-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Τι φορας τωρα?? Εισαι ευχαριστημενος?? Εγω σε 175/70/13 εχω uniroyal εδω κ 8 χιλιαδες χιλιομετρα κ εχουν βγει μια χαρα, ειδικα στη βροχη 'δινουν ρεστα'+1
Κι εγώ πολύ ευχαριστημένος από τους Βέλγους στην ίδια διάσταση με τον από πάνω 15000+ κμ, (rain expert)
Ανετο , αθόρυβο, κρατάει και φρενάρειΓια την διάσταση γνώμη μου είναι να μην την αλλάξεις, αν και μέσα στον κανόνα του 3% διαφορά, έχεις έναν κινητήρα 800cc που με το ζόρι 100ρίζει όπως λες, αν μακρύνεις την μετάδοση ίσως να ψοφήσει πολύ το αυτοκίνητο.
-
εμεις σε ενα σταρλετ με ιδιες διαστασεις πριν ενα μηνα βαλαμε τα matador stella 2. το κοστος ηταν 200 ευρω με τοποθετηση , ζυγοσταθμιση και βαψιμο ζαντων (με σπρευ). Δεν ειναι λιγα νομιζω αλλα τα βαλαμε γιατι το αυτοκινητο φορτωνεται συχνα και κυκλοφορει σε αγροτικους δρομους και απο μας ειπε ο λαστιχας εχουν λιγο πιο ενισχυμενα πλαινα...
γενικα απο αυτη τη μαρκα εχει κανεις εμπειρια?? -
Ο χρήστης AfloEydK έγραψε:
τωρα εχει toyo αλλα ειναι τελειωμενα! απλως δεν ξερω ποιον να εμπιστευτω! οσους ρωτησα τοσες διαφορετικες απαντησεις πηρα! σε ενα αλλο αυτοκινητο ειχα Michelen energy αργοτερα στα φορουμ διαβασα οτι ειναι μαπα, αλλαξα σε brigestone αλλα αρχισε να μου κανει διαφορα μετα απο 6 μηνες! τωρα μαθαινω πως τα Pirelli p4 ειναι τα καλυτερα σε αυτη την κατηγορια αλλα δεν ξερω αν ισχυει! οι λαστιχαδες να πουλησουν ψαχνουν θα κυνηγησουν το λαστιχο που δουλευουν και τους δινει ενα παραπανω κερδοςΕγώ έβαλα τα Pirelli P4 στο Picanto σε 165/65/13 και είναι πολύ άνετα
-
Ο χρήστης AfloEydK έγραψε:
καλησπερασε ενα ματιζ το οποιο φορα 155/65/13 θα βαλω λαστιχα διοτι εχουν φθαρει
βρισκω απο 150ευρω εως 250ευρω διαφορα λαστιχα δεν ειμαι ομως ειδικος ετσι ωστε να κρινω ποια ειναι σωστη σχεση τιμης επιθυμητης αποδοσης
προφανως δεν θελω να σκοτωθω σε μια στροφη η ενα φρεναρισμα αλλα το ματιζ ειναι για πολυ περιορισμενη χρηση ετσι και αλλιως! κανει 10-15χλμ καθημερινα στην πολη και ποτε δεν παει πανω απο 90χλμ /ωρα (δεν μπορει ετσι και αλλιως)μου πρωτειναν διαφορες μαρκες γνωστες και αλλες που δεν γνωριζω σε μια πιο νορμαλ διασταση 155/70/13
θα διαθεσω εως 200ευρω οποτε εχουμεmichelin en,pirelli p4,brigestone sta 200ευρω
dunlop sr, avon 180ευρω
bfgoodrigh,barum,fulda 165ευρωτι αγορα θα κανατε?
Δεν έχω εμπειρία από fulda(φοράω continental) ,αλλά μου τα χει προτείνει ένας που κάνει σεταρίσματα ανάρτησης. Εντωμεταξύ είναι Γερμανικά και δεν έχουν πολυδιαφημιστεί με αποτέλεσμα να πληρώνεις περισσοτερο την ποιότητα παρά τη διαφήμηση... Αλλά προτείνω όχι οικολογικά... Γιατί μπορεί να αντέχουν πιο πολύ καιρό αλλά έχουν μικρότερο συντελεστή τριβής ,πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερες αποστάσεις ακινητοποίησης...Εντωμεταξύ όσο και να ακούγεται δελεαστικό το ότι βγαζουν περισσότερα χιλιόμετρα και να μη λιώνουν, σε ένα λάστιχο όμως το ζητούμενο είναι η φθορά και η μεγάλη τριβή και στα 3 χρόνια άλλαγμα. Φαντάσου μια γομολάστιχα που δε θα είχε μεγάλη φθορά και θα 'ταν 'ξύλο'... ή πιο κοντά στο αυτοκίνητο μια τέρμα σκληρή δισκόπλακα και ένα τέρμα σκληρό τακάκι...δε θα λιώναν αλλά δε θα κάναν και δουλειά...
