Ο χρήστης soch έγραψε:
Απλουστευμένες είναι οι απόψεις/απαντήσεις όσων δεν έχουν κάνει κάποιο επάγγελμα και σχολιάζουν τη δυσκολία του ή τις απαιτήσεις του ή τρέχουν να το συγκρίνουν με άλλα επαγγέλματα για τα οποία επίσης έχουν ακούσει/διαβάσει/ονειρευτεί.
Επειδή είμαι σε θέση να συγκρίνω καθώς έχω διπλάσια χρόνια προϋπηρεσίας στον ΙΤ από ό,τι στο ΔΤ και τετραπλάσια χρόνια εκτός τάξης από ό,τι εντός, σας αναφέρω πως το λειτούργημα του εκπαιδευτικού δεν παλεύεται εύκολα. Όχι αν δεν το έχεις μεράκι, αν δεν έχεις υπομονή τεράστια, ευρηματικότητα, ευελιξία, παιδεία, ήθος, γνώσεις κ.λπ.
Και επειδή τυγχάνει να μπαίνω σε ΕΠΑΛ, σας λέω πως τα πράγματα στην τάξη μόνο ρόδινα δεν είναι.
Όποιος νιώσει, ένιωσε, δεν θα επιμένω να γράφω λόγια σε όσους δεν θέλουν να τα διαβάζουν.
Πάμε παρακάτω...
το πολύ το μελόδραμα δεν αρέσει ούτε στον καΐλα...
έπειτα, όπως ξαναείπα το επάγγελμα έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία και τις προτιμήσεις του καθενός...
οι όποιες συγκρίσεις γίνονται με άμεσο και έμμεσο τρόπο καθώς όταν είσαι επαγγελματίας απασχολείσαι και έχεις προσωπική άποψη για ένα συγκεκριμένο κλάδο... τουτέστιν, όσο γενικευμένες είναι οι δικές μου του Νίκου , του Τάκη συγκρίσεις , άλλο τόσο είναι και οι δικές σου...
στην τελική δεν μπορώ να καταλάβω που το πας? οι εργατοώρες του δασκάλου είναι σαφώς λιγότερες από τις αντίστοιχες του γιατρού, δικηγόρου, προγραμματιστή και ελαιοχρωματιστή... θεωρείς οτι καλώς υπάρχει αυτό το χάσμα? οτι αντεκδίδεται η εξίσωση του ωραρίου?