-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ε καλα δεν ειναι δα και τιποτα το τρομερο η εγκατασταση μιας cpu τα πινς δεν στραβωνουν τοσο ευκολα οσο δειχνουν
και βεβαια δε στραβωνουν , απλα με εχει αγχωσει το γεγονος οτι καποιοι τα εχουν στραβωσει
βεβαια καποιοι πανε να βγαλουν καρτα γραφικων η dimm ram και ξεκολλανε ολο το slot
οποτε τι να πεις..
καλα και εγω το εχω κανει αυτο με την καρτα γραφικων ειχα ξεχασει οτι εχει εκεινο το lock και μπαμ εφυγε ενα κομματι απο το slot
-
Μου έκανε εντύπωση πάντως που η ίδια η Intel στο βιντεάκι που έβαλε ο QsisVTS στην προηγούμενη σελίδα δείχνει εργαλείο-χέρι σε LGA1366 socket (ΟΚ για i7 όχι για Xeon αλλά το ίδιο είναι...)
Ολες οι LGA1366 έχουν αυτό το μοχλουδάκι και το 'καπάκι' από πάνω ?
Σκοπός της άσκησης είναι να φύγει μια CPU από έναν server και να πάει σε έναν άλλον server, ο οποίος έτσι θα γίνει dual CPU.
@cabala10
Νομίζω ο χρυσός κανόνας σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι 'αν θέλει δύναμη τότε κάνεις κάτι λάθος -σταμάτα' -
εμενα παντως σαν οικιακο χρηστη , μονο η τοποθετηση του επεξεργαστη με αγχωνει και αυτο επειδη δεν την εχω κανει και τοσες πολλες φορεςεκει το παω υπερβολικα αργα και προσκεκτικα
τα υπολοιπα μου φαινονται πιο απλα
αν υπαρχει ζημια που θελει ηλεκτρονικο (πχ αλλαγη πυκνωτη ) εχω πατερα φιλου μου για γρηγορη λυση , γιατι αυτα ξεπερνουν ενα μεσο χρηστη
Πλέον όλα τα sockets είναι ZIF (εξαιρούνται ειδικής χρήσεως m/b και CPUs), οπότε δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα στραβά (εκτός αν το προσπαθήσεις πολύ ). Οπότε στην ουσία αρκεί να θυμηθείς να ακουμπήσεις το χέρι σου στο σασί ή στο τροφοδοτικό πριν πιάσεις m/b ή CPU, και φυσικά να κλείσεις καλά το μοχλάκι.
Για επιδιορθώσεις σε ολοκληρωμένα, δυστυχώς ακόμα και Ελλάδα λίγοι μπορούν να κάνουν καλή δουλειά. Χώρια που χρειάζεσαι πολύ εξειδικευμένα -και ακριβά- εργαλεία (π.χ. μόνο το soldering station μπορεί να κάνει μερικές εκατοντάδες ευρώ)...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ολες οι LGA1366 έχουν αυτό το μοχλουδάκι και το 'καπάκι' από πάνω ?
ναι συνηθως στις περισσοτερες μητρικες με ιντελ (οχι μονο 1366, αλλα και 1156 που εχω εγω ή και 1155 ) αυτος ειναι ο μηχανισμος για να κουμπωνει ο επεξεργαστης
εχω δει και διαφορετικη παραλλαγη, αλλα η βασικη σκεψη ειναι ειναι η ιδια, εσυ δεν ασκεις καμια πιεση ο ιδιος τη πιεση την ασκει αυτο το μοχλουδακι και αν ολα εχουν μπει σωστα θα κουμπωσει χωρις κανενα προβλημα
Χώρια που χρειάζεσαι πολύ εξειδικευμένα -και ακριβά- εργαλεία (π.χ. μόνο το soldering station μπορεί να κάνει μερικές εκατοντάδες ευρώ)...
