-
Αρχικά γεια σας.. Επισκεπτομουν το forum αρκετα συχνά για διάφορα θέματα αλλα ειναι η πρώτη φορα που χρειαζομαι τη γνώμη- συμβουλη σας . Εχω ενα citroen c4 VTRs 1.4 και μετα απο ώριμη σκεψη αποφασισα να το πουλησω και να επιλεξω ενα πετρελαιοκινητο. Το ποσο του νέου αυτοκινήτου δεν θελω να υπερβαίνει τα 18.000€ . Ειμαι αναμεσα στα τρία μοντέλα που αναφέρω κ κολλαω γιατι το καθένα φυσικα κατι προσφερει κ καπου υστερεί! Θελω απλα να εχω την καλύτερη απόδοση των χρημάτων μου .
Εχουμε λοιπον το yaris 1.4 diesel στην καλύτερη δυνατή έκδοση style πολλα πολλα extra με μονο αρνητικό οτι δεν με τρελαίνει εξωτερικά , η λαμαρίνα μου φαινεται ελαφριά και τα γνωστά πλαστικα μεσα.
Απο την αλλη εχουμε corsa 1.3 diesel παλι cosmo πληρης έκδοση με θετικά στοιχεια τον μικρότερο κυβισμού τα 5 παραπανω άλογα κ τη λαμαρίνα του αλλα δεν εχει επιτάχυνση ,ακούγεται ο κινητήρας του κ εχει ταμπουρα πισω!
Και παμε στο polo 1.6 diesel για να παίζουμε στα ιδια άλογα με θετικό το οτι μ αρεσει πολυ εξωτερικά, εσωτερικά παλι η πιο πλούσια έκδοση κ παλι ως κλασικό γερμανικό ειναι γυμνό δεν προσφερει τπτ ! Αλλα μου φαινεται πιο στιβαρο ! Αα κ μεγαλύτερο τεκμήριο ως 1.600 αρι.
Και σας παρακαλω πείτε μου αν δεν σας ένοιαζε το ποσό που θα δώσετε . 1000 πανω 1000 κατω δεν εχει σημασια γιατι το παιρνω με σκοπο να μη χρειαστεί να το αλλαξω σε 5 χρονια. Τι θα αγοράζετε; Θελω αξιοπιστία , οικονομία σε πετρέλαιο κ απόδοση ( οτι θέλουν ολοι δλδ , χαχα) ΤΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ;;;ευχαριστωωω
θα βοηθούσε ιδιαίτερα η εμπειρία όσων έχουν κάποιο από αυτα τα μοντέλα...ευχαριστωώωώ
-
Αρχικά γεια σας.. Επισκεπτομουν το forum αρκετα συχνά για διάφορα θέματα αλλα ειναι η πρώτη φορα που χρειαζομαι τη γνώμη- συμβουλη σας . Εχω ενα citroen c4 VTRs 1.4 και μετα απο ώριμη σκεψη αποφασισα να το πουλησω και να επιλεξω ενα πετρελαιοκινητο. Το ποσο του νέου αυτοκινήτου δεν θελω να υπερβαίνει τα 18.000€ . Ειμαι αναμεσα στα τρία μοντέλα που αναφέρω κ κολλαω γιατι το καθένα φυσικα κατι προσφερει κ καπου υστερεί! Θελω απλα να εχω την καλύτερη απόδοση των χρημάτων μου .
Εχουμε λοιπον το yaris 1.4 diesel στην καλύτερη δυνατή έκδοση style πολλα πολλα extra με μονο αρνητικό οτι δεν με τρελαίνει εξωτερικά , η λαμαρίνα μου φαινεται ελαφριά και τα γνωστά πλαστικα μεσα.
Απο την αλλη εχουμε corsa 1.3 diesel παλι cosmo πληρης έκδοση με θετικά στοιχεια τον μικρότερο κυβισμού τα 5 παραπανω άλογα κ τη λαμαρίνα του αλλα δεν εχει επιτάχυνση ,ακούγεται ο κινητήρας του κ εχει ταμπουρα πισω!
Και παμε στο polo 1.6 diesel για να παίζουμε στα ιδια άλογα με θετικό το οτι μ αρεσει πολυ εξωτερικά, εσωτερικά παλι η πιο πλούσια έκδοση κ παλι ως κλασικό γερμανικό ειναι γυμνό δεν προσφερει τπτ ! Αλλα μου φαινεται πιο στιβαρο ! Αα κ μεγαλύτερο τεκμήριο ως 1.600 αρι.
