-
Ο χρήστης Mpampinos έγραψε:
Για τα έσοδα ή υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2012 θα κάνεις δήλωση φέτος.
Αν είσαι μισθωτός ο εργοδότης σου θα σου δώσει το σχετικό χαρτί για τη χρονιά του 2012 και στα στοιχεία που λέει θα στηριχτείς για να κάνεις τη δήλωσή σου.
Για όσα είναι στο 2013 θα τα δηλώσεις το 2014.Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...Θα μας τα πάρουν δηλαδή από νωρίς χαχαχαχ
Αν εισαι μισθωτος φορολογεισαι ηδη απο τον Αυγουστο....Αν ο εκκαθαριστης της μισθοδοσιας σου ειναι ενημερος με ΟΛΑ σου τα εσοδα και (πρεπει να) εχει κανει σωστη παρακρατηση,μη φοβασαι δεν θα πονεσεις και πολυ με το μελλουμενο εκκαθαριστικο......
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις,οι κρατήσεις γίνονται απ ευθείας από την μισθοδοσία!
-
Ανάλογα με την τύχη σου μπορεί να έχεις και επιστροφή φόρου δηλαδή να δικαιούσαι λεφτά πίσω από αυτά που σου κρατήσανε. Βέβαια αυτό στην πράξη πια δεν πολυπαίζει, παλιότερα ήταν πιο συνηθισμένο.
-
Επειδή έχω και φίλη στο χώρο σου και φίλους που σας χρειάστηκαν νομίζω ότι υπάρχουν άφθονοι πελάτες που δεν εμπίπτουν στην τυπική περίπτωση του ταμείου κλπ. Οπότε αν θέλεις να κλέψεις μπορείς.... αρκεί να βρεις την κατάλληλη πελατεία.
Για την ανορθογραφία μην τρελαίνεσαι, υπάρχουν και χειρότερα αλλά σίγουρα εκτιμάται η προσπάθειά σου και ευχαριστούμε.
Εγώ πάντως σε χρεώνω με >0 λάθη, στο ταμειακή μηχανή το θέλω το ει μου....Από πότε αρχίζουμε να κάνουμε δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και μέχρι πότε (νομίζω τέλος Ιουνίου);;
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Πήγα στο λογιστή και μου πε ότι από άποψη κόστους με συμφέρει ΕΑΦΔΣΣ. κι ότι έχει πιθανότατα λογισμικό από μόνο του.
Βέβαια αν ισχυε αυτο δε θα με είχανε πάρει 3 εταιρείες λογισμικού τηλέφωνο για να ακολουθήσω τη δική τους λύση (λογισμικό + ΕΑΦΔΣΣ , υποθέτω), αρα dog μάλλον εσύ έχεις δίκιο κι όχι ο λογιστής μου .Οι ΕΑΦΔΣΣ απο μόνοι τους κοστίζουν πιό πολλά χρήματα απο μια φτηνή ταμειακή μηχανή. Φυσικά στην τιμή δέν περιλαμβάνεται software, ούτε υπολογιστής ούτε ο εκτυπωτής που θα τυπώνει τις αποδείξεις
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πήγα στο λογιστή και μου πε ότι από άποψη κόστους με συμφέρει ΕΑΦΔΣΣ. κι ότι έχει πιθανότατα λογισμικό από μόνο του.
Βέβαια αν ισχυε αυτο δε θα με είχανε πάρει 3 εταιρείες λογισμικού τηλέφωνο για να ακολουθήσω τη δική τους λύση (λογισμικό + ΕΑΦΔΣΣ , υποθέτω), αρα dog μάλλον εσύ έχεις δίκιο κι όχι ο λογιστής μου .Οι ΕΑΦΔΣΣ απο μόνοι τους κοστίζουν πιό πολλά χρήματα απο μια φτηνή ταμειακή μηχανή. Φυσικά στην τιμή δέν περιλαμβάνεται software, ούτε υπολογιστής ούτε ο εκτυπωτής που θα τυπώνει τις αποδείξεις
με το ΕΑΦΔΣΣ κανεις την ζωη του λογιστη πιο ευκολη. τυπικα μπορεις να κρατας και πολυ καλα στατιστικα των πελατων σου.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Και μια εροτισουλα ακομα, , αν χρειαστει να σινδεθουν οι ταμειακες με το taxis? online δηλαδη.
