-
τσουκ. Οι ΕΕ αποκλείονται από τη συλλογή αποδείξεων, όχι όμως από τιμολόγια δαπανών με σκοπό η μείωση του εισοδήματος.
-
Το ερώτημα τίθεται όμως για τα μπλοκάκια, τα οποία θα 'κριθούν' στο τέλος με τι καθεστώς θα φορολογηθούν, αν δηλ. πληρούν κάποια κριτήρια. Αυτοί τι κάνουν ; Μαζεύουν αποδείξεις ; Περνάνε στα βιβλία τους τιμολόγια δαπανών ;
Αν φορολογηθούν ως μισθωτοί προφανώς θα τους ζητηθούν αποδείξεις και δεν θα αναγνωριστούν οι εκπιπτόμενες δαπάνες ενώ το αντίθετο αν φορολογηθούν ως ΕΕ...Τι σκατά θα κάνουν αυτοί, πολλοί εκ των οποίων δεν ξέρουν με τι καθεστώς θα φορολογηθούν δεδομένου ότι μέχρι τελευταία στιγμή μπορεί να εμπίπτουν στη μία την άλλη κατηγορία -
Ε9 εγινε περσυ για το 2011.
αργοτερα ομως καναμε τακτοποιηση αυθαιρετων κατασκευων και φαινονται επιπλεον, κυριως βοηθιτικοι χώροι.
Πρεπει να ξανα κανουμε Ε9? Αν το αφησουμε ετσι, πειραζει? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
αργοτερα ομως καναμε τακτοποιηση αυθαιρετων κατασκευων και φαινονται επιπλεον, κυριως βοηθιτικοι χώροι.
Πρεπει να ξανα κανουμε Ε9? Αν το αφησουμε ετσι, πειραζει?Κάτι αντίστοιχο έκανα και εγώ και ρώτησα εδώ και μου απάντησαν 2 παλληκάρια πως δεν χρειάζεται να κάνω αλλαγή στο Ε9 παρά μόνο στο Ε1 του νέου έτους. Αν κάνω λάθος διορθώστε με παιδιά
-
-
Mπορει να διαγραφει καποιος δηλαδη για να γλυτωνει και την συνδρομη;
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Πρεπει να ξανα κανουμε Ε9? Αν το αφησουμε ετσι, πειραζει?Κάτι αντίστοιχο έκανα και εγώ και ρώτησα εδώ και μου απάντησαν 2 παλληκάρια πως δεν χρειάζεται να κάνω αλλαγή στο Ε9 παρά μόνο στο Ε1 του νέου έτους. Αν κάνω λάθος διορθώστε με παιδιά
Τις αυθερετες η μη κατασκευές δεν τις δηλωνσαμε καμία φορά μέχρι τωρα. Αν δεν το δηλώσουμε ούτε τωρα, τι θα γίνει? αν το βρουν ας το προσθέσουν αυτοί.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Τις αυθερετες η μη κατασκευές δεν τις δηλωνσαμε καμία φορά μέχρι τωρα. Αν δεν το δηλώσουμε ούτε τωρα, τι θα γίνει? αν το βρουν ας το προσθέσουν αυτοί.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Mπορει να διαγραφει καποιος δηλαδη για να γλυτωνει και την συνδρομη;Η συνδρομή είναι κάτι αστείο απ' όσο ξέρω, του στυλ ενα 50ρικο το χρονο.
Ετσι φαίνεται παντως.
Το ερώτημα είναι τι γίνεται με τις 'συνδρομές' σε ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, κλπ.... -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Τα τακτοποιηθεντα [υμιυπαιθριοι-αυθαιρετα] τα δηλωνουμε στο Ε1 οπωσδηποτε, αλλα οχι στο Ε9. Κατα την πωληση ομως πωλουμε ολα [και τα τακτοποιηθεντα]. Ο αγοραστης τα αγοραζει ολα στο συμβολαιο του και φυσικα ενημερωνει το Ε9 του με το συνολο των τετραγωνικων.
