-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Βασικά, δεν ακολουθεί την πορεία του δείκτη (δείτε εδώ: http://www.nafteboriki.gr/markets/quote ... W&id2=.ATG που υπάρχει συγκριτικό γράφημα με τον γενικό δείκτη για την 5ετία), αλλά αυτό δεν μου λέει τίποτα... Δεν είναι η μόνη 'μικρή' μετοχή που κινείται σε χαμηλές τιμές τα τελευταία χρόνια.Τι μου λέει;;;
Ότι όσοι την είχαν αγοράσει σε υψηλές τιμές έχουν πρόβλημα, αλλά ΙΣΩΣ τώρα να είναι καλή περίοδος για κάποιον να την αγοράσει
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!! ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΛΙΓΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ!!!!!
Κατά τα άλλα, δεν βλέπω το γιατί να μας λέει κάτι η πορεία της μετοχής για την πορεία της εταιρείας... ή γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αυτό...
Η μετοχή μια εταιρείας μας δείχνει πόσο αξίζει η εταιρεία με πολύ απλά λόγια.
Τώρα γιατί μας ενδιαφέρει αυτό? Αυτός ήταν και ο λόγος που άνοιξα το θέμα.Προσωπικά δεν περίμενα από τον ΚΚ να αφήσει τη μετοχή του να εξελιχθεί έτσι.Ένας από τους λόγους που σταμάτησα να διαβάζω και τους 4Τ. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Η τιμή της μετοχής σε ένα μεγάλο βαθμό κάτι αντικατοπτρίζει....
Υπάρχει θεματάκι αλλά ελπίζω θα λυθεί στο μέλλον..... ήδη η εταιρεία διέκοψε ζημιογόνες δραστηριότητες ... βελτιώθηκαν και εξαιτίας αυτού τα αποτελέσματα 9μήνου και αναμένουμε τον ισολογισμό για να δούμε αν θα υπάρχουν κέρδη ή ζημιές....
Το σημαντικότερο νομίζω είναι να αντιμετωπιστεί το θέμα το τραπεζικού δανεισμου...... και να βελτιωθεί ο δείκτης ξένων προς ίδιαΔεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι όλος ο χώρος των εκδόσεων αντιμετωπίζει κρίση........
Το θεματάκι θα λυθεί να νομίζω ας το ρίξουμε στην αυτοκίνηση εμείς...
Εγώ πάντως θα περιμένω σε αυτό το θέμα επίσημη απάντηση από το περιοδικό πώς γίνεται από την πρώτη μέρα που μπήκαν οι Τεχνικές Εκδόσεις στο ΧΑ να πέφτει η μετοχή τους.
Ας μην έμπεναν καθόλου.
Τι θα απαντήσουν στους επενδυτές-αναγνώστες που την εμπιστεύτηκαν από αυτά που διαβάζουν στα περιοδικά τους? -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Οι ΤΕ μπήκαν στο χρηματιστήριο μια εποχή που όλοι άνοιγαν όσο περισσότερους λογαριασμούς μπορούσαν (σε πατεράδες, παππούδες, ακόμα και σε ανήλικα) ώστε να πάρουν όσο περισσότερες μετοχές μπορούσαν. Αν θυμάμαι καλά, η ζήτηση ήταν 5-7 φορές μεγαλύτερη από την προσφορά και για ένα διάστημα η πορεία της μετοχής ήταν ανοδική. Τα θέλαμε και τα πάθαμε.Λάθος. Οι ΤΕ μπήκαν το 2000.Η εποχή που περιγράφεις ήταν το 1999 και πριν.
Η πορεία της μετοχής σε βάθος χρόνου ήταν μόνιμα καθοδική μέχρι και σήμερα.Η τρέλα εκείνης της εποχής δεν είχε ταίρι, για μένα ήταν ένα ωραιότατα ενορχηστρωμένο σχέδιο ώστε οι Έλληνες να χάσουν τα χρήματα που είχαν, άλλως θα έμπαιναν στην ΕΚ πλουσιότεροι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Ναι ήταν τρέλα.Αφού ο Ελληνας νομιζε ότι θα γίνει πλούσιος σε 1 χρόνο.
Αφού από την απληστια δεν του έφτανε μια απόδοση φυσιολογική της τάξεως του 15-25% και ήθελε 100%-200% αποδόση. Αφού έβλεπε τα λεφτά του στο Χρηματιστήριο να πολλαπλασιάζονται και έπερνε Μπε-εμ-βε.
