-
Αυτό που λέω είναι ότι αν έχεις κερδίσει πχ. 1000€ από μία συναλλαγή, αλλά χάνεις 10000€ από μετοχές που έχεις στο χαρτοφυλάκιο και δεν έχεις πωλήσει, σε κάποιες περιπτώσεις δεν συμφέρει να ψάξεις τρόπο να δείξεις στην εφορία ότι συνολικά είσαι χαμένος (για να μην δείξεις ανάλωση κεφαλαίου) μιας και η ζημία προέρχεται από αποτίμηση του χαρτοφυλάκιου και όχι πώληση και δεν χρειάζεται να καταγραφεί. Ίσως είναι προτιμότερο να πληρώσεις εισφορά αλληλεγγύης για το κέρδος των 1000€ παρά να δείξεις ότι έχεις κάψει το κεφάλαιο που είχες συσσωρεύσει τις προηγούμενες χρονιές, που πιθανόν να σου χρειαστεί μελλοντικά για αιτιολόγηση μίας αγοράς ή τεκμαρτού εισοδήματος.
-
BTW έχετε συνειδητοποιήσει ότι φέτος οι δαπάνες που έκαναν τα ασφαλιστικά ταμεία σε φάρμακα και νοσήλεια θεωρούνται δικό μας εισόδημα; Απίστευτο! Τι άλλο θα σκαρφιστούν!!!
-
και για τον φίλος μας τον λογοθεραπευτη PGS, βγήκε η απάντηση απο το υπουργείο που τον αφορα:
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/13064
Χωρίς υποχρεώση ταμειακής μηχανής οι ομοιοπαθητικοί, οι ψυχοθεραπευτές και οι λογοθεραπευτές
Η αλήθεια ειναι πως μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ήδη πολλοι επαγγελματίες φεσώθηκαν ταμειακες και ρέστα...
Δεν θα γίνουμε ποτε κράτος...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
BTW έχετε συνειδητοποιήσει ότι φέτος οι δαπάνες που έκαναν τα ασφαλιστικά ταμεία σε φάρμακα και νοσήλεια θεωρούνται δικό μας εισόδημα; Απίστευτο! Τι άλλο θα σκαρφιστούν!!!Και που εισαι ακομα... νομιζω και αλλα ακομα θα υπολογισθουν...ως τετοιο...
-
Όσοι έχετε καταθέσεις σε Εθνική ή Πειραιώς δεν θα ασς στείλουν βεβαίωση τόκων για την εφορία αλλά θα πρέπει να πάτε σε κατάστημα να την ζητήσετε...
-
Δεν είναι ακριβώς τραπεζική απορία αλλά δε ξέρω που να τη ρωτήσω. Πριν ένα χρόνο έκανα αλλαγή ταυτότητας... Σας καλός πολίτης(??) στήθηκα μερικές ώρες στην ουρά του μητρώου της ΔΟΥ για να δηλώσω την αλλαγή ώστε να μην έχω προβλήματα.
Στέλνω λοιπόν προχθές τον πατέρα μου, μαζί με μια εξουσιοδότηση, να παραλάβει τον κλειδάριθμο μου από την εφορία και του λένε ότι επειδή έχω κάνει αλλαγή ταυτότητας (την οποία έχω δηλώσει πριν ένα χρονο - έχω το αποδεικτικό) δεν μπορούν να του δώσουν τον κλειδάριθμο (παρόλο που υπάρχει η εξουσιοδότηση) και ότι λόγω της αλλαγής ταυτότητας δεν μπορώ να τον παραλάβω παραμόνο ΑΥΤΟΠΡΟΣΏΠΩΣ και μόνο από τη δική μου ΔΟΥ.
Λοιπόν δε ξέρω ακόμη αν πρέπει να τρελαθώ ή αν δεν κατάλαβε καλά (ελπίζω το δεύτερο).
Αν λοιπόν πάω αύριο σε μία άλλη ΔΟΥ (μιας και μου είναι δύσκολο να τον παραλάβω απο τη δική μου) θα μου πούν ότι επειδή άλλαξα ταυτότητα και δήλωσα την αλλάγη δεν μπορούν να μου τον δώσουν? -
Αν δεν χρειάζεται οποιαδήποτε αλλαγή στοιχείων στο μητρώο, κανονικά μπορείς να πάρεις κλειδάριθμο απ' όποιαδήποτε ΔΟΥ.
-
Υπαρχει καπου αυτη η ςξουσιοδοτηση ωστε να τη συμπληρωσω για να παρω το κλειδαριθμο για το φαδερ?
-
Με τούς παλιούς κωδικούς Taxisnet πρίν το 2010 τι γίνεται...μέχρι πότε είναι σε ισχύ...???
Ξέρει κανένας κάτι για αυτό???
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Με τούς παλιούς κωδικούς Taxisnet πρίν το 2010 τι γίνεται...μέχρι πότε είναι σε ισχύ...???Ξέρει κανένας κάτι για αυτό???
