-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θα σας ξενερώσω άσχημα, αλλά εμείς το κάναμε στη 2α Λυκείου...
Αμα μου πεις κι οτι κανατε και Hoffstede στην 3η, θα πηδηχτω απο το παραθύρι. Χαχαχα.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Αμα σου πει λοιπον αντε πηδηξου θα ειναι σαν να σου λεει εκανα Hoffstede στην 3η Λυκειου και δεν θα παρεξηθεις?
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Διαφωνείς μεν ειρωνευόμενος και χωρίς επιχειρήματα περί του αντιθέτου δε.
Είναι ή δεν είναι γεγονός ότι οι πωλήσεις είχαν συγκριτικά υψηλότερους μισθούς από τις υπόλοιπες θέσεις πρωτοπροσλαμβανόμενων?
Γενικά στις εμπορικές εταιρείες ισχύει ότι οι πωλητές ανέβαιναν σε managerial θέσεις πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους γιατί είχαν πιο οφθαλμοφανή αποτελέσματα στην δουλειά τους?
Φυσικά μπορεί και κάποιος π.χ με περγαμηνές και ικανότητες R&D ή άριστος τεχνικός-whatever να πάρει περισσότερα λεφτά ή και προαγωγές αλλά πόσοι θα είναι αυτοί σε μια εταιρεία αν ο σκοπός της εταιρείας δεν είναι καθαρά τεχνικός?
Έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία πλέον γιατί όπως πάει δεν θα υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω
Που ακριβώς ειρωνεύτηκα;
Για τους πρώτους μισθούς, όχι δεν είναι γεγονός.
Στις ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ χαίρω πολύ (βλ. απάντηση στον eddie παραπάνω).
Το καθαρά τεχνικός σκοπός και μη τεχνικό και κάτι ενδιάμεσο, εμπεριέχει εκατοντάδες περιπτώσεις και δεν έχει νόημα να καθόμαστε να αναλύουμε το αν στην τάδε είναι έτσι και στη δείνα είναι αλλιώς ή αν μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα.Λοιπόν γι' αυτό σου είπα εξαρχής. Οι αναφορές σου είναι σε ένα συγκεκριμένο 'είδος' εταιρειών, και εκεί προφανώς και θα ισχύουν αυτά που λες.
Το ότι ισχύουν παντού και πάντα είναι που αμφισβητώ, και δεν καταλαβαίνω τι είδους επιχειρήματα θες;
Εσύ έχεις δει την πλευρά που λες, εγώ κάποια άλλη.καλά εντάξει, υπεργενίκευση των εμπειριών του καθενός σε κανόνες.
Χαλαρώστε, εκτός από το δικό σας career path υπάρχουν και άλλα 500 με τις ίδιες ή και καλύτερες προοπτικές.Άκου εκεί ότι για υψηλόβαθμες θέσεις και καλούς μισθούς είναι σχεδόν απαιτούμενη η προϋπηρεσία σε πωλήσεις
Σαν ειρωνικό το εξέλαβα το παραπάνω post, αν δεν ήταν με συγχωρείς.
Για τα υπόλοιπα...συμφωνούμε γενικά, απλά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εταιρειών-θέσεων είναι εμπορικές-παροχής υπηρεσιών και όχι τεχνικές-κατασκευαστικές οπότε έχει ιδιαίτερη σημασία το τι ισχύει σε αυτές.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Είναι θέμα industry και θέμα κουλτούρας της ίδιας της εταιρείας.
Μπορούμε να το πούμε και πιο απλά.
Είναι θέμα του τι κάνει η εταιρεία.
Μια εταιρεία που βασίζεται στο R&D, μια άλλη στις πωλήσεις προϊόντων άλλων, μια άλλη σε κάτι άλλο κ.ο.κ.Το industry και η κουλτούρα δεν λένε κάτι απαραιτήτως από μόνα τους.
Industry: πχ στις φαρμακευτικές είναι παραπάνω από συνηθισμένο να ξεκινούν όλοι από ιατρικοί επισκέπτες.