Μόνο που τα λεφτά ήταν πλασματικά και όταν άρχισε να πέφτει το ΧΑ έβγαιναν τα παπαγαλάκια και συντυρουσαν φήμες για 6000 μονάδες και άλλες αηδίες.
Οταν όμως έβλεπα μπροστά στα μάτια μου τον περιπτερά να συμβουλεύεται τον ψαρά για το τι μετοχές να πάρει ακόμη και ένα 10χρονο παιδί έπρεπε να καταλάβει ότι κατι λάθος συμβαίνει στο ελληνικό ΧΑ. Νο offence στα παραπάνω επαγγέλματα αλλά δεν μπορείς να συμβουλεύεσαι τον γείτονα για το χαρτοφυλάκιό σου.Τελικά: Μας
αρέσει ο τζόγος; Πρέπει να μάθουμε να χάνουμε. Είτε αγοράζουμε μετοχές για να γίνουμε πλούσιοι χωρίς να δουλέψουμε, είτε αγοράζουμε τουτού με δάνειο για να βγάλουμε γκόμενα(ο) και να μπούμε στο μάτι του γείτονα.Φίλε μου το χρηματιστήριο δεν είναι τζόγος.Τζόγο το κάνανε οι Ελληνες.
Απλή λογική, λίγα μαθηματικά, και καλά οικονομικά χρειάζονται και θα εισαι πάντα τουλάχιστον στα λεφτά σου.
Όσοι θυμούνται και γνωρίζουν θα ξέρουν ότι ακρίβώς η ίδια κατάσταση που παίχτηκε με τη φούσκα του ελληνικού ΧΑ είχε παίχτει στην Κύπρο δύο χρόνια πριν. -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Ε τι ειναι οι τεχνικες εκδοσεις,δεν ειναι και τιποτα CNN.
Πολλές εταιρείες την κανουν απο το χρηματιστήριο εσχάτως αφου περασε η εποχη που αντλουσες κέρδη για πλάκα και μενουν μονο τα εξοδα συντηρησης..Δηλαδή εσείς περιμένατε από τις Τεχνικές Εκδόσεις και τον ΚΚ να βάλει την εταιρεία του στο ΧΑ για να αντλήσει κέρδη για πλάκα?Εγώ δηλαδή γιατί περίμενα να είναι μια σοβαρή μετοχή που θα είχε πορεία ανάλογη με αυτή που διαφημιζόταν από το περιοδικό?
Συγνώμη αλλά όλα αυτά δεν συνάδουν με αυτά που διάβαζα στον Αντίλογο των 4Τ για καμιά 10αριά χρόνια.Καταρχην δεν ειμαι μελος ούτε εχω οποιαδήποτε σχέση με τους 4Τ και τις Τεχνικες Εκδόσεις,που ειναι και οι πλέον αρμόδιοι να σου απαντήσουν,αν κρινουν οτι έτσι πρέπει.
Απο εκει και περα, ειναι λογικο να προσπαθει μια εταιρεία να βγάλει κέρδος,για την ακρίβεια ειναι αναγκαίο για την επιβίωση της!Η πτωτικη πορεία της μπορεί (ενδεχομένως) να δείχνει οτι δεν είχαν εμπλακει σε παιχνίδια αλα...Τομ Κρουζ και Μάικλ Ντάγκλας
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καταρχην δεν ειμαι μελος ούτε εχω οποιαδήποτε σχέση με τους 4Τ και τις Τεχνικες Εκδόσεις,που ειναι και οι πλέον αρμόδιοι να σου απαντήσουν,αν κρινουν οτι έτσι πρέπει.
Απο εκει και περα, ειναι λογικο να προσπαθει μια εταιρεία να βγάλει κέρδος,για την ακρίβεια ειναι αναγκαίο για την επιβίωση της!Η πτωτικη πορεία της μπορεί (ενδεχομένως) να δείχνει οτι δεν είχαν εμπλακει σε παιχνίδια αλλα...Τομ Κρουζ και Μάικλ Ντάγκλας
Δεν μας είπες τον τίτλο της ταινιας όμως.Πες για να την κατεβάσω από το net.
Πάντως όσο και καλή να είναι η ταίνια πιστεύεις ότι από μια ταινία θα μάθεις πώς δουλεύει το χρηματιστήριο??Δεν το νομίζω.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
.......