Και σας παρακαλω πείτε μου αν δεν σας ένοιαζε το ποσό που θα δώσετε . 1000 πανω 1000 κατω δεν εχει σημασια γιατι το παιρνω με σκοπο να μη χρειαστεί να το αλλαξω σε 5 χρονια. Τι θα αγοράζετε; Θελω αξιοπιστία , οικονομία σε πετρέλαιο κ απόδοση ( οτι θέλουν ολοι δλδ , χαχα) ΤΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ;;;ευχαριστωωω
θα βοηθούσε ιδιαίτερα η εμπειρία όσων έχουν κάποιο από αυτα τα μοντέλα...ευχαριστωώωώ
-
-
Αν θελεις να παρεις πετρελαιοκινητο οι προυποθεσεις ειναι να κανεις πανω απο 15.000/χρονο και να μην το δωσεις μεσα σε μια πενταετια, γιατι δεν θα το αποσβεσεις. Οποτε κρατα το αμαξακι σου....
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Αν θελεις να παρεις πετρελαιοκινητο οι προυποθεσεις ειναι να κανεις πανω απο 15.000/χρονο και να μην το δωσεις μεσα σε μια πενταετια, γιατι δεν θα το αποσβεσεις. Οποτε κρατα το αμαξακι σου....κάνω αρκετά χιλιόμετρα και το παλιο θα φύγει σίγουρα. Δεν ξερω και τι θα γίνει με την Απόσυρση και πρέπει μεσα στην εβδομάδα να καταλήξω για να το παραγγείλω!
-
Ο χρήστης NiaKk έγραψε:
Αν θελεις να παρεις πετρελαιοκινητο οι προυποθεσεις ειναι να κανεις πανω απο 15.000/χρονο και να μην το δωσεις μεσα σε μια πενταετια, γιατι δεν θα το αποσβεσεις. Οποτε κρατα το αμαξακι σου....
κάνω αρκετά χιλιόμετρα και το παλιο θα φύγει σίγουρα. Δεν ξερω και τι θα γίνει με την Απόσυρση και πρέπει μεσα στην εβδομάδα να καταλήξω για να το παραγγείλω!
Για την αποσυρση αν δεν απατωμαι εισαι στην κοψη του ξυραφιου, αλλα ρωτα να σου πουν με σιγουρια.
Δεν κοιτας και το Clio 1.5 dci?? Ειδικα τωρα που φευγει το μοντελο και οοποια προβληματα νεοτητας υπηρχαν εχουν εξαλειφθει πληρως, αλλιως το Yarisπου εχω διαβασει καλα λογια ή το Corsa. Το τελευταιο κανει λιγο θορυβο παραπανω απ'ολα αλλα δεν πειραζει , πριν 2-3 βδομαδες και ενω μολις ειχα βαλει μπροστα το αμαξι και ειχα κλειστα τα παραθυρα ακουγα κατι σαν μεταλλικο ηχο και τρομαξα πως εχω προβλημα τελικα ηταν διπλα μου ενα ολοκαινουργιο Corsa Ecoflex -
Η καλυτερη εκδοση του yaris ειναι η lounge την οποια κ σου προτεινω. το θεωρω πληρεστερο εναντι των αλλων που κοιτας και θα σου ελεγα να δεις σοβαρα και το κλιο 1.5 που μαλλον ειναι αρκετα φθηνοτερο και εξισου πληρες αλλα μια γενια πισω πλεον. 'Ελαφρια λαμαρινα' δεν υφισταται, αν αγχωνεσαι για την παθητικη ασφαλεια που προσφερουν τα υποψηφια προς αγορα, μπες.στο site του euroncap
-
Φίλε μου κι εγώ ακριβώς στην ίδια με σένα περίπτωση ήμουν και μετά από ενδελεχές ψάξιμο προτίμησα το Yaris d-4d lounge.
Περιμένω να έρθει. -
Αφού μπορείς να δώσεις μέχρι 18.000€ τότε η πιο ολοκληρωμένη λύση είναι Alfa Romeo Mito 1,3 95hp. Έχει το ίδιο μοτέρ με το Corsa (άλλωστε ιταλικός είναι ο κινητήρας) με εξάρι κιβώτιο το οποίο βοηθάει αφάνταστα στην καλύτερη διαχείριση του μοτέρ χαρίζοντας καλύτερες επιδόσεις και ζωντάνια. Τα θέματα αξιοπιστίας τα έχουν λύσει από καιρό οι Ιταλοί, στο λέω εκ πείρας από την Υ που έχω εδώ και 14,5 χρόνια. Ο συνδυασμός μοτέρ - κιβωτίου είναι ότι καλύτερο στην κατηγορία και σε αυτά τα κυβικά. Κάνω εδώ και ένα χρόνο έρευνα αγοράς στην κατηγορία για άτομο της οικογένειάς μου και σε αυτό το συμπέρασμα έχουμε καταλήξει (απλά εμείς δυσκολευόμαστε στην τελική απόφαση για οικονομικούς λόγους).
-
Στα λεφτά που κυμαίνεσαι έχεις πραγματικά πολλές επιλογές. Καταρχήν γνώμη μου είναι να μην προτιμήσεις μερκελάμαξο, συν ότι θεωρώ το Yaris πολύ καλύτερο και των 2. Αντικειμενικά είναι ισάξιο του Polo, αλλά στα δικά μου μάτια φαντάζει καλύτερο. Θεωρώ πως τα λεφτά για το Polo είναι υπερβολικά πολλά σε σχέση με αυτά που προσφέρει, ειδικά για το 1.6 TDI που κοστίζει επιπλέον περίπου 3.000 σε σχέση με το 1.2 TSI.
Θα κοίταζα επίσης τη Mito (85ps που δεν πληρώνει και τέλη), που ανέφερε και ο georgosk από πάνω, αλλά θα έριχνα μια ματιά και σε C4 1.6 Diesel 110ps Attraction με 6αρι σασμάν, με 16.500-17.000 περίπου καθώς και στο C3 1.6 Diesel 90ps Eco Chic με 14.500 το πολύ (+μεταλλικό και επέκταση). Δεν ξέρω βέβαια τι εμπειρίες έχεις από το C4 γιατί γενικώς γνωρίζω πως δεν βγήκαν και σκυλιά...
Παίζει επίσης και το Fiesta Econetic 1.6 90ps με 14.500-15.000 αν και δεν γνωρίζω τι παίζει με στοκ κομμάτια γιατί δεν έχω παρατηρήσει Fiesta στο δρόμο που να ''φοράει'' ειδικά τάσια και επιγραφή ''Econetic'' στο πορτ-μπαγκάζ.
Καλό πακέτο και το Leon 1.6 TDI Style με 16.500-17.000, αν δεν σε ενοχλεί η επικείμενη αλλαγή μοντέλου μέσα στο νέο έτος.
Γύρω στο 17αρι παίζει το Megane 1.5 DCI με 105ps και 6αρι. Καλό πακέτο και αυτό, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα που συνήθως εμφανίζουν τα παλαιότερα Renault.
Από Κορέα μεριά βρίσκεις πραγματικά πλούσιο i30 1.4 Style με 17.500. Μπορείς να περιμένεις και το νέο cee'd, στα ίδια λεφτά πάνω-κάτω. Αν παρ'όλα αυτά θέλεις να παραμείνεις σε κάποιο από τα 3 που κοιτάς, επιμένω στο Yaris 1.4. Πολύ καλό πακέτο στην Style αν και τσιμπημένο. Όσο για το Corsa, νομίζω πως είναι μέτριο ποιοτικά (έλεος με τη διαφορά χρώματος σε κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου...), αν και με κορυφαίο ιταλικό μοτέρ, πολύ αξιόπιστο, το οποίο βέβαια κροταλίζει αρκετά, σαν 3κύλινδρο VAG...
Ό,τι σου πρότεινα δεν παίζει πάνω απο 18.000, εκτός κι αν ξεκινήσεις να το γεμίζεις έξτρα...
Καλοτάξιδο ό,τι κι αν αποφασίσεις.. -
απο τα τρια το yaris κατα την γνωμη μου. Το κορσα περα απο τον κινητηρα ειναι σαπιο..
-
Εγώ θα πρότεινα Yaris Lounge. Αν προορίζεται για την πόλη(και γενικά στην Ελλάδα με τους δρόμους που έχουμε), είναι κρίμα να ταλαιπωρείται με τα ελαστικά 195/50 16 που έχει το style, που είναι και (πολύ) πιο ακριβά όταν έρθει η ώρα να αντικατασταθούν σε σχέση με τα 15άρια.
Από εκεί και πέρα είναι πιο φρέσκο από τα άλλα 2 που βγαίνουν χρόνια, είναι το ίδιο γρήγορο με το μεγαλύτερο σε κυβισμο polo, ενώ και τα 2 με τη σειρά τους είναι πιο γρήγορα από το 1.3 Corsa. O κινητήρας του είναι ο πιο πολιτισμένος από τους 3. Λίγο κροτάλισμα θα ακούσεις στο ρελαντί, και έπειτα όταν γκαζώνεις δεν το ξεχωρίζεις από βενζινοκίνητο. Είναι πολύ καλά στημένο, στρίβει πολύ ωραία και είναι μια χαρά άνετο, και το εσωτερικό είναι αρκετά ποιοτικό. Μέσα στην πόλη πραγματική κατανάλωση 6 λίτρα. Σε ταξίδι, και ανάλογα με την ταχύτητα μπορεί να πετύχει κάτω από 4(με 120χλμ/ώρα π.χ.). Τέλος, η καμερούλα που βλέπεις όταν κάνεις όπισθεν που έχει στάνταρ στις εκδόσεις αυτές είναι όλα τα λεφτά.
-
Ο χρήστης NiaKk έγραψε:
Αρχικά γεια σας.. Επισκεπτομουν το forum αρκετα συχνά για διάφορα θέματα αλλα ειναι η πρώτη φορα που χρειαζομαι τη γνώμη- συμβουλη σας . Εχω ενα citroen c4 VTRs 1.4 και μετα απο ώριμη σκεψη αποφασισα να το πουλησω και να επιλεξω ενα πετρελαιοκινητο. Το ποσο του νέου αυτοκινήτου δεν θελω να υπερβαίνει τα 18.000€ . Ειμαι αναμεσα στα τρία μοντέλα που αναφέρω κ κολλαω γιατι το καθένα φυσικα κατι προσφερει κ καπου υστερεί! Θελω απλα να εχω την καλύτερη απόδοση των χρημάτων μου .Εχουμε λοιπον το yaris 1.4 diesel στην καλύτερη δυνατή έκδοση style πολλα πολλα extra με μονο αρνητικό οτι δεν με τρελαίνει εξωτερικά , η λαμαρίνα μου φαινεται ελαφριά και τα γνωστά πλαστικα μεσα.
Aφου προέρχεσαι από μικρομεσαίο και μπορείς να διαθέσεις μέχρι 18000€,μην κοιτάς τα μικρά.Σου προτείνω τα παρακάτω μικρομεσαία με σειρά προτίμησης.
- renault megane 1.5 dci 110 progressive 17140(αν θες και το coupe )
- seat leon 1.6 tdi e-ecomotive style 105ps 17320(δώρο bi-xenon)
- kia ceed 1.6 crdi 128ps uptown 17770
- citroen c4 1.6 hdi 110 attraction 16800
- hyundai i30 1.4 crdi 90ps style 17000
το 1,2 και 3 έχουν μηδενικά τελη.Αν θες μικρό κάτι μεταξύ vw polo 1.6 tdi 90ps bmt comfortline(15574),toyota yaris 1.4 d4d active 14700,clio 1.5 dci 105ps dynamic 14800 & fiesta 1.6 tdci econetic 95ps 14490.
-
Στα λεφτά σου μπορείς να πάρεις το Corsa και με τον 1.7 cdti με σχεδόν τριάντα κιλάκια ροπή και εξατάχυτο κιβώτιο στην τρίθυρη sport έκδοση. Θα του έριχνα οπωσδήποτε μία ματιά.
-
To corsa to odigisa k akougetai polu! To plus sto yaris se sxesi me auta p m proteinetai einai oti einai 1.4 k oxi 1.6 ( to fovamai to tekmirio ) k episis exei 6 taxutites! Vasika siga siga kataligw se yaris k apla dixazomai me polo! Alli erwtisi !! Yaris mavro I anthraki ????
-
Για μένα από τους κορυφαίους συνδυασμούς αυτοκινήτου κινητήρα είναι το Fiat Bravo 1,6 120HP, αλλά δεν ξέρω πόσο έχει και τι προσφορές υπάρχουν.
-
Απο τα τρία αυτοκίνητα που λές θα σου έλεγα να επικεντρωθείς ανάμεσα στο Yaris και το Corsa.Ωστόσο αν θές ρίξε ενα βλέφαρο και κατα Ιταλία μεριά(Lancia Y,Fiat panda,Fiat punto,Alfa romeo mito)κορέα(Κia Rio,Kia Cee'd,Hyundai i30,Hyundai i20).Bέβαια και το Honda Civic 1.6 Diesel που θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του έτους φαίνεται μια αλλη καλή εναλλακτική αλλα δεν ξέρω πόσο θα κοστίζει(Φαντάζομαι πάνω απο 18.000 ευρώ εφόσον η βασική 1.4 πάει κοντά στα 17.000 ευρώ τιμή καταλόγου)
-
Περί Corsa EcoFlex 1.3 Diesel:
Μοτέρ προερχόμενο από τη Fiat (Multijet, τουρμπίνα Borg-Warner), αρχίζει να τραβάει καλά λίγο πριν τις 2000σαλ μέχρι τις 4000σαλ (μετά μόνο φασαρία κάνει)
Οικονομικό, πόλη 6lt/100km & ταξίδι 4,5lt/100km (με πολύ συχνή χρήση A/C)
Δεν πληρώνει τέλη
Start-Stop που ευνοεί την οικονομία
Δυνατά φρένα
Καλοί χώροι επιβατών για την κατηγορία
Καλή ποιότητα υλικών & συναρμογής
ΕυκολοδήγητοΤο βασικότερο: 5άρι & όχι 6άρι κιβώτιο, με μεγαλύτερο μείον τα κενά από σχέση σε σχέση, με αποτέλεσμα να μένεις πολλές φορές ξεκρέμαστος, ειδικά κάτω από τις 1900σαλ που απλά το αυτοκίνητο δεν πάει (πχ, όταν σε Stop κόβεις λίγο & έχεις 2α, βάζεις 1η...). Αδικεί πραγματικά το συμπαθέστατο ιταλικό μοτέρ.
Κιβώτιο κλασσικό Όπελ σε αίσθηση, σκληρό σε απότομες αλλαγές, δεν τις δέχεται ευχάριστα, καμμιά φορά τις χάνεις
Start-Stop όχι & τόσο άμεσο
Θορυβώδες μοτέρ, κροταλίζει & βουϊζει αρκετά, σαν παλιάς τεχνολογίας ταξί, σε ταξίδι κουράζει (ανεπαρκής ηχομόνωση;;;)
A/C όχι ιδιαίτερα αποδοτικό, ειδικά σε υψηλες εξωτερικές θερμοκρασίες (έχει γίνει 2 φορές έλεγχος στην αντιπροσωπεία)
Τιμόνι υπερβολικά ελαφρύ & με σχεδόν ανύπαρκτη αίσθηση
Πολύ μαλακές αναρτήσεις, γέρνει αρκετά & χοροπηδάει στην ευθεία
Μικρό πλάτος χώρου αποσκευώνΜάλλον θα σου πρότεινα Clio dCi, μάλλον παντού ανώτερο, ειδικά σε οδική συμπεριφορά, ίσως & σε κινητήρα (έχω αρκετή εμπειρία μόνο από το TCe, ομολογουμένως ικανότατο & εντυπωσιακό), αλλά δες & το φρέσκο Yaris Diesel, δεν το γνωρίζω, μα πρέπει να είναι από τα κορυφαία. Καλή εναλλακτική & το Hyundai i20 1.4 Diesel.
Ό,τι & να διαλέξεις, δώσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο 6άρι κιβώτιο. Από μόνη της, η ροπή ενός turbodiesel μοτέρ δεν είναι αρκετή, καθώς το ωφέλιμο εύρος στροφών είναι περιορισμένο (περίπου 2000σαλ) & πρέπει να βρίσκεσαι συνεχώς εντός αυτού, αλλιώς το μοτέρ 'κρεμάει' πιο αισθητά, ακόμη & σε σχέση με ένα λιγότερο ροπάτο ατμοσφαιρικό βενζινοκίνητο με 'πυκνότερο'κιβώτιο, έστω & 5άρι. -
Πάντως, εάν είναι να διαθέσεις γύρω στα 18.000€, προσανατολίσου σε μεγαλύτερη κατηγορία (Renault Megane, Citroen C4, Hyundai i30, Kia Ceed, κτλ...). Καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο, ειδικά σε ταξίδι, πιο ευρύχωρα & άνετα. Εάν πας για μικρότερη κατηγορία, καλό θα ήταν να μην υπερβείς τα 15.000€, υπάρχουν προτάσεις στα χρήματα αυτά.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Η καλυτερη εκδοση του yaris ειναι η lounge την οποια κ σου προτεινω. το θεωρω πληρεστερο εναντι των αλλων που κοιτας και θα σου ελεγα να δεις σοβαρα και το κλιο 1.5 που μαλλον ειναι αρκετα φθηνοτερο και εξισου πληρες αλλα μια γενια πισω πλεον. 'Ελαφρια λαμαρινα' δεν υφισταται, αν αγχωνεσαι για την παθητικη ασφαλεια που προσφερουν τα υποψηφια προς αγορα, μπες.στο site του euroncapkalws i kakws koitaw apokleistika germania kai iapwnia..twra gia tin ekdosi thelw style kai vazw + vip and cool pack pou perilamvanei kapoia stoixeia eswterikou kai klimatismo..
Yaris 1.4 diesel / polo 1.6 diesel / corsa 1.3 diesel