Κουλτούρα: Υπάρχουν εταιρείες που πιστεύουν στην αξία του να γνωρίζεις την αγορά ο ίδιος και όχι από report και υπάρχουν εταιρείες που αντιμετωπίζουν τους πωλητές τους αρκετά 'άχαρα' και θεωρούν ότι μια κόλα excel είναι αρκετή για να γνωρίζει ένα στέλεχος τι εστί αγορά.@Tiger
σωστά όσα λες μόνο που είσαι 20 χρόνια πίσω.Οι φαρμακοποιοί που δεν έχουν μπαμπά φαρμακοποιό να τους δώσει το μαγαζί και δεν έχουν 200 χήνες να αγοράσουν άδεια τι θα γίνουν;
Κορδελιάστρες; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
[...] το 'ανθρώπινο ωράριο' (όπως θέλει το μεταφράζει κανείς αυτό ) [...]Για τον πολυ κοσμο, ζωη ειναι : να τρως , να πινεις , να κοιμασαι , να κανεις ερωτα, να εισαι με φιλους, να ταξιδευεις , να διευρυνεις τις γνωσεις σου , να βλεπεις σινεμα/θεατρο/τηλεοραση , να κανεις σπορ/χομπι , να χαζευεις κτλ. Δλδ οτιδηποτε αποτελει το περαν της εργασιας 24ωρο μας. Αρα ειναι σαφες το τι ειναι ανθρωπινο.
Εχω δουλεψει πολλες φορες 12ωρα.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Από τα 870 του 2003, που ξεκίνησε, έφυγε με 1300 (μπορεί και λιγότερα το 2006).
Πέρασε σε θέση ΙΤ με ΑΣΕΠ σε μια ΔΕΚΟ ΝΠΙΔ, δεν θυμάμαι τώρα ποια ήταν, 1400 καθαρά, και σε μια άλλη θέση ΙΤ πάλι, στο ΙΚΑ, με 1800 και κάτι. Φυσικά προτίμησε τη δεύτερη (όχι μόνο για τα +400, αλλά γιατί σκέφτηκε ότι πολύ πιθανόν η ΔΕΚΟ ΝΠΙΔ να ιδιωτικοποιηθεί ). Το 2008 έπαιρνε 2000 παρά κάτι.Δεν θυμάμαι περιπτώσεις με μισθό στο δημόσιο μικρότερο από ιδιωτικό τομέα, για αντίστοιχη θέση (υποτίθεται αντίστοιχη, γιατί δύσκολο να αντιστοιχίσεις θέση δυ με ΙΥ, τέσπα...).
Και δεν αποδεικνύεται και από στατιστικές...
Μέτρησε η σιγουριά (σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα που το μόνο σίγουρο είναι η ημερομηνία λήξεως), το 'ανθρώπινο ωράριο' (όπως θέλει το μεταφράζει κανείς αυτό ), ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ.
Δεν του πρόσφερε κανείς, ούτε κατά διάνοια, 1800+ το 2006 στον ιδιωτικό τομέα. Μόνο εξωτερικό, όπου έπαιζαν τότε άλλες αμοιβές, κι εκεί θα πήγαινε αν δεν πέρναγε στο δημόσιο.870-->1300, δλδ 50% σε 3 χρόνια. Δεν το λες κακό, και είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πως δούλευε η αγορά τω καιρώ εκείνο (σε σφιχτη εταιρεία μάλιστα). Και φυσικα επαιρνε ολοκληρα τα δώρα (οχι μονο το βασικο μισθο) και πιθανοτατα και κανενα bonus.
Από κεί και πέρα, δεν έχει νόημα να πιάσουμε την περιπτωσιολογία. Σαφώς πάντως, το 2006 έπαιζαν και πολύ καλύτερα λεφτά από τα 1300, ακόμη και για ανθρώπους με 3 χρόνια προυπηρεσία. Πολλες μεγαλες εταιρειες του χωρου αλλωστε, ακολουθουσαν την συμβαση του στεβ, η οποια μετρουσε 3ετιες απο την κτηση του διπλωματος, 10% για γλωσσα, μεταπτυχιακό και γαμο, 5% για καθε παιδι κλπ. Για εξωτερικο δεν το συζητώ, μέχρι και 80-100 ευρω την ώρα έπαιζαν.
Επίσης, δεν ξέρω τι μισθολόγιο είχε το ΙΚΑ, αλλα πιθανοτητα ο φιλος ειχε τελειωσει πολυτεχνειο, γι αυτο ανεβαινε λογω επιδοματος μηχανικου. Ενας πληροφορικαριος θα ηταν περιπου 500+ ευρω κατω στο ΙΚΑ, ενω σε υπουργεια οπως υγειας, πολιτισμου, παιδειας, κ.α. θα επαιζε περιπου στα 1200-1300.