Φίλτατε alekos2004, αν αυτά τα έλεγες στους Έλληνες επενδυτές, το 99% από αυτούς θα νόμιζε ότι μιλάς Κινέζικα.
Το κακό είναι ότι ακούγοντας κάτι τέτοια ακαταλαβίστικα, οι άνθρωποι θαμπώνονταν κι ακολουθούσαν. Κι εδώ είναι οι ευθύνες και των χρηματιστών (με η χωρίς εισαγωγικά).Αν δεν τα καταλάβαιναν καλύτερα για τους ίδιους να μη επένδυαν ποτέ τα λεφτά τους στο ΧΑ γιατί οι περισσότεροι βγήκανε χαμένοι.
-
Πάντως όσο και καλή να είναι η ταίνια πιστεύεις ότι από μια ταινία θα μάθεις πώς δουλεύει το χρηματιστήριο??Δεν το νομίζω.
Νομιζω οτι λεγεται Wall Street,αρκετα παλιά ταινία.
Βλεπεις την βρωμια και 1-2 απο τα χιλιαδες κολπα που γινονται,σιγουρα δεν γινεσαι εξπερ,απλα σε βγαζει απο το στάδιο του καλοπιστου επενδυτη...αν εχει μενει κανενας τετοιος στην Ελλάδα -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Νομιζω οτι λεγεται Wall Street,αρκετα παλιά ταινία.
Βλεπεις την βρωμια και 1-2 απο τα χιλιαδες κολπα που γινονται,σιγουρα δεν γινεσαι εξπερ,απλα σε βγαζει απο το στάδιο του καλοπιστου επενδυτη...αν εχει μενει κανενας τετοιος στην ΕλλάδαΚαλόπιστος επενδυτής μου φαίνεται αδόκιμος σαν όρος.Γνώστης επενδυτής ίσως?Ευχαριστώ για τον τίτλο.Το κατεβάζω ήδη από το Ares!
-
Η μετοχή μια εταιρείας μας δείχνει πόσο αξίζει η εταιρεία με πολύ απλά λόγιαΑυτο που λες ισχυει και ειναι σωστο, αλλα οχι στην Ελλαδα. Υπαρχουν πολλα παραδειγματα.
Εδω το χρηματιστηριο και οι μετοχες 'κινουνται' με αλλο τροπο... -
Σύμφωνα με την θεωρία,αποτελεσματική θεωρείται μια αγορά όταν όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε όλους,ταυτόχρονα και δωρεάν!!!
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει πουθενά,όχι μόνο στην Ελλάδα!
Το Χρηματιστήριο λειτούργησε σαν μέσο αναδιανομής του πλούτου προς το χειρότερο!
Ακόμα και τις καλύτερες προθέσεις να είχε κάποιος επιχειρηματίας,ήταν μια ευκαιρία να αποκτήσει πρόσβαση σε κεφάλαια,πρακτικά δωρεάν!Το ίδιο συνέβη και με τις Τ.Ε. νομίζω!
Δεν νομίζω ότι πρέπει να το προσωποποιούμε ή να καταλογίζουμε στον ΚΚ κάτι παραπάνω απο μια απλή επιχειρηματική κίνηση που έπρεπε να κάνει!
-
πώς γίνεται ο ΚΚ να επιτρέπει την κατάσταση αυτή!??Ο ΚΚ δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα... Η αγορά υποδεινύει την πορεία της μετοχής. Δηλαδή σαν τι να κάνει;;; Να βγει και να αγοράζει μετοχές των Τ.Ε. για να στηρίξει τη μετοχή;;; Και αντιδεοντολογικό (αν το κάνει ο ΚΚ και όχι η εταιρεία) και ασύμφορο, γιατί θα μείνει στην ψάθα...
ΛΑΘΟΣ!!! Η τιμή της μετοχής μας δείχνει πόσο **η αγορά νομίζει **ότι αξίζει η εταιρεία... Και το πως λειτουργεί η αγορά (στην ΠΡΑΞΗ) είναι πολύ σχετικό... Αν το έχει βρει κανείς, ας μου το πει, να κάνω ένα διδακτορικό που θα σκίσει...
Ως γνωστόν στο Ελληνικό χρηματιστήριο παίζονται μεταξύ άλλων και πολιτικά παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι στηρίζονται οι μετοχές που απαρτίζουν το γενικό δείκτη (πόσες είναι;; 20; 30; κάπου εκεί) και μερικές ακόμα μεγάλων εταιρειών και οι μικρές αφήνονται να βουλιάξουν, μιας και δεν επηρεάζουν το δείκτη και δεν φαίνονται...