(κατι που χει ακουστη αρκετες φορες)
θα πρεπι να χουν καποιες προδιαγραφες η ολες συνδεοντε;λεο να παρω αφτη: http://www.noulis.gr/p/32/τα% ... -favourite
Οι πιό πολλές μηχανές, όπως και αυτή του link σου, έχουν σειριακή θύρα για σύνδεση με υπολογιστή. Αν ποτέ γίνει αυτό που λένε για σύνδεση στο Taxis, τότε ναί, λογικά θα μπορεί να συνδεθεί online αλλά μέσω υπολογιστή φυσικά.
Αλλα μήν περιμένεις να γίνει κάτι τέτοιο σύντομα, πρέπει πρώτα να ψηφιστεί νόμος, να δημοσιευτούν προδιαγραφές, να πιστοποιηθούν οι προμηθευτές των συστημάτων κτλ. Για παράδειγμα στο σύστημα εισροών-εκροών στα βενζινάδικα αυτή η διαδικασία πήρε 10 χρόνια απο την αρχική ψήφιση του νόμου μέχρι την τελική εφαρμογή.
-
Άμα θέλουν γίνεται και πιο γρήγορα, εκεί υπήρχαν ισχυρές αντιστάσεις.
Το πιο πιθανό είναι να το κάνουν απότομα και έτσι ώστε όλοι να πρέπει να αλλάξουν μηχανές και να πάρουν αυτές που φέρνει ο κολλητός του υπουργού.... -
Με τούς παλιούς κωδικούς Taxisnet τι γίνεται...μέχρι πότε είναι σε ισχύ...???
Ξέρει κανένας κάτι για αυτό???
-
[ίσως έχει ξανασυζητηθεί, αλλά δεν το βρίσκω...]
Θέλω να κάνω αίτηση αλλαγής κατοικίας ως κάτοικος εξωτερικού.
Μπορώ να υποβάλω τα σχετικά έντυπα (Μ1, Μ7) στην επαρχιακή ΔΟΥ που ανήκω ή πρέπει να τα υποβάλω στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού στην Αθήνα? -
Ο χρήστης savvas έγραψε:
[ίσως έχει ξανασυζητηθεί, αλλά δεν το βρίσκω...]Θέλω να κάνω αίτηση αλλαγής κατοικίας ως κάτοικος εξωτερικού.
Μπορώ να υποβάλω τα σχετικά έντυπα (Μ1, Μ7) στην επαρχιακή ΔΟΥ που ανήκω ή πρέπει να τα υποβάλω στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού στην Αθήνα?Συνηθως ο κάθε νομός έχει και απο μια ΔΟΥ που αναλαμβάνει τους Κατοικους Εξωτερικού! Οποτε ρώτα στην ΔΟΥ σου ποια είναι (μπορει να είναι και η ίδια). Θα πρεπει να δηλωσεις και έναν αντίκλητο που θα είναι κάτοικος του νομού στον οποίο βρίσκεται η ΔΟΥ.
Απο εκει και πέρα... και στο τονίζω: ρώτα εναν λογιστή ΑΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, γιατι μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων. Και ο λογιστής πάντως δεν μπορεί να σου δώσει απόλυτη απάντηση γιατί οποτε γουστάρουν αλλάζουν τους νόμους. Ρώτα πρώτα ομως...
-
Απαντώντας σε δική μου ερώτηση παρμένη από: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113018929
Δηλώσεις θα ξεκινήσουν από Μάιο και θα τελειώσουν Ιούνιο με πιθανή παράταση ακόμα πιο πέρα. -
Ο χρήστης pgs έγραψε:
re παιδια θα τρελαθο σ αφτη τη χωρα.
οπος ειπα και προηγουμενι φορα ειμαι λογοθεραπευτης και μας ιποχρωνουνε να βαλουμε ταμιακη μηχανη.
Ομως η ταμιακη χρειαζεται και ΦΠΑ, δε γινετε να μην της περασουμε σιντελεστη ΦΠΑ.
ενεις ομως δεν υπαγοματε στο ΦΠΑ.
