-
Ρε παιδια γιατι αφησατε να χαθει το θεμα;
-
Ο χρήστης georgeafe έγραψε:
Ρε παιδια γιατι αφησατε να χαθει το θεμα;Oρίστε... Πανεπιστημίου 1968.
-
OK, δεν είναι φωτογραφία, αλλά screenshot από τη ταινία 'Νόμος 4000' του 1962.
Κάπου στη Κυψέλη, οι 'τεντυμπόϋδες' ( ) είναι έτοιμοι να ρίξουν γιαούρτια στο καθηγητή, ενώ είναι παρκαρισμένα ένα Opel και μια λευκή Αμαζόνα.
-
Πολυ ενδιαφερον ολες οι φωτογραφιες σας!
Θελω να κανω μια συλλογη απο παλιες φωτογραφιες για προσωπικη χρηση φυσικα
και σιγουρα θα τις βαλω στο αρχειο μου!Ξερει κανεις καποια αλλη σελιδα στο ιντερνετ με παλιες φωτογραφιες τις Αθηνας?
-
Ο χρήστης alexisma έγραψε:
και σιγουρα θα τις βαλω στο αρχειο μου!Ξερει κανεις καποια αλλη σελιδα στο ιντερνετ με παλιες φωτογραφιες τις Αθηνας?
https://www.google.gr/search?q=π%C ... 24&bih=653
-
Ο χρήστης Discovolos έγραψε:
OK, δεν είναι φωτογραφία, αλλά screenshot από τη ταινία 'Νόμος 4000' του 1962.Κάπου στη Κυψέλη, οι 'τεντυμπόϋδες' ( ) είναι έτοιμοι να ρίξουν γιαούρτια στο καθηγητή, ενώ είναι παρκαρισμένα ένα Opel και μια λευκή Αμαζόνα.
αυτη η λευκη αμαζονα πρεπει να ανηκε σε καποιον απο την φινος φιλμς γιατι εχει εμφανιστει και σε αλλες ταινιες της εταιρειας απο το 1962 μεχρι το 1964 περιπου. Οπως και ενα μαυρο Buick skylark του 1961 που ηταν παντα το αυτοκινητο των πλουσιων ή των κακων σε πολλες ταινιες απο το 1962 μεχρι το 1973.
-
Δες και εδώ:
-
Ο χρήστης cortinakias έγραψε:
αυτη η λευκη αμαζονα πρεπει να ανηκε σε καποιον απο την φινος φιλμς γιατι εχει εμφανιστει και σε αλλες ταινιες της εταιρειας απο το 1962 μεχρι το 1964 περιπου. Οπως και ενα μαυρο Buick skylark του 1961 που ηταν παντα το αυτοκινητο των πλουσιων ή των κακων σε πολλες ταινιες απο το 1962 μεχρι το 1973.Για την αμαζόνα που απλά χρησίμευε ως φόντο δεν το αποκλείω, αλλά γενικά δεν ίσχυε αυτό. Τα περισσότερα αυτοκίνητα τα νοικιάζανε, από γνωστούς και μάλιστα φθηνά. Και συνήθως είχανε κάποια αυτοκίνητα που τα χρησιμοποιούσανε συνέχεια. Για παράδειγμα υπήρχε μία Buick 8 convertible (1946-48 αν θυμάμαι καλά) όπου τη χρησιμοποιούσαν πολύ συχνά τα πρώτα χρόνια. Ομοίως και για την Buick που αναφέρεις εσύ (που νομίζω ότι κατάλαβα και ποια είναι). Κάποτε σε ένα τεύχος του Ε που είχε αφιέρωμα στα αυτοκίνητα, είχαν γραφτεί διάφορα για αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις ταινίες της ΦΦ. Βέβαια σίγουρα ακουστήκανε πολλά φίδια (ο Βαρθολομαίος για παράδειγμα ανέφερε ότι είχε στην κατοχή του τη Singer Gazelle που χρησιμοποιήθηκε στη 'Σωφερίνα' και σε μία ακόμα με τον Βέγγο και μία σχολή οδηγών, μόνο που πλέον ήταν Sunbeam Rapier... ).
-
Ο χρήστης alexisma έγραψε:
Facebook, group: 'Η Αθήνα μέσα στο χρόνο'.
-
Και το group 'Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ'
-
Ο χρήστης cortinakias έγραψε:
Οπως και ενα μαυρο Buick skylark του 1961 που ηταν παντα το αυτοκινητο των πλουσιων ή των κακων σε πολλες ταινιες απο το 1962 μεχρι το 1973.Προφανώς λες γι'αυτό....
Από τη ταινία 'Χωρίς ταυτότητα' του 1962.
Kαι μια κανονική φωτό από δεκαετία '50, στην Ομόνοια. Ford Taunus P1 και λεωφορεία.
-
ακριβως αυτο το αυτοκινητο εννοουσα φιλε μου, τι να απεγινε αραγε, πρεπει παντως καποια στιγμη να εφαγε καποιο τρακαρισμα γιατι σε κατι ταινιες απο το '71 και μετα σαν να μου φαινοταν επισκευασμενο προχειρα σε καποια σημεια στο αμαξωμα του
-
χαλαρα απο τα πιο ωραια θεματα.Μπραβο σας παιδια
-
-
-
Ο Δυτικός αεροσταθμός σε μινιατούρα! (Σε σχέση με το πως έγινε μετά).
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Αεροδρόμιο Ελληνικού μάλλον αρχές '60. Το αμερικάνικο είναι...?
Το αμερικάνικο είναι Buick Super 4door Riviera hardtop του 1957. Η φωτογραφία δε βοηθάει, αλλά δεδομένου ότι σίγουρα είναι 57αρι Buick, έχει το γύρισμα στην πίσω κολώνα και ενιαίο πίσω τζάμι (άρα Century και Special δεν είναι), ενώ το σήμα στην πίσω πόρτα είναι αρκετά μικρό και δεν μοιάζει με αυτό του Roadmaster. Οπότε μιλάμε για Super.
-
-
-
Η ιστορία του τροχού μέσα από την φωτογραφία