-
Καλημερα σας θα ήθελα να βάλω σε ημιφορτηγα ελαστικα καινούρια κ μου έχουν προτείνει τα firestone. Γνωρίζετε αν γενικά έχει καλά λάστιχα κ κυρίως αφού είναι για ημιφορτηγά κυρίως θέλουμε να βγάζουνε αρκετά χιλιόμετρα. Οι διαστάσεις που φοράνε τα φορτηγά είναι 215/75/16. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
-
Tοποθετήθηκαν σήμερα σε SMART 700άρι, τα Bridgestone B250, σε διαστάσεις 155/60/15 και 175/55/15.Τιμή 275€.
Εντυπώσεις πάνω στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σε λίγες εβδομάδες.Ιδιος τύπος ελαστικών είχε τοποθετηθεί και σε SEAT Ibiza, με εντυπώσεις μέτριες (στο βρεγμένο) πρός καλές (στο στεγνό), αλλά με μεγάλη διάρκεια της γόμας σε χλμ ήπιας οδήγησης, και σε χρόνο. Εχουν ήδη 3μιση χρόνια/35.000χλμ και θα αλλαχτούν του χρόνου στα 45.000 χλμ περίπου .
-
Καλοφόρετα αλλά με ποια λογική εφόσον δεν σε ικανοποίησε το συγκεκριμμένο λάστιχο το ξαναβάζεις;
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Tοποθετήθηκαν σήμερα σε SMART 700άρι, τα Bridgestone B250, σε διαστάσεις 155/60/15 και 175/55/15.Τιμή 275€.
Εντυπώσεις πάνω στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σε λίγες εβδομάδες.Ιδιος τύπος ελαστικών είχε τοποθετηθεί και σε SEAT Ibiza, με εντυπώσεις μέτριες (στο βρεγμένο) πρός καλές (στο στεγνό), αλλά με μεγάλη διάρκεια της γόμας σε χλμ ήπιας οδήγησης, και σε χρόνο. Εχουν ήδη 3μιση χρόνια/35.000χλμ και θα αλλαχτούν του χρόνου στα 45.000 χλμ περίπου .
ερώτηση
γιατι για τα εμπρος ελαστικα αλλαξες διασταση απο 145/65/15 σε 155/60/15? 3,5 αρα ζαντα δεν εχεις εμπρος?
το ξανασκεφτηκα ... μαλλον εχεις το 1000αρι...οποτε ολα καλα
-
Παιδιά θέλω να αλλάξω λάστιχα στο focus mk2 1.6. Φοράει μαμά λάστιχα energy σε διάσταση 195/65/15R 91V.
Από έρευνα που έχω κάνει είμαι ανάμεσα στα
1)dunlop fast response
2)bridgestone ER300
3)continental eco contact 5 (διάβασα στο επίσημο site της ελληνικής αντιπροσωπίας ότι θα σταματήσει η παραγωγή του ισχύει?)
4)continental premium contact 5 ( δεν το έχει στο ελληνικό site οπότε δεν ξέρω αν το βρω εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης).Τι προτείνετε εσείς? Έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο? Είμαι από Ηράκλειο Κρήτης και θέλω καλοκαιρινά λάστιχα κυρίως δεδομένου ότι σχεδόν πάντα έχουμε ήλιο εδώ κάτω.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Καλοφόρετα αλλά με ποια λογική εφόσον δεν σε ικανοποίησε το συγκεκριμμένο λάστιχο το ξαναβάζεις;περιορισμενες επιλογες ειδικα για τα μπροστινα,2-3 μαρκες βγαζουν αυτη τη διασταση....
-
Έρευνα στο διαδίκτυο ή στα τοπικά μαγαζιά; Καλύτερα να ξεκινήσεις από το δεύτερο. Τι έχετε ή τι μπορείτε να φέρετε και πόσο θα μου το χρεώσετε. Τσεκάρεις και μήπως κάποιο αντίστοιχης διαμέτρου λάστιχο είναι πιο φτηνό. Μετά κοιτάς το διαδίκτυο και ρωτάς κι εδώ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έρευνα στο διαδίκτυο ή στα τοπικά μαγαζιά; Καλύτερα να ξεκινήσεις από το δεύτερο. Τι έχετε ή τι μπορείτε να φέρετε και πόσο θα μου το χρεώσετε. Τσεκάρεις και μήπως κάποιο αντίστοιχης διαμέτρου λάστιχο είναι πιο φτηνό. Μετά κοιτάς το διαδίκτυο και ρωτάς κι εδώ.Στα τοπικά μαγαζιά θα προσπαθήσουν να μου πουλήσουν ότι τους συμφέρει σαν καλύτερο. Οπότε εγώ ακολουθώ την εντελώς αντίθετη διαδικασία. Πρώτα βρίσκω πιο είναι το καλύτερο ελαστικό στο διαδίκτυο από reviews και από δοκιμές, και μετά θα πάω να ψάξω το συγκεκριμένο ελαστικό στα τοπικά καταστήματα. Και αν δεν το βρω στα τοπικά καταστήματα ίσως το παραγγείλω και από το διαδίκτυο. Αλλά μιας και έχει αντιπροσώπους για όλες σχεδόν τις μάρκες εδώ στο Ηρακλειο πιστεύω ότι θα βρώ οτιδήποτε κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά. Ωστόσο έχω κάνει και έρευνα αγοράς στα τοπικά καταστήματα και διαπίστωσα αυτό που είπα και παραπάνω. Δηλαδή ότι ο καθένας προσπαθεί να μου πουλήσει την μάρκα την οποία εμπορεύετε. Για αυτό ρωτάω και εδώ γιατί δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη στα τοπικά καταστήματα...
Οπότε τι προτείνεται για θερινό λάστιχο στην διάσταση 195/65/15 για το 1600αρι focus μου?
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Καλοφόρετα αλλά με ποια λογική εφόσον δεν σε ικανοποίησε το συγκεκριμμένο λάστιχο το ξαναβάζεις;
περιορισμενες επιλογες ειδικα για τα μπροστινα,2-3 μαρκες βγαζουν αυτη τη διασταση....
+1 , καθώς επίσης το ήδη φορεμένο Continental ecoContact ΕΡ (σε 145/65/15 μπροστά ) δεν με ικανοποίησε, ενώ είχε και 20€ παραπάνω η 2άδα , οπότε με τα Β250 ανέβασα πέλμα-κατέβασα προφίλ .
Τα Β250, δεν είπα ότι είναι άσχημα, αλλά ότι για 'πολλά - πολλά' στο δρόμο δεν είναι!
Τέσπα, ίδωμεν .... -
Ο χρήστης mangelasakis έγραψε:
Παιδιά θέλω να αλλάξω λάστιχα στο focus mk2 1.6. Φοράει μαμά λάστιχα energy σε διάσταση 195/65/15R 91V.Από έρευνα που έχω κάνει είμαι ανάμεσα στα
1)dunlop fast response
2)bridgestone ER300
3)continental eco contact 5 (διάβασα στο επίσημο site της ελληνικής αντιπροσωπίας ότι θα σταματήσει η παραγωγή του ισχύει?)
4)continental premium contact 5 ( δεν το έχει στο ελληνικό site οπότε δεν ξέρω αν το βρω εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης).Τι προτείνετε εσείς? Έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο? Είμαι από Ηράκλειο Κρήτης και θέλω καλοκαιρινά λάστιχα κυρίως δεδομένου ότι σχεδόν πάντα έχουμε ήλιο εδώ κάτω.
Ή 1, ή το 4, ή το Yokohama C.Drive 2 ή το Pirelli P6.
-
Επειδή έχω χάσει επεισόδια στο εν λόγω θέμα, για Fabia Reflex (S/W) 1.4 16V 100PS, του 2003, σε 185/60/14 (H), τι θα προτείνατε;
- Michelin Energy Saver (καλές κριτικές, οικονομία καυσίμου & ήσυχα, αλλά διαβάζω ότι δεν αντέχουν λακούβες κτλ, ενώ σύντομα πέφτει η απόδοσή τους)
- Continental Premium Contact (2 ή 5 - Τα PC2 φοράει ένα Corsa που επίσης οδηγώ, καλό κράτημα & φρένο & αθόρυβα, αλλά νομίζω πως παραείναι μαλακά & αυτά)
- Bridgestone Turanza ER300 (αυτά φοράω τώρα στο Fabia από το 2007, νιώθω ότι έχουν σκληρύνει αρκετά & κάνουν θόρυβο μετά από σχεδόν 50.000χλμ - ξέρω, είναι παμπάλαια, αλλαγή άμεσα! - αλλά ποτέ δε με προβλημάτισαν στο κράτημα-φρενάρισμα-λακούβες κτλ, γενικά ευχαριστημένος, αλλά θα τα ήθελα λίγο πιο άνετα & ήσυχα)
Το αυτοκίνητο αυτό το χρησιμοποιούμε κατά 90% σε ταξίδια (πχ, Αθήνα-Θεσ/κη συνήθως) & σε καλοκαιρινές διακοπές, φορτωμένο. Με ενδιαφέρει η αντοχή σε λακούβες, πεζοδρόμια, η σταθερή απόδοση & αντοχή μετά από κάμποσα χλμ, φυσικά το κράτημα-φρενάρισμα σε στεγνό-υγρό, & η άνεση-χαμηλός θόρυβος.