-
Εχουμε και ένα βοηθητικό που νόμιμος μεν δεν τον είχαμε δηλώσει ποτέ. Τα αυθερετες είναι κάτι στέγαστρο, στέγη και ένα λεβητοστασιο
-
Ερώτηση προς τους ειδικούς: Οι Αθλητικοί Σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να δίνουν απόδειξη με την πληρωμή της μηνιαίας συνδρομής;
Το γυμναστήριο στο οποίο πάω τον τελευταίο καιρό (για πολεμική τέχνη) μου δίνει απόδειξη είσπραξης (κι όχι Α.Π.Υ., κτλ). Η απόδειξη είσπραξης είναι αριθμημένη, υπογεγραμμένη, με τη σφραγίδα του Συλλόγου. Όμως, μία απόδειξη είσπραξης δεν περνάει στην εφορία (για εμένα) κι ούτε αποδεικνύει φορολογητέο εισόδημα για τον ιδιοκτήτη του Συλλόγου. Σωστά; Λάθος;
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Εχουμε και ένα βοηθητικό που νόμιμος μεν δεν τον είχαμε δηλώσει ποτέ. Τα αυθερετες είναι κάτι στέγαστρο, στέγη και ένα λεβητοστασιοΗ στεγη αν δεν ειναι σοφιτα κατοικισιμη δεν εχει προβλημα. Το λεβητοστασιο που σιγουρα ειναι κλειστο με πορτα ειναι αιθαιρετο και καλα θα ειναι να δηλωθη [βγαζει αδεια] για να μπορει και να μεταβιβασθη καποτε. Αλλωστε δεν θα ειναι και πολλα τ.μ.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ερώτηση προς τους ειδικούς: Οι Αθλητικοί Σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να δίνουν απόδειξη με την πληρωμή της μηνιαίας συνδρομής;Το γυμναστήριο στο οποίο πάω τον τελευταίο καιρό (για πολεμική τέχνη) μου δίνει απόδειξη είσπραξης (κι όχι Α.Π.Υ., κτλ). Η απόδειξη είσπραξης είναι αριθμημένη, υπογεγραμμένη, με τη σφραγίδα του Συλλόγου. Όμως, μία απόδειξη είσπραξης δεν περνάει στην εφορία (για εμένα) κι ούτε αποδεικνύει φορολογητέο εισόδημα για τον ιδιοκτήτη του Συλλόγου. Σωστά; Λάθος;
To ίδιο κάνουν και στη δική μου περίπτωση, όμως δίνουν κάποια στιγμή μια συνολική ΑΠΥ με το σύνολο των ποσών των επιμέρους. Φυσικά και είναι υποχρεωμένοι (και πιθανά αυτό που κάνουν, να δίνουν δικές τους αποδείξεις έως της νόμιμης, είναι παράνομο αλλά τέλος πάντων)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ερώτηση προς τους ειδικούς: Οι Αθλητικοί Σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να δίνουν απόδειξη με την πληρωμή της μηνιαίας συνδρομής;
Το γυμναστήριο στο οποίο πάω τον τελευταίο καιρό (για πολεμική τέχνη) μου δίνει απόδειξη είσπραξης (κι όχι Α.Π.Υ., κτλ). Η απόδειξη είσπραξης είναι αριθμημένη, υπογεγραμμένη, με τη σφραγίδα του Συλλόγου. Όμως, μία απόδειξη είσπραξης δεν περνάει στην εφορία (για εμένα) κι ούτε αποδεικνύει φορολογητέο εισόδημα για τον ιδιοκτήτη του Συλλόγου. Σωστά; Λάθος;
To ίδιο κάνουν και στη δική μου περίπτωση, όμως δίνουν κάποια στιγμή μια συνολική ΑΠΥ με το σύνολο των ποσών των επιμέρους. Φυσικά και είναι υποχρεωμένοι (και πιθανά αυτό που κάνουν, να δίνουν δικές τους αποδείξεις έως της νόμιμης, είναι παράνομο αλλά τέλος πάντων)
Πριν 2-3 χρόνια σε άλλο γυμναστήριο/αθλητικό σύλλογο είχα ρωτήσει γιατί δε μού έδιναν απόδειξη και μού είχαν αναφέρει κάτι του στυλ 'τα αθλητικά σωματεία μπορούν(;)/πρέπει(;) να δίνουν συγκεντρωτική στο τέλος του έτους'. Δυστυχώς, δεν έμεινα μέχρι τότε για να διαπιστώσω κατά πόσο θα μού την έδιναν. Κι αναρωτιέμαι τελικά τι ισχύει...
