-
ο θωμας δε ξερει, αλλα πλεον ειναι απο τους λιγους που βγαινουν απο το κεντρο εκπαιδευμενοι
αν δεν ειχα και αυτους ουτε οπλο δε θα ηξερα να λυσω , καθομουν και το κοιτουσα σαν alien artifact
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ο θωμας δε ξερει, αλλα πλεον ειναι απο τους λιγους που βγαινουν απο το κεντρο εκπαιδευμενοιαν δεν ειχα και αυτους ουτε οπλο δε θα ηξερα να λυσω , καθομουν και το κοιτουσα σαν alien artifact
Μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας, ίδια Ίλη, ίδια άτομα, όσο εκπαιδέυτηκες εσύ, άλλο τόσο εκπαιδέυτικα και εγώ . Έμαθα πως θα τρώω Στεργίου με πάριζα, τσουρεκάκι με σοκολάτα , πως θα παρατήσω τα ταψιά μισοπλυμμένα την μισή φορά που πήγα, να κοιμάμαι στο κεντρικό διοικητήριο κάτω απο τα πέυκα και να ακούω τα καντήλια στην Ίλη ΥΕΑ και λοιπά ωραία
-
Κάποτε το ΚΕΤΘ ήταν τέντα. Πορεία όλη η Επλχία κάθε 2 μέρες ως το πεδίο για βολή με χιόνια ήταν η νόρμα... Φαντάζομαι από τότε που μπήκαν τα Σώματα μέσα χάλασε η πιάτσα. Ε είπαν να μη ζορίζουν πολύ και τα παιδάκια και να το αποτέλεσμα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κάποτε το ΚΕΤΘ ήταν τέντα. Πορεία όλη η Επλχία κάθε 2 μέρες ως το πεδίο για βολή με χιόνια ήταν η νόρμα... Φαντάζομαι από τότε που μπήκαν τα Σώματα μέσα χάλασε η πιάτσα. Ε είπαν να μη ζορίζουν πολύ και τα παιδάκια και να το αποτέλεσμα.Ειχα την εντυπωση οτι τεντα=ξαπλα.
Το 1981 περιπου πλενανε το καζανια του μαγειριου με χωμα γιατι δεν ειχαν ROL. Εκει να δεις μαχιμοτητα... -
Πόση απόσταση το πεδίο βολής απο το στρατόπεδο;
-
Αν θυμάμαι καλά ήταν 7 χιλιόμετρα ανηφόρα.
-
Μετά όμως είναι κατηφόρα....
Κι εγώ δεν είχα καταλάβει αν η έκφραση τέντα έβγαινε από το τεντωμένος, στην τσίτα ή αραχτός κάτω από καμιά τέντα, τεντωμένος στο κρεβάτι.... Μάλλον το πρώτο φαίνεται ότι ισχύει!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κάποτε το ΚΕΤΘ ήταν τέντα. Πορεία όλη η Επλχία κάθε 2 μέρες ως το πεδίο για βολή με χιόνια ήταν η νόρμα... Φαντάζομαι από τότε που μπήκαν τα Σώματα μέσα χάλασε η πιάτσα. Ε είπαν να μη ζορίζουν πολύ και τα παιδάκια και να το αποτέλεσμα.δε νομιζω οτι τους νοιαζει να μη ζορισουν τα παιδακια, απλα βαριουνται
τους παρακαλουσαμε να μας δειξουν πώς να στρωνουμε κρεβατια και εφευγαν
Αν θυμάμαι καλά ήταν 7 χιλιόμετρα ανηφόρα.
μου φαινεται λες παρα πολλα, αν ειχα κανει 7 χλμ θα το θυμομουν καλυτερα
το καλυτερο παντως ειναι να πηγαινεις στο πεδιο βολης απ'ευθειας με πουλμανακι
κατι που εκανα αργοτερα οταν πηγαιναμε εκει φιλοξενουμενοι στρατιωτες και στελεχη για να ριξουμε ολοι μαζι (βολη ταξιαρχιας )
-
Εξαρτάται κι από ποια Επιλαρχία ξεκινούσες Γιώργο. Πάντως μπορεί να θυμάμαι λάθος... πέρασαν και 15 χρόνια σχεδόν...
-
εχω την εντυπωση οτι εκανα περιπου αυτη τη διαδρομη (και με μπλε ειναι οταν σκαγαμε με το πουλμανακι)
το πολυ για 2+2 την κανω
βεβαια καποτε ανεβαιναν εκει πανω με οπλα και φουλ εξαρτυση, εμεις πηγαιναμε σκετοι με μπερε -
Όλη μέρα σκοπετα
12 άτομα να κάνουν τις υπηρεσιες
Είμαι γραφιας ρε γαμωτοοοο κανω μονο 4 ώρες γρεφειο
ποτε θα ερθει ο Απριλης να σηκωθω να παω αλλου εκει που εχουν κοσμο -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Σομπιτσα βαρελακι με ξυλα αντι για καλοριφερ, μια χαρα.Συνεχιζοντας το ποστ του dimik,
τι παει να πει ρε παιδια 'εξοντωτικα ΣΠΕΝ (που δεν ξερω και τι ειναι, υποθετω εκπαιδευση) και ο φοβος της ποινης πανω απο τα κεφαλια μας'. Οτι εφαγε φυλακη επειδη δεν καθαρισε το οπλο του? Ας το καθαριζε, 5 λεπτα δουλεια ειναι, λιγοτερο απο 1 λεπτο να γυαλισεις αρβυλα. Ποσο δυσκολο ειναι να κοιταχτεις να δεις αν εισαι ακομβιωτος?Ολοι 'καλομαθημενοι' ημασταν και ξεμαθαμε. Εκτος απο αυτους που δεν ηθελαν να ξεμαθουν και ηθελαν τη μαμα με το αυγο στα 25 τους.
Δηλαδη οποιος δεν εχει ορεξη να κανει τις βλακειες του στρατου ειναι καλομαθημενος και θελει τη μαμα του.
Και ναι οταν κατι δεν θες να το κανεις μπορει να γινει εξοντωτικο. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Σομπιτσα βαρελακι με ξυλα αντι για καλοριφερ, μια χαρα.
Συνεχιζοντας το ποστ του dimik,
τι παει να πει ρε παιδια 'εξοντωτικα ΣΠΕΝ (που δεν ξερω και τι ειναι, υποθετω εκπαιδευση) και ο φοβος της ποινης πανω απο τα κεφαλια μας'. Οτι εφαγε φυλακη επειδη δεν καθαρισε το οπλο του? Ας το καθαριζε, 5 λεπτα δουλεια ειναι, λιγοτερο απο 1 λεπτο να γυαλισεις αρβυλα. Ποσο δυσκολο ειναι να κοιταχτεις να δεις αν εισαι ακομβιωτος?Ολοι 'καλομαθημενοι' ημασταν και ξεμαθαμε. Εκτος απο αυτους που δεν ηθελαν να ξεμαθουν και ηθελαν τη μαμα με το αυγο στα 25 τους.
Δηλαδη οποιος δεν εχει ορεξη να κανει τις βλακειες του στρατου ειναι καλομαθημενος και θελει τη μαμα του.
Και ναι οταν κατι δεν θες να το κανεις μπορει να γινει εξοντωτικο.Όχι, όποιος δεν μπορεί να κάνει τα απλά πράγματα που είναι υποχρεωμένος να κάνει στον στρατό είναι καλομαθημένος. Όλοι κάναμε πράγματα που δεν θέλαμε, αλλά τα κάναμε και μάλιστα καλά για να μην μπορεί κανείς να μας πει κουβέντα. Είναι και θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού....το έχουμε ξαναπεί ότι ο στρατός είναι ευκολάκι και μάλιστα μεγάλο σε σχέση με τα τις υπόλοιπες 'αγγαρείες' στην πολιτική ζωή.
-
Και ναι οταν κατι δεν θες να το κανεις μπορει να γινει εξοντωτικο.Σε καταλαβαινω
Εγραψα 'εκτος απο αυτους που δεν ηθελαν να ξεμαθουν'Θα πρεπει να εχεις ομως υπόψη σου οτι απο τους 100 που μπαινουν, μονο 5 τους αρεσει, καβλωνουν πραγματικα.
Απο τους υπολοιπους 95, οι 85 τα καταφερνουν μια χαρα με καποιο τρόπο και οι υπολοιποι 10 τα παιζουν, χανουν τη μπαλα...Σκεψου λοιπον, 'ειμαι εγω απο αυτους που χανουν τη μπαλα'? και οτι απαντησεις παρεις απο τον εαυτο σου, πράξε.
(εχε υποψη σου οτι μιλαμε για πραγματα που ειναι για να τα κανει ο καθενας, οχι διδακτορικο στη Βιοχημεία.)Θεατρικο έργο ειναι, με μικρη διαρκεια. Τσαφ και περναει. Οι αντοχες σου ειναι πολυ μεγαλυτερες απο ότι νομιζεις, και χωρις ν' αφηνουν σημαδια. Εγω βρηκα παραμυθι, στο οτι εκανα και εβλεπα πραγματα που δε θα εκανα ποτε εξω.... ουτε Μ113 μπορουσα να οδηγησω εξω, ουτε βολες με πολεμικο οπλο να κανω, ουτε εκρηκτικα να σκάσω. Ειχε την πλάκα του. Εσυ μπορεις να βρεις κατι άλλο. Καλη τυχη.
-
Angel σε έχουν πήξει;
-
Και ναι οταν κατι δεν θες να το κανεις μπορει να γινει εξοντωτικο.Είναι υποχρέωση Νίκο! Όπως ήταν η υποχρεωτική εκπαίδευση στο σχολείο και όπως θα είναι να πληρώνεις τους φόρους στην εφορία. Δεν κάνουμε μόνο ότι μας αρέσει σε αυτή τη ζωή αλλά πολλές φορές κάνουμε αυτό που πρέπει!
-
Και ναι οταν κατι είναι αρκετά ηλίθιο ακόμα και για ένα 5χρονο παιδάκι με σύνδρομο ντάουν και σε 'αναγκάζουν' να το κανεις μπορει να γινει εξοντωτικο.εδιτ
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Angel σε έχουν πήξει;Εμενα καθολου.
Σε ενα γραφειο καθομαι ολη μερα, ουτε υπηρεσιες εχω κανει και ουτε καν που εχω χαιρετισει ποτε κανεναν. Αλλα τελικα ειναι πολυ ηλιθιο ολο αυτο.@Realzeus
Μετα το σχολειο γυριζα σπιτι μου. Επισης στο σχολειο κατι μαθαινεις, στο στρατο δεν μαθαινεις τιποτα χρησιμο. Οι φοροι εχουν ανταποδοση. -
Angel σε έχουν πήξει;
Εμενα καθολου.
Σε ενα γραφειο καθομαι ολη μερα, ουτε υπηρεσιες εχω κανει και ουτε καν που εχω χαιρετισει ποτε κανεναν. Αλλα τελικα ειναι πολυ ηλιθιο ολο αυτο.@Realzeus
Μετα το σχολειο γυριζα σπιτι μου. Επισης στο σχολειο κατι μαθαινεις, στο στρατο δεν μαθαινεις τιποτα χρησιμο. Οι φοροι εχουν ανταποδοση. -
Mιλαω για το concept των φορων.
Περί Θητείας [#3]