-
Οκ. Για το πρώτο που είπα πιστεύω να κατάλαβες τι ήθελα να πω. Σχετικά με το torsen από τη στιγμή που μου το τεκμηρίωσες δεν μπορώ να πω κάτι. Δικό μου λάθος και ζητώ συγγνώμη. Δεν είχα καμία πρόθεση αντιπαράθεσης.
-
Δεν υπάρχει αντιπαράθεση, προς Θεού.
Τώρα ναι, κατάλαβα τι εννοούσες. -
Δεν τα είπε λάθος.
Και όπως κατάλαβες και με τροχό στον αέρα λειτουργεί το τόρσεν. Επειδή στέλνει πολλαπλάσια ροπή και επειδή πολλαπλάσια του μηδέν ίσον μηδέν πρέπει να πατάς φρένο ώστε να αναγκαστεί να στείλει ροπή στον τροχό στον αέρα και πολλαπλάσια στον άλλον.
Απλά το να πατάς φρένο και γκάζι μαζί το κάνεις εύκολα με αυτόματο και καθόλου εύκολα με χειροκίνητο κιβώτιο. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν τα είπε λάθος.
Και όπως κατάλαβες και με τροχό στον αέρα λειτουργεί το τόρσεν. Επειδή στέλνει πολλαπλάσια ροπή και επειδή πολλαπλάσια του μηδέν ίσον μηδέν πρέπει να πατάς φρένο ώστε να αναγκαστεί να στείλει ροπή στον τροχό στον αέρα και πολλαπλάσια στον άλλον.
Απλά το να πατάς φρένο και γκάζι μαζί το κάνεις εύκολα με αυτόματο και καθόλου εύκολα με χειροκίνητο κιβώτιο.Δεν τα είπε λάθος, τα είπε μπερδεμένα, αυτό του έγραψα.
Το torsen κανονικά δεν δουλεύει με τροχό στον αέρα. Άλλο τι γίνεται με κάποια ''κολπάκια'' με φρένο και χειρόφρενο.
Επίσης, όταν υπάρχει το abs δεν είναι τόσο εύκολο να δουλέψει με το φρένο, είχα torsen μπροστά και τα είχα δοκιμάσει αυτά.
Όταν είναι στον πίσω άξονα, τότε βοηθάει καλύτερα το χειρόφρενο.
Με αυτά τα κόλπα όμως θα κινηθεί για λίγο ή απλά θα ξεκολλήσει από κάπου. Αν χρειαστεί να κάνει κάποια μέτρα το αυτοκίνητο δεν είναι εύκολο και ζορίζεται και το μοτέρ και όλα τα μηχανικά μέρη, αφού δεν φρενάρει μόνο ο τροχός που είναι στον αέρα αλλά όλοι.
Το ίδιο χρησιμοποιούν και σε ελεύθερα διαφορικά, σε vitara, jimny κλπ, δεν σημαίνει ότι τα ελεύθερα διαφορικά λειτουργούν με τροχό στον αέρα επειδή με ένα κολπάκι ίσως το κάνουν για λίγο και υπό προϋποθέσεις. -
Στο θεωρητικό του αν λειτουργεί στον αέρα μπορεί να έχεις δίκιο αλλά τελικά αυτό που σε νοιάζει είναι να περάσεις τη δυσκολία ή να ξεκολλήσεις. Για λίγα μέτρα σε νοιάζει κάθε τόσο, το ίδιο ισχύει για όλα τα μπλοκέ ή ηλεκτρονικά κόλπα. Και με το τόρσεν έχεις ελπίδες να το κάνεις καλύτερα από ότι με ηλεκτρονικά ή τα LSD και χειρότερα από ότι με κλειδωμένο διαφορικό. Το κόλπο με το φρένο δεν είναι μυστικό είναι επίσημος γνωστός τρόπος εκμετάλλευσης του τρόπου λειτουργίας των τόρσεν για χρήση σε εκτός δρόμου καταστάσεις. Και όπως σου είπα με αυτόματο κιβώτιο είναι και εξαιρετικά εύκολο και δεν ζορίζεται κάτι. Για το κιβώτιο είναι σαν απλά να πατάς πιο πολύ γκάζι σαν να είσαι φορτωμένος σε ανηφόρα και τα φρένα με ταχύτητες 0-20χλμ δεν νιώθουν τίποτα.