he's got it all
και κυριολεκτικα ωρες ωρες με εχει γλιτωσει απο αρκετα ευρω στο να ξαναπαρω κατι καινουριο
επισης εχει και το υπερθεικο θερμοπιστολο με το οποιο ο φιλος μου εχει επισκευασει ενα σωρο xbox , εκτος απο το δικο μου που ολο το ξεχναμε (και βασικα εγω βαριεμαι να παω να αγορασω κατι βιδες που χρειαζονται σε περιπτωση που ανοιξω το xbox για να ξαναμπουν οι ψυκτρες που εργοστασιακα ειναι με κλιψακια που δε μπορεις να ξαναβαλεις )
-
he's got it allκαι κυριολεκτικα ωρες ωρες με εχει γλιτωσει απο αρκετα ευρω στο να ξαναπαρω κατι καινουριο
επισης εχει και το υπερθεικο θερμοπιστολο με το οποιο ο φιλος μου εχει επισκευασει ενα σωρο xbox , εκτος απο το δικο μου που ολο το ξεχναμε (και βασικα εγω βαριεμαι να παω να αγορασω κατι βιδες που χρειαζονται σε περιπτωση που ανοιξω το xbox για να ξαναμπουν οι ψυκτρες που εργοστασιακα ειναι με κλιψακια που δε μπορεις να ξαναβαλεις )
Δεν μου στέλνεις με ΠΜ τα στοιχεία του να τον πάρω ένα τηλέφωνο...έχω ένα Harmony 1100 που έχει ξεκολλήσει η ταινία από το board και με το δικό μου κολλητήρι δεν μπόρεσα να κάνω δουλειά...μήπως μπορέσει να το διορθώσει
-
Πρίν πάμε να βγάλουμε επεξεργαστή βάζουμε το PC να δουλέψει για λίγο, με το CPU fan αποσυνδεδεμένο. Σκοπός αυτού είναι να μαλακώσει η σιλικόνη, η οποία πολλές φορές πετρώνει και η ψύκτρα με τον επεξεργαστή γίνεται ένα σώμα.
Πάς πχ να βγάλεις την ψύκτρα πάνω απο τον επεξεργαστή και δεν βγαίνει με τίποτα. Βάζεις περισότερη δύναμη και βγαίνει μαζί με την ψύκτρα και ο επεγεργαστής απο το socket, και συνήθως με μερικά απο τα ακριανά pins στραβωμένα.
Στους LGA είναι πιό δύσκολο να σου στραβώσει pin στη μητρική γιατι ο επεξεργαστής είναι πολύ γερά πιασμένος, παρόλα αυτά όταν βάζεις πολύ δύναμη κινδυνεύεις να σπάσεις τίποτα άλλο πάνω στη μητρική.
Γι αυτό πάντα ζέσταμα. Με σβηστό το fan δέν χρειάζεται πάνω απο 30 δευτερόλεπτα λειτουργίας συνήθως για να μαλακώσει η σιλικόνη.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πρίν πάμε να βγάλουμε επεξεργαστή βάζουμε το PC να δουλέψει για λίγο, με το CPU fan αποσυνδεδεμένο. Σκοπός αυτού είναι να μαλακώσει η σιλικόνη, η οποία πολλές φορές πετρώνει και η ψύκτρα με τον επεξεργαστή γίνεται ένα σώμα.Πάς πχ να βγάλεις την ψύκτρα πάνω απο τον επεξεργαστή και δεν βγαίνει με τίποτα. Βάζεις περισότερη δύναμη και βγαίνει μαζί με την ψύκτρα και ο επεγεργαστής απο το socket, και συνήθως με μερικά απο τα ακριανά pins στραβωμένα.
Στους LGA είναι πιό δύσκολο να σου στραβώσει pin στη μητρική γιατι ο επεξεργαστής είναι πολύ γερά πιασμένος, παρόλα αυτά όταν βάζεις πολύ δύναμη κινδυνεύεις να σπάσεις τίποτα άλλο πάνω στη μητρική.
Γι αυτό πάντα ζέσταμα. Με σβηστό το fan δέν χρειάζεται πάνω απο 30 δευτερόλεπτα λειτουργίας συνήθως για να μαλακώσει η σιλικόνη.
ισχυει αυτο που λες, απλα λεγεται θερμοαγωγιμη παστα, μη μπερδευτει κανεις και βαλει απο αυτες για τους αρμους
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Για επιδιορθώσεις σε ολοκληρωμένα, δυστυχώς ακόμα και Ελλάδα λίγοι μπορούν να κάνουν καλή δουλειά. Χώρια που χρειάζεσαι πολύ εξειδικευμένα -και ακριβά- εργαλεία (π.χ. μόνο το soldering station μπορεί να κάνει μερικές εκατοντάδες ευρώ)...Η επανασυγκόληση ολοκληρωμένων BGA (αυτά είναι που ξεκολάνε στο xbox, κάρτες γραφικών κτλ) πάνω στην πλακέτα είναι αρκετά επίπονη διαδικασία οπου πολλά μπορούν να πάνε στραβά και να χαλάσει η πλακέτα και το ολοκληρωμένο και ακόμα και οι επαγγελματίες δέν το κάνουν παρα μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλιώς συνήθως συμφέρει να το πετάξουν στα σκουπίδια όπως είναι και να πάρουν καινούριο
Εντάξει, μπορείς να το ζεστάνεις με το πιστόλι θερμού αέρα απο πάνω και στις πιό πολλές φορές φτιάχνει αλλά συνηθως ξαναχαλάει πολύ συντομα.
