-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Με την εγκληματικότητα τι γίνεται; Συγκριτικά με την Ελλάδα πχ;Εξαρτάται την πόλη. Λονδίνο, Birmingham και Nottingham έχουν αρκετές περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα.
Αρκετά άλλα μέρη είναι πολύ πιο ασφαλή (πχ η κοπέλα που μένει στο δίπλα σπίτι - - αφήνει ανοιχτά παράθυρα το βράδυ...).
Εδώ μπορείς να τσεκάρεις την εγκληματικότητα κάθε περιοχής που σε ενδιαφέρει.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Αρκετά άλλα μέρη είναι πολύ πιο ασφαλή (πχ η κοπέλα που μένει στο δίπλα σπίτι - - αφήνει ανοιχτά παράθυρα το βράδυ...).
Μαλλον δεν το κανει λογο χαμηλης εγκληματικοτητας, οποτε κουνησου γιατι θα το κλεισει στο τελος....
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Και το μεγάλο θέμα φυσικά είναι τα παιδιά. Έχω ένα γιο στη δευτέρα δημοτικού. Πως θα μπορέσει να συνεχίσει εκεί τη στιγμή που δεν ξέρει καν τη γλώσσα;Show stopper IMHO το θέμα αυτό. Πρέπει να ξεκινήσει άμεσα Αγγλικά (και να βλέπει και στην τηλεόραση, βοηθάει...) για να μπορέσει να πάει εκεί του χρόνου
Βέβαια μόλις πάει σε 3 μήνες θα μιλάει καλύτερα από σένα
Μέχρι τότε μπορείς ίσως να πηγαινοέρχεσαι σαββατοκύριακα ?(Ελπίζω να βρεις κάτι γιατί και στην Αγγλία, όπως στην περισσότερη Δυτ. Ευρώπη, τα πράγματα είναι ζόρικα)
-
@alexeft
Διαλέγει κάποιος για να ζήσει οπουδήποτε αν τα προσωπικά του κριτήρια ικανοποιούνται από το πακέτο που προσφέρει η χώρα. Στο φόρουμ δεν θα διαβάσεις τίποτε παραπάνω από προσωπικές εμπειρίες ή ακόμα και υποθέσεις από άτομα που δεν έζησαν ποτέ στην Αγγλία. Μην μας πάρεις και πολύ στα σοβαρά, ο καθένας μας πετάει γνώμες φιλτράροντας εμπειρίες που μπορεί να μην έχουν καμιά σχέση με τον κλάδο σου, την τωρινή σου κατάσταση, τον τρόπο ζωής που γουστάρεις, τις αντοχές σου, την ιδεολογία σου, την ευχέρειά σου στη γλώσσα, τα χόμπι σου.
Έτσι, το να σου πώ και εγώ ότι ο καπετάνιος θειός μου έχει τώρα καράβια και απίθανο σπίτι στο Knightsbridge και ότι η κόρη μου έκλεισε ενάμιση μήνα που φρικαρισμένη ψάχνει για δουλειά μαζί με διάφορους μεταπτυχιακούς αριστούχους είναι άσχετα με τη δική σου ζωή και θα είναι μάλλον biased αφού θα κουβαλάνε το δικό μου συναίσθημα.Αν πραγματικά σκέφτεσαι να δουλέψεις εκεί, θα θεωρούσα απαραίτητο να συγκεντρώσεις την έρευνά σου σε πολύ πιο στενά όρια.
-Ποιές δουλειές θα ήταν ρεαλιστικό να διεκδικήσεις με τα προσόντα σου στον συγκεκριμμένο κλάδο;
-Πόσο πληρώνουν αυτές;
-Σε ποιές πόλεις/γειτονιές προσφέρονται και σε τι ποσότητα;
-Πόσο είναι το κόστος ενοικίου & της ζωής που θα μπορούσες να βρεις στη συγκεκριμμένη πόλη/περιοχή;
-Πόσο χρόνο μπορείς να ζήσεις σαν άνεργος πριν πάρεις την πρώτη σου δουλειά;
-Ποιά είναι η οικονομική, οικογενειακή και γκομενική σου κατάσταση τώρα;
Βέβαια, αν μπορείς, καλό θα ήταν να πας φιλοξενούμενος σε κανένα γνωστό να ρουτινιάσεις καναδυό βδομάδες στη πόλη-στόχο, να δεις στην πράξη πώς σου κάθονται οι λίρες, οι μπίρες, τα χρώματα, η οργάνωση, οι ανάσες των ανθρώπων και ότι άλλο έχει σημασία για σένα.