Προσωπικά δεν περίμενα από τον ΚΚ να αφήσει τη μετοχή του να εξελιχθεί έτσι.Ένας από τους λόγους που σταμάτησα να διαβάζω και τους 4Τ.
Επαναλαμβάνω ότι ο ΚΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ!!!!!!!!! (και να μείνει εκτός φυλακής χωρίς δικαστική 'στήριξη'). Τώρα αν εσύ φίλε μου Δημήτρη πιστεύεις πως η κακή πορεία της μετοχής των ΤΕ είναι λόγος να σταματήσεις να διαβάζεις 4Τ, πάσο...
Φίλε μου το χρηματιστήριο δεν είναι τζόγος.
Είναι τζόγος... Το λες και παρακάτω:
Απλή λογική, λίγα μαθηματικά, και καλά οικονομικά χρειάζονται
Δηλαδή τζόγος... αν αντί για οικονομικά βάλεις στατιστική...
Μέχρι στιγμής, η συμπεριφορά των αγορών είναι τόσο περίπλοκη και απρόβλεπτη που δύσκολα θα βρει κανείς μοντέλο που να τα εξηγεί όλα. Και αυτό συμβαίνει γιατί η πορεία των αγορών βασίζεται στην ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ των επενδυτών. Και όποιος βγάλει άκρη με την ψυχολογία των ανθρώπων, ας σφυρίξει κλέφτικα...
Σύμφωνα με την θεωρία,αποτελεσματική θεωρείται μια αγορά όταν όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε όλους,ταυτόχρονα και δωρεάν!!!
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει πουθενά,όχι μόνο στην Ελλάδα!
Συμφωνώ απολύτως!!!!!! Και άλλα μοντέλα κάνουν άλλες παραδοχές που αλλού ισχύουν, αλλού όχι.
Το Χρηματιστήριο λειτούργησε σαν μέσο αναδιανομής του πλούτου προς το χειρότερο!
Εδώ με βρίσκεις ακόμα πιο σύμφωνο. Ένας από τους λόγους που κανένα θεωριτικό μοντέλο δεν δούλευε στο ΧΑΑ μέχρι το 1999-2000... Οι καθηγητές μας, μας λέγανε ότι η κομμώτρια έδινε καλύτερες συμβουλές από αυτούς... Τα σκίζεις τα πτυχία ή δεν τα σκίζεις... (βέβαια μετά η κομμώτρια - η κάθε κομμώτρια - έμεινε με τα χαρτιά στο χέρι... )
Το Χρηματιστήριο είναι ένας τρόπος για μία εταιρεία να αντλήσει μακροπρόθεσμα κεφάλαια. Εάν μία εταιρεία χρειάζεται μακροπρόθεσμα κεφάλαια, τότε θα πρέπει να ψάξει και να δει που είναι φθηνότερα. Εκείνη την περίοδο, προφανώς για τις ΤΕ το Χρηματιστήριο ήταν η καλύτερη λύση και άρα καλά έκανε και μπήκε.
Για την τιμή της μετοχής (πέρα του ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν τα γνωρίζω, μη έχοντας δει τους ισολογισμούς της εταιρείας, όπως έκανε ο cpp) η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Άντε να κάνει μία αγορά ιδίων μετοχών για να τη στηρίξει, αλλά και αυτό έχει τα όριά του.
-
Τώρα γιατί μας ενδιαφέρει αυτό? Αυτός ήταν και ο λόγος που άνοιξα το θέμα.Προσωπικά δεν περίμενα από τον ΚΚ να αφήσει τη μετοχή του να εξελιχθεί έτσι.Ένας από τους λόγους που σταμάτησα να διαβάζω και τους 4Τ.Δηλαδη αν καταλαβα καλα κανονιζεις τι θα αγορασεις συμφωνα με τη πορεια της οποιας εταιρειας θελεις να αγορασεις προιον ?
Και πως το κανεις αυτο ? Πας στο σουπερ μαρκετ με το δελτιο του χρηματηστηριου ?
Περα απο την πλακα νομιζω οτι αγοραζουμε ενα εντυπο γιατι μας ενδιαφερει το περιεχομενο του και οχι η οικονομικη κατασταση της εκδοτριας εταιρειας. -
Έτσι, για την ιστορία (κι επειδή δεν προλαβαίνω να ψάξω) θυμάται κανείς την τιμή εισαγωγής της μετοχής των ΤΕ;
Πάντως η ζήτηση θυμάμαι ότι είχε υπερκαλύψει το κεφάλαιο κατά 5 η 7 φορές.
