To 4θυρο εμένα μου θυμίζει πολύ προηγούμενο Vectra.
Πήγα σε Ford και είδα το Focus και έδειξα ενδιαφέρον για τις εκδόσεις με 115 και 145 άλογα από σπορτ και πάνω.
-μόλις είχαν κατεβάσει από το κεντρικό τις τιμές και τους εξοπλισμούς και είχαν δυσκολευτεί γιατί υπάρχουν πολλές επιλογές και πολλοί κατάλογοι ανάλογα με μοντέλο, έκδοση κλπ....
-επίσης η μετάφραση δεν είναι καλή οπότε δεν είναι αντιληπτό τι μπορεί να σημαίνουν κάποια πράγματα!
-ο ακριβής εξοπλισμός δεν είναι πλήρης ούτε στο site ούτε στην σύντομη και ανεπαρκή μπροσούρα οπότε γεννιώνται ερωτηματικά που ακόμη και οι πωλητές δέν ξέρουν να απαντήσουν!
Πληροφορίες:
-δισκόφρενα ίσως δεν έχει κανένα αλλά μπαίνουν επιπλέον αλλά μόνο μαζί με μάλλον απενεργοποιούμενο ESP με EBA με κόστος 980-1075
-δεν έχω καταλάβει πότε υπάρχει ντουλαπάκι πάνω στο ταμπλώ αλλά είναι βολικό
-δεν ήξεραν να μου πούνε αν υπάρχει και σε ποια περίπτωση η διχρωμία στο ταμπλώ (πάνω σκούρο κάτω μπεζ) που υπάρχει στη μπροσούρα
-δεν ήξεραν για το πόσες ζάντες υπάρχουν πέραν των 2 που είχαν εκεί (μια προπελέ(!) 5 ακτίνων και μια άλλη επίσης 5 βασικών ακτίνων που όμως πλαισιώνονται από άλλες λεπτότερες.
-είχαν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα (10 μέρες)
-το σύστημα περιστρεφόμενων φώτων πάει 500-555
-το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί 620-720
-υπάρχουν διάφορα ραδιοCD... αυτό με τα mp3 μάλλον είναι το ICE 6 με 8 ηχεία και χειριστήρια στο τιμόνι και έχει περίπου 725 (standard στο titanium) αλλά ίσως να είναι λιγότερο αν ξεκινάς από κάποιο απλούστερο....
-τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος είναι σε ξεχωριστή κολώνα και όχι πάνω στο τιμόνι
-τα κουμπιά πάνω στο τιμόνι είναι cruise control που αν δεν υπάρχει πάει περίπου 400
-το ghia μάλλον έχει υποχρεωτικά μια πλαστική απομίμηση ξύλου στην κονσόλα
-αναδιπλούμενοι καθρέφτες 120-125
-κιτ με ποδιές, σπόιλερ κλπ που δεν είδα ούτε φωτό 1020
-ηλιοροφή 850-935
-φώτα ξένον 900 (υποθέτω με πλυστικό)
-σπόρ ανάρτηση μάλλον μόνο στο sport και δεν μοιάζει να υπάρχει ούτε σαν εξτρα για τις άλλες εκδόσεις
-επιπλέον έξοδα για πινακίδες, μεταφορικά, τέλη 570 για το 1,6 και 670 για το 2,0
-υπάρχουν διάφορες επιλογές για συνδυασμό παρμπρίζ και αυτόματων ή μη καθαριστήρων (ανακλαστικό αλλά με συμβατικούς μη αυτόματους καθαριστήρες 150)
-μεταλλικό χρώμα 420 (τα απλά είναι κόκκινο, σκούρο μπλε και άσπρο, απο μεταλλικά είναι 3 μπλε, 2 πράσινα, 1 κοκκινοειδές, 1 μαύρο και 4(!) ασημοειδή μέχρι γκρι....
-κάθε έκδοση έχει διαφορετικό σχέδιο εσωτερικής επένδυσης σε 2 αποχρώσεις και εξτρα δέρμα δε ρώτησα πόσο
-3θ-5θ διαφορά 300
-115, 5θ Sport 18774, ghia 19514, titanium 20594
-145 μόνο σε 5θ ghia 21924 και σε 3θ titanium 22694
-το στέισον μόνο σε 1400 και σε 1,6-115 ghia για 20214 και στις φωτό είναι πολύ όμορφο...
**Εντυπώσεις **(δεν το οδήγησα απλώς το μελέτησα):
-τα καθίσματα ΕΙΝΑΙ ψηλά, νόμιζα ότι ήταν σηκωμένο επάνω αλλά ήταν μόλις μισή τρομπιά από το κάτω του.. ίσως τα σπορ να είναι λίγο χαμηλότερα (ελπίζω!)
-το γόνατό μου ακουμπούσε πιο πολύ από όσο θα ήθελα με την κονσόλα μάλλον το πεντάλ του γκαζιού είναι πολύ δεξιά
-παρόλα αυτά και με το ρυθμιζόμενο μέσα έξω και πάνω κάτω τιμόνι πέτυχα μια πολύ ικανιοποιητική θέση οδήγησης.
-το προσκέφαλο του συνοδηγού κόβει εντελώς την ορατότητα από τον κεντρικό καθρέφτη προς την πίσω δεξιά γωνία
-δεν βλέπεις τις άκρες του αμαξώματος
-μεγάλες ενοχλητικές κολώνες εμπρός και μεγάλη τυφλή γωνία πίσω (5θ δεν μπήκα σε 3θ όπου πρέπει να είναι καλύτερα)
-άνετος χώρος και πολύς χώρος για τα γόνατα των πίσω αλλά και για τα παπούτσια τους κάτω από τα υπερυψωμένα εμπρός καθίσματα
-ικανοποιητικός και τετραγωνισμένος χώρος αποσκευών
-αρκετό μαλακό πλαστικό αλλά και κάμποσο σκληρό. Καλή ποιότητα γενικά αλλά μάλλον το VAG πλεονεκτεί. Βασικά δεν εντυπωσιάστηκα...
Περισσότερα σχόλια όταν το οδηγήσω.