-
Ναι, το κόλπο με το φρένο είναι γνωστό και όχι μόνο για τα torsen φυσικά, αλλά ο φίλος στην αρχή υποστήριζε ότι τα torsen δουλεύουν με τροχό στον αέρα από μόνα τους, δεν νομίζω ότι εννοούσε με βοήθεια από φρένα και γι'αυτό η συζήτηση.
Τα δισκάτα είναι τα καλύτερα για αυτή τη χρήση και πολύ πιο ικανά από τα torser αφού δεν χρειάζονται ούτε φρένα ούτε τίποτα.
Το ξέρω καλά αφού τα έχω δοκιμάσει και τα 2, όπως και τα ελεύθερα και όχι μόνο σε ένα αυτοκίνητο και ξέρω καλά τι και πως το κάνουν.
Για τα μηχανικά μέρη δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Θέλει πολλές στροφές για να μην σβήσει το μοτέρ με το πάτημα του φρένου.
Πολύ γκάζι και πολύ δυνατό φρένο δηλαδή αλλιώς και το μοτέρ σβήνει και αποτέλεσμα δεν υπάρχει.
Και αυτό συνεχώς, αφού μόλις αφήσεις το φρένο πάλι 0 ροπή στον τροχό που πατάει.
Και όλα αυτά γίνονται πολύ πιο εύκολα αν είναι το abs εκτός, αλλιώς πολύ πιθανό να μην πετύχει.Ένα χαρακτηριστικό βίντεο με 3 LC. Ένα με torsen πίσω, ένα με ηλεκτρονικά διαφορικά και ένα με arb.
Εκεί που σταμάτησε το πράσινο με το torsen, δεν το έσωζε κανένα φρένο....
Youtube Video -
Το EDL δε βηθαει στα Τorsen?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το EDL δε βηθαει στα Τorsen?Βοηθάει και στα torsen και στα ελεύθερα διαφορικά.
Μόνα τους όμως δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα για τους γνωστούς λόγους. -
Καλησπέρα σας και πάλι !
(Λόγω πάσχα είχα καιρό να μπω στο φορουμ )
Δεν έρχομαι με καλά νέα αυτή τη φορά
Δυστυχώς ο πατέρας μου τράκαρε το αυτοκίνητο...
Όπως έκανε όπισθεν βρήκε σε ένα τοίχο απο πέτρες...το αποτέλεσμα?
Αυτό...http://postimg.org/image/9cgp0x9o3/
http://postimg.org/image/jl966qxpv/
http://postimg.org/image/dj1jg999v/
http://postimg.org/image/5in8rrsc3/Δείτε και πώς είναι από την άλλη πλευρά...
http://postimg.org/image/dzmr2ox0z/Ο προφυλακτήρας από την μια πλευρά μπήκε μέσα και στράβωσε τη λαμαρίνα...
Επίσης αν δείτε στη πρώτη φώτο έχει κάνει λακούβα ο προφυλακτήρας...
Δεν είναι τόσο έντονη βέβαια όπως φαίνεται στην πρώτη φωτο...στην 4η φαίνεται κάπως καλύτερα.Πήγε στην αντιπροσωπία και του είπαν 250 ευρώ για να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ να το ξεστραβωσουν...
Ποια είναι η γνώμη σας εσάς?
Πολλά/λίγα τι?
Φαντάζομαι δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς (να πάει εξω δηλαδή) γιατί διαφορετικά χάνει την εγγύηση...(Θα ανοίξω και θέμα στην κατάλληλη ενότητα απλά ρωτάω και εδώ)
2)Το trip γράφει μέσο όρο ταχύτητας 35km/h για αυτό και καίει τόσο πολύ (8.5l/100km) άσχετα αν κάνει ο πατέρας μου 20 km με 80-100km/h
Απλά το χρησιμοποιεί πολύ στα χωράφια και εκεί πηγαίνει σιγά...και κάποιες φορές χρειάζεται η χρήση των κοντών σχέσεων!3)Τα λάστιχα που φοράει με λίγο googlarisma είναι αυτά!
http://www.bridgestone.gr/bfe/tyreSelectorController?page=bysize&dataToDisplay=result&ts_width=255&ts_profile=70&ts_rimdiameter=15&ts_loadindex=108&ts_speedrating=S&hiddenSite=Bridgestone Greece&locale=gr_GR#Πώς σας φαίνονται?