Αν είστε παλιός χρήστης οι κωδικοί σας θα είναι σε ισχύ μέχρι 31/12/2012.
Στο διάστημα αυτό προκειμένου να εκμεταλλευθείτε όλες τις σταδιακά παρεχόμενες δυνατότητες του νέου συστήματος θα πρέπει να επισκεφτείτε αυτοπροσώπως το τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ. και να λάβετε τον κλειδάριθμο σας. Τα μόνα στοιχεία που απαιτούνται είναι ο Α.Φ.Μ. σας, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Τμήμα Μητρώου θα παραλάβετε τον κλειδάριθμο που είναι απαραίτητος για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.
http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/ ... nikes.html -
Είχε δώσει παράταση μέχρι 30/04/2013 και στους παλιούς χρήστες είχε πει οτι θα στείλει κλειδάριθμους ταχυδρομικά
-
Από mailing list εδώ, μου ήρθε το παρακάτω που ενδιαφέρει αρκετούς ίσως
Tο υπουργείο τροποποίησε τη διάταξη για το φορολογικό πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας.
Ευκολότερη θα είναι στο εξής η διαδικασία βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας στο εξωτερικό των ομογενών, ενώπιον της ελληνικής φορολογικής αρχής, καθώς τροποποιήθηκε η σχετική διάταξη.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μετά από συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των ομογενών, το υπουργείο τροποποίησε τη διάταξη για το φορολογικό πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας και στο εξής θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των ομογενών να βεβαιώσουν ότι έχουν μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, είτε επιλέγοντας το φορολογικό πιστοποιητικό κατοικίας, είτε εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης από τη φορολογική αρχή του εξωτερικού, είτε δήλωσή τους και μαζί μια βεβαίωση ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού από οποιαδήποτε αρχή εκεί, δημόσια ή δημοτική, ώστε να πιστοποιείται ότι κάποιος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.
«Αυτό που ενδιαφέρει την Ελλάδα και τη φορολογική διοίκηση είναι να πιστοποιείται ότι κάποιος ομογενής είναι όντως κάτοικος εξωτερικού, οπότε το ελληνικό δημόσιο έχει αρμοδιότητα για τη φορολόγηση μόνο των εισοδημάτων που προκύπτουν μέσα στη χώρα μας», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Πρόσθεσε ότι ήδη με τη νέα διάταξη που ψηφίστηκε στο πλαίσιο του Ν. 4141/2013, έχουν διευκολυνθεί πάρα πολύ οι ομογενείς και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα με τη ελληνική φορολογική διοίκηση.
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης, σημείωσε, επίσης ότι όσοι έχουν ή αποκτήσουν πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα θα μπορούν τώρα να δηλώσουν κάτοικοι εξωτερικού και να υποβάλουν μαζί με τη φορολογική τους δήλωση, είτε μία βεβαίωση ότι είναι φορολογικοί κάτοικοι άλλου κράτους, είτε εκκαθαριστικό ή αντίγραφο της εκεί δήλωσης τους.
«Αναγνωρίζουμε ότι οι Έλληνες ομογενείς υπέστησαν ταλαιπωρία με το θέμα του φορολογικού πιστοποιητικού. Εκτιμούμε ότι αυτό πλέον το πρόβλημα έχει ξεπερασθεί. Είναι κάτι που αντιμετωπίσθηκε και ήδη έχουμε δεχθεί τις ευχαριστίες των ομογενών», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, σχετικά με το θέμα, και την επίσημη ενημέρωση απο το Υπουργείο Οικονομικών.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Από mailing list εδώ, μου ήρθε το παρακάτω που ενδιαφέρει αρκετούς ίσωςTο υπουργείο τροποποίησε τη διάταξη για το φορολογικό πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας.
Ευκολότερη θα είναι στο εξής η διαδικασία βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας στο εξωτερικό των ομογενών, ενώπιον της ελληνικής φορολογικής αρχής, καθώς τροποποιήθηκε η σχετική διάταξη.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μετά από συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των ομογενών, το υπουργείο τροποποίησε τη διάταξη για το φορολογικό πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας και στο εξής θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των ομογενών να βεβαιώσουν ότι έχουν μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, είτε επιλέγοντας το φορολογικό πιστοποιητικό κατοικίας, είτε εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης από τη φορολογική αρχή του εξωτερικού, είτε δήλωσή τους και μαζί μια βεβαίωση ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού από οποιαδήποτε αρχή εκεί, δημόσια ή δημοτική, ώστε να πιστοποιείται ότι κάποιος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.
«Αυτό που ενδιαφέρει την Ελλάδα και τη φορολογική διοίκηση είναι να πιστοποιείται ότι κάποιος ομογενής είναι όντως κάτοικος εξωτερικού, οπότε το ελληνικό δημόσιο έχει αρμοδιότητα για τη φορολόγηση μόνο των εισοδημάτων που προκύπτουν μέσα στη χώρα μας», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Πρόσθεσε ότι ήδη με τη νέα διάταξη που ψηφίστηκε στο πλαίσιο του Ν. 4141/2013, έχουν διευκολυνθεί πάρα πολύ οι ομογενείς και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα με τη ελληνική φορολογική διοίκηση.