Κατά τα άλλα... τίποτα. Με κάλυψε ο markvag. -
Βασικά, δεν ακολουθεί την πορεία του δείκτη (δείτε εδώ: http://www.nafteboriki.gr/markets/quote ... W&id2=.ATG που υπάρχει συγκριτικό γράφημα με τον γενικό δείκτη για την 5ετία), αλλά αυτό δεν μου λέει τίποτα... Δεν είναι η μόνη 'μικρή' μετοχή που κινείται σε χαμηλές τιμές τα τελευταία χρόνια.
Τι μου λέει;;;
Ότι όσοι την είχαν αγοράσει σε υψηλές τιμές έχουν πρόβλημα, αλλά ΙΣΩΣ τώρα να είναι καλή περίοδος για κάποιον να την αγοράσει
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!! ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΛΙΓΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ!!!!!
Κατά τα άλλα, δεν βλέπω το γιατί να μας λέει κάτι η πορεία της μετοχής για την πορεία της εταιρείας... ή γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αυτό...
Τώρα γιατί μας ενδιαφέρει αυτό? Αυτός ήταν και ο λόγος που άνοιξα το θέμα.Προσωπικά δεν περίμενα από τον ΚΚ να αφήσει τη μετοχή του να εξελιχθεί έτσι.Ένας από τους λόγους που σταμάτησα να διαβάζω και τους 4Τ.Εγω δουλευω εδω και χρονια σε χρηματιστηριακή εταιρεια.... πριν το πανυγηρι..
Λες γιατί ο ΚΚ δεν στηριξε την μετοχή του . ..... καλα εκανε αυτο το λαθος το καναν πολλοι , μεχρι και το κρατος, και πιο ηταν το αποτελεσμα ...μηδεν.Αν η μτχ 'πρεπει' λογο μεγεθων να πεσει θα πεσει αργα η γρηγορα.
Αν σταματησες να διαβαζεις 4Τ για αυτο, τοτε θα πρεπει να μην ξαναπας σε τραπεζα, να μην ξαναπαρεις τηλεφωνο, να μην χτιζεις με τσιμεντα και σιδερα, να μην αγοραζεις απο εμπορικες εταιρεις.. και ...και...και .
Και μην ξεχνατε οτι οπως εγινε η υπερβολη την εποχη της ανοδου , ετσι εγινε και στην εποχή της καθοδου.... ειναι στην φυση του Ελληνα η υπερβολη.
-
Προσωπικά δεν περίμενα από τον ΚΚ να αφήσει τη μετοχή του να εξελιχθεί έτσι.Ένας από τους λόγους που σταμάτησα να διαβάζω και τους 4Τ.Συμμετέχεις όμως στο Forum των 4Τ
-
Προσωπικά δεν περίμενα από τον ΚΚ να αφήσει τη μετοχή του να εξελιχθεί έτσι.Στο χέρι του είναι???????
Συγγνώμη dimitrios αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα... -
Τεχνικές Εκδόσεις: Βελτίωση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσης
ΜΕ ΚΕΡΔΗ προ φόρων 249.000 ευρώ έναντι 245.000 ευρώ έκλεισε η χρήση 2004 για την εταιρεία Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας στη χρήση του 2004 ανήλθε σε 10,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας παρουσίασαν μείωση 11%, στα 2,5 εκατ. ευρώ.
Σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 13,9 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 426.000 ευρώ.
Η χρηματοοικονομική διάρθρωση της εταιρείας παρουσίασε περαιτέρω βελτίωση λόγω ενίσχυσης της αξίας των ιδίων κεφαλαίων και της μείωσης της αξίας του συνόλου των υποχρεώσεων. Ετσι, η σχέση ιδίων προς ξένων κεφαλαίων διαμορφώθηκε σε 1,07 έναντι 0,89 του αντίστοιχου διαστήματος.
(Πηγή: naftemporiki.gr)
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 019846.htm
-
ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που η τιμή των τεχνικών εκδόσεων εκτοξεύθηκε μέχρι το 1.05 Ε; Έγινε κάποια εξαγορά ή απλά ένα δυνατό σκαμπανέβασμα χωρίς λόγο;
Τεχνικές Εκδόσεις και Χρηματιστήριο