-
Δυστυχώς το poll αυτό έχει μόνο μια επιλογή.
Κυρίως mozilla firefox λοιπόν.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Mε το youtube πολλοί αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. σε μένα πχ στο παράθυρο του βίντεο φαίνεται η εικόνα άλλης καρτέλας και θέλει σκρολάρισμα για να στρώσει.
Αυτά κλασσικές μ@λ@κιες του flash.
Για τον chrome Αλεξ εγώ με την έκδοση 21.0.1180.79 m δεν έχω κάποιο πρόβλημα.Και στην αλεπού τα ίδια...
-
Αν ξέρει κανένας μου λέει
Έχω ένα laptop έχει Win 7 και ubuntu
Ο firefox στα Win 7 δεν κάνει ορθογραφικό έλεγχο αν και είναι επιλεγμένος. Ο chrome κάνει.
Στο ubuntu και ο firefox και ο Chromium (chrome) ο ορθογραφικός έλεγχος δουλεύει χωρίς πρόβλημα.
Και επανεγκατάσταση έχω κάνει ακόμα και format (για άλλο λόγο φυσικά) ο ορθογραφικός έλεγχος στον firefox στα win δεν έχει δουλέψει ποτέ.
Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο στις ρυθμίσεις; -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Αν ξέρει κανένας μου λέειΈχω ένα laptop έχει Win 7 και ubuntu
Ο firefox στα Win 7 δεν κάνει ορθογραφικό έλεγχο αν και είναι επιλεγμένος. Ο chrome κάνει.
Στο ubuntu και ο firefox και ο Chromium (chrome) ο ορθογραφικός έλεγχος δουλεύει χωρίς πρόβλημα.
Και επανεγκατάσταση έχω κάνει ακόμα και format (για άλλο λόγο φυσικά) ο ορθογραφικός έλεγχος στον firefox στα win δεν έχει δουλέψει ποτέ.
Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο στις ρυθμίσεις;φαντάζομαι στο firefox στα Win 7 έχεις βάλει το AddOn Greek spellchecking ;
Greek spellchecking dictionary 0.8.5
ή
English - Greek Spelling dictionary 0.5.5 -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Αν ξέρει κανένας μου λέει
Έχω ένα laptop έχει Win 7 και ubuntu
Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο στις ρυθμίσεις;φαντάζομαι στο firefox στα Win 7 έχεις βάλει το AddOn Greek spellchecking ;
Greek spellchecking dictionary 0.8.5
ή
English - Greek Spelling dictionary 0.5.5Δεν το ήξερα ότι ήθελε πρόσθετο, σε λίγο θα το περάσω.
Ευχαριστώ -
Είπαμε, τα WIndows δεν είναι Linux - δουλεύουν τα πάντα !
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Είπαμε, τα WIndows δεν είναι Linux - δουλεύουν τα πάντα !Η αλήθεια καλομαθαίνεις λίγο στα linux
-
Δεν φταίνε τα Windows! O FF φταίει. Όλοι οι άλλοι Browsers έχουν ενσωματωμένο spell check.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Είπαμε, τα WIndows δεν είναι Linux - δουλεύουν τα πάντα !
Η αλήθεια καλομαθαίνεις λίγο στα linux
στο linux ...
Ναι, όντως, έχει αρκετά '+' ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν φταίνε τα Windows! O FF φταίει. Όλοι οι άλλοι Browsers έχουν ενσωματωμένο spell check.Δεν εχω δοκιμάσει αν όλοι άλλοι Browsers κάνουν spell check ... και στα Αρμενικά ...
Δεν φταίει FF, ούτε τα Windows ... Ο καθένας έχει τον χαρακτήρα του ...
-
-
εδώ και λίγο καιρό μου κάνει κόλπα το youtube, ενώ ο ήχος γενικά λειτουργεί, όταν παίζει κάποιο βίντεο ο ήχος δε λειτουργεί αλλά μετά από 1 λεπτό φτιάχνει.. Αν και μερικές φορές το βίντεο παίζει κανονικά
( χρησιμοποιώ google chrome.)
-
Xρησιμοποιώντας τον Firefox για 1 χρόνο τώρα συνέχεια παρατηρούσα ότι σέρνονταν σχετικά στο άνοιγμα των σελίδων.
Ανοιξα για πρώτη φορά χτες ξανά τον Chrome. Η διαφορά στην ταχύτητα είναι ΕΜΦΑΝΗΣ! Εντυπωσιάστηκα!
Συνεχίζω με Chrome και θα έχω τον Firefox για κάποια addons του. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Xρησιμοποιώντας τον Firefox για 1 χρόνο τώρα συνέχεια παρατηρούσα ότι σέρνονταν σχετικά στο άνοιγμα των σελίδων.
Ανοιξα για πρώτη φορά χτες ξανά τον Chrome. Η διαφορά στην ταχύτητα είναι ΕΜΦΑΝΗΣ! Εντυπωσιάστηκα!
Συνεχίζω με Chrome και θα έχω τον Firefox για κάποια addons του.Σε ορισμένα θέματα το Chrome παραμένει κορυφή αν και αρχίζουν να φαίνονται τα χρόνια του.
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το tomshardware που συχνά έχει comparos... Το τελευταίο είναι αυτό:
http://www.tomshardware.com/reviews/web-browser-chrome-25-firefox-19,3459.html
-
Αν και εδω και πολλα χρονια πλεον χρησιμοποιω παντα firefox,εγκατεστησα και τον chrome εδω και λιγες μερες.Ειναι σιγουρα γρηγοροτερος αλλα με εχουν χαλασει 1- 2 πραγματα:Δεν μπορεσα να ανοιξω σε νεα εστιασμενη καρτελα τους σελιδοδεικτες και δεν υπαρχει menu σελιδοδικτων παρα μονο μεσα απο τη γραμμη σελιδοδικτων.
Δεν ειναι τιποτα φοβερο αλλα αν εχεις συνηθισει σε 2 κλικ λιγοτερα σε ξενιζει.
Μαλλον θα τους κρατησω και τους δυο και βλεπουμε! -
μη φορτωνετε τους browsers με add ons και task bars. ειναι αχρηστα (εκτος απο 1-2) και κανουν τους browsers να
σερνοντε. ο google chrome (γιατι δεν υπαρχει στην ψηφοφορια?) ειναι πιο γρηγορος απο τον firefox.
η διαφορα στη φορτωση σελιδων ειναι μικρη και λιγους τους νοιαζει, οποτε ειναι καθαρα θεμα ομορφιας-συνηθειας
το ποιον browser θα βαλει καποιος απο αυτους τους 2. για τους υπολοιπους browsers δεν αξιζει να μιλαμε. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Σε ορισμένα θέματα το Chrome παραμένει κορυφή αν και αρχίζουν να φαίνονται τα χρόνια του.
Πως ''φαινονται τα χρονια'' σ εναν browser με συχνη υποστηριξη Updates Κλπ?
-
Έλα ντε!!! Πόσο μάλλον στον FF που είναι πιο παλιός.
Σε μένα ο FF πάει πιο γρήγορα και τραβάει λιγότερη μνήμη. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το tomshardware που συχνά έχει comparos... Το τελευταίο είναι αυτό:
http://www.tomshardware.com/reviews/web-browser-chrome-25-firefox-19,3459.htmlΤο συγκεκριμένο συγκριτικό μου φαίνεται κάπως περίεργο.
Ξεκινώ από την επιλογή υλικού του σταθμού εργασίας και του εξυπηρετητή. Ο εξυπηρετητής είναι ένα μηχάνημα παλαιότερο κατά 5-6 ή περισσότερα έτη από το σταθμό εργασίας και με προδιαγραφές πολύ χαμηλότερες (π.χ. μνήμη 768MB/8GB, CPU cores 1/4). Επίσης οι προδιαγραφές του σταθμού δεν πιστεύω πως ανταποκρίνονται σε ένα μέσο σταθμό εργασίας, αλλά σε έναν αρκετά ισχυρότερο. Γιατί τέτοια αναντιστοιχία μεταξύ server/client και μεταξύ client δοκιμών/μέσου client; Μπορεί η αναντιστοιχία αυτή να μην επηρέασε τα αποτελέσματα, αλλά δεν έχουμε πουθενά καμία μέτρηση πως η διαδικασία έγινε με επάρκεια πόρων τόσο στον εξυπηρετητή όσο και στο σταθμό εργασίας.