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση εκτός των παραπάνω, ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ!ΥΓ: Τα Turanza κυκλοφορούν τώρα & ως Ecopia, αυτά έχουν καμμιά διαφορά με τα απλά ER300;
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Επειδή έχω χάσει επεισόδια στο εν λόγω θέμα, για Fabia Reflex (S/W) 1.4 16V 100PS, του 2003, σε 185/60/14 (H), τι θα προτείνατε;- Michelin Energy Saver (καλές κριτικές, οικονομία καυσίμου & ήσυχα, αλλά διαβάζω ότι δεν αντέχουν λακούβες κτλ, ενώ σύντομα πέφτει η απόδοσή τους)
- Continental Premium Contact (2 ή 5 - Τα PC2 φοράει ένα Corsa που επίσης οδηγώ, καλό κράτημα & φρένο & αθόρυβα, αλλά νομίζω πως παραείναι μαλακά & αυτά)
- Bridgestone Turanza ER300 (αυτά φοράω τώρα στο Fabia από το 2007, νιώθω ότι έχουν σκληρύνει αρκετά & κάνουν θόρυβο μετά από σχεδόν 50.000χλμ - ξέρω, είναι παμπάλαια, αλλαγή άμεσα! - αλλά ποτέ δε με προβλημάτισαν στο κράτημα-φρενάρισμα-λακούβες κτλ, γενικά ευχαριστημένος, αλλά θα τα ήθελα λίγο πιο άνετα & ήσυχα)
Το αυτοκίνητο αυτό το χρησιμοποιούμε κατά 90% σε ταξίδια (πχ, Αθήνα-Θεσ/κη συνήθως) & σε καλοκαιρινές διακοπές, φορτωμένο. Με ενδιαφέρει η αντοχή σε λακούβες, πεζοδρόμια, η σταθερή απόδοση & αντοχή μετά από κάμποσα χλμ, φυσικά το κράτημα-φρενάρισμα σε στεγνό-υγρό, & η άνεση-χαμηλός θόρυβος.
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση εκτός των παραπάνω, ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ!ΥΓ: Τα Turanza κυκλοφορούν τώρα & ως Ecopia, αυτά έχουν καμμιά διαφορά με τα απλά ER300;
Αυτά
http://siriocenter.gr/product/1313
Και μακριά πό τη λέξη eco -
Ο χρήστης mangelasakis έγραψε:
Παιδιά θέλω να αλλάξω λάστιχα στο focus mk2 1.6. Φοράει μαμά λάστιχα energy σε διάσταση 195/65/15R 91V.Από έρευνα που έχω κάνει είμαι ανάμεσα στα
1)dunlop fast response
2)bridgestone ER300
continental premium και όποιο νούμερο να ναι..
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
ΥΓ: Τα Turanza κυκλοφορούν τώρα & ως Ecopia, αυτά έχουν καμμιά διαφορά με τα απλά ER300;
Ναι ειναι πολυ καλυτερα.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Επειδή έχω χάσει επεισόδια στο εν λόγω θέμα, για Fabia Reflex (S/W) 1.4 16V 100PS, του 2003, σε 185/60/14 (H), τι θα προτείνατε;P6 Cinturato φοράω στην ίδια διάσταση εδώ και περίπου 30000 χλμ (παίζω και με τις πιέσεις και πλέον είμαι με 33 μπροστά και 34 πίσω - η Φίατ λέει 32 παντού για νορμάλ και 32 μπροστά 35 πίσω φορτωμένο) κι εχω μείνει ευχαριστημένος τόσο στο στεγνό όσο και στο (πολύ) βρεγμένο. Λίγο τα χαλάει στο μισοβρεγμένο αλλά όχι σπουδαία πράγματα, μάλλον δε βοηθάει και το Τέμπρα σε αυτό. Πεζοδρόμια και λακούβες δεν κυνηγάω βέβαια αλλά σε ό,τι έχει τύχει δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό από άποψη φθοράς. Θα τα ξαναέβαζα χωρίς σκέψη.
-
Τα hankook vp2, δείχνουν πολύ καλά σε 1η φάση (στο στεγνό που τα τσέκαρα). Ελπίζω να διατηρήσουν αυτή την απόδοση για πολλά χλμ.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]