Τελος ανθρωπινο ωραριο μεταφραζεται δουλευω το 8ωρο μου (οκ, 7,5 ηταν τοτε) και παω σπιτι μου χωρις να με ζαλιζουν στις 2 το βραδυ. Επισης, τα σαββατοκυριακα ειναι ελευθερα, και παιρνω κανονικα την αδεια μου. Αν έχουμε φτάσει αυτό να το θεωρούμε too much, καπου το εχουμε παρει λάθος.
-
Σε γενικες γραμμες και εγω δεν ειχα ακουσει την ΙΝΤΡΑΚΟΜ και παρακλαδια να δινουν με τη μια μεγαλους μισθους. Κατα καποιο τροπο 'πληρωνες' κατι, για να την εχεις στο βιογραφικο σου, κατι σαν επενδυση, μέτραγε. Με την ιδια λογικη επαιζε και η εταιρια που εργαζομουν εγω.
Οταν μιλησα για εμπορικους και πωλησεις δεν αναφερομουν στο καθαρα εμπορικο κομματι αλλα στους τεχνικους/εμπορικους. Λογικο ειναι να παιρνουν περισσοτερα απο τους αλλους, αφου περα απο τις (απαραιτητες) γνωσεις τους, εχουν να ασχοληθουν και με το πως θα μιλουν/φερονται, διαπροσωπικες σχεσεις κλπ, σε αντιθεση με τους 'πισω απο την κουρτινα' που δεν σκοτιζαν το κεφαλι τους 'με τετοιες μλκιες,', 'ποιος ειναι αυτος ο καραγκιόζης (ο πελατης)', 'εγω τεχνικος ειμαι, στρχδια μου' (πραγματικες φρασεις) και ασχολιονταν μονο με το γραφειακι τους και το γάβρο. Καλως η κακως (κακως, αλλα ειναι αλλη ιστορια) και οι εταιριες τους εβλεπαν λιγακι σαν εντασεως εργασιας, κοπτοραπτούδες/τιγκελούδες, και αυτοι ειδικα στη μεση της δεκαετιας του '00 εφευγαν και ερχονταν συνεχως, οποτε όλοι βολευονταν. Μιλαμε για Ελληνικες εταιριες, οχι πολυθενικα μαγαζιά. Δυστυχως επαιζε και το σεναριο του 'αυτος μου φερνει λεφτα (εμπορικο τμημα), αυτος δεν μου φερνει λεφτα (τεχνικο τμημα)'. Σα να αγαπας λιγοτερο τα μισά σου παιδιά.
Το Δημοσιο ειχε ολα αυτα που προαναφερθηκαν, καμμια φορα μισθο λιγο ή πολυ μεγαλυτερο (αναλογα την περιπτωση) και 'δεν σκοτιζω το κεφαλι μου', 'ανθρωπινο ωράριο', σιγουρια κλπ κλπ. 12ωρα? πολυ συχνα, όπως και καμμια φορα καναπεδακι στην εταιρια για υπνάκο 2-3 ώρες και μετα 'καλημερα, τι εγινε παιδια, ξημερωσε' κλπ.
Δεν καταλαβα το διαχωρισμο των εταριων σε Εμπορικες η μη, όλες κατι παραγουν και πουλανε.
-
όλες πουλάνε κάτι ναι, αλλά όχι δεν παράγουν όλες κάτι.
Και τελικά τι είναι αυτό που πουλάνε; Ένα προϊόν που σχεδιάζουν και φτιάχνουν οι ίδιοι; Ένα προϊόν που αγοράζουν και μεταπωλούν; Την τεχνογνωσία που έχουν (δλδ υπηρεσία);Είναι πολλές οι παράμετροι για να κάτσουμε να βγάζουμε ρητούς κανόνες, αλλά διαισθητικά δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
όλες πουλάνε κάτι ναι, αλλά όχι δεν παράγουν όλες κάτι.
Και τελικά τι είναι αυτό που πουλάνε; Ένα προϊόν που σχεδιάζουν και φτιάχνουν οι ίδιοι; Ένα προϊόν που αγοράζουν και μεταπωλούν; Την τεχνογνωσία που έχουν (δλδ υπηρεσία);Είναι πολλές οι παράμετροι για να κάτσουμε να βγάζουμε ρητούς κανόνες, αλλά διαισθητικά δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτό.