Μεγαλύτερη εντύπωση όμως μου έκαναν οι μετρήσεις μνήμης. Η απόδοση μετράται με το μέγεθος της περίσσειας μνήμης με την οποία ξεμένει ο browser μετά από το άνοιγμα και κλείσιμο κάποιων σελίδων δοκιμής, μετράται δηλαδή μόνο το πόσο αποτελεσματικά απελευθερώνεται η μη χρήσιμη μνήμη. Με το κριτήριο αυτό εάν ένας browser απαιτεί για κάθε σελίδα πενταπλάσια ποσότητα μνήμης από τους άλλους, αλλά με το κλείσιμο κάθε σελίδας απελευθερώνει όλη τη μνήμη που απαιτήθηκε για την προβολή της θα έβγαινε πρώτος στη σύγκριση. Ε, όχι ....
Ας δούμε τις απόλυτες τιμές μνήμης: με μία σελίδα ανοιχτή (που κι αυτό λάθος είναι, η τιμή βάσης θα έπρεπε να μετριέται με μία άδεια καρτέλα) FF:100MB, Chr:130MB. Με 40 καρτέλες FF:574MB, Chr:1.574MB. Κλείνοντας τις 39 σελίδες FF:514MB, Chr:205MB. Ένα λεπτό αργότερα FF:210MB, Chr:189MB. Τι έγινε με τις 40 καρτέλες; Ο Chrome δημιουργεί μία διεργασία για κάθε καρτέλα και αυτός είναι ίσως ο κύριος λόγος που απαιτεί τόση πολλή μνήμη. Υποθέτω πως απελευθερώνει εύκολα τη μνήμη, καθώς εν πολλοίς αναθέτει τη δουλειά αυτή στο λειτουργικό σύστημα (να τερματίσει δηλαδή τις αντίστοιχες διεργασίες). Να συνδυάσουμε την 'υπερβολική' απαίτηση μνήμης του Chrome με την 'υπερβολική' μνήμη του σταθμού δοκιμής; (εάν πράγματι αληθεύει αυτή η τελευταία υπερβολή;) Μήπως δεν πρόκειται απλά για σύμπτωση;
Μπορεί πράγματι ο Chrome να είναι ταχύτερος/καλύτερος από το Firefox, αλλά αυτό δε γίνεται χωρίς το αντίστοιχο τίμημα, το οποίο πρέπει να παρουσιάζεται αναλυτικά και όχι να κρύβεται σε δευτερεύοντα/βοηθητικά γραφήματα, όπως στο εν λόγω συγκριτικό.
Τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά έχω υπολογιστή 5ετίας+ με 2GB μνήμης (δεν αναβαθμίζεται). Αλήθεια ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της δοκιμής στο δικό μου εξοπλισμό;
Θα πρότεινα λοιπόν να είμαστε κάπως επιφυλακτικοί στα όποια συγκριτικά και να έχουμε κατά νου, πως στο ζευγάρι μέσος χρήστης - μέσος σταθμός εργασίας το bottleneck αρκετές φορές είναι ο μέσος χρήστης (συγκρίνετε π.χ. το χρόνο που χρειάζεται ένας μέσος χρήστης να διαβάσει 40 σελίδες με το χρόνο που απαιτείται για τη λήψη και φόρτωσή τους από το browser), οπότε αντίστοιχη βαρύτητα δίνουμε και στις όποιες διαφορές των ms, MB κλπ των συγκριτικών.
Για το θέμα μας: σε XP (ναι υπάρχουν ακόμα αυτά) χρησιμοποιώ κατά προτίμηση, FF, σπανιότερα IE και Chrome, σε Linux κυρίως FF και λιγότερο Chromium. Καθώς έχω και εγώ μια δική μου ~15 άδα σελίδων που ανοίγω συχνά, η απελευθέρωση μνήμης βελτιώθηκε πολύ κατά την έκδοση 9/10 του FF, ενώ και η μέγιστη μνήμη που χρησιμοποιεί με όλες τις σελίδες ανοιχτές έχει επίσης μειωθεί κατά τις τελευταίες εκδόσεις (~15/17 αν θυμάμαι καλά). Καλές περιηγήσεις!!!!
-
Πως μπορείτε εν έτη 2013 να καταλάβετε ποιός browser είναι ταχύτερος?? Πάνω από ένα sec διαφορά δεν υπάρχει σίγουρα, γιατί τότε μιλάμε για υπερφορτωμένο browser έναντι άδειου.
Ποιόν web browser χρησιμοποιείτε;