-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Kαταρχήν ευχαριστών ονυξΠρος το παρόν πληρώνω και το ΤΕΕ, το οποίο μετά τα τελευταία σκοπεύω να κόψω άμεσα. Δεν έχω σκοπό να γυρίσω, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, απλά μιας κι έχω μπλοκάκι, σκεφτόμουν να κάνω αυτό το κόλπο, για να μην ασχοληθώ προς το παρόν με εταιρία.
Απ την άλλη, διάβασα στην εφημερίδα τις προάλλες ότι υπάρχει η σκέψη απ την νέα κυβέρνηση να κάνει διαδικασίες fast track για το άνοιγμα μικρών εταιριών με πολύ χαμηλή φορολόγηση, οπότε παίζει κι αυτό το ενδεχόμενο, να ανοιξω μια one man εταιρία με έδρα το σπίτι μου
εδιτ, σορρυ δεν το είδα. Εχω εργαστεί στην ολλανδία, για 4 χρόνια
Αν πληρώνεις ήδη ΤΕΕ και έχεις ήδη μπλοκάκι, τότε με τα ΤΡΕΧΟΝΤΑ (προσοχή!) δεδομένα (~40% φόρος στην Ολλανδία) μπορεί και να σε συμφέρει* να τα δηλώσεις εδώ, μιας και ο μέγιστος φορολογικός συντελεστής για επιτηδευματίες φαίνεται να καταλήγει στο 33% (και αν και δεν ξέρω τα υπόλοιπα εισοδήματά σου, μπορεί και να μην τον πιάσεις τελικά).
@onyx: Δηλώνεις το παγκόσμιο εισόδημά σου αν κατοικείς εδώ. Ο ντρίφτης κατοικεί στην Ολλανδία, οπότε εδώ φορολογείται μόνο για τα εδώ εισοδήματα*.
*Υπό τους όρους της σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας el-nl, την οποία και δε γνωρίζω, οπότε πρέπει να το κοιτάξεις ΚΑΙ αυτό γιατί μπορεί να αλλάζουν τα δεδομένα άρδην.
Ουφ! Σήμερα έκανα κλείσιμο βιβλίων (κατηγ. Β).
Να ρωτήσω ήθελα, θα κάνω κανονικά περιοδική δήλωση ΦΠΑ στην ώρα της για το τελευταίο 3μηνο και αντίστοιχα εκκαθαριστική για το έτος; Ή δε λογαριάζονται αυτά πλέον;
Ευχαριστώ.Περιοδική ΦΠΑ για το διάστημα που είχες βιβλία μέσα στο 4ο τρίμηνο εντός 20ημέρου από τη διακοπή, και εκκαθαριστική ΦΠΑ σε 3 μήνες από την 1η του επομένου του κλεισίματος. Ε3 με το Ε1 κανονικά, του χρόνου.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Περιοδική ΦΠΑ για το διάστημα που είχες βιβλία μέσα στο 4ο τρίμηνο εντός 20ημέρου από τη διακοπή, και εκκαθαριστική ΦΠΑ σε 3 μήνες από την 1η του επομένου του κλεισίματος. Ε3 με το Ε1 κανονικά, του χρόνου.That was fast! Ευχαριστώ.
Για να μην παρανοήσω κάτι, τώρα μες στο Νοέμβρη κάνω την περιοδική του 4ου τριμήνου (ΟΚ) και την εκκαθαριστική εντός 3μήνου μετά την 1η του επόμενου μήνα του κλεισίματος, δηλ. μετά την 1η Δεκεμβρίου; -
Μπορείς να τις δώσεις μαζί να ξεμπερδεύεις. Απλά αφήνεται μεγαλύτερο περιθώριο στην εκκαθαριστική γιατί σε μερικές περιπτώσεις απαιτείται αυτός ο χρόνος.
-
Thx σταυρε
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
@onyx: Δηλώνεις το παγκόσμιο εισόδημά σου αν κατοικείς εδώ. Ο ντρίφτης κατοικεί στην Ολλανδία, οπότε εδώ φορολογείται μόνο για τα εδώ εισοδήματα*....Αυτό ήταν κάτι που δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Οπότε ως Έλλην κάτοικος εξωτερικού στην Ελλάδα δηλώνεις μόνο τα ελληνικά σου εισοδήματα (για τα οποία φορολογείσαι από το πρώτο ευρώ αλλά δεν έχεις τεκμήρια) και τα ξένα μόνο στη ξενιτιά;
-
Μου έβγαλε ο λογιστής την ταυτότητα πληρωμής για το ΦΜΥ αλλά καπου μου παρέπεσε και πέρασε η προθεσμία πληρωμής. Τώρα που το βρήκα, δοκίμασα να το πληρώσω στο e-banking αλλα δέν το δέχτηκε.
Τί μπορώ να κάνω?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μου έβγαλε ο λογιστής την ταυτότητα πληρωμής για το ΦΜΥ αλλά καπου μου παρέπεσε και πέρασε η προθεσμία πληρωμής. Τώρα που το βρήκα, δοκίμασα να το πληρώσω στο e-banking αλλα δέν το δέχτηκε.Τί μπορώ να κάνω?
Έχει ακυρωθεί η δήλωση. Πρέπει να την ξανακαταχωρήσετε και να βγει νεα ταυτότητα πληρωμής, με την ανάλογη προσαύξηση.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Σήμερα έκανα κλείσιμο βιβλίων (κατηγ. Β).Ποιά ακριβώς είναι η διαδικασία ? Περιλαμβάνει κάποιο επί της ουσίας έλεγχο ή είναι γραφειοκρατική ? Η γυναίκα μου το έκανε και ήταν απλά γραφειοκρατία αλλά εκείνη όντως είχε να κόψει μπλοκάκι χρόνια.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
@onyx: Δηλώνεις το παγκόσμιο εισόδημά σου αν κατοικείς εδώ. Ο ντρίφτης κατοικεί στην Ολλανδία, οπότε εδώ φορολογείται μόνο για τα εδώ εισοδήματα*....
Αυτό ήταν κάτι που δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Οπότε ως Έλλην κάτοικος εξωτερικού στην Ελλάδα δηλώνεις μόνο τα ελληνικά σου εισοδήματα (για τα οποία φορολογείσαι από το πρώτο ευρώ αλλά δεν έχεις τεκμήρια) και τα ξένα μόνο στη ξενιτιά;
Εχει σημασία που είναι η 'συνήθης κατοικία' σου δηλ. που μένεις, που περνάς >183 μέρες το χρόνο.
Αν μένεις Ελλάδα και έχεις εισοδήματα από το εξωτερικό τότε φορολογείσαι Ελλάδα (μείον ό,τι έχεις φορολογηθεί αυτοτελώς στο εξωτερικό ανάλογα με τυχόν συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης)
Αν μένεις εξωτερικό και έχεις εισοδήματα από την Ελλάδα τότε για αυτά φορολογείσαι στην Ελλάδα. Το αν θα είναι από το πρώτο ευρώ εξαρτάται από το αν είσαι στη ΔΟΥ Εξωτερικού.
Αν μένεις εξωτερικό και έχεις εισοδήματα από το εξωτερικό τότε αν μεν είσαι στη ΔΟΥ Εξωτερικού είναι αφορολόγητα (προς το παρόν και το μεγαλύτερο + είναι ότι μπορείς να φέρεις τα χρήματα στην Ελλάδα χωρίς πόθεν έσχες κτλ.) αν δεν είσαι στη ΔΟΥ Εξωτερικού τότε για ποιό λόγο να ασχοληθείς ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σήμερα έκανα κλείσιμο βιβλίων (κατηγ. Β).
Ποιά ακριβώς είναι η διαδικασία ? Περιλαμβάνει κάποιο επί της ουσίας έλεγχο ή είναι γραφειοκρατική ? Η γυναίκα μου το έκανε και ήταν απλά γραφειοκρατία αλλά εκείνη όντως είχε να κόψει μπλοκάκι χρόνια.
Και στη δική μου περίπτωση απλή διαδικασία ήταν, κι ας είχα 'ενεργό' μπλοκάκι. Υπογραφές από 4 γραφεία, όπου κοιτούσαν στο σύστημα τυχόν χρωστούμενα, ΦΠΑ, επαγγελματικά οχήματα κλπ, υπογραφή από υποδιευθυντή, ακύρωση μπλοκακίου και αποδεικτικό διακοπής από το Μητρώο. 1 ώρα υπόθεση όλο-όλο. Το βιβλίο ποτέ δε μου ζητήθηκε.
-
Και αν είσαι ΔΟΥ εξωτερικού δεν έχεις τεκμήρια έτσι δεν είναι;
Οπότε μπορεί να θέλεις να είσαι εκεί ώστε να φέρνεις λεφτά χωρίς πόθεν έσχες (δηλαδή ξένα χαρτιά που να μεταφράζεις κλπ) και να μην έχεις τεκμήριο για σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη κλπ στην Ελλάδα. Χάνεις μόνο την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ,
Τι πρέπει να κάνεις για να σε πάρουνε στην ΔΟΥ εξωτερικού; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και αν είσαι ΔΟΥ εξωτερικού δεν έχεις τεκμήρια έτσι δεν είναι;Σωστά (προς το παρόν)
Οπότε μπορεί να θέλεις να είσαι εκεί ώστε να φέρνεις λεφτά χωρίς πόθεν έσχες (δηλαδή ξένα χαρτιά που να μεταφράζεις κλπ) και να μην έχεις τεκμήριο για σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη κλπ στην Ελλάδα. Χάνεις μόνο την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ,
Σωστά
Τι πρέπει να κάνεις για να σε πάρουνε στην ΔΟΥ εξωτερικού;
Να είσαι καλό παιδί ?
Κάπου τα έχω γράψει σε προηγούμενες σελίδες του ίδιου θέματος. Βασικά δεν πρέπει να έχεις επαγγελματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, δηλ. να έχεις κάνει διακοπή αν ήσουν ΕΕ και να αποδείξεις με κάποιο τρόπο ότι μένεις στο εξωτερικό (πχ. συμβόλαιο σπιτιού). Δεν είναι σαφές πάντως, όπως τους καβ.....
-
Απ ό,τι βλέπω με συμφέρει να μεταχθώ στην ΔΟΥ Εξωτερικού και να δώ τι παίζει με εταιρία εδώ.
Εχω λίγο πελαγώσει είναι η αλήθεια, απ την μία ψήνομαι να ξεκινήσω consultancy σε φάση freelancer, γιατί βλέπω ότι έχει αρκετή ζήτηση, αλλά φοβάμαι να κάνω και τέτοιο βήμα μόνος
Ευχαριστώ για την βοήθεια
-
Αφού έχεις τον πρώτο πελάτη και εφόσον μπορείς να ανταποκριθείς ξεκίνα και βλέποντας και κάνοντας.
Αν αυξηθεί η πελατεία ή δεις ότι σε κάποιον τομέα υστερείς τότε θα πάρεις κι άλλον, είτε υπάλληλο είτε συνεργάτη. -
To θέμα είναι ότι έχω παράλληλα και συνεντεύξεις για μόνιμη δουλειά σε καλές εταιρίες με καλά λεφτα, οπότε μπλέκει το πράγμα...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι πρέπει να κάνεις για να σε πάρουνε στην ΔΟΥ εξωτερικού;
Να είσαι καλό παιδί ?
Κάπου τα έχω γράψει σε προηγούμενες σελίδες του ίδιου θέματος. Βασικά δεν πρέπει να έχεις επαγγελματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, δηλ. να έχεις κάνει διακοπή αν ήσουν ΕΕ και να αποδείξεις με κάποιο τρόπο ότι μένεις στο εξωτερικό (πχ. συμβόλαιο σπιτιού). Δεν είναι σαφές πάντως, όπως τους καβ.....
Ζητησαν χαρτι απο την εφορια στο εξωτερικο οτι φορολογησε εξω. Εγω ηδη το εχω παρει αλλα δεν ξερω αν το πηγαν στην Εφορια Κατ Εξ.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Απ ό,τι βλέπω με συμφέρει να μεταχθώ στην ΔΟΥ Εξωτερικού και να δώ τι παίζει με εταιρία εδώ.Εχω λίγο πελαγώσει είναι η αλήθεια, απ την μία ψήνομαι να ξεκινήσω consultancy σε φάση freelancer, γιατί βλέπω ότι έχει αρκετή ζήτηση, αλλά φοβάμαι να κάνω και τέτοιο βήμα μόνος
Ευχαριστώ για την βοήθεια
Εγω γραφτηκα στην Εφ. κατοικων εξωτερικου απο την πρωτη στιγμη που εφυγα εξω ενω ειμουν ακομα φοιτητης κυριως για απλοποιηση και μηδενισμο των συνναλαγων με το Ελλ. Δημοσιο.
-
τα εισοδήματα τα δηλώνεις κάτω?
-
Τα δηλωνω εκει που δουλευω.
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Δεν πρόκειται να πάρεις ενημερότητα από το ταξις εκτός αν πληρώσεις το σύνολο της οφειλής. Αλλιώς πάνε κ βγάλε στην εφορία.
Sent from my E10i using Tapatalk
Πλήρωσα ηλεκτρονικά την τρίτη και τελευταία δόση,αλλά δεν έχει -φαίνεται- περαστεί στο taxisnet.
Κανει καμμια δεκαρια εργασιμες...
:?:
Sent from my GT-I9001 using TapatalkΤελικά , σήμερα, αποφάσισε το taxisnet να μου δώσει την ενημερότητα, αφού μετά από 5 εργάσιμες καταχωρήθηκε η πλήρης εξόφληση των υποχρεώσεων μου...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος