-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Δεν το λεει για σενα μεσιε, στην 'αντισταση' πηγαινουν τα γουατεβερ.
Να γράψω κάτι περισσότερο τώρα;
Σιγουρα μπορουσες να γραψεις κατι λιγοτερο απο αυτο που εγραψες τωρα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το νοσοκομείο βρίσκεται σε γενική εφημερία
Φοιτητές μπλόκαραν τα ηλεκτρονικά συστήματα στο Λαϊκό για να εμποδίσουν την ψηφοφορία στο Καποδιστριακό!Ναι ειμαι μλκς. Και ναι ο τιτλος ειναι προβοκατορικος, αλλα οχι δικος μου. Αυτο βρηκα αυτο εβαλα. Βαλε καλύτερο.
Για την ταμπακιερα θα μας πεις? Οτι κατεβασανε το σερβερ για να μη γινουν εκλογες και κρέμασαν και το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ?
Αμα ηταν κανας συγγενης σου μεσα ή πηγαινε στην εφημερια, να δουμε τι θα ελεγες.Παιδιά, μια τεχνική εξήγηση απ΄όσο καταλαβαίνω και από τη γνώση μου της κατάστασης: αυτό που κατέβασαν οι αγωνιστές στο ΚΛΕΙΔΙ του ΕΚΠΑ δεν είναι κάποιος server αλλά κάποιος router που πάνω του πέφτει η σύνδεση με το Internet (μέσω του ΕΔΕΤ). Το Νοσοκομείο προφανώς χρησιμοποιεί Internet connectivity της Ιατρικής Σχολής δίπλα άρα του ΕΚΠΑ. Δεν επιτέθηκε κανείς στο ίδιο το Νοσοκομείο, απλά όταν κατέβηκε η σύνδεση κατέβηκε για τους πάντες, μεταξύ των οποίων και το Νοσοκομείο (και το Ιπποκράτειο φαντάζομαι καθώς ίσως και το Αττικό). Που να φανταστούν τα παιδιά τα collateral damages της αγωνιστικής τους διαμαρτυρίας Δε νομίζω όμως να κινδύνευσαν ζωές κτλ., μην υπερβάλλουμε, ΟΚ δεν είχαν ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Προφανης η τεχνικη εξηγηση και δεκτη, αλλα με βαση τα οσα αναφερει εδω http://www.capital.gr/News.asp?id=1664376 το προβλημα δεν ηταν μονο η συνταγογράφηση (που δεν ειναι και χαμηλης σημασιας) αλλα και η 'επικοινωνια μεταξυ κλινικών και εργαστηρίων'. Δε μιλαμε οτι δεν μπορουσαν να παιξουν farmville οι διοικητικοι υπαλληλοι.
Στο ονομα του αγωνα, ας την παρει αργοτερα τη γενικη αιματος και τα Τ3 Τ4 ο ασθενης.
*Σε λύση ανάγκης προχώρησε πριν από περίπου μία ώρα η διοίκηση του Λαϊκού νοσοκομείου προκειμένου να λειτουργήσουν ξανά τα ηλεκτρονικά του συστήματα και να μπορέσουν οι γιατροί να συνδέονται με την πλατφόρμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Όλα ξεκίνησαν όταν χθες μια ομάδα φοιτητών έθεσε το server του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, από όπου εξυπηρετείται ηλεκτρονικά το Λαϊκό, εκτός λειτουργίας, με στόχο να διακοπεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης.
Όπως δήλωσε στο Capital ο αναπληρωτής διοικητής του Λαϊκού νοσοκομείου Ηρακλής Χαρμανίδης, οι τεχνικοί υπάλληλοι αναγκάστηκαν να ζητήσουν υποστήριξη από διαφορετικό σέρβερ, καθώς από χτες το πρωί, και εξαιτίας της βλάβης που προκλήθηκε στο server του Πανεπιστήμιου, όλα τα συστήματα είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Όπως σημείωσε ο κ. Χαρμανίδης, το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο και έπρεπε να βρεθεί άμεσα, έστω και μια προσωρινή λύση, δεδομένου πως από το μεσημέρι και μετά το Λαϊκό νοσοκομείο θα βρίσκεται σε γενική εφημερία.
Από χτες, που σταμάτησαν να λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα του νοσοκομείου, όλες οι συνταγές γίνονταν χειρόγραφα, ενώ ούτε οι κλινικές μπορούσαν να «επικοινωνήσουν» με τα εργαστήρια. Ένα παλαιότερο σύστημα που επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθεί, ωστόσο δεν μπόρεσε να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του νοσοκομείου, και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ανταπεξέρθει στον αυξημένο φόρτο της εφημερίας.
Πηγή:www.capital.gr*[εδιτ] με προλαβε ο Αννίβας
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Δεν το λεει για σενα μεσιε, στην 'αντισταση' πηγαινουν τα γουατεβερ.
Να γράψω κάτι περισσότερο τώρα;
Εγραψα εγω, ελπίζω να σε καλύπτουν.
-
Δεν είπα ότι μπούκαραν στο Νοσοκομείο, είπα ότι η επίθεση δεν είχε στόχο το Νοσοκομείο αλλά τη σύνδεση Internet του ΕΚΠΑ και το Νοσοκομείο την έπαθε ως παράπλευρη απώλεια. Αν τώρα στο Λαϊκό θέλουν σύνδεση Internet για να βγάζουν αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, τι να πω
Και όλα αυτά με βάση την υπόθεση ότι 'κατέβασαν' τη σύνδεση Internet. Αν κατέβασαν κάποιου είδους κεντρικό υπολογιστή αν έχουν στο ΕΚΠΑ πάνω στον οποίο έτρεχαν τόσο το πρόγραμμα των εκλογών όσο και οι εργαστηριακές εξετάσεις τότε δεν ισχύει αλλά είναι απίθανο όχι μόνο διότι θεωρώ τρελλό να τρέχουν αυτά τα 2 πράγματα στον ίδιο υπολογιστή (πόσο δε μάλλον εκτός Νοσοκομείου προκειμένου για εργαστήρια) και δεύτερον διότι τότε δεν θα επηρεαζόταν η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που το μόνο που παίρνει από το ΕΚΠΑ είναι σύνδεση στο Internet αλλιώς βασίζεται σε άλλους servers.
Αλλο η τεχνική εξήγηση άλλο η εκλαϊκευμένη τεχνική εξήγηση και άλλο τρελλά πράγματα (έπεσε το δίκτυο του Λαϊκού γιατι έπεσε κάτι στο ΕΚΠΑ )
Σε κάθε περίπτωση οι τύποι είναι κρετίνοι και αυτή η ιστορία με την αντίδραση στο νόμο Διαμαντοπούλου είναι πολύ κουραστική, σε 5 λεπτά έπρεπε να είχε εμφανιστεί η Αστυνομία αλλά, απ΄όσο γνωρίζω, ο κύριος Πρύτανης είναι !#@@^*$&**#
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@HannibalΔεν είπα ότι μπούκαραν στο Νοσοκομείο, είπα ότι η επίθεση δεν είχε στόχο το Νοσοκομείο αλλά τη σύνδεση Internet του ΕΚΠΑ και το Νοσοκομείο την έπαθε ως παράπλευρη απώλεια. Αν τώρα στο Λαϊκό θέλουν σύνδεση Internet για να βγάζουν αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, τι να πω
Και όλα αυτά με βάση την υπόθεση ότι 'κατέβασαν' τη σύνδεση Internet. Αν κατέβασαν κάποιου είδους κεντρικό υπολογιστή αν έχουν στο ΕΚΠΑ πάνω στον οποίο έτρεχαν τόσο το πρόγραμμα των εκλογών όσο και οι εργαστηριακές εξετάσεις τότε δεν ισχύει αλλά είναι απίθανο όχι μόνο διότι θεωρώ τρελλό να τρέχουν αυτά τα 2 πράγματα στον ίδιο υπολογιστή (πόσο δε μάλλον εκτός Νοσοκομείου προκειμένου για εργαστήρια) και δεύτερον διότι τότε δεν θα επηρεαζόταν η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που το μόνο που παίρνει από το ΕΚΠΑ είναι σύνδεση στο Internet αλλιώς βασίζεται σε άλλους servers.
Νασσο ειπα εγω οτι εσυ λες και σου ειπα μου ειπες? Μαζι μιλαμε, χωρια καταλαβαινομαστε. Λεω οτι το αρθρο δεν υποννοει οτι μπουκαραν στο Λαϊκο οπως ξεκαθαρισες και εσυ που προφανως διαβασες το ιδιο. Δεν ξερω τι τρεχει ή οχι στον ιδιο σερβερ, κλειδι, παρκλαδι ή οτιδηποτε αλλο. Ξερω μονο οτι οι κλινικες του νοσοκομειου μεινανε χωρις αποτελεσματα εξετασεων απο τα μικροβιολογικα ή οποια αλλα εργαστηρια λογο ελειψης επικοινωνιας. Τωρα αν ηταν το ιντερνετ ή το ταχυδρομικο περιστερι που ψωφισε στο δρομο δεν νομιζω οτι μας νοιαζει και πολυ. Την πραξη σχολιαζουμε που ο καθενας πλεον κανει οτι τυ καυλωσει στο ονομα καποιου αγωνα, καποιας υποτιθεμενης δημοκρατιας και δεν κοιταει οτι αυτο που κανει μπορει να γαμισει και αλλους που δεν εμπλεκονται καν στον αγωνα ή σε αυτο κατα του οποιου πολεμανε οι τριμαλακες.
-
Δε διαφωνούμε απλά, έχοντας επαφή και με την τεχνολογία συνολικά και με το δίκτυο του ΕΚΠΑ ειδικότερα (ένα νεκροταφείο δρόμος ήμασταν ) θα ήμουν πιο επιφυλακτικός σε ειδήσεις του στυλ 'έπεσαν τα πάντα στο Λαϊκό'. Επί της ουσίας βέβαια και μόνο η ηλεκτρονική συνταγογράφηση να έπεσε είναι σοβαρή μαλακία των αγωνιστών, φαντάζεστε η γιαγιά που πήγε για εξετάσεις να της πούν 'ξαναπεράστε αύριο'...
-
g8777 δεν ξέρω αν το έχεις τεχνοπάρει τεχνοχαμπάρι, αλλά τεχνοτρολάρεις.
Το να ρίξεις το server πανεπιστημίου μόνο και μόνο για να περάσει το δικό σου, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ είναι τεχνοτραμπουκισμός.
Τεχνοκαταλαβαίνεις φαντάζομαι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλο η τεχνική εξήγηση άλλο η εκλαϊκευμένη τεχνική εξήγηση και άλλο τρελλά πράγματα (έπεσε το δίκτυο του Λαϊκού γιατι έπεσε κάτι στο ΕΚΠΑ )
Σε κάθε περίπτωση οι τύποι είναι κρετίνοι και αυτή η ιστορία με την αντίδραση στο νόμο Διαμαντοπούλου είναι πολύ κουραστική, σε 5 λεπτά έπρεπε να είχε εμφανιστεί η Αστυνομία αλλά, απ΄όσο γνωρίζω, ο κύριος Πρύτανης είναι !#@@^*$&**#
Η εκλαικευμενη δεν ηταν δική μου. Για τα υπολοιπα περι αστυνομιας ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
g8777 δεν ξέρω αν το έχεις τεχνοπάρει τεχνοχαμπάρι, αλλά τεχνοτρολάρεις.Το να ρίξεις το server πανεπιστημίου μόνο και μόνο για να περάσει το δικό σου, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ είναι τεχνοτραμπουκισμός.
Τεχνοκαταλαβαίνεις φαντάζομαι.
Για ξαναδιαβασε τι εγραψα ρε eddie.
Μαλλον ασε θα στο κανω ευκολο:Και επειδη θα παρεξηγηθουν παλι καποιοι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι το κατεβασμα του σερβερ ως πραξη: .Δημοκρατια αγορινες μου εκει στα κομματικα γκουλαγκ δεν ειναι μονο τα δικαιωματα σας αλλα πολυ περισσοτερο οι υποχρεωσεις σας.
Καλο ειναι να διαβαζουμε οτι γραφει και οχι οτι θα θελαμε /νομιζουμε οτι γραφει.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Έβαλα 22 φορές την αστυνομία μέσα στo πανεπιστήμιο. Όταν εγώ έγινα πρόεδρος του πανεπιστημίου, τοιχοκόλλησα παντού ένα χαρτί ότι ήμουν υπεύθυνη για την ακεραιότητα των πραγμάτων και για την ασφάλεια των προσώπων και μόλις κάτι απο αυτά θα μπορούσε να διακυβευθεί θα καλούσα την αστυνομία.
Για παράδειγμα μία φορά όταν ήμουν Πρύτανης, μου τηλεφωνούν από το “Παρίσι 6”, το Πανεπιστήμιο των θετικών επιστημών. Μου λένε κυρία Πρύτανη, είναι στο τάδε μέρος αναρχικοί και σπάνε τους υπολογιστές. Τους λέω πείτε μου ακριβώς το μέρος και κλείστε το τηλέφωνο. Τηλεφωνώ τότε στον αρχηγό της Γαλλικής αστυνομία και του λέω θα πάτε στο τάδε μέρος και θα τους συλλάβετε. Δεν θα τους διώξετε, θα τους συλλάβετε και θα τους περάσετε αμέσως από αυτόφωρο.
Και ακούω από τη άλλη μεριά, “κυρία Αρβελέρ καλά που κρατήσατε την Ελληνική προφορά σας και έτσι ξέρουμε ότι είστε εσείς που μας το ζητάτε και όχι κάποιος άλλος και ξέρουμε ότι αύριο θα μας δώσετε και γραπτά την εντολή σας γιατί οι άνδρες μας δεν θα το έκαναν διαφορετικά”.
Αφού δεν βρήκαμε άνθρωπο να προστατεύσει τα δικά μας πανεπιστήμια, στείλαμε άνθρωπο να προστατεύσει τα γαλλικά.
Κάτι είναι κι αυτό. -
Η πηγή για το προαναφερθέν είναι η http://maga.gr/2012/10/18/h-eleni-glika ... o-maga-gr/
-
Καλή τεχνοπροσπάθεια, αλλά εγώ τεχνοαναφερόμουνα σε αυτό.
Δηλαδη ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ οι 'απλυτοι-αξυριστοι-δολοφονοι' κτλ φοιτητες με σκοπο να εμποδισουν τις εκλογες στο πολυτεχνειο και κατεστρεψαν -ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ και ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ- τους σερβερ του νοσοκομειου, (εξ' ου και το δολοφονοι).
Αρα; Αρα κοιτα κυρ Κωστα ποσο μπουρδελα ειναι τα ελληνικα πανεπιστημια (εδω δεν διαφωνουμε )----> ελα καλε ιδιωτη και στησε το δικο σου μαγαζακι για να βγαινουν επιστημονες και οχι ρεμαλια.
Η δημοσιογραφια αλα καρτ του Θεμου.(Αληθεια διαβαζε κανενας την Μαυρη τρύπα στην Ελευθεροτυπια;)
Είναι σα να λες ότι πήγαν κάτι χουλιγκάνοι, σπάσανε κάτι μαγαζιά και τυχαία από τα τζάμια χτύπησε μια γριά.
Ποιός είπε ότι πήγαν ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ να χαρακώσουν τη γριά;Τεχνοαπλά πράγματα.
Τεχνοφιλικά.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ποιός είπε ότι πήγαν ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ να χαρακώσουν τη γριά;
Μην το λες σε μενα. Πες το στο Πρωτο Θεμα. Κοιτα θα κανω μια τελευταια προσπαθεια..
Αν σου διαβαζα ξερο εναν τιτλο σαν τον παρακατω εσυ τι θα καταλαβαινες;
Φοιτητές μπλόκαραν τα ηλεκτρονικά συστήματα στο Λαϊκό για να εμποδίσουν την ψηφοφορία στο Καποδιστριακό!
Που πηγαν οι φοιτητες?
Τους ενοιαξε η ασφαλεια των νοσηλευομενων?Για την πραξη καθ αυτη τα ειπαμε.
Α, οσο για τα τεχνο- προθέματα που χρησιμοποιεις θα σε βγαλω απο τον κοπο:
Δεν ειμαι Συριζαιος και δεν εχω καμια αναγκη να 'ανηκω' σε καποιο απο τα κομματα του Ελλαδισταν ουτε να ταυτιζομαι με τους ψηφοφορους τους.
Απλα ειναι ευκολακι να βαφτιζουμε τρολ οποιον δεν συμφωνει μαζι μας , ετσι δεν ειναι eddie? -
Νταξ μωρε, οσο φτανει ο καθενας. Αλλος μπαμπη, αλλος πρωτο θεμα, καλα να μαστε
-
πάντως όλοι συμφωνούμε ότι τα ελληνικα πανεπιστήμια είναι χώροι διακίνησης ιδεών ,πολιτισμού και γνώσης...
-
-
Βλέπω τεχνοκολήσατε στην τεχνοκουράδα το Θέμο.
No worries, ανεβάζω επίπεδο.http://tvxs.gr/news/ellada/xoris-ilektr ... nosokomeio
Προσωπικά, δεν ασχολήθηκα καθόλου με το λεκτικό που χρησιμοποίησε το θέμα.
Ήταν το πρώτο link που έτυχε να βρω.Από εκεί και πέρα μιλάμε για pure τραμπουκισμό, οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια εύρεσης ελαφρυντικού είναι για μένα τρολάρισμα.
Εν προκειμένω τεχνοτρολάρισμα.εδιτ
Ο χρήστης spiros έγραψε:
απεργια με @αρχιδια, οχι αστεια....
Αν αυτό το τεχνομουνόπανο το πλάκωνε στο ξύλο κάποιος εκείνη την ώρα θα μυξόκλαιγε ότι ήρθαν εγκάθετοι απεργοσπάστες γκεσταπίτες και χτύπησαν έναν αγωνιστή-απεργό.
Και φυσικά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν βρέθηκε να τον μαζέψει λεκτικά τουλάχιστον.
-
Πήγαινε εσυ μια βολτα από το δημαρχείο Τρικάλων και δειρτον. Σοβαρά σου κάνω τα εισητήρια. Η κωμωδία της χρονιάς
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πήγαινε εσυ μια βολτα από το δημαρχείο Τρικάλων και δειρτον. Σοβαρά σου κάνω τα εισητήρια. Η κωμωδία της χρονιάςΜια κλανιά υπόθεση ο συγκεκριμένος.
Δεν αξίζει τα ναύλα ρε greo. -
Πρέπει να είναι πολύ δυνατός...
Απ' όπου περνάει, δεν ξανανάβουν τα φώτα.
Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες (πορείες-διαμαρτυρίες-απεργίες)