Αυτά!
Καληνυχτώ!! -
αστο οπως ειναι δεν εχει τιποτα
- δεν καιει πολυ
-
Έχει βάλει βαζελίνη ο πατέρας μου για να μην σκουριάσει...τώρα τι ιδιότητες έχει δε ξέρω
Θα το φτιάξει λογικά απλά μου φαίνονται πολλά τα 250 για να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ (έτσι του είπαν στην αντιπροσωπία) να το ξεστραβώσουν...2)Κάει πολύ
Σκέψου ότι έχει μικτό κύκλο 7.3 και αστικό 8.6 (σύμφωνα με το φυλλάδιο του toyota)...οπότε...καίει -
Ο χρήστης steliosss94 έγραψε:
Έχει βάλει βαζελίνη ο πατέρας μου για να μην σκουριάσει...τώρα τι ιδιότητες έχει δε ξέρω
Θα το φτιάξει λογικά απλά μου φαίνονται πολλά τα 250 για να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ (έτσι του είπαν στην αντιπροσωπία) να το ξεστραβώσουν...2)Κάει πολύ
Σκέψου ότι έχει μικτό κύκλο 7.3 και αστικό 8.6 (σύμφωνα με το φυλλάδιο του toyota)...οπότε...καίειΕιναι ομως και 2 τονοι αυτοκινητο,για την κατηγορια του δεν καιει πολυ
-
Ο αστικός κύκλος ουδεμία σχέση έχει με εκτός δρόμου, κοντά,αγροτικές εργασίες.
Θα έλεγα να το δει κάποιος. Αν απλά έχει κουνηθεί ο προφυλαχτήρας χωρίς να έχει στραβώσει κάτι σημαντικό άστο και απλά βάλε τον προφυλαχτήρα ίσια κι ασχολήσου με την επιφάνεια να μην σκουριάσει. -
Το πήγε onyx στην αντιπροσωπία.
Έχει ακουμπήσει λαμαρίνα και για αυτό θα προσπαθήσουν να τον τραβήξουν πίσω...
Τώρα τη λαμαρίνα του θα μπορέσουν να κάνουν κάτι?
Στις φωτογραφίες δεν φαίνεται και τόσο καλά, αλλά δεν ακουμπάει δυστυχώς μονο ο προφυλακτήρας στην λαμαρίνα...το έχει σπρώξει λίγο μέσα...
(Δε μπορώ να το εξηγήσω πιο αναλυτικά )
Αυτό τώρα φτιάχνει?Δηλαδή εκτός του ότι τραβάνε πίσω τον προφυλακτήρα και τον επαναφέρουν στην αρχική του θέση, θα μπορέσουν να ξεστραβώσουν και εκεί που ακουμπούσε ο προφυλακτήρας?Εκεί μάλλον λένε ότι θα προσπαθήσουν... -
Εννοώ ότι δεν με νοιάζει η εξωτερική λαμαρίνα πέραν της σκουριάς, ας μείνει και βουλιαγμένη. Με νοιάζει μην τυχόν έχουν παραμορφωθεί δοκάρια του σασί.
-
Στέλιο,πες του μπαμπά σου να πάει να πάρει ενα κουτάκι με χρώμα του αυτοκινήτου ενα πινέλο και λίγο διαλυτικό νίτρου.Αφου πλύνεις το αυτοκίνητο ρίχνεις λίγο διαλυτικό σε ένα πανάκι και βγάζεις, με προσοχή στα βαμένα μέρη,την βαζελίνη που έχει βάλει.Μετά πινέλο και χρώμα στα σημεία που έχει φύγει και τέλος,αν δεν σου περισεύουν χρήματα.Αν δεν είχε χτηπύσει στον νικελένιο προφυλακτήρα,που δεν επισκευάζεται τόσο εύκολα και είχε χτηπύσει στον κάτω ούτε που θα το είχε καταλάβει Γνώμη μου,το φτιάχνεις οπως είπα και μπορεί αργότερα να σου σκάσει κανένας πίσω και να σου πληρώσει καινούργιο προφυλακτήρα και αλλαγή στην γωνία της καρότσας Οσο για παραμόρφωση δοκαριών του σασί... Για την κατανάλωση μια χαρά είναι,αλλα πρέπει να βλέπει και το στροφόμετρο και να έχει και την ανάλογη ταχύτητα στο κιβώτιο.Πάντως με εκτός δρόμου κίνηση και φόρτωμα μην περιμένεις να δεις την κατανάλωση που γράφει στο βιβλίο του.