Εδώ σε αυτή τη σειρά βίντεο όλη η διαδικασία:
-
Αφαίρεση BGA απο την πλακέτα:
Youtube Video -
Καθαρισμός πλακέτας
Youtube Video -
Καθαρισμός ολοκληρωμένου
Youtube Video -
Reballing ολοκληρωμένου μέρος 1
Youtube Video -
Reballing ολοκληρωμένου μέρος 2
Youtube Video -
Επανασυγκόληση του ολοκληρωμένου πάνω στην πλακέτα
Youtube Video
-
-
αυτό με τα ευαίσθητα πινάκια είναι όντως μλκια
-
Το καλύτερο πρόγραμμα απεικόνισης θερμοκρασίας CPU κατα τη γνώμη σας?
Έχω αποκλίσεις...
Το ΗWMonitor μου λεει ~45C
CoreTemp ~30C
SpeedFan ~35CΟι θερμοκρασίες σε idle !!! Το ΗWMonitor μου φαίνεται πολύ εκτός...
-
αναλογα τη μητρικη φιλε μου.. κανονικα ολα τα προγραμματα θα επρεπε να σου δειχνουν τα ιδια..
τεσπα εγω εμπιστευομαι παντως το hw monitor περισσοτερο
για ποιο επεξεργαστη μιλας και ποια ψυκτρα;
-
Θερμοκρασίες; Κάτσε να ειδοποιήσω Κορσέ...
-
CPU Q6600
MB Asus P5N-E SLI
Heatsink Coolermaster Hyper TX3Φωτο:

-
τωρα ποιο δουλευει καλα;
παντως και το χειροτερο σεναριο να παρουμε σαν μια ζεστη μερα σαν κι αυτη δε φαινεται και τοσο παραλογο
και σε καμια περιπτωση δε λες επικινδυνες τις θερμοκρασιες σουτο μονο που εχω να σου προτεινω ειναι να ψαξεις στο site της μητρικης σου κανα utility της ιδιας της asus
αυτο θα σου λεει 100% τα σωστα νουμερα και λογικα θα συμφωνει με καποιο απο τα παραπανω -
Πολύ ζεστή δεν την λες εδώ πέρα... Αλλά σίγουρα δεν ειναι επικίνδυνες στην παρούσα κατάσταση, δεν είναι και οι καλύτερες όμως με αυτή τη ψυκτρα και σημερινή Arctic. Αλλά το πάω για o/c γι αυτό έλεγα...
Στα bios είναι κάπου ανάμεσα σε CoreTemp και SpeedFan... -
MIXOStsi, μπες στο BIOS και δες εκεί τι θερμοκρασίες έχει.
-
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Στα bios είναι κάπου ανάμεσα σε CoreTemp και SpeedFan...
Να υπολογίζω εκεί δηλαδή...
-
στο bios ειναι καπως παραξενη η φαση, γιατι δουλευει και ψιλοφουλ ο επεξεργαστης (απο αποψη ρολογιων και ρευματος, οχι φορτου )
γιατι δεν κοιτας στο site της asus για κανα προγραμματακι να εισαι βεβαιος και για το τι γινεται στα windows
και αν θες να πας για overclocking (στα 3-3.2 GHz ειναι καλα για εναν q6600 ) κατεβασε και intel burn test να δεις τι γινεται σε πληρη φορτο
να δουμε τι γινεται στη χειροτερη δυνατη περιπτωση πριν προχωρησεις
-
Αυτό έκανα Qsi...
Κατέβασα το Asus PC Probe 2 και οι θερμοκρασίες συμφωνούν με το Speedfan...
Άντε να δούμε τι θα καταφέρουμε με το o/c τώρα...Ευχαριστώ κύριοι !!!
-
οποτε τελικα αυτο πρεπει να εμπιστευεσαι , μια χαρα αφου εβγαλες ακρη
ριξτου παντως και ενα intel burn ή κανα linx να δουμε τι κανει και οταν ζοριζεται, ετσι κι αλλιως αυτα θα πρεπει να τρεξεις αφου κλοκαρεις για να δεις αν εισαι σταθερος και για να μη σου σκασουν οι μπλε οθονες κατα τη κανονικη χρηση
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]