-
Ξέρω τι εννοείς, είδα ένα στα 65€...καλύτερα να μείνω στο σφυρί!
-
Αν είναι για ρεύμα μη τα κολλάς
γιατί αν περάσει πολύ ρεύμα θα ζεσταθούν και θα ξεκολλήσουν. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Να πάρω φλόγιστρο με φιάλη όπως έχουν οι υδραυλικοί και χοντρό καρούλι με καλάϊ και flux;Ναι, καλό είναι. Πρέσα έχεις, έ?
Άκυρο, είχαν προλάβει άλλοι.
Μην μείνεις στο σφυρί, χρησιμοποίησε τουλάχιστον μια μέγκενη. -
Θέλω να κάνω μια κουνουπιέρα πανω απο το κρεβάτι. Έχω σκεφτεί να βάλω στο ταβάνι ακριβώς πάνω απο το κρεβάτι σιδηρόδρομους κουρτίνας σαν αυτούς σε σχήμα Π και να μου φτιάξουν μια κουρτίνα απο τούλι.
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω? Μήπως το τελικό αποτέλεσμα δέν είναι πολύ καλό?
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ξέρω τι εννοείς, είδα ένα στα 65€...καλύτερα να μείνω στο σφυρί!τι είδες ακριβώς; έχω ένα εργαλείο των 10-15 € καλωδιοκόφτης, καλωδιογδάρτης και σφίχτης που τα κάνει αυτά. Βέβαια χρειάζεται αρκετή δύναμη και ίσως ένα καλύτερο εργαλείο το κάνει πιο εύκολο, δε ξέρω
έχω μια καρέκλα γραφείου κανά χρόνο περίπου από το πλαίσιο κι έχει πέσει το αμορτισέρ προς τα κάτω από το βάρος, πατάει έδαφος δηλαδή με αποτέλεσμα να γδέρνει το χαλί και να μη μπορώ να κουνηθώ. Πέρα απ'το να χάσω βάρος , πώς αλλιώς μπορώ να το επαναφέρω;
-
Με το εργαλείο που λες, αμφιβάλλω αν θα μπορώ να συνθλίψω τους ακροδέκτες βαρέως τύπου που χρησιμοποιώ.
Αυτό που ρωτάς για την καρέκλα ενδιαφέρει και μένα, αν μπρορεί να επισκευαστεί.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχω μια καρέκλα γραφείου κανά χρόνο περίπου από το πλαίσιο κι έχει πέσει το αμορτισέρ προς τα κάτω από το βάρος, πατάει έδαφος δηλαδή με αποτέλεσμα να γδέρνει το χαλί και να μη μπορώ να κουνηθώ. Πέρα απ'το να χάσω βάρος , πώς αλλιώς μπορώ να το επαναφέρω;IKEA είναι; Εγώ τους την πήγα πίσω (την είχα πάνω από χρόνο) και μου έδωσαν πίστωση να πάρω άλλη. Δεν είχε χαλάσει το αμορτισέρ αλλά η υποδοχή του πάνω στη βάση με τα ροδάκια. Αν είναι η ίδια περίπτωση, δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι, εκτός από το να βρεις άλλη βάση και να την αντικαταστήσεις.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ξέρω τι εννοείς, είδα ένα στα 65€...καλύτερα να μείνω στο σφυρί!
τι είδες ακριβώς; έχω ένα εργαλείο των 10-15 € καλωδιοκόφτης, καλωδιογδάρτης και σφίχτης που τα κάνει αυτά. Βέβαια χρειάζεται αρκετή δύναμη και ίσως ένα καλύτερο εργαλείο το κάνει πιο εύκολο, δε ξέρω
Eίδες τι διατομή έχει το καλώδιο και τι ακροδέκτες έχει;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Θέλω να κάνω μια κουνουπιέρα πανω απο το κρεβάτι. Έχω σκεφτεί να βάλω στο ταβάνι ακριβώς πάνω απο το κρεβάτι σιδηρόδρομους κουρτίνας σαν αυτούς σε σχήμα Π και να μου φτιάξουν μια κουρτίνα απο τούλι.Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω? Μήπως το τελικό αποτέλεσμα δέν είναι πολύ καλό?
Θα σε απετρεπα.
