-
http://www.wiw.gr/greek/korinthos_ferei ... _maria_oe/
Όσοι ψάχνετε μεγάλη εταιρία να προσληφθείτε κ να παίρνετε μεγάλο μισθό μην το ανοίξετε, είναι επικίνδυνο. Θεωρείστε ότι απλά ανεβάζω ποστ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αυτά που γράφεις δείχνουν ότι έχεις παντελή άγνοια διοίκησης επιχειρήσεων.
Είναι πολύ πιθανόν. Αν μπορείς, όμως, πες τπτ ουσιαστικότερο από 'δεν ξέρεις', 'είσαι άσχετος', 'είσαι ηλίθιος' κ άλλα κοσμητικά. Μοιράσου τις γνώσεις σου, δεν είναι κακό.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά εμπλέκεις την πολιτική με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Λιγάκι ντροπή δεν βλάπτει (ειδικά για αυτό το 'αγοράζοντας').
Δεν το εξηγείς? Δεν το πιάνω.
Δεν θυμάμαι να χρησιμοποίησα πουθενά τα κοσμητικά επίθετα που αναφέρεις. Αν ναι, ευχαρίστως να ζητήσω συγνώμη. Αντίθετα μ' εσένα που προσπάθησες να λοιδορήσεις τη δουλειά μου χρησιμοποιώντας μειωτικά την έκφραση 'Στήριξες τις μεγάλες εταιρίες αγοράζοντας τα προϊόντα τους [...]'. Για να μην αναφερθώ στην αυθαίρετη διασύνδεση που έκανες μεταξύ των σωματείων με τα κόμματα. Δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις διοίκηση επιχειρήσεων, ειδικά αν έχεις ένα μικρό μαγαζί. Είναι όμως αδικαιολόγητο να προσπαθείς μέσα από αυτή τη λογική να γενικεύσεις και να εξηγήσεις τα πάντα. Τέλος, όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από την πυραμίδα του Maslow, μπας και καταλάβεις κάτι. Κι αυτός κομμουνιστής ήταν, όπως και οι καθηγητές στο Leicester που μας 'ανάγκασαν' να τον μάθουμε στο πρώτο κεφάλαιο του MBA.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Οποιου δεν του αρεσει στην Ελλαδα, το μΠουλο+markvag... Θα σου έρθω λογικά στη χώρα που βρίσκεσαι, αλλά λίγο πιο νότια...
- Που θα βρεις κεφάλαιο; Πάνε σε μία τράπεζα ως ο Χ άγνωστος και ζήτα δάνειο για την ιδέα σου (όσο καταπληκτική κι αν είναι). Πλέον ακόμα και καταπληκτικές εξασφαλίσεις να έχεις (ποιες είναι αυτές σήμερα αγνοώ), θα πάρεις τον Νο.3...
αν έχεις μια πραγματικά καταπληκτική ιδέα, έχεις πιθανότητα να βρεις κάποια λεφτά.
Φυσικά δεν μιλάμε για δάνειο, και πιθανότατα δεν μιλάμε για ελλάδα (γιατί εδώ είναι στα όρια του αστείου ο τρόπος αντιμετώπισης, αλλά και πάλι κάτι μπορεί να γίνει).ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν μιλάμε για να βρεις λεφτά στην Ελλάδα.. Εδώ επιχειρήσεις με χρόνια στην αγορά και κερδοφορία (ναι υπάρχουν και τέτοιες ακόμα), δυσκολεύονται να βρουν 50-100.000...
Βέβαια, το να πας πχ στην Αγγλία ξένος και να πεις 'Γεια, θέλω 100.000 χιλιάρικα να στήσω το πιο καταπληκτικό μαγαζί του κόσμου... ε... Θα σε κοιτάξουν κάπως... Σαφώς υπάρχουν venture capital, angels, κτλ, αλλά και αυτό εξαιρετικά δύσκολο...
Το ζήτημα όμως είναι: Έχεις μια καταπληκτική ιδέα;
Και όταν λέμε 'ιδέα' δεν εννοούμε κάτι που σκέφτηκες μερικές ώρες τζάμπα στο μυαλό σου.
Μιλάμε για κάτι που να έχεις κάτσει κάτω να ασχοληθείς full time αρκετό διάστημα.Και με αυτό +οο!
Οι περισσότεροι γράφουν 5 νούμερα σε ένα μπακαλοτέφτερο και πάνε να κάνουν μαγαζί, εργοστάσιο, κτλ...
Μην κολλάς στο Ελ, πήγαινε να εργαστείς όπου σου αρέσει καλύτερα. Από ψυκτικός σε καράβι (ή στο Empire State Building), μέχρι σοβατζής στην Κίνα (ή στην Ιταλία, στις αναστηλώσεις αρχαίων). Αν θυμάμαι καλά (γ@μημένο αλτσχάιμερ) είσαι οικονομολόγος. Ξέρω από πρώτο χέρι τι τραβάει ο κλάδος, επίσης όμως ότι** ο καλός, κάποτε δικαιώνεται**.
Ηλία, εδώ υπάρχει θέμα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να αλλάξεις χώρα, ιδίως αν έχεις οικογένεια και παιδιά... Π.χ. σήμερα κρυολογήσαμε ΟΛΟΙ στο σπίτι την ίδια μέρα ( ) και αν δεν ερχόταν παπούδες - γιαγιάδες δεν θα τη βγάζαμε καθαρή... Εγώ από τις 11 το πρωί τώρα σηκώθηκα... Και υπάρχουν κι άλλα. Σαφώς κάποια στιγμή στη ζωή σου φτάνεις στο σημείο να διαλέξεις το μικρότερο κακό και προσωπικά το έχω αποφασίσει. Αλλά είναι πολύ δύσκολη απόφαση, συν το ότι δεν σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες εκεί... Υπάρχουν και άλλοι έξυπνοι...
Για το bold επέτρεψέ μου να διαφωνήσω κάθετα και οριζόντια. Έχοντας δουλέψει περίπου 10 χρόνια και έχοντας δει πως δουλεύουν μικρές και μεγάλες εταιρείες στον ΙΤ,όταν ακούω κάτι τέτοιο απλά . Η αμοιβή της καλής δουλειάς είναι ακόμα περισσότερη δουλειά, πλέον λιγότερα χρήματα και πάντα σαφώς μεγαλύτερη πίεση. Ποτέ κανένας #ούστης δεν είπε (ούτε σε εμένα, ούτε σε όποιον έχουμε μιλήσει γι΄αυτό) 'μπράβο ρε markvag. Πολύ καλή δουλειά. Πάρε 0,5 ευρώ αύξηση / bonus,* κτλ... Από μπράβο έχω χορτάσει, μάλιστα εκεί που ήμουν πριν τα παρατήσω (σε έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κολοσσούς στην Τζουτζία), είχαν ξεκινήσει μία διαδικασία να με βάλουν να γυρίσω μερικές θέσεις και να με 'προωθήσουν' γενικά. Το πρόβλημα είναι ότι με πήγαν σε δουλειά που σιχαινόμουν, με συνθήκες χειρότερες από εκεί που ήμουν, ωράριο 'από το πρωί ως το βράδυ'+κανένα Σ/Κ (ενώ εκεί που ήμουν δούλευα κάπου 8-9 ώρες), με... λιγότερα λεφτά*... Εξαιρετική ανταμοιβή...
- Δεν λέω, καλό και το μπράβο και απαραίτητο, αλλά επειδή στο δουλειά δεν βρίσκομαι επειδή συμπαθώ τον διευθυντή, καλό θα ήταν που και που να συνοδεύεται από κάτι πιο χειροπιαστό...
**Βασικά τα λεφτά ήταν ίδια, αλλά σταδιακά κόπηκαν μπόνους (όλοι καλοί και άχρηστοι έπαιρναν ακριβώς το ίδιο μπόνους στα 'καλά' χρόνια), κόπηκαν τα οδοιπορικά, κτλ... Ακόμα κι αν με είχαν κρατήσει στην ίδια θέση θα είχα την ίδια μείωση... Το αποτέλεσμα της (αναγνωρισμένα, από τους διευθυντές μου) καλής δουλειάς, είναι λιγότερα λεφτά, χειρότερες συνθήκες εργασίας, πολύ περισσότερος φόρτος και να βλέπω την κόρη μου στη χάση και στη φέξη... well done!