Καλή τύχη. -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Μαλλον δεν το κανει λογο χαμηλης εγκληματικοτητας, οποτε κουνησου γιατι θα το κλεισει στο τελος....
Μπα, δεν είμαι μόνος εδώ...
Άσε που για την ώρα την κανονίζει άλλος.
-
Και το προβλημα που ειναι?Άσε που για την ώρα την κανονίζει άλλος.
Μπορει να θελει βοηθεια ο ανθρωπος.... Αγγλια εισαι. -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Και το προβλημα που ειναι?Άσε που για την ώρα την κανονίζει άλλος.
Μπορει να θελει βοηθεια ο ανθρωπος.... Αγγλια εισαι.Μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι...
-
Οικογενειακά αν πας είναι πιο εύκολα, έχεις παρέα και σε κρατάει το σπίτι σου.
Το θέμα των παιδιών δεν είναι απλό, υπάρχουν + και -. Στα - οι γιατροί και η ιατρική που προωθείται (ανεπαρκής εως πρωτόγονη μερικές φορές αλλά πολύ οργανωμένη γενικότερα) και οι βρεφονηπιακοί (πανάκριβοι ειδικά Λονδίνο). Στα + τα περισσότερα άλλα.Μου άρεσε η τοποθέτηση του angel rabbit, συμφωνώ.
-
Με την εγκληματικότητα τι γίνεται; Συγκριτικά με την Ελλάδα πχ;
Εξαρτάται την πόλη. Λονδίνο, Birmingham και Nottingham έχουν αρκετές περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα.
Εδώ μπορείς να τσεκάρεις την εγκληματικότητα κάθε περιοχής που σε ενδιαφέρει.
Και εχει και κωλαρα...
-
ok... μίλησε και ο άμπαλος pasKos τώρα
-
Μία μικρή παρέμβαση. Η Σκωτία έχει πολύ πιο νορμάλ ρυθμούς ζωής σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις τις Αγγλίας.
Στο Εδιμβούργο, ο κόσμος βγαίνει τα βράδια, φαγητό βρίσκεις (όχι βέβαια σαν της Ελλαδίτσας μας), τα ενοίκια παίζουν περίπου στις 1000 λίρες το μήνα (υποθέτω πως είσαστε 3 ή 4 άτομα) αλλά με πολύ καλές παροχές, νερό δεν πληρώνεις, δεη το ίδιο. Η Ο2 έχει παροχή τηλεφώνου και ιντερνετ με 20 λίρες το μήνα. Το σούπερ είναι οριακά πιο φθηνό από την Ελλάδα. Κάνεις εγγραφή στο γιατρό της γειτονιάς (GP) έχεις άμεσα κάλυψη και αν ο μη γένοιτο χρειαστείς νοσοκομείο, δεν θα φοβάσαι μήπως σου ζητήσουν ένα χέρι και ένα πόδι. Been there done that...
Εγκληματικότητα ανύπαρκτη, πλην του Leith όπου είναι το λιμάνι, θυμίζει λίγο Τρούμπα η φάση. Στις περιοχές με τουρίστες κανένας λόγος ανησυχίας, Έλληνες πολλοί -δεν θα σου λείψουν καθόλου-.
Αν βρεις δουλειά με 30 χιλιάρικα το χρόνο αξίζει.Α! απαγορεύεται το σούβλισμα γιατί θεωρείται κανιβαλισμός, μην ξεχαστείς το Πάσχα. Την έχουμε πατήσει...
Για σπίτι ξεκίνα να ψάχνεις από εδώ μέσω DJ Alexander για αρχή και κλείνεις ραντεβού να τα δεις όταν ανέβεις. To deposit είναι ένα ενοίκιο.
Αν θυμηθώ και άλλα θα επανέλθω.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Νομιζω οτι οταν καποιος ετοιμαζεται να φυγει στο εξωτερικο,το ποσο καλη ειναι η ζωη ειναι και αν μοιαζει με την Ελλαδα κτλ,ειναι κατι που θα επρεπε να ειναι τελευταιο στην λιστα.
Εγω θα κοιταζα εγκληματικοτητα,προοπτικες στην εργασια,και οτι εχει να κανει με τα παιδια (σχολεια,νηπιαγωγεια κτλ)συμφωνω απολυτα φιλε μου.οπως τα λες ειναι.
Και το μεγάλο θέμα φυσικά είναι τα παιδιά. Έχω ένα γιο στη δευτέρα δημοτικού. Πως θα μπορέσει να συνεχίσει εκεί τη στιγμή που δεν ξέρει καν τη γλώσσα;
Ευχαριστώ όλους για τις ως τώρα απαντήσεις.
αλεξ νομιζω οτι θα ξαναπαει στην πρωτη.τουλαχιστον στην σουηδια ετσι εγινε με τους 2 γιους μου οταν πηγαμε.οι κορες μου ηταν μικρες,ουτε για παιδικο σταθμο καν.
οι 2 μεγαλοι πηγαιναν εκτη δημοτικου οταν φυγαμε(νοεμβριο)κ τους βαλανε στην 5η ταξη.ελαχιστα αγγλικα γνωριζαν κ ελαχιστα σουηδικα απ την μητερα τους.
(για αλλα κρατη σκεφτηκες καθολου?) -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
ok... μίλησε και ο άμπαλος pasKos τώραΈχει γνώση ο άμπαλος...!
-
Τα περισσότερα έχουν ειπωθεί, αλλά θα διαφωνήσω σε κάτι:
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Α! απαγορεύεται το σούβλισμα γιατί θεωρείται κανιβαλισμός, μην ξεχαστείς το Πάσχα. Την έχουμε πατήσει...Φωτογραφία από το περασμένο Πάσχα, με τη συμμετοχή μάλιστα του δημάρχου της περιοχής.
-
Η Σκωτία είναι άλλη χώρα, όμορφη με όμορφους ανθρώπους. Κι εγώ από το Εδιμβούργο έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Αρκεί να περάσουν μερικές μέρες να συνηθίσεις τη γλώσσα....
Για τις σούβλες όλα γίνονται αλλά θέλει οργάνωση, πχ άντε να βρεις σούβλα.
-
Και μετά κοροϊδεύετε τους μουσουλμάνους που αυτομαστιγώνονται στην Ελλάδα...
-
Έχουμε μια φίλη από Ουαλλία. Μας έλεγε καννίβαλους για τα πασχαλινά έθιμα, μέχρι που έφαγε μισή σκάφη αρνί και κοκορέτσι, και καπάκια ένα τσουρέκι και καμμιά εξάδα αυγά, και από τότε περιμένει πως και πως το επόμενο Πάσχα.
-
Και εμεις εχουμε φιλους στη Γερμανια που στην 2η τους επισκεψη ηθελαν να φανε μυαλα αρνισια
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Τα περισσότερα έχουν ειπωθεί, αλλά θα διαφωνήσω σε κάτι:Α! απαγορεύεται το σούβλισμα γιατί θεωρείται κανιβαλισμός, μην ξεχαστείς το Πάσχα. Την έχουμε πατήσει...
Φωτογραφία από το περασμένο Πάσχα, με τη συμμετοχή μάλιστα του δημάρχου της περιοχής.
Epic win
Γαμώτο μάλλον μας έπιασαν κορόιδα εμάς!! -
Ο χρήστης AΠΡΙΛΙΑΝΟΣ έγραψε:
(για αλλα κρατη σκεφτηκες καθολου?)
Ψιλοκοίταξα. Με ενδιαφέρει κράτος εκτός ευρωζώνης. Μιλάω πολύ καλά αγγλικά και γι'αυτό κοιτάω Αγγλία.
Η ζωή στην Αγγλία για εργαζόμενους. Τι γνωρίζετε;