Ειναι σωστό αυτό που λες.
Πολλες φορες πωλειται συνδυασμός. Εμπορια υλικου και τεχνογνωσια εγκαταστασης εκπαιδευσης κλπ. Ακομα και οι αμιγως R&D εταιριες, 'παραγουν' ιδεες, σχεδια, κλπ και τα πουλανε, αλλά όντως διυλίζουμε τον κώνωπαΚαι επισης φανταζομαι οτι κανενας αντιπροσωπος δεν εχει συμφερον να κλεισουν υγιεις οικονομικα πελατες του,κατι ψιλικά που ειναι τελειωμενα οικονομικα προφανως θα τα κανει ξου,αλλα αν καποιος ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις του θα τον κρατησει οχι μονο για να εχει κερδος,αλλα και για να μην σπρωξει καποιον σε αλλους δρομους,λαθραια-μαυρα κτλ
Το μεγαλο παιχνιδι φανταζομαι θα παιχτει στα supermarket,αν μπουν εκει μεσα τσιγαρα,εφημεριδες,τοτε ναι,θα εχουμε εκατόμβη.
Μα, τα 7/10 σημεια μικρης λιανικης (ψιλικα μινιμαρκετ περιπτερα) ειναι ηδη οικονομικα τελειωμενα, κ ακριβως επειδη τα τσιγαρα με τον ενα η αλλο τροπο θα φτανουν στα χερια του τελικου καταναλωτη*, χεστηκε κ ο Παπαστρατος κ ο αντιπροσωπος που μονο αυτος θα τα διακινει αν θα κλεισουν ολοι αυτοι.
*εννοειται οτι θα μπουν στα supermarket οπως υπαρχουν στα ΟΚΜαρκετ = ο καταναλωτης δεν χανει τη προσβαση.
.
Τα τσιγαρα και περιοδικα νομιζω παντα αντιμετωπιζονταν σαν 'κραχτες' μπας και παρει και κανενα αλλο προιον ο καταναλωτης. Το κερδος που αφηνουν ειναι πολυ μικρο συγκριτικά, ετσι δεν ειναι?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τα τσιγαρα και περιοδικα νομιζω παντα αντιμετωπιζονταν σαν 'κραχτες' μπας και παρει και κανενα αλλο προιον ο καταναλωτης. Το κερδος που αφηνουν ειναι πολυ μικρο συγκριτικά, ετσι δεν ειναι?μεχρι προ κρισης εποχη, τα τσιγαρα αφηναν κερδος 10% με καταναλωση του κερατα....χοντρο, καθημερινο μεροκαματο
τα εντυπα εχουν 7% και παλαιοτερα εψαχνες σε 10 σημεια για να βρεις ριαλνιουζ ή καθημερινη της κυριακης με dvd πως καρφωνει ο αφρικανικος ελεφαντας....αλλο ενα χοντρο μεροκαματο...+ κλειστο επαγγελμα + ολα μαυρα...........το μοτο....ελα ρε περιπτερας ειμαι...
ενα ημικεντρικο περιπτερο πλησιαζε το εκατ. € σε ετησιο τζιρο....σημερα τα καπνικα αφηνουν 2-3%.....και εφημεριδες διαβαζει μονο ο περιπτερας για να περασει η ωρα....
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Αμα σου πει λοιπον αντε πηδηξου θα ειναι σαν να σου λεει εκανα Hoffstede στην 3η Λυκειου και δεν θα παρεξηθεις?Όχι, γιατί το 'άντε πηδήξου' ερμηνεύεται πάντα ως 'άντε γαμ*σου'. Εξ'ου και στα αγγλικά είναι 'screw you' ή 'fcuk you' αλλά ποτέ 'defenestrate you'...
@ Δία: ευτυχώς (για σένα) όχι. Έκανα Compton, De Broglie, κλπ.
όλες πουλάνε κάτι ναι, αλλά όχι δεν παράγουν όλες κάτι.
Παράγουν υπεραξία.