διαβαζω απο την εναρξη μου στην εφορια:
ΥΠΑΓΩΓΗ ΦΠΑ: ΟΧΙ
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΠΑ:
ΤΡΟΠΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΠΑ: ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙαρα δεν υπαγομαστε στο ΦΠΑ, δεν εχουμε ΦΠΑ, ουτε μιδενικο ΦΠΑ, τιποτα.
τι στο #$#$%$%# θα περασουμε στην ταμιακη η οποια πρεπι οποσδιποτε να χει σιντλεστη ΦΠΑ;εδω σας θελο....
Βαλε συντελεστη 0%' νομιζω καπου το εχω δει.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
re παιδια θα τρελαθο σ αφτη τη χωρα.
οπος ειπα και προηγουμενι φορα ειμαι λογοθεραπευτης και μας ιποχρωνουνε να βαλουμε ταμιακη μηχανη.
Ομως η ταμιακη χρειαζεται και ΦΠΑ, δε γινετε να μην της περασουμε σιντελεστη ΦΠΑ.
ενεις ομως δεν υπαγοματε στο ΦΠΑ.
διαβαζω απο την εναρξη μου στην εφορια:
ΥΠΑΓΩΓΗ ΦΠΑ: ΟΧΙ
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΠΑ:
ΤΡΟΠΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΠΑ: ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙαρα δεν υπαγομαστε στο ΦΠΑ, δεν εχουμε ΦΠΑ, ουτε μιδενικο ΦΠΑ, τιποτα.
τι στο #$#$%$%# θα περασουμε στην ταμιακη η οποια πρεπι οποσδιποτε να χει σιντλεστη ΦΠΑ;εδω σας θελο....
Οι ταμειακές έχουν και μηδενικό συντελεστή (για τσιγάρα, τηλεκάρτες κλπ) έτσι κι αλλιώς. Αν δεν το ξέρει αυτό ο τεχνικός σου, άλλαξε μαγαζί
-
Πότε αρχίζουν οι φορολογικές δηλώσεις;
-
ffs
-
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ρε παιδια, εινε δυνατον να μην ξερει οτι εχουν και μιδενικο ΦΠΑ οι μηχανες;
To θεμα, επαναλαμβανω, είναι οτι εμις δεν εχουμε ΟΥΤΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΦΠΑ.αν βαλω μιδενικο ΦΠΑ στη μηχανη δεν αλλάζω, αφτοματα, μονος μου, το φορολογικο μου καθεστως;
Κι αφου δεν εχο μιδενικο ΦΠΑ, πως θα βαλο 0% σiντελεστη;Λογιστή δεν έχεις;
-
Και ποια η διαφορά μεταξύ του δεν έχουμε καθόλου ΦΠΑ και του έχουμε μηδενικού ΦΠΑ;;
Υπάρχει δηλαδή κάποιος που να έχει ΦΠΑ και να είναι μηδέν;;
Δεν είναι το μηδέν το ίδιο με το να πεις καθόλου ΦΠΑ;
Όχι ότι δεν είναι λάθος το σύστημα να πρέπει σώνει και καλά να γράψει ΦΠΑ αλλά μήπως κάνουμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και ποια η διαφορά μεταξύ του δεν έχουμε καθόλου ΦΠΑ και του έχουμε μηδενικού ΦΠΑ;;
Υπάρχει δηλαδή κάποιος που να έχει ΦΠΑ και να είναι μηδέν;;
Δεν είναι το μηδέν το ίδιο με το να πεις καθόλου ΦΠΑ;
Όχι ότι δεν είναι λάθος το σύστημα να πρέπει σώνει και καλά να γράψει ΦΠΑ αλλά μήπως κάνουμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει;με κάθε επιφύλαξη:
Είναι διαφορετικά.
Μπορείς να έχεις ΦΠΑ και να είναι 0, π.χ. business to business υπηρεσίες. Οπότε και γίνεται από την άλλη πλευρά χρεωπίστωση.
Μπορείς να μην έχεις ΦΠΑ, π.χ. εταιρεία χωρίς ΑΦΜ (στο εξωτερικό), ή κάποιος που δεν υπάγεται όπως ο λογοθεραπευτής. Εδώ δεν γίνεται χρεωπίστωση.Για εταιρία χωρίς ΑΦΜ έξω, τονίζουν ότι ΔΕΝ πρέπει να βάλεις ΦΠΑ=0, αλλά να μην το γράψεις καθόλου.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος