-
Ξέρεις τι είναι να σε ξυπνάνε 7 το πρωι κυριακή για να πας στο λιτόχωρο με φορτηγό να βάλεις την κασέτα με τον εθνικό ύμνο για να σηκώσουν τη σημαία!
-
τι να πουν αυτοι της 23 που τη σηκωναν κιολας στολισμενοι και γυαλισμενοι ?
-
Αυτοί έκαναν παρέλαση από το μπλε μέχρι την πυροσβεστική.
Τονώναμε το πατριωτικό αίσθημα των κατοίκων του λιτοχώρου. -
ναι αυτοι επηζαν στα αγηματα και ερχονταν και σε μας μαζι με τους δικους μας (εγω ημουν 26) να κανουν προβες οταν ηταν να κανουν κανα αγημα σε κανα επισημο ή σε καμια Κατερινη
τους εβλεπα και τους καμαρωνα (μετα ελιωνα στη σκοπια οταν αυτοι ελειπαν)
εγω ευτυχως δεν ανεπτυξα ποτε αυτο το ταλεντο μονο στην αθηνα εκανα μερικες φορες σημαια (και τι σημαια .. παλι καλα που δεν εδινε σημασια ο ταξιαρχος )
-
Όταν ήμουν εγώ το άγημα πήγαινε εναλλάξ. 1 μηνα η 23, 1 η 26 και μετά το πεζικό. Μόνο εγώ ήμουν μόνιμος, αλλά είχα την τεχνογνωσία στην αναπαραγωγή κασέτας.
-
Τα ποιο ωραια Αγηματα σημαιας τα εκαν εγω ομως . Οντας νεος στην Ορεστιαδα μου κοψαν την εξοδο για να με βαλουν Αγημα (μην πω τιποτα βαρυ εδω περα) και επειδη ειχε χαλασει το στερεοφωνικο στην πλατεια της πολης μου ειχε πει ο Ανθλχος να κατεβασω την σημαια πολυ αργα, οπως και επραξα καθοτι διαταγες εκτελουσα . Οποτε εχουμε και λεμε καψωνακι ενος νεου (εμου δλδ ) στην σειρα του και στις 2 παλαιοτερες και στους ΕΠΟΠ, ετρεμαν ολοι οσοι χαιρεταγαν την Σημαια και οσοι ηταν στο παρουσιαστε . Πρεπει να ειχα κανει χωρις υπερβολη κανα 20λεπτο να κατεβασω την σημαια . Και σα να μην τους εφτανε το πρωτο καψωνακι, με εβαλαν καν κανω υποστολη σημαιας και στην μοναδα, εκει την κατεβασα αμεσως γτ ειχα και μια εξοδο .
Την Δευτερη φορα το ξανα εκανα και απο απλη τυχη πιαστηκε η σημαια στο δεντρο . Απο τοτε δεν με ξανα εβαλαν, γιατι θα επαιζαν με την φωτια . -
γιατι εβαλαν εσενα και δεν εβαλαν καναν εμθ?
για το καψωνακι?
εμεις ειχαμε κατι θεουληδες εμθ/εποπ στη σημαια που για να μη μας ξυπνουν στα ενδιαμεσα της υπηρεσιας για να τη κατεβασουμε , πηγαιναν και τη κατεβαζαν στα γρηγορα μονοι τους
αυτο βεβαια εκτος απο καλο στελεχος, ηθελε και καλο εποπτη γιατη η σημαια ηταν ακριβως εξω απο το εποπτειο
πολυ συχνα ομως επαιρναν 2 (τουλαχιστον πρεπει να υπαρχουν) που ηταν ξυπνιοι εκεινη την ωρα για να κανουν το τελετουργικο στα γρηγορα, δεν ακολουθουσαν κατα γραμμα το τι ελεγαν οι υπηρεσιες
αυτο το σκοπια+σημαια+λατζα μου χε κατσει πολυ ασχημα ολη μερα στο ποδι , μεχρι 3.5-4 ωρες υπνο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
γιατι εβαλαν εσενα και δεν εβαλαν καναν εμθ?για το καψωνακι?
εμεις ειχαμε κατι θεουληδες εμθ/εποπ στη σημαια που για να μη μας ξυπνουν στα ενδιαμεσα της υπηρεσιας για να τη κατεβασουμε , πηγαιναν και τη κατεβαζαν στα γρηγορα μονοι τους
αυτο βεβαια εκτος απο καλο στελεχος, ηθελε και καλο εποπτη γιατη η σημαια ηταν ακριβως εξω απο το εποπτειο
πολυ συχνα ομως επαιρναν 2 (τουλαχιστον πρεπει να υπαρχουν) που ηταν ξυπνιοι εκεινη την ωρα για να κανουν το τελετουργικο στα γρηγορα, δεν ακολουθουσαν κατα γραμμα το τι ελεγαν οι υπηρεσιες
αυτο το σκοπια+σημαια+λατζα μου χε κατσει πολυ ασχημα ολη μερα στο ποδι , μεχρι 3.5-4 ωρες υπνο
Το Αγημα σημαιας πηγαινε καθε Π/Σ/Κ στην κεντρικη πλατεια της Ορ/δας για την σημαια, επαιρναν 2-3 αοπλους οι οποιοι οι 2 εκλειναν τον δρομο (στεκ ή καπως ετσι το λεγανε, δεν θυμαμαι ) και τον ποιο γκαυλιαρη τον εβαζαν για την σημαια . Ειχε πλακα παντως να εισαι μπροστα πηγαινοντας με βημα απο την ΛΑΦΟ στην πλατεια .
Το Αγημα της μοναδας ηταν προβλεπομενο, οσοι ηταν διαθεσιμοι παρουσιαστε, κλπ, και με συνοπτικοτατες διαδικασιες (αφηνεις το σκοινι που κραταει την σημαια) γινοταν υποστολη σημαιας . Ειχε πλακα οταν με κηνυγαγαν οι ΕΠΟΠ και οι ΕΜΘ μετα το καψωνακι στην πλατεια και με σημαδευαν να κατεβασω γρηγορα την σημαια μπροστα απο το διοικητηριο . Ωραιες μερες γεματες χαβαλε . Σαν σημερα ημουν 'αποσπασμενος' στην μοναδα μου απο την μοναδα που καναμε ΣΠΕΝ (καβαντζωνομουν καλα οταν καναμε ΣΠΕΝ, τα ΣΚ με επαιρναν στην μοναδα για υπηρεσια και οι αλλοι επηζαν στο καταμαυρο 616)και εκανε ενα ψωλοκρυο αλλο πραγμα, στις 16 Οκτωβρη εριξε το πρωτο χιονακι και ειχα εξοδο και δεν βγηκα γτ δεν ειχα χοντρα ρουχα ο μλκας , βεβαια ειχα περασει τελεια στο ΚΨΜ με τζακι και βλεποντας νοβα . -
και δυο στενα πανω ειχε το καλυτερο σουβλακι
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
και δυο στενα πανω ειχε το καλυτερο σουβλακιΓια ποιο λες? Εγω ετρωγα στο ΒΑ.ΛΕ, ειμαι και φωτογραφια στο μαγαζι , τον Κιργιδη τον ειχα κοψει καιρο . Κλασσικα μπουγατσα ο Γιαννης παντως για πρωινο. Δωσε τα φωτα σου
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
γιατι εβαλαν εσενα και δεν εβαλαν καναν εμθ?για το καψωνακι?
Εμάς πάλι μπορεί όλα να τα είχαν στ@@ τους (που λέει ο λόγος) αλλά η σημαία έπρεπε να γίνεται στην εντέλεια. Δλδ με ακρίβεια λεπτού από το οριζόμενο πρόγραμμα, σωστή 'παρέλαση' δυνατά παραγγέλματα κλπ, αλλιώς έπεφταν τιμωρίες.
5ένοπλοι 1 άοπλος το άγημα [αν θυμάμαι καλά], +φαντάρος υπαξ επικεφαλής (δλδ εγώ ) για ένα εξάμηνο που είχαμε εμείς (το ΜΧ) τη σημαία στο στρατόπεδο (είχε και ΤΘ και ΠΖ)
Κοιμόσουν δεν κοιμόσουν, αν ήταν η σειρά σου πήγαινες
-
η αληθεια ειναι οτι σε ολο αυτο το καραγκιοζηλικι ας γινει και κατι σωστα.. αλλα οταν εισαι πτωμα δε τα σκεφτεσαι αυτα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
και δυο στενα πανω ειχε το καλυτερο σουβλακι
Για ποιο λες? Εγω ετρωγα στο ΒΑ.ΛΕ, ειμαι και φωτογραφια στο μαγαζι , τον Κιργιδη τον ειχα κοψει καιρο . Κλασσικα μπουγατσα ο Γιαννης παντως για πρωινο. Δωσε τα φωτα σου
ασπρο μαγαζι γωνια..το ενα
απεναντι απο το netcafe το αλλο με τον ξανθια γκομενα με τα μεγαλα μεμε
ρυζια ειπαμε το καλυτερο με το μελαχρινο να χτυπαει το τζατζικι με μαεστρια
αλλα κλασσικα πλατυ ειχε τους @@ρες ευτηχως που δεν με εστειλαν και εκει -
Επιτελους μετα απο μια βδομαδα αναμονης (μονο ο ΣΞ ανακοινωσε εγκαιρως τις ημ/νιες καταταξης για την ΣΤ' Εσσο, ενω ΠΝ και ΠΑ τους πηρε μια βδομαδουλα για την Δ' Εσσο ) ανακοινωθηκε η ημ/νια καταταξης που θα μπει ο αδερφος μου στην ΠΑ (χωρις βυσμα εννοειται ).
Τι ρουχαλακια χρειαζονται? Απο μενα θα κληρονομησει κατι ισοθερμικες μπλουζες αυτες τις χακι χοντρες, τον στρατιωτικο σακο που ειχα αγορασει και το sleeping bag (πρεπει να βγαλουν τα λεφτα τους στο επακρο ). Επιτρεπεται το χακι χρωματακι μεσα απο την παραλλαγη του σμηνιτη?? Θα του δινα και καμια σκελεα, αλλα θα τις κρατησω για μενα αφηστε που θα κολυμπαγε
Ευχαριστω εκ των προτερωνΥ.Γ: Αντε και σε εναν μηνα θα κατεβω Τριπολη
-
@Thomas_C200K χακι δε νομιζω να επιτρεπεται. το 2009 που μπηκα εγω το προβλεπε μπλουζακι (tshirt)
ηταν το γκρι. καποιοι φοραγανε και ασπρα, κανενας δεν τους ειπε τιποτα. εμεις ημασταν στο κεντρο για 25 μερες,
11 μερες αδεια ορκομοσιας και επιστρεψαμε παλι κεντρο για 1 εβδομαδα. καποιοι εμειναν 1 μηνα παραπανο
λογο εκπεδευσης στη ΜΕΤΑ. ζωαρα ειναι το κεντρο. εχει πολυυυ παρελαση ομως και οπλοασκησεις.
πολιτικα ρουχα να μην παρει δεν θα του χρειαστουνε. μονο αυτα που θα φοραει.
μετα την ορκομοσια εχει εξοδο καθε μερα αν δεν εχεις υπηρεσια. -
Στην Τρίπολη η εκπαίδευση νεοσύλλεκτων σε στρατό,ναυτικό και αεροπορία!
Κοινή θα είναι πλέον η εκπαίδευση νεοσυλλέκτων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας στην βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Τρίπολη που μετατρέπεται σε Μεικτό Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης.
Στην γνωστή 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ), θα καταταγούν από την επόμενη σειρά κατάταξης - από 5 έως 13 Νοεμβρίου - 2.000 από το σύνολο των νεοσύλλεκτων! Αναλυτικά θα είναι 1.000 του Στρατού Ξηράς και από 500 της Αεροπορίας και του Ναυτικού .Οι νεοσύλλεκτοι θα φορούν την στολή του κλάδου που ανήκουν, οι εκπαιδευτές θα είναι και των 3 Κλάδων (κοινοί), ενώ ο διοικητής της Αεροπορίας .
http://www.arcadiaportal.gr/news/stin-t ... -aeroporia -
Θα πήξουν οι ψάρακες θα δουν τι σημαίνει στρατικοποίηση στην 124 !!!!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Επιτελους μετα απο μια βδομαδα αναμονης (μονο ο ΣΞ ανακοινωσε εγκαιρως τις ημ/νιες καταταξης για την ΣΤ' Εσσο, ενω ΠΝ και ΠΑ τους πηρε μια βδομαδουλα για την Δ' Εσσο ) ανακοινωθηκε η ημ/νια καταταξης που θα μπει ο αδερφος μου στην ΠΑ (χωρις βυσμα εννοειται ).
Τι ρουχαλακια χρειαζονται? Απο μενα θα κληρονομησει κατι ισοθερμικες μπλουζες αυτες τις χακι χοντρες, τον στρατιωτικο σακο που ειχα αγορασει και το sleeping bag (πρεπει να βγαλουν τα λεφτα τους στο επακρο ). Επιτρεπεται το χακι χρωματακι μεσα απο την παραλλαγη του σμηνιτη?? Θα του δινα και καμια σκελεα, αλλα θα τις κρατησω για μενα αφηστε που θα κολυμπαγε
Ευχαριστω εκ των προτερωνΥ.Γ: Αντε και σε εναν μηνα θα κατεβω Τριπολη
Χακί θωμά στο κέντρο όχι...
Μάλλον θα του την πούνε, λευκά και γρί ανοιχτό !
Ούτε τον σάκο τον χρειάζεται, θα του δώσουν ...
-
Δε δίνουν σάκους πλέον , μόνο λουκάνικο
(Στο στρατό ξηράς τουλάχιστον ) -
σκατογυφτοι...
Περί Θητείας [#3]