-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Γάμηκε!+1
-
Εγω νομιζα οτι εβγαζε μονο αυτοκινητα ο Ξιφουνο!
-
φοβερή φωτό
-
παραγματικά
-

Butterfly Attraction by KiloMeater., on Flickr -
Μια απλή Canon IXUS 220HS η φωτογραφική μηχανή και καμία προηγούμενη εμπειρία από εμένα.

-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Βασικά αυτό που σου φταίει στο πλοίο ειναι πως είναι σκοτεινό, όπως και ολο το κάτω μέρος, μιας και η έκθεση σου είναι για τον ουρανό... γι'αυτό και το χρώμα πνίγεται...
Πιστεύω πως με λίγο άνοιγμα στο κάτω μισό και με ένα κλικ πάνω στα shadows, ειδικά αν έχουμε το raw, θα ισορροποήσει τονικά το κάτω μέρος και θα επανέλθει χρώμα και η γεμάτη γεύση του...υγ: απ'οτι βλέπω η μηχανή σου δίνει απο μόνη της αρκετά κορεσμένο αποτέλεσμα, οπότε οι παρεμβάσεις σου μετά ίσως πρέπει να είναι λίγο πιο μετρημένες...
Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις Μορφέα.
Ψάχνοντας τη μηχανή, είδα ότι by-default έχει μία επιλογή για 'βελτιστοποίηση χρωμάτων φωτογραφίας' και μάλλον γι' αυτό ήταν αρκετά κορεσμένα τα χρώματα.ΥΓ: την έχω και σε raw. Τελευταία τραβάω μόνιμα raw+jpg.
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Ούτε εγώ ήθελα απευθείας φλασια αλλά είχαμε πάει περίπατο και είχα μόνο τη μηχανή μαζί μου χωρίς άλλα παρελκόμενα [...]
Την επόμενη Κυριακή θα κανονισθεί να πάμε επί τούτου, οπότε θα είμαι προετοιμασμένοςΝα, σε κάτι τετοιες περιπτώσεις είναι που πρέπει να γινόμαστε λίγο πιο δημιουργικοί...
Στη θέση σου πάντως με ένα εξωτερικό φλας και μια μηχανή θα έψαχνα άλλες εναλλακτικές... ίσως την έβαζα δίπλα σε ένα κορμό και δοκίμαζα δυνατό bounce επάνω του... ίσως το έβγαζα off-camera και το πυροδοτούσα μανιουαλ με αργή ταχύτητα... δεν ξέρω τι, αλλά σίγουρα θα απέφευγα να την φάει απ'ευθείας...Πολύ χρήσιμες παρατηρήσεις. Σ'ευχαριστώ πολύ!
-
Θα πω αλήθεια: βασικά, ζήλεψα τη φωτό του Μορφέα, και μιας και την έχω αυτήν εδώ δανεική, είπα να δοκιμάσω...

Yashica MAT-124G by Stavros G., on Flickr -
Κι εγώ είχα δοκιμάσει το σκηνικό του Μορφέα με καπνό και μια Lubitel... Το αποτέλεσμα ήταν...
-
-
Desmond?

-
πολύ sharp βρε παιδί μου
ωραίο πορτραίτο
-
Πράγματι πολύ sharp και πολύ ωραίος φωτισμός Για το ύφος δε το συζητάμε
Δεξιά έχεις flash και αριστερά soft box/reflector; Φαίνεται πιο απαλός ο φωτισμός από τα αριστερά σου. -
Θενκς.
Έχει όντως μπόλικο sharp αλλα έχει συμβάλλει και η σμίκρυνση του flickr... κάνουν ένα είδος bicubic sharper στα resize τους...
Axel σωστά κατάλαβες τον φωτισμό... γυμνό φλάς πίσω δεξιά και bounce flash στον τοίχο αριστερά...
Το ύφος είναι ένα θέματάκι στα self portraits... -
απο φωταγραφοι την ψωνισατε και γινατε μοντελα; Η ψαχνετε νυφη εδω μεσα;;
χαχαχαχα
-
Mιας και πιάσαμε τις ψωνισμένες

δενδιας αλερτ
-
Και μια παλία δική μου

Self_Portrait by asaposto, on Flickr -
Συγνώμη για την αλλαγή θέματος

Gites de France by thangeo, on Flickr

La Poste by thangeo, on Flickr -
Ωραιο πορτραιτο μιραγκε!
Πόσταρε δικές σου φωτογραφίες!Σχολιασμοί & κριτικές εντός...