Για Ελλάδα αυτά, για έξω δεν ξέρω, ελπίζω να μάθω...
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Αντίθετα μ' εσένα που προσπάθησες να λοιδορήσεις τη δουλειά μου χρησιμοποιώντας μειωτικά την έκφραση 'Στήριξες τις μεγάλες εταιρίες αγοράζοντας τα προϊόντα τους [...]'.Α, τώρα εξηγείται!
Κ πως, δλδ, να λοιδορήσω την δουλειά σου, ξέρω τι δουλειά κάνεις??? και
Δεν εννοώ εσένα προσωπικά, ούτε ξέρω ούτε μ' ενδιαφέρει να μάθω πόσα πτυχία έχεις, ποιος είσαι, τι δουλειά κάνεις, ποιόν είχες καθηγητή στο ΜΒΑ, ... Εδώ είναι ίντερνετ, δεν είναι τραπέζι. Τα προσωπικά στη ζωή μου έμαθα να τα συζητάω προσωπικά, όχι δημόσια.
Πάρ' το (ΑΝ θέλεις) γενικά, κ (ΑΝ θέλεις) τα ξαναλέμε. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
...Για το bold επέτρεψέ μου να διαφωνήσω κάθετα και οριζόντια. Έχοντας δουλέψει περίπου 10 χρόνια και έχοντας δει πως δουλεύουν μικρές και μεγάλες εταιρείες στον ΙΤ,όταν ακούω κάτι τέτοιο απλά . Η αμοιβή της καλής δουλειάς είναι ακόμα περισσότερη δουλειά, πλέον λιγότερα χρήματα και πάντα σαφώς μεγαλύτερη πίεση....Μάρκο, άσε που δεν είναι κ τόσο δύσκολο ν' αλλάξεις και χώρα, δεν θα μπορούσε ένας οικονομολόγος να ξεκινήσει δική του δουλειά? Οκ, εργάστηκε για κάποιο διάστημα στον ΙΤ, έμαθε πολλά, κράτησε μετά μόνος του μια μικρή (έστω) επιχείρηση, μάζεψε ένα μικρό κεφάλαιο, κράτησε την μικρή επιχείρηση ανοίγοντας δικό του γραφείο έξω, βρήκε κ άλλες κ τώρα έχει αρκετές ώστε ν' απασχολεί στο γραφείο του 2 άτομα (κ έχει κάνει κ όνομα). Πραγματική ιστορία φίλου, εκτός Ελλάδας. Δεν μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο στο Ελ, λες?
-
...Για το bold επέτρεψέ μου να διαφωνήσω κάθετα και οριζόντια. Έχοντας δουλέψει περίπου 10 χρόνια και έχοντας δει πως δουλεύουν μικρές και μεγάλες εταιρείες στον ΙΤ,όταν ακούω κάτι τέτοιο απλά . Η αμοιβή της καλής δουλειάς είναι ακόμα περισσότερη δουλειά, πλέον λιγότερα χρήματα και πάντα σαφώς μεγαλύτερη πίεση....
Μάρκο, άσε που δεν είναι κ τόσο δύσκολο ν' αλλάξεις και χώρα, δεν θα μπορούσε ένας οικονομολόγος να ξεκινήσει δική του δουλειά? Οκ, εργάστηκε για κάποιο διάστημα στον ΙΤ, έμαθε πολλά, κράτησε μετά μόνος του μια μικρή (έστω) επιχείρηση, μάζεψε ένα μικρό κεφάλαιο, κράτησε την μικρή επιχείρηση ανοίγοντας δικό του γραφείο έξω, βρήκε κ άλλες κ τώρα έχει αρκετές ώστε ν' απασχολεί στο γραφείο του 2 άτομα (κ έχει κάνει κ όνομα). Πραγματική ιστορία φίλου, εκτός Ελλάδας. Δεν μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο στο Ελ, λες?
Αρχίζω και πιστεύω ότι ζεις σε άλλη χώρα.
-
Σε άλλον πλανήτη, μη σου πω.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αυτές τις ιστορίες με τις 'εθελουσίες' τις έκανε από πολύ παλιά πάντως.
Κατά τα άλλα ναι, καλό δημόσιο ήταν κι αυτοίΟι εθελουσιες ξεκινησαν το 2007.
Εδιναν πολυ καλα λεφτα, τοτε. Ουτε υπηρξαν πιεσεις, οσους ηθελαν να τους διωξουν με το ζορι, τους απελυαν. Μιλαω για το 07.Tωρα τι λεφτα δεινουν;
-
δεν το γνωριζω, ξερω οτι ειναι λιγοτερα απο το 07
-
Αντίθετα μ' εσένα που προσπάθησες να λοιδορήσεις τη δουλειά μου χρησιμοποιώντας μειωτικά την έκφραση 'Στήριξες τις μεγάλες εταιρίες αγοράζοντας τα προϊόντα τους [...]'.
Α, τώρα εξηγείται!
Κ πως, δλδ, να λοιδορήσω την δουλειά σου, ξέρω τι δουλειά κάνεις??? και
Δεν εννοώ εσένα προσωπικά, ούτε ξέρω ούτε μ' ενδιαφέρει να μάθω πόσα πτυχία έχεις, ποιος είσαι, τι δουλειά κάνεις, ποιόν είχες καθηγητή στο ΜΒΑ, ... Εδώ είναι ίντερνετ, δεν είναι τραπέζι. Τα προσωπικά στη ζωή μου έμαθα να τα συζητάω προσωπικά, όχι δημόσια.
Πάρ' το (ΑΝ θέλεις) γενικά, κ (ΑΝ θέλεις) τα ξαναλέμε.Σκέψου λέει να ήσουν διευθύνων σύμβουλος σε κάποια μεγάλη εταιρεία.
Ωραία επιχειρήματα πάντως. Εγώ δεν χρησιμοποίησα ούτε ούτε .
Σ' ευχαριστώ.
-
Δεν κατάλαβα. Ούτε τι λες, ούτε για τι μ' ευχαριστείς.
Αν ήμουν διευθύνων σύμβουλος σε κάποια μεγάλη εταιρεία δεν θα ήμουν εγώ κ δεν θα ήμουν εδώ, οπότε αν είναι 'επιχείρημα', είναι ατυχές. -
Εγω δεν εχω καταλαβει ακομα σε τι ψεγεις τον ερνανι παντως
-
Τον Ernani, σε απολύτως τίποτα!
Γενικά μίλησα, αλλά πήρε προσωπικά το 'Στήριξες τις μεγάλες εταιρίες αγοράζοντας τα προϊόντα τους' που έγραψα μεν, όχι για τον ίδιο προσωπικά δε. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
αλλά θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από την πυραμίδα του Maslow, μπας και καταλάβεις κάτι. Κι αυτός κομμουνιστής ήταν, όπως και οι καθηγητές στο Leicester που μας 'ανάγκασαν' να τον μάθουμε στο πρώτο κεφάλαιο του MBA.Από εκεί βγήκε το Red Leicester;
-
Μου φαινεται πως υπαρχει μια διαχυτη αποψη οτι 'οποιος κανει καλη-αρκετη δουλεια (καλης ποιοτητας - μεγαλου ωραριου)' πρεπει και να πληρωνεται καλα/πολλα...
Στα χαρτια ισχυει μονο αυτό, στα παραμυθια, οχι στην πραγματικοτητα. Και δεν μιλαμε για την κριση (ακομα χειροτερα), μιλαμε και για παλια.
Οποιος θελεινα πληρωθει παραπανω πρεπει ΚΑΙ να το απαιτησει ΚΑΙ να το κυνηγησει, ΚΑΙ να του γινει και ο πωπος ΝΑ. Ολα τα υπολοιπα ειναι για να λεμε και να περναει η ωρα ευχαριστα η παρεουλα με το ουζακι με μεζε. Αμα εκει που εισαι σε γαμουν και δε σου αρεσει, δοκιμασε να πας 'αλλού για καλυτερα'. Αν το 'αλλού για καλυτερα' δεν υπαρχει/δεν βρεθει, τοτε κατσε και σκασε, γιατι το 'καλυτερα' το έχεις/το ζεις ηδη, και αλλοι ΔΕΝ το εχουν...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
αλλά θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από την πυραμίδα του Maslow, μπας και καταλάβεις κάτι. Κι αυτός κομμουνιστής ήταν, όπως και οι καθηγητές στο Leicester που μας 'ανάγκασαν' να τον μάθουμε στο πρώτο κεφάλαιο του MBA.
Από εκεί βγήκε το Red Leicester;
Άνα γειά σου!
Ο Αβραάμ πάντως σταθερή αξία. Πρώτη μέρα στο πρώτο έτος μας τον εδίδαξαν.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
αλλά θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από την πυραμίδα του Maslow, μπας και καταλάβεις κάτι. Κι αυτός κομμουνιστής ήταν, όπως και οι καθηγητές στο Leicester που μας 'ανάγκασαν' να τον μάθουμε στο πρώτο κεφάλαιο του MBA.
Άνα γειά σου!
στη ΣΣΕ?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Άνα γειά σου!
στη ΣΣΕ?
Όχι αν και αναφέρθηκε κι εκεί. Έχω και δύο άλλα πτυχιάκια.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
καιρο τωρα το σκεφτομουνα... πρεπει , δεν πρεπει...
απο τη μια, μαλλον ειμαι απο τους τυχερους που εχουνε ακομα μια καλη δουλεια εν Ελλαδι... το οποιο ταυτοχρονα δε σε αφηνει να παρεις και πιο δραστικες αποφασεις..
τελικα το αποφασια και αρχισα απο Πεμπτη να στελνω βιογραφικα σε στοχευμενες θεσεις all over EU
Αν με παρουνε σε οποιαδηποτε απο αυτες που αιτηθηκα , πάκεταρω γυναικα και παιδια και την κανουμε
Ο λογος βασικα δεν ειναι ουτε τα χρηματα ουτε η ανασφαλεια (ειπα ειμαι απο τους τυχερους που δεν τα εχω χασει ακομα)
αλλα σε μια κοινωνια που οι δομες εξαφανιζονται, τι ευκαιριες θα εχουνε τα μικρα....
για να δουμε... νοητα εχω φυγει ηδηεχω στειλει σε 7-8 θεσεις, κεντρικη και βόρεια ευρώπη
στα πρωτα 2 εφαγα ακυρο, αλλα στο τριτο ελαβα τελικα invitation για συνεντευξη (πληρωμενα εξοδα) σε τρεις εβδομαδες
αντε να δουμε...και ενω ετοιμαζομαι καθως σε λιγες μερες ανεβαινω Γερμανια για τη συνεντευξη, παραλληλα εχω στειλει ενα ακομα βιογραφικο σε μια θεση που πιστευω εχουμε πολυ καλο match (αλλα το screening θα παρει καιρο ακομα) και εχω βρει μια ακομα που ομως με προβληματιζει οσον αφορα το work life balance...
Εχει κανεις εμπειρια απο Μαλτα; Μπορεις να ζησεις εκει;
Προσωπικα δεν την ξερω καθολου, μονο στη eurovision την εχω ακουστα... κοιταξα στο χαρτη και σκιαχτικα.. πολυ μικρο μερος, σα να ζεις στην Παρο ειναι...
Απο συνθηκες στα βασικα που με ενδιαφερουν ειναι οκ(εχει 1-2 καλα international schools) , μισθοι benefits κλτ ολα οκ, αλλα φοβαμαι μηπως κοψουμε φλεβες... (5+5 χρονια η δουλεια). Εδω στην Ελλαδα ειμαστε και νιωθουμε καπως αποκομενοι, εκει δεν εχει να πας πουθενα... -
Προσωπικα ουτε για τουρισμο δε θα πηγαινα εκει, πολυ συντηριτικη κοινωνια και απολυτως τπτ να κανεις, ειδικα το χειμωνα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....