- θα μοιαζει με κρεβατι νοσοκομειου
- Ας πουμε οτι βιδωνεις τις ραγες και κρεμας την κουρτινα, θα εχεις αφησει αρκετες 'τρυπες' εκει πανω για να μπορουν να μπαινουν, αρα δωρο άδωρο. Η κουνουπιερα πρεπει να ειναι κλειστη γυρω γυρω, ακομα και μια μικρη τρυπα και θα σε βρουν οι κώνωπες
Αν παρ ολα αυτα επιμενεις ριξε μια ματια ικεα εχει καλα και φτηνα εξαρτηματα τετοια κατα τη γνωμη μου, ετοιμες γωνιες κλπ
Παρε καλυτερα μια βαση κλασικη με στεφανι θα ελεγα, η φτιαξε με κατασκευη-πλαισιο αν μπορεις που θα κρεμεται απο το ταβανι και πανω του θα καρφωθει η κουνουπιερα χωρις να αφηνει κενα.
-
Δέν είμαι σίγουρος τί εννοείς για τα κενά. Κοιτάζω τώρα την κουρτίνα που έχω στο σαλόνι που κρέμεται απο τέτοιο σιδηρόδρομο και το κενό που έχει πάνω μεταξύ κουρτίνας και σιδηροδρόμου είναι πρακτικά μηδενικό.
Όσο για το άλλο που λές, ναι και μένα αυτό με προβληματίζει, μήπως δηλαδή είναι κάπως 'βαρύ' οπτικά. Πάντως κουνουπιέρα με στεφάνι δέν μπαίνει γιατι στο σημείο που πρέπει να βιδώσει υπάρχει φωτιστικό.
Απ την άλλη σκέφτομαι οτι τα υλικά (πλην της κουρτίνας που δέν ξέρω τιμές) είναι πάμφθηνα και η τοποθέτηση των σιδηροδρομων θα μου πάρει κανα μισάωρο το πολύ. Οπότε το κάνω και αμα δέν μου αρέσει το ξηλώνω.
-
Θέλω να βάψω έναν τοίχο στο 'καινούργιο' διαμέρισμα, αλλά είναι ταλαιπωρημένος, με τρύπες απο ούπα σε πολλά σημεία και μια μεγάλη ρωγμή στον σοβα.
Τις τρύπες τις βουλώνω εύκολα, με τη ρωγμή τί γίνεται? Απλά έχει χωρίσει ο σοβάς αλλά δεν έχει ανοίξει πάρα πολύ. -
ταινία-γάζα ρωγμών + στόκος
-
Πρέπει να ξύσω τον τοίχο πρώτα?
-
Μόνο άμα τρώγεται.
Ναι.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δέν είμαι σίγουρος τί εννοείς για τα κενά. Κοιτάζω τώρα την κουρτίνα που έχω στο σαλόνι που κρέμεται απο τέτοιο σιδηρόδρομο και το κενό που έχει πάνω μεταξύ κουρτίνας και σιδηροδρόμου είναι πρακτικά μηδενικό.Όσο για το άλλο που λές, ναι και μένα αυτό με προβληματίζει, μήπως δηλαδή είναι κάπως 'βαρύ' οπτικά. Πάντως κουνουπιέρα με στεφάνι δέν μπαίνει γιατι στο σημείο που πρέπει να βιδώσει υπάρχει φωτιστικό.
Απ την άλλη σκέφτομαι οτι τα υλικά (πλην της κουρτίνας που δέν ξέρω τιμές) είναι πάμφθηνα και η τοποθέτηση των σιδηροδρομων θα μου πάρει κανα μισάωρο το πολύ. Οπότε το κάνω και αμα δέν μου αρέσει το ξηλώνω.
Πως να το εξηγησω που ειναι δυσκολακι...
Εχουμε τη ραγα, μεσα στην οποια ειναι τα πιαστρακια/καρουλακια και απο αυτα κρεμεται η κουρτινα. τα καρουλακια ειναι σε αποστασεις μεταξυ τους. Αν δεν τεντωσεις την κουρτινα τελειως όλα και καποια ζαρα θα κανουν και θα αφησουν κενο μεταξυ κουρτινας και ραγας. Δε χρειαζεται και πολυ για να περασει ο κώνωψ.
Μην το κανω Μεσανατολικο βεβαια, μπορεις όπως λες καλλιστα να το δεις και αν δεν παιζει να το ξηλωσεις. -
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
http://sketchtoy.com/24116135Εχεις ΜΕΓΑΛΗ πλακα,
και το κραταω σε bookmark το site. αψογο.
-
Τα εύσημα στον roman_k που μου το 'δειξε.
-
Ουτε ραγες, ουτε προβλημα με το φωτιστικο. Ενα ουπατ, ενας γαντζος και τελειωσες.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Ουτε ραγες, ουτε προβλημα με το φωτιστικο. Ενα ουπατ, ενας γαντζος και τελειωσες.
Μπρε αυτο λεω και εγω με το στεφανι, αλλα αμα εισαι σε μικρο δωματιο το φωτιστικο ειναι πανω απο το κρεβατι, εκαι δεν παιζει το τουλι μη πιασουμε καμμια φωτια.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]