-
Για αθλητικό σωματείο μιλάω και μάλλον ισχύει αυτό. Για πάσα νόμιμη χρήση η εν λόγω 'συγκεντρωτική'
-
Ok, ευχαριστώ
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Mπορει να διαγραφει καποιος δηλαδη για να γλυτωνει και την συνδρομη;...μέχρι να σου πουν ότι για να κάνεις οποιαδήποτε μεταβολή στο Γ.Ε.ΜΗ. (που διατηρείται από τα επιμελητήρια και είναι υποχρεωτική η εγγραφή) θα πρέπει να είσαι γραμμένος στο αντίστοιχο επιμελητήριο [ ]
-
Το παρακάτω μπορεί να ενδιαφέρει όσους δουλεύουν 'με μπλοκάκι' χωρίς να είναι ουσιαστικά ΕΕ και θέλουν να φορολογηθούν με τους συντελεστές που θα ισχύουν από φέτος για τους μισθωτούς, δηλ. για εισόδημα μέχρι 25.000 με φορολογ. συντελ. 22% (με μείωση φόρου 2.100 ευρώ για εισόδημα μέχρι 21.000 κι από εκεί και πάνω με μειωμένη μείωση κατά 100ε για κάθε 1000ε εισόδημα), για 25-42Κ με 32% και από εκεί και πάνω με 42% (αντί για 26% για εισόδημα μέχρι 50Κ και 33% από εκεί και πάνω, που θα ισχύει για τους ΕΕ). Είναι από ερμηνευτική 'εγκύκλιο' που έστειλαν στις εφορίες (το φωτογράφισα με το κινητό προχθές που είχα πάει, σόρι για την ποιότητα).
Οπότε οπωσδήποτε έγγραφη σύμβαση με εργοδότη(-ες), η οποία έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κατατεθεί στην εφοράι το 20ήμερο που ακολουθεί το 3μηνο μέσα στο οποίο έχει υπογραφεί (π.χ. 1-20 Απριλίου αν έγινε Ιαν-Μάρτιο)
Το ερώτημα το δικό μου είναι το εξής; Αν δεν είναι σταθερό το ποσό με το οποίο έχει συμφωνήσει να πληρώνεται κάποιος από τον εργοδότη του και έχουν κανονίσει να είναι π.χ. 1500 ευρώ, συν αν έχει πέσει πολλή δουλειά, άλλα 100-200-300 ευρώ το μήνα.... Πώς μπαίνει κάτι τέτοιο σε σύμβαση.... Και πώς το λαμβάνει υπόψη της η εφορία?...
-
Καλά τα λες για τις συμβάσεις, πρέπει να κατατίθενται στην Εφορία το επόμενο τρίμηνο
Για τα ποσά πρέπει ό,τι κόψεις να καλύπτεται από τη σύμβαση, το πρώτο που θα κάνουν σε περίπτωση ελέγχου είναι να τσεκάρουν αν τα τιμολόγια που κόβεις συμφωνούν με τη σύμβαση (αλλιώς θα πάνε να σε 'τυλίξουν' για 'εικονικά' κτλ.) Οπότε ό,τι και να κάνετε πρέπει να το λέει η σύμβαση. Δεν είναι ανάγκη η σύμβαση να λέει ένα σταθερό ποσό, αρκεί να εξηγεί ολόκληρη τη συμφωνία σας πχ. '1500 συν 100 για κάθε ημέρα επιπλέον εργασίας' ή κάπως έτσι.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος