-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Τα αυτοκίνητα στο ΝΟΗΣΙΣ δεν ανήκουν στο μουσείο?
Φυσικά και όχι.......δεν ανήκουν στο Εκθετήριο Αυτοκινήτων του ΝΟΗΣΙΣ...
Ρε Γιώργο θυμάμαι πριν καμιά 15αριά χρόνια που είχα επισκεφτεί το Τεχνολογικό Μουσείο Θεσσσαλονίκης (στις παλιές εγκαταστάσεις) και είχα δει τέσσερα-πέντε προπολεμικά (το ένα ήταν το trojan), μας είχαν πει ότι τα αυτοκίνητα αυτά ανήκαν στο μουσείο, και ήταν απο δωρεά. Το έγραφαν μάλιστα και στις καρτέλες των οχημάτων αυτών. Τότε μας είχαν πει ότι είχαν και άλλα αυτοκίνητα, και ότι δεν είχαν χώρο για να τα βάλουν. Επίσης είμαι σίγουρος ότι το ΣΙΚΑΓΟ και το Kapitan ήταν από τον ΟΔΔΥ στη Θεσσαλονίκη, και ήταν φυλαγμένα για να αποκατασταθούν και να εκθεθούν στο μουσείο. Για αυτό μου κάνει εντύπωση, ότι στο μουσείο υπάρχουν και οχήματα που δεν ανήκουν σε αυτό.
Υπαρχουν οχηματα που παραχωρηθηκαν απο τον ΟΔΔΥ στο ΝΟΗΣΙΣ και με την βοηθεια καποιων αντιπροσωπειων ανακατασκευαστηκαν αλλα δεν εφταναν μονο αυτα. Ετσι ηρθαν σε συννενοηση με την λεσχη ΛΕΚΑΜ και εχουν παραχωρηθει προς εκθεση οχηματα μελων της, εχουν ερθει σε επαφη με την οικογενεια του Αναγνωστου, και εχουν παραχωρηθει καποια προπολεμικα απο οσο θυμαμαι οχηματα, κ.λ.π. Τα οχηματα του ΝΟΗΣΙΣ ειναι δλδ μονο ενα μερος ενος πολυ μεγαλου στολου που βρισκεται σταθεμευμενο εκει, μερος του οποιου εκτιθεται.
-
Μαzda b1500 για τον baltsiotis
http://ikosilan.car.gr/parts/photos/2966457/
Mirafiori
http://ikosilan.car.gr/parts/photos/2949208/
Αυτο μαλλον ηταν παρεα με το 132 παραπανω..Απορω που ηταν και σαπισαν ετσι
http://ikosilan.car.gr/parts/view/2966240/ -
Γιώργο σε ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.
-
Peugeot 104 φαινομενικά για ..μουσείο (γιατί όμως Α2 και όχι A1;)
-
Για να μπει στην Α1 κατηγορια πρεπει να εχει τα εργοστασιακα λαστιχα στις ροδες και νομιζω να μην εχει αλλαξει ποτε ουτε λαδια. Δεν πιστευω οτι στην Ελλαδα υπαρχει αυτοκινητο που ανηκει σε αυτη την κατηγορια.
-
A1 = να εχει μπει το αυτοκινητο στη γυαλα = στην ουσια δεν υπαρχει (αν το βρεις σε καμια Ferrari του 80 που εχει ελαχιστα χιλιομετρα)
Α2 = γνησιο αβαφο (ή μικρες τοπικες επιδορθωσεις)
Α3 = ανακατασκευασμενο -
Ο χρήστης cortinakias έγραψε:
Για να μπει στην Α1 κατηγορια πρεπει να εχει τα εργοστασιακα λαστιχα στις ροδες και νομιζω να μην εχει αλλαξει ποτε ουτε λαδια. Δεν πιστευω οτι στην Ελλαδα υπαρχει αυτοκινητο που ανηκει σε αυτη την κατηγορια.νομιζω οτι υπαρχουν 2!...αν αληθευουν φυσικα οι φημες... οι οποιες μιλουν για μια deltona martini 6 και μια Hispano Suiza. δεν ξερω αν γνωριζει καποιος κατι παραπανω ή ειναι ενας ακομα αστικος μυθος
-
εγω εχω δει και alfetta gt με α1 καρτα !
Παντως νομιζω οτι υπαρχουν αρκετα αυτοκινητα που εχουν α1 -
Yπαρχει και ενα στα Χανια.
Ειναι TRABANT CABRIO με 6 χιλιομετρα στο κοντερ (Σουδα-Αντιπροσωπια).
Δεν εχει βγαλει ομως πινακιδες ,γιατι ο ιδιοκτητης του δεν ενδιαφερεται. -
Από 1ο χέρι μπορώ να πω ότι δεν χρειάζεται να είναι άβαφο (τουλάχιστον) για να πάρει Α2...
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Παντως νομιζω οτι υπαρχουν αρκετα αυτοκινητα που εχουν α1Μαλλον ενοεις του Ηλια Π. Εχεις δικιο την ξεχασα αυτην.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Παντως νομιζω οτι υπαρχουν αρκετα αυτοκινητα που εχουν α1Μαλλον ενοεις του Ηλια Π. Εχεις δικιο την ξεχασα αυτην.
σωστα , ενα κοσμημα ειναι το συγκεκριμενο
-
δε θυμαμαι τη περιγραφη του χρωματος..αλλα προφανως εννοειτε την αλφετα με το ελαφρυ πρασινο χρωμα?
-
...
-
μπορντω-κοκκινη
-
Γκχμ.. επειδή το 'μπορντω-κόκκινο' με το 'ελαφρύ πράσινο' έχουν μια διαφορά όπως και να το κάνουμε, τι να υποθέσω;
-
η μπορντω κοκκινη ειναι σιγουρα α1 και ανηκει στον Ηλια , οσο για την πρασινη δεν νομιζω οτι την ξερω ,τουλαχιστον σαν α1 αυτοκινητο
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
μπορντω-κοκκινη -
cavolo...e' una belezza magnifica!
-
αχ αγαπη μου!
Μια αλφεττα Gt σε λαδί χρωμα (ελαφρυ πρασινο?) εχει ο πρωην προεδρος του αλφα κλαμπ, δεν ξερω αν ειναι οντως Α1 αλλα ειναι σε αριστη κατασταση πραγματικα.
Καποιος ειπε για Α1 και εργοστασιακα λαστιχα, η μπορντω ειχε εμφανιστει στο Ζαππειο του 2010 με τα εργοστασιακα της λαστιχα!!
Κλασσικα αυτοκίνητα αγγελιών