-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
€39 x (23 / 123) = €7,29
€39-€7,29= €31,7Του έκλεψες €1,7 !
Αντί να κάνεις τόσες πράξεις απλά διαιρείς με 1,23 και βγάζεις απευθείας το ποσό χωρις ΦΠΑ
30€23%=6,9€
39€23%=8,97€
Σαλατα τα εκανε ο ταβερνιαρης.Ρε ΄σεις...Μη κολλάτε στoυς αριθμούς.32 ευρώ πλήρωσα για την ακρίβεια, αλλά δεν ήταν εκει η ουσία των λεγομένων μου..
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
€39 x (23 / 123) = €7,29
Αντί να κάνεις τόσες πράξεις απλά διαιρείς με 1,23 και βγάζεις απευθείας το ποσό χωρις ΦΠΑ
30€23%=6,9€
39€23%=8,97€
Σαλατα τα εκανε ο ταβερνιαρης.Ρε ΄σεις...Μη κολλάτε στoυς αριθμούς.32 ευρώ πλήρωσα για την ακρίβεια, αλλά δεν ήταν εκει η ουσία των λεγομένων μου..
Για να το ξεχειλώσουμε λίγο, έκλεψε το φόρο του ο καταστηματάρχης!Γιατί ΟΚ αφαίρεσε το ΦΠΑ όμως κράτησε το φόρο εισοδήματος που είχε ενσωματώσει στην τιμή...
Οικονομική ταβέρνα πάντως! -
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
€39 x (23 / 123) = €7,29
30€23%=6,9€
39€23%=8,97€
Για να το ξεχειλώσουμε λίγο, έκλεψε το φόρο του ο καταστηματάρχης!Γιατί ΟΚ αφαίρεσε το ΦΠΑ όμως κράτησε το φόρο εισοδήματος που είχε ενσωματώσει στην τιμή...
Οικονομική ταβέρνα πάντως!Δεν μπορεις να ξέρεις απο πριν τον φορο εισοδήματος, απλα βαζεις ποσοστο κέρδους επι καθαρων τιμων αγορων κι εξόδων. Ασε που αν ειχε πληρωσει ΦΠΑ στους προμηθευτές του, ταμειακα μπορει να μπηκε και μεσα ο καπελας...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
39 ευρώ το σύνολο κι εκει που έιμαι έτοιμος να τον αρπάξω γιατί δεν μου έχει δώσει απόδειξη, με αφοπλίζει και μου δείχνει το χαρτάκι παρακάτω που αναγράφει τελικά 30 ευρώ και μου λέει ευγενικά... '30 ευρώ κύριε, οχι 39, έχει αφαιρεθεί όλος ο Φ.Π.Α....' .** Τον πλήρωσα μετά χαράς κι έφυγα**.....
Καλά έκανες. Και εμείς μετά χαράς θα πληρώσουμε και τους δικούς του φόρους. Αρκεί που έφαγες εσύ με 9 ευρώ λιγότερο.
-
[...]
Ρε ΄σεις...Μη κολλάτε στoυς αριθμούς.32 ευρώ πλήρωσα για την ακρίβεια, αλλά δεν ήταν εκει η ουσία των λεγομένων μου..Φυσικά. Άλλη είναι η ουσία...
Σκέψου, αυτό που έκανες, να το κάναμε όλοι. Δηλαδή να μην παίρνουμε αποδείξεις για να γλυτώνουμε το ΦΠΑ.
-
Με τέτοια βαριά φορολογία και 23% ΦΠΑ είναι φυσικό να προσπαθεί κάποιος να φοροδιαφύγει.
Όλα τα ακριβά προϊόντα που ξέρω μεταφέρονται με ΙΧ, νύχτα χωρίς παραστατικά.
-
Μου χει τύχει (πρίν την κρίση) μάστορας να μου πεί :
-Η δουλειά μου κάνει 100€ χωρίς απόδειξη, για να γλυτώσουμε φιλαράκι τον ΦΠΑ
-Θέλω απόδειξη, θα μπεί σε 'έξοδα' και μου χρειάζεται !
-Ααααα, τότε κάνει 100€ + 18€ ΦΠΑ + 15€ για τον φόρο που θα πληρώσω !
-Ααααα, 'πάρε να 'χεις' .... τα @@ μου φυσικά!Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Δεν ξέρω πού οφείλεται, σίγουρα και σε πολύ μεγάλο βαθμό σ΄αυτό που λες, αλλα όντως μετά το τέλος Ιανουαρίου, η καθίζηση είναι ΤΡΑΓΙΚΗ (για την ακρίβεια ξεκίνησε σχεδόν 10 μέρες πριν το τέλος του Ιανουαρίου). Μιλάμε πλέον για στάση εμπορίου.
Η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη και πολύ φοβάμαι είναι μή αναστρέψιμη....Η πτώση της κατανάλωσης είναι ΡΑΓΔΑΙΑ, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα έσοδα του κράτους. ..............Αναφέρομαι στους ΔΥ, διότι (καλώς ή κακώς) είναι οι μόνοι πλέον με 'σίγουρο εισόδημα', έστω και πετσοκομένο.
Και όσοι είχαν-εχουν φράγκα, ψώνια κάθε είδους ΤΕΛΟΣ, όπως και πάνω απο 50€ max για διασκέδαση (καφέ και μόνο) ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.
Ουδείς 'ρισκάρει' με άγνωστο το αύριο!
Σας τα λέει και ... τα πράττει κάποιος που δεν χρωστάει μία, πληρώνει κάθε φόρο και έχει ακόμα λίγο 'λίπος'.
Ρούχα 0€ φέτος το χειμώνα και διασκέδαση max 80€/μήνα, για καφέ κυρίως
Σε καλά εστιατόρια ΣΠΑΝΙΑ ΠΛΕΟΝ και μόνο αν τυχόν περιλαμβάνονται σε 'κουπόνια' προσφορών της GROUPON!ΥΓ: Πολλές φορές είχα αναρωτηθεί για την ακρίβεια σε συγκεκριμένα είδη που γνώριζα τις τιμές τους στο εξωτερικό:
Οι καταστηματάρχες, άν έστελναν έναν υπάλληλο με το ΙΧ του(πόσο μάλλον φορτηγάκι) στην Ιταλία (όχι στην φτηνο-Βουλγαρία) να φορτώσει γνήσιο εμπόρευμα σε άλλο μαγαζί του εξωτερικού (πόσο μάλλον σε χονδρέμπορο) και να το φέρει πίσω, με όλα του τα έξοδα ταξιδίου πληρωμένα και συμπεριλαμβανομένου του κέρδους του 'μαγαζιού' που στη συνέχεια θα τα πουλούσε, πάλι έπρεπε να τιμολογούν (αναφέρομαι στις 'χρυσές εποχές' 1995-2008) τουλάχιστον 20% φθηνότερα. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με τέτοια βαριά φορολογία και 23% ΦΠΑ είναι φυσικό να προσπαθεί κάποιος να φοροδιαφύγει.Όλα τα ακριβά προϊόντα που ξέρω μεταφέρονται με ΙΧ, νύχτα χωρίς παραστατικά.
Δυστυχώς, δεν φταίει η κρίση, αλλά η παντελής έλλειψη φορολογικής συνείδησης στο ελλημπανάτο...
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
[...]
Ρε ΄σεις...Μη κολλάτε στoυς αριθμούς.32 ευρώ πλήρωσα για την ακρίβεια, αλλά δεν ήταν εκει η ουσία των λεγομένων μου..Φυσικά. Άλλη είναι η ουσία...
Σκέψου, αυτό που έκανες, να το κάναμε όλοι. Δηλαδή να μην παίρνουμε αποδείξεις για να γλυτώνουμε το ΦΠΑ.
Δηλαδή τι θα παθαίναμε?
Πιστεύεις δηλ πραγματικά ότι τα λεφτά αυτά γυρνάνε στους πολίτες, πηγαίνουν στην υγεία, την παιδεία ή πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις?
Απλά θα έπαιρνε λιγότερα λεφτά η Μέρκελ.
Τουλάχιστον έτσι ο χριστιανός μπορεί να κρατήσει το μαγαζάκι του ανοιχτό, να απασχολεί και ένα σερβιτόρο κι εσύ να δώσεις στα παιδάκια σου και μια μερίδα πατατούλες παραπάνω.
Το έχω ξαναπεί και παλαιότερα ότι από μικρά μαγαζιά και μικροεπιχειρήσεις όχι μόνο δε ζητάω αποδείξεις αλλά και όταν από μόνοι τους πάνε να μου δώσουνε τους λέω δε χρειάζεται.
Μερικοί μάγκες μου δίνουν και περισσότερα ρέστα λόγω το ΦΠΑ που γλυτώνουνε.
Χαίρομαι που πλέον το κάνουνε και άλλοι. -
Η Μερκελ λεφτα δεν παιρνει απο εμας και δεν προκειται να παρει.
Αλλα ειναι γεγονος οτι οι μικροι χωρις φοροδιαφυγη, δεν μπορουν να επιβιωσουν.
Και οταν δε επιβιωνουν αυτο σημαινει ακομα μικροτεροι τζιροι στην αγορα,μικροτερα φορολογικα εσοδα,μεγαλυτερη ανεργια. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
[...]
Αυτό είναι φάση Tragedy of the commons, οπου όταν ο κάθε παίχτης προσπαθεί να μεγιστοποιήσει το προσωπικό του κέρδος κάνει ζημιά στο σύνολο.
Βέβαια προσωπικά δέν έχω πεισθεί οτι αν όλοι πληρώσουμε το ΦΠΑ θα οφεληθεί το σύνολο και σε ποιό βαθμό. Το κράτος αυτή τη στιγμή εισπράτει σε απόλυτα νούμερα περισότερα χρήματα απο οποιαδήποτε άλλη περίοδο στην τελευταία δεκαετία ενώ ταυτόχρονα δέν πληρώνει τις υποχρεώσεις του και παρόλα αυτά κάθε τρίμηνο τα μέτρα κρίνονται ανεπαρκή και αυξάνονται.
-
Μην ξεχνας οτι 'μπαιναμε μεσα' 10 δις καθε χρονο τοσα χρονια... οποτε με πεσμενους φορους κλ.π. πως να το φερεις στα ισια το καραβι (παραβλεπω οτι δεν σου ζητανε προς το παρων τιποτα για τα τοκογλυφικα... αργωτερα θα ασχοληθουν και ισως τα σβησουν παλι..
-
Ποιός είπε οτι οι φόροι είναι πεσμένοι?
Μπορεί οι φόροι να είναι πεσμένοι σαν ποσοστό αλλά σαν απόλυτα νούμερα αυτή τη στιγμή το κράτος μαζεύει απο όλες τις μπάντες όσα δέν είχε μαζέψει ποτέ.
Το οτι το καράβι συνεχίζει να βουλιάζει είναι ένδειξη οτι το πρόβλημα δέν είναι στους φόρους.
-
Μιλώντας στο Μega, το πρωί της Τετάρτης, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε: «Το 2007 υπουργός, το 2008 υπουργός, μέχρι το 2009 σας λέω με απόλυτη ειλικρίνεια, στο λόγο της αντρικής μου τιμής, δεν είχα καμία επίγνωση για αυτή την κατάσταση».
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231235044
μετρήστε τα fails και κερδίστε
-
Μα οταν λεμε το προβλημα ειναι η φοροδιαφυγη για να εκλειψει πρεπει ολοι να πληρωσουν κατι παραπανω... προφανως και να πιαστουν αυτοι που δεν πληρωναν τοσα χρονια κ.λ.π. αλλα το γεγονος ειναι οτι ολοι θα πρεπει να πληρωνουν περισσωτερους φορους, για να ερθουν στα ισα τα εξοδα του κρατους... με τα εσοδα. τωρα για μειωση εξοδων δεν ειναι λυση η μη πληρωμη τους!!! γιατι ετσι δεν κυκλοφορει χρημα στην πιατσα... απλα πρεπει να μειωσει εξοδα!!! απο τσαμπα πληρωμες επιδοματων μεχρι τσαμπα υπαλληλους για ψηφουλακια πως αλλιως δλδ θα το πετυχει... δανεια απ'εξω για τετοια κονδυλια τερμα... Με ΕΣΠΑ και οτι αλλο βρουν να κινησουν την αγορα... και την παραγωγικοτητα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μιλώντας στο Μega, το πρωί της Τετάρτης, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε: «Το 2007 υπουργός, το 2008 υπουργός, μέχρι το 2009 σας λέω με απόλυτη ειλικρίνεια, στο λόγο της αντρικής μου τιμής, δεν είχα καμία επίγνωση για αυτή την κατάσταση».
Αφού ορκίστηκε στον λόγο της αντρικής του τιμής.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κουτσομπόλη, στο περί 'αντρικής τιμής' αναφέρεσαι
edit: με προλαβε ο αποπανω
-
Δεν αναφερομαστε σε προσωπικα δεδομενα....
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
ΥΓ: Πολλές φορές είχα αναρωτηθεί για την ακρίβεια σε συγκεκριμένα είδη που γνώριζα τις τιμές τους στο εξωτερικό:
Οι καταστηματάρχες, άν έστελναν έναν υπάλληλο με το ΙΧ του(πόσο μάλλον φορτηγάκι) στην Ιταλία (όχι στην φτηνο-Βουλγαρία) να φορτώσει γνήσιο εμπόρευμα σε άλλο μαγαζί του εξωτερικού (πόσο μάλλον σε χονδρέμπορο) και να το φέρει πίσω, με όλα του τα έξοδα ταξιδίου πληρωμένα και συμπεριλαμβανομένου του κέρδους του 'μαγαζιού' που στη συνέχεια θα τα πουλούσε, πάλι έπρεπε να τιμολογούν (αναφέρομαι στις 'χρυσές εποχές' 1995-2008) τουλάχιστον 20% φθηνότερα.Ευκολο να το λες, δυσκολο να το κανεις. Πρωτον η αγορα εχει καποιους νομους, υπαρχουν καποιοι αντιπροσωποι που εχουν πληρωσει για να εχουν τα δικαιωματα η εχουν κλεισει διαφορες συμφωνιες για το τι θα εισαγουν, σε τι τιμη και τα σχετικα. Οταν τον παρακαμπτεις ευκολα μπορει να σου δημιουργησει προβλημα. Επιπλεον ο καταστηματαρχης δυσκολα βαζει τιμη στο προιον του οτι του κατεβει. Για λογους ανταγωνιστικοτητας, για λογους υποτιμησης προιοντος υπαρχουν τιμοκαταλογοι που πρεπει να τους τηρει καποιος αλλιως ευκολα μπροει να χασει το εμπορευμα του.
Και πες οτι τα παραπανω παρακαμπτονται με καποιο τροπο. Το δυσκολοτερο ειναι η πληρωμη. Ο χονδρεμπορος στην Ιταλια δεν θα σου εδινε καμια ευκολια πληρωμης, θα ηθελε ολο το ποσο κας. Οπως καταλαβαινεις για εναν εμπορο πχ με ενα καταστημα ρουχων δεν ηταν οτι πιο ευκολο να διαθετει 100.000 ευρω πχ να τα δωσει με τη μια και να παρει το εμπορευμα και μαλιστα να το κανει αυτο καθε ανοιξη και καθε φθινοπωρο.
Ευκολα τα λογια αλλα στην πραξη υπαρχουν απειρες δυσκολιες.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η Μερκελ λεφτα δεν παιρνει απο εμας και δεν προκειται να παρει.
Αλλα ειναι γεγονος οτι οι μικροι χωρις φοροδιαφυγη, δεν μπορουν να επιβιωσουν.
Και οταν δε επιβιωνουν αυτο σημαινει ακομα μικροτεροι τζιροι στην αγορα,μικροτερα φορολογικα εσοδα,μεγαλυτερη ανεργια.Ε όχι και δεν παίρνει. Τα δάνεια δεν ξεπληρώνονται και μάλιστα αυτόματα μέσω ειδικών λογαριασμών? Τους τόκους ποιός τους καθορίζει?
Οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών σε ποιους πάνε και ποιός τις πληρώνει?
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)