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης, σημείωσε, επίσης ότι όσοι έχουν ή αποκτήσουν πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα θα μπορούν τώρα να δηλώσουν κάτοικοι εξωτερικού και να υποβάλουν μαζί με τη φορολογική τους δήλωση, είτε μία βεβαίωση ότι είναι φορολογικοί κάτοικοι άλλου κράτους, είτε εκκαθαριστικό ή αντίγραφο της εκεί δήλωσης τους.
«Αναγνωρίζουμε ότι οι Έλληνες ομογενείς υπέστησαν ταλαιπωρία με το θέμα του φορολογικού πιστοποιητικού. Εκτιμούμε ότι αυτό πλέον το πρόβλημα έχει ξεπερασθεί. Είναι κάτι που αντιμετωπίσθηκε και ήδη έχουμε δεχθεί τις ευχαριστίες των ομογενών», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, σχετικά με το θέμα, και την επίσημη ενημέρωση απο το Υπουργείο Οικονομικών.
ευχαριστώ για την πληροφορία!
πολύ μπέρδεμα ήταν αυτό μέχρι πρότινος...
Μέχρι πότε πρέπει να υποβάλλουμε τα δικαιολογητικά? με τη φετινή δήλωση τώρα το καλοκαίρι? -
Οπως ειχα πει σε προηγουμενη σελιδα καταλαβαν την παπαρια τους και ετσι ξαναγυριζουμε σε καθεστος εποχης του 70- 80 κ.λ.π. οταν σφιγγουν οι αναγκες για συναλλαγμα συνερχονται οι ευφυιες στο υπουργειο οικονομικων...
Αραγε θα απολυσουν τον εμπνευστη της προηγουμενης ρυθμισης-εμπνευσης, και συντακτη του νομου που με τις ιδεες του ταλαιπωρησε τν κοσμο και ετρεχε για τα χαρτια που ζηταγε... σαν επιορκο??? και μακακα...
-
Για πρωτη δουλεια αποφοιτου (ξεκινησε φλεβαρη) χρειαζεται φορολογικη δηλωση ή κατι σχετικο;
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Για πρωτη δουλεια αποφοιτου (ξεκινησε φλεβαρη) χρειαζεται φορολογικη δηλωση ή κατι σχετικο;Χρειάζεται έτσι κι αλλιώς για όλους τους άνω των 18. Αλλά αν η δουλειά ξεκίνησε τον Φλεβάρη του 2013, δεν θα δηλώσεις εισόδημα από εργασία στη δήλωση του 2012
-
egobrain,τα εισοδήματα που θα αποκτήσεις εντός του 2013 θα τα δηλώσεις το 2014...
Αλλά καθώς είσαι άνω των 18,μάθε για ό,τι σε αφορα για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν τον Μάη... -
ακριβώς......ανήκει στη Β' Περιστερίου..Το είδα στο taxisnet...
-
Γνωρίζουμε αν τα εισοδήματα από τόκους θα υπολογιστούν για άλλο λόγο, εκτός από τον συνυπολογισμό στα εισοδήματα >12000€ για την εισφορά έκτακτης αλληλεγγύης?
Το ρωτάω επειδή στους κατοίκους εξωτερικού το αφορολόγητο είναι 0€ και τα τεκμήρια διαβίωσης (3000€ άγαμος, 5000€ έγγαμος) δεν εφαρμόζονται αν δεν υπάρχει εισόδημα. Αν όμως υπάρχει έστω και 1€ εισόδημα (από τόκους?) ο φόρος είναι 300€ (10% * 3000€).
Μέχρι τώρα, τα εισοδήματα από τόκους φορολογούνταν αυτοτελώς.
-
Ο χρήστης savvas έγραψε:
Γνωρίζουμε αν τα εισοδήματα από τόκους θα υπολογιστούν για άλλο λόγο, εκτός από τον συνυπολογισμό στα εισοδήματα >12000€ για την εισφορά έκτακτης αλληλεγγύης?Το ρωτάω επειδή στους κατοίκους εξωτερικού το αφορολόγητο είναι 0€ και τα τεκμήρια διαβίωσης (3000€ άγαμος, 5000€ έγγαμος) δεν εφαρμόζονται αν δεν υπάρχει εισόδημα. Αν όμως υπάρχει έστω και 1€ εισόδημα (από τόκους?) ο φόρος είναι 300€ (10% * 3000€).
Μέχρι τώρα, τα εισοδήματα από τόκους φορολογούνταν αυτοτελώς.
υπολογιζονται οι τοκοι κανονικα ως εισοδημα και θα σε χτυπησουν τεκμηρια + προκαταβολη επομενου ετους.
Γνωμη μου: μην τους δηλωσετε
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος