατι παιρνει περισσοτερα και ειναι και 'μαυρα'.... σιγα μην ασχοληθει με τα παιδια του δημοσιου σχολειου...
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Απλουστευμένες είναι οι απόψεις/απαντήσεις όσων δεν έχουν κάνει κάποιο επάγγελμα και σχολιάζουν τη δυσκολία του ή τις απαιτήσεις του ή τρέχουν να το συγκρίνουν με άλλα επαγγέλματα για τα οποία επίσης έχουν ακούσει/διαβάσει/ονειρευτεί.
Επειδή είμαι σε θέση να συγκρίνω καθώς έχω διπλάσια χρόνια προϋπηρεσίας στον ΙΤ από ό,τι στο ΔΤ και τετραπλάσια χρόνια εκτός τάξης από ό,τι εντός, σας αναφέρω πως το λειτούργημα του εκπαιδευτικού δεν παλεύεται εύκολα. Όχι αν δεν το έχεις μεράκι, αν δεν έχεις υπομονή τεράστια, ευρηματικότητα, ευελιξία, παιδεία, ήθος, γνώσεις κ.λπ.
Και επειδή τυγχάνει να μπαίνω σε ΕΠΑΛ, σας λέω πως τα πράγματα στην τάξη μόνο ρόδινα δεν είναι.
Όποιος νιώσει, ένιωσε, δεν θα επιμένω να γράφω λόγια σε όσους δεν θέλουν να τα διαβάζουν.
Πάμε παρακάτω...Δύσκολο με την έννοια το ότι έχεις να κάνεις με ζωντόβολα που σου σπάνε τα νεύρα, πόσο μάλλον στα ΕΠΑΛ. Σίγουρα υπάρχουν πιο χαλαρές δουλειές στον ΔΤ αλλά τα τζάμπα λεφτά του καθηγητή δεν τα παίρνει κανείς. Max 5 ώρες εργασίας την ημέρα και πληρωμή για ακόμα και για σχεδόν 4 μήνες που δεν δουλεύουν.
Γενικά είναι οι πιο ευνοημένοι ΔΥ... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αρα, τη Τριτη του Πασχα το δημοσιο θα δουλευει?
ναι κανονικά...μάλιστα θα γίνουν και αιφνίδιοι έλεγχοι σε Υπουργεία και Δήμους!
(Πριν αρχίσετε τα αρνητικά σχόλια να ξέρετε ότι πλέον έχουν σφίξει τα πράγματα στο Δημόσιο...πόσο μάλλον τώρα που κανείς δεν θέλει να βρεθεί κατηγορούμενος-επίορκος) -
Γιατί γίνεται κάτι με τους επίορκους, η τους άχρηστους, η τους ανικάνους;
-
Πανε στην Ελβετια
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
(Πριν αρχίσετε τα αρνητικά σχόλια να ξέρετε ότι πλέον έχουν σφίξει τα πράγματα στο Δημόσιο...πόσο μάλλον τώρα που κανείς δεν θέλει να βρεθεί κατηγορούμενος-επίορκος)Καιρός ήταν αν και έχω παρατηρήσει πως οι νέοι ΔΥ που μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ κάνουν δουλειά και δεν έχουν τη νοοτροπία των παλαιότερων, στην πλειοψηφία βέβαια γιατί υπάρχουν και κάποιοι...
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Πάμε παρακάτω...το πολύ το μελόδραμα δεν αρέσει ούτε στον καΐλα...
έπειτα, όπως ξαναείπα το επάγγελμα έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία και τις προτιμήσεις του καθενός...
οι όποιες συγκρίσεις γίνονται με άμεσο και έμμεσο τρόπο καθώς όταν είσαι επαγγελματίας απασχολείσαι και έχεις προσωπική άποψη για ένα συγκεκριμένο κλάδο... τουτέστιν, όσο γενικευμένες είναι οι δικές μου του Νίκου , του Τάκη συγκρίσεις , άλλο τόσο είναι και οι δικές σου...στην τελική δεν μπορώ να καταλάβω που το πας? οι εργατοώρες του δασκάλου είναι σαφώς λιγότερες από τις αντίστοιχες του γιατρού, δικηγόρου, προγραμματιστή και ελαιοχρωματιστή... θεωρείς οτι καλώς υπάρχει αυτό το χάσμα? οτι αντεκδίδεται η εξίσωση του ωραρίου?
-
Όλα τα άλλα γνωστά και χιλιοειπωμένα.
Το μελόδραμα που το είδες; -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
(Πριν αρχίσετε τα αρνητικά σχόλια να ξέρετε ότι πλέον έχουν σφίξει τα πράγματα στο Δημόσιο...πόσο μάλλον τώρα που κανείς δεν θέλει να βρεθεί κατηγορούμενος-επίορκος)Καιρός ήταν αν και έχω παρατηρήσει πως οι νέοι ΔΥ που μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ κάνουν δουλειά και δεν έχουν τη νοοτροπία των παλαιότερων, στην πλειοψηφία βέβαια γιατί υπάρχουν και κάποιοι...
αν εφαρμοστεί αυτό:
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/er ... 236899.ece
τότε θα έχουμε πολλές θετικές αλλαγές αφού καρεκλοκένταυροι ΔΥ με χαμηλά προσόντα που μέχρι τώρα βρίσκονταν επικεφαλής στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες λόγω προϋπηρεσίας θ' αντικατασταθούν με νεώτερους υπαλλήλους υψηλών προσόντων.
Το θέμα είναι να μην επιλεγούν με μεθόδους του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος!
Για μένα αυτό θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που μπορεί να γίνει στο δημόσιο με τις παρούσες συνθήκες. Όσοι ξέρουν από δημόσιο καταλαβαίνουν γιατί... -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Όλα τα άλλα γνωστά και χιλιοειπωμένα.
Το μελόδραμα που το είδες;στην τελική δεν μπορώ να καταλάβω που το πας? οι εργατοώρες του δασκάλου είναι σαφώς λιγότερες από τις αντίστοιχες του γιατρού, δικηγόρου, προγραμματιστή και ελαιοχρωματιστή... θεωρείς οτι καλώς υπάρχει αυτό το χάσμα? οτι αντεκδίδεται η εξίσωση του ωραρίου?
-
Καλό Πάσχα να έχεις.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....