Πέρα από τη πλάκα, συμφωνώ με dimik και trident1971 εδώ. Η προϋπηρεσία σε πωλήσεις τελικά είναι κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο και σου αφήνει επιπλέον skills που δεν φανταζόσουν (γιατί στο κάτω κάτω, σε οποιαδήποτε δουλειά, από τη συνέντευξη μέχρι το πώς αλληλεπιδράς με τους συναδέλφους και τους απο πάνω {οι από κάτω στα @@ σου } μετράει, αφού ουσιαστικά πουλάς τον εαυτό σου).
Κι εγώ, έχοντας τεχνικό/δημιουργικό background και κλίση, σαφώς και προτιμώ τη creative διαδικασία. Αλλά πλέον αναγνωρίζω και τη χρησιμότητα του να έχεις κάνει marketing/πωλήσεις, όσο ποταπό κι αν είναι. -
δεν έχω αντίρρηση σε κάτι από όλα αυτά
-
όσο ποταπό κι αν είναι
-
λοιπον, για να πληρωνουμε και την ασφαλιση μονοι μας στη δουλεια απο εδω και περα...
http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1675197
δηλαδη περιμενει το κρατος οτι θα κερδισει κατι απο αυτο;
-
Zorz: Compton?
-
Δεν θυμάμαι πια πού το είχα παρακολουθήσει, ίσως στο πάλαι ποτέ κουλτουριάρικο SEVEN-X ή κάπως έτσι (τηλεοπτικό κανάλι).
Αμερικανική εκπομπή που ΜΑΘΑΙΝΕ στους τηλεθεατές ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ!
Τί να προσέξει, πώς να ψάξει για πελάτες, τί να τους πει, πώς να προσεγγίσει το ζήτημα κλπ κλπ. ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ.Εμείς έχουμε μείνει στο μοτίβο:
- πωλητής = πλασιές που είναι ένα βήμα πριν την αυτοκτονία, αν δεν πεθάνει πρώτα από την ασιτία
- διευθυντής πωλήσεων = άτομο που έχει σπουδάσει στο GMST College κι έχει πάρει και μάστερ στο πωστολένε, ενώ η πείρα του από πωλήσεις είναι για τα μάτια του κόσμου ('έχω περάσει κι εγώ από εκεί dear chap!').
Επίσης, αυτός που προσλαμβάνει με αγγελίες δεκάδες πιτσιρίκια, υποσχόμενος ποσοστά επί των πωλήσεων, αν φυσικά πουλάνε τα κέρατά τους, ξεκινώντας από το σόι τους - και τελειώνοντας συνήθως σ' αυτό - αφεντικό = ο εισπράττων από τον Όλυμπο
Επιχειρηματικότητα κατά τ' άλλα.
-
Γιατί δεν τ' αλλάζεις όλα αυτά Μάνο;
-
γιατί είναι στο 'εμείς' που ανέφερε
(ο manosk κάνει αυτοκριτική, δεν κριτικάρει) -
Υπόσχομαι να τ' αλλάξω όλα αν με ψηφίσετε.
Σοβαρά, αν ξεκινούσα επιχείρηση, πρώτα θα μάθαινα από επιτυχημένους κι ύστερα θα έβαζα το χρήμα.
Προσωπικά, θαυμάζω την αμερικανική μέθοδο. Κέρδη επανατοποθετούμενα στην επιχείρηση, επέκταση, αναζήτηση αγορών, ανοίγματα όπου υπάρξει τρύπα κλπ.
Αυτό που βλέπω γύρω μου είναι μια κωμωδία.Δεν θα μπορούσα να κάνω τον επιχειρηματία, δεν μου πηγαίνει. Όμως ξέρω ανθρώπους που μπορούν να πουλήσουν οτιδήποτε σε οποιονδήποτε. Αλλά δεν το αποφασίζουν να ξεκινήσουν, ειδικά μέσω κρίσης.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
γιατί είναι στο 'εμείς' που ανέφερε
(ο manosk κάνει αυτοκριτική, δεν κριτικάρει)Ο σιτ, δεν το 'χα προσέξει, κι είχα την ελπίδα ότι θ' αλλάξει την Ελλάδα, τώρα πάει κι αυτή!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν θα μπορούσα να κάνω τον επιχειρηματία, δεν μου πηγαίνει. Όμως ξέρω ανθρώπους που μπορούν να πουλήσουν οτιδήποτε σε οποιονδήποτε. Αλλά δεν το αποφασίζουν να ξεκινήσουν, ειδικά μέσω κρίσης.
Ίσως γιατί κανείς δεν αγοράζει τίποτε.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....