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Στέλιο,πες του μπαμπά σου να πάει να πάρει ενα κουτάκι με χρώμα του αυτοκινήτου ενα πινέλο και λίγο διαλυτικό νίτρου.Αφου πλύνεις το αυτοκίνητο ρίχνεις λίγο διαλυτικό σε ένα πανάκι και βγάζεις, με προσοχή στα βαμένα μέρη,την βαζελίνη που έχει βάλει.Μετά πινέλο και χρώμα στα σημεία που έχει φύγει και τέλος,αν δεν σου περισεύουν χρήματα.Αν δεν είχε χτηπύσει στον νικελένιο προφυλακτήρα,που δεν επισκευάζεται τόσο εύκολα και είχε χτηπύσει στον κάτω ούτε που θα το είχε καταλάβει Γνώμη μου,το φτιάχνεις οπως είπα και μπορεί αργότερα να σου σκάσει κανένας πίσω και να σου πληρώσει καινούργιο προφυλακτήρα και αλλαγή στην γωνία της καρότσας Οσο για παραμόρφωση δοκαριών του σασί... Για την κατανάλωση μια χαρά είναι,αλλα πρέπει να βλέπει και το στροφόμετρο και να έχει και την ανάλογη ταχύτητα στο κιβώτιο.Πάντως με εκτός δρόμου κίνηση και φόρτωμα μην περιμένεις να δεις την κατανάλωση που γράφει στο βιβλίο του.Άμα σκάσει πίσω θα την φάει απο τον κοτσαδόρο
Θα το πάει αντιπροσωπία ο πατέρας μου να το φτιάξει λογικά, απλά αυτά τα 250 ευρώ μου φαινόντουσαν πολλά για αυτό που θα κάνουν...εγώ νόμιζα ότι θα αλλάξουν και προφυλακτήρα
Αλλά ο προφυλακτήρας είναι πιο ακριβώςΟ αστικός κύκλος ουδεμία σχέση έχει με εκτός δρόμου, κοντά,αγροτικές εργασίες.
Εννοείς ότι καταναλώνει παραπάνω εκεί από ότι στον αστικό κύκλο έτσι?
-
Ο κοτσαδόρος είναι μεγάλη παρεξήγηση. Μπορεί ο από πίσω να την φάει από τον κοτσαδόρο στα μαλακά του αλλά όταν αυτά υποχωρήσουν και αυτός βρει σε κάτι σκληρό θα μεταφέρει το ζόρι κατευθείαν στο σασί σας και θα κάνει σοβαρή ζημιά....
Ναι αυτό εννοώ. Ακόμα και στον αστικό κύκλο δύσκολα θα πετύχεις τις ονομαστικές τιμές οι οποίες επιτυγχάνονται σε πολύ ειδικές συνθήκες που λίγη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
-
Ε πρέπει να τρέχεις πολύ για να κάνει χοντρή ζημιά φαντάζομαι...
Έχεις και κοτσαδόρο να σε προστατεύεσει αλλά και προφυλακτήρα...δεν είναι δύσκολο να σου κάνει τόση μεγάλη ζημιά?Οι τιμές αυτές που έχουν βάλει είναι προς τα πάνω ή προς τα κάτω?
Δηλαδή στην πόλη θα καίει παραπάνω ή παρακάτω από όσο γράφουν τα φυλλάδια? -
Πρακτικά πάντα θα καίει παραπάνω από όσο λένε στα φυλλάδια. Εξαιρετικά σπάνια σε συνθήκες ηρεμίας, σταθερής μέτριας ταχύτητας μπορεί να πιάσεις χαμηλότερη από αυτή που λένε.
Ειδικά σε πετρέλαιο η διαφορά είναι σχετικά μικρή, σε βενζίνη είναι άνετα πάνω από +25%.
Απορίες σε hilux 2012