-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ΟΧΙ! Αλλά τοοοοοοοοοοοοοοσααααααα χρόνια δεν είδα κανέναν να κόπτεται όταν συριζαίοι και παμετζηδες τα κάνανε γυαλιά καρφιά. Η επιλεκτική ευαισθησία μου την σπάει. Φτάσαμε στο σημείο οι ΚΚΕδες να κάνουν κριτική στους νεοναζί. Dear god...
Η ανοησία έχει και όρια. Επειδή πάει χέρι-χέρι με την αμνησία, ας σου θυμίσω ότι το χωριό σου στην Καβάλα (αν δεν απατώμαι) όπως και το δικό μου απέναντι, οι ναζί το είχαν κάνει δώρο στη Βουλγαρία, η οποία δεν είχε κάνει κατοχή (όπως η υπόλοιπη Ελλάδα) αλλά πλήρη προσάρτηση. Τους εμπόδισαν πολλοί και διάφοροι μεταξύ των οποίων ένας γεωργιανός με μουστάκι ονόματι Σηφης Τσουκασβιλης και διάφοροι κουκουέδες.
Περιμένω πάντως και από σένα, αν σπάσουν οι αναρχικοί καμία βιτρίνα, να πεταχτείς σε όποιον τους κράξει να πεις ότι και τα χρυσαύγουλα τα σπάνε. Γιατί το αντίθετο το έχεις κάνει περίπου 100 φορές, περιμένω να δω αν θα γίνει και από την ανάποδη, ετσι για να πειστώ ότι ακολουθούμε τη μέση γραμμή
ε και? μια καλη πραξη δεν μπορει να ασπρισει το μαυρο παρελθον και των δυο ειδικα οταν ο ενας βριζει τον αλλον για πραγματα που και οι δυο κανουν αλλα τουλαχιστον ο ενας ξερεις οτι ειναι φασιστας ο 'αλλος προσπαθει να σε πεισει οτι το κανει για την δημοκρατια '
+1 σε όλα.
ΥΓ. πατριωτάκι είσαι;
-
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=18256
καντε ενα κοπο και διαβαστε το.
Ναι, διαβάστε το. Είναι αρκετά αστείο. Θα σας φτιάξει το κέφι λιγάκι...
δε σε παρεξηγω γιατι μαλλον δεν καταλαβες λεξη.
αν κανεις στη ζωη σου τα μισα απο οσα εχει κανει ο συγγραφεας του κειμενου θα εισαι πολυ ευτυχισμενος.Μπορεί και να κατάλαβα πολλά περισσότερα...
Δεν πάει να έχει κάνει ό,τι θέλει. Δεν με ενδιαφέρει !!! Κατα τη γνώμη μου λέει μπούρδες με απώτερο σκοπό...το γαματο ειναι οτι κανεις ακριβως αυτο που λεει στο κειμενο...
''Κατα την γνωμη μου λεει μπουρδες με απωτερο σκοπο'' -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μάλλον ξεχνάς ότι επί δεκαετίες (μέχρι και το 2009, που ήδη φαινόταν που πήγαινε το πράμα) ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έπαιρναν 70% και 80% οπότε μάλλον είναι περισσότεροι απ΄όσους θα ήθελες να πιστεύεις.Δηλαδή θα ψήφιζες ένα κόμμα που δεν θα 'μάσαγε' σε διάφορες πιέσεις και θα έκανε πάντα το 'σωστό' ?
ισχυει αυτο που λες δυστυχως
ο μονος πραγματικος λογος για να τα ψηφιζε καποιος αυτα τα κομματα ειναι να ανηκει σε οσους ταϊσαν με διορισμους κλπ τοσα χρονια. Και δεν ειναι και λιγοι και σημερα βλεπουμε τα αποτελεσμα. Εγω απο την αλλη, εκτος του οτι ειμαι προσφατος ψηφοφορος (09 ψηφισα πρωτη φορα), δεν ειχα κανενα συμφερον απο δαυτους και δεν τους ψηφισαΜακαρι να υπηρχε ενα κομμα που να εκανε τα αυτονοητα για την χωρα μας, αλλα στο Ελληνικο κοινοβουλιο δυστυχως δεν υπαρχει κατι τετοιο, υπαρχει ενα συνοθυλευμα ανθελληνων, βολεμενων γουρουνιων και καπιταλιστων διεθνιστων αριστερων που η μονη τους εννοια ειναι τα συμφεροντα τους. Και εμεις εξω να τσακωνομαστε αν η χρυσαγουλα ή οι αριστερουλιδες με τα αιφον ειναι οι πηγη ολων των κακων
-
Ο χρήστης KaragouniS έγραψε:
κακομοιροι τριτεκνοι, τωρα δεν εχει Τσεροκι και Λαντ Κρουζερ με κοκκινες πινακιδεςδικαιωμα τους...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
κακομοιροι τριτεκνοι, τωρα δεν εχει Τσεροκι και Λαντ Κρουζερ με κοκκινες πινακιδες
δικαιωμα τους...
εις υγεια των λαλακων που πληρωσαν τους δασμους ολοκληρους
μου θυμησες την λαικια ηρωιδα ελενη μενεγακη που επερνε επιδοματα τριτεκνων απο τον ΟΓΑ. Πικρα λεμε
-
Μάλλον ξεχνάς ότι επί δεκαετίες (μέχρι και το 2009, που ήδη φαινόταν που πήγαινε το πράμα) ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έπαιρναν 70% και 80% οπότε μάλλον είναι περισσότεροι απ΄όσους θα ήθελες να πιστεύεις.
Δηλαδή θα ψήφιζες ένα κόμμα που δεν θα 'μάσαγε' σε διάφορες πιέσεις και θα έκανε πάντα το 'σωστό' ?
ισχυει αυτο που λες δυστυχως
ο μονος πραγματικος λογος για να τα ψηφιζε καποιος αυτα τα κομματα ειναι να ανηκει σε οσους ταϊσαν με διορισμους κλπ τοσα χρονια. Και δεν ειναι και λιγοι και σημερα βλεπουμε τα αποτελεσμα. Εγω απο την αλλη, εκτος του οτι ειμαι προσφατος ψηφοφορος (09 ψηφισα πρωτη φορα), δεν ειχα κανενα συμφερον απο δαυτους και δεν τους ψηφισαΜακαρι να υπηρχε ενα κομμα που να εκανε τα αυτονοητα για την χωρα μας, αλλα στο Ελληνικο κοινοβουλιο δυστυχως δεν υπαρχει κατι τετοιο, υπαρχει ενα συνοθυλευμα ανθελληνων, βολεμενων γουρουνιων και καπιταλιστων διεθνιστων αριστερων που η μονη τους εννοια ειναι τα συμφεροντα τους. Και εμεις εξω να τσακωνομαστε αν η χρυσαγουλα ή οι αριστερουλιδες με τα αιφον ειναι οι πηγη ολων των κακων
Αυτονόητα όπως να εφαρμόσουν το νόμο όταν καταλύεται ?
Οπως στην περίπτωση του Δεκέμβρη του 2008 ?
Οπως στην περίπτωση του 'κομιτάτου της Κερατέας' ?
Διότι αν θυμάμαι καλά, το δεύτερο δεν θα σε έβρισκε σύμφωνο
Οπως βλέπεις λοιπόν, το να κατηγορείς άλλους ότι 'η μόνη τους έννοια είναι τα συμφέροντά τους' ενώ ούτε εσύ βάζεις το ευρύτερο συμφέρον πάνω από το προσωπικό σου είναι λίγο κάπως.Δε θέλω να ανοίξουε συζήτηση για την Κερατέα, είναι off-topic, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.
-
καπιταλιστων διεθνιστων αριστερων
Mirage και ντρίφτερ εσάς λέει να ξέρετε !!!!
-
το καταδικάζω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
το καταδικάζω+1
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
κακομοιροι τριτεκνοι, τωρα δεν εχει Τσεροκι και Λαντ Κρουζερ με κοκκινες πινακιδες
δικαιωμα τους...
Κοίτα για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους νομίζω ότι η αναλγησία έχει χτυπήσει κόκκινο. Εγώ δεν ξέρω πολλούς με Τσεροκί και Λαντ Κρουζερ. Άντε κανένα 1800άρι πολυμορφικό ή κανένα μεγάλο 1600άρι σεντάν. Οπότε άδικα τους τα ρίχνετε.
Αλλά 2000€ αφορολόγητο ανά τέκνο είναι αηδία. Και 20000€ το πλαφόν για οικογένεια με 4 παιδιά το έτος για να πάρεις επίδομα θέρμανσης είναι αντίστοιχη αηδία. Ας προσπαθήσουν αυτοί να ζήσουν 4 παιδιά με 1666.67€ το μήνα μεικτά και τα λέμε μετά. Αυτοί που θεωρούν όμως λογικό να δίνουν 2400€ μεικτά στον Διευθυντή του Πολιτικού τους γραφείου.
-
χαζευεις λιγουλακι μου φαινεταιΕίναι βαρετό το μάθημα.
πρωτον, η φωτο δεν ειναι φωτοσοπ, αμα δεν με πιστευεις ρωτα κανεναν που ξερει γιατι εσυ δεν το κατεχεις. Ηταν η διαμαρτυρια που καναν οι λαθρο στο συνταγμα πριν λιγο καιρο
Τότε το 'coming soon' που έγραψες τι νόημα είχε; Μια διαμαρτυρία ήταν με μια σημαία. Big deal. Εδω οι άλλοι χρησιμοποιούν σβάστικες στην Ελλάδα που αιματοκυλίστηκε από τον Ναζισμό.
μονο ανοητοι, φοβισμενοι και βολεμενοι ψηφισαν τα κομματα που εφεραν την Ελλαδα σε αυτο το χαλι (μπατσοκ, δημαρ, ανελ, νδ κλπ). Το ποσο πατριωτης ειναι ο καθενας ειναι δικο του θεμα, ομως εμενα και πολλους αλλους αυτο το 47% ψηφισε υπερ τους και ετσι εγω και εκατονταδες χιλιαδες αλλοι ειμαστε υποχρεωμενοι να ειμαστε ανεργοι πτυχιουχοι και να μας ερχονται τα χαρατσια το ενα πισω απο το αλλο, επειδη ο νεοδημοκρατης και ο πασοκος ψηφισανε τις κομματαρες τους γιατι τους βαλανε τα αχρηστα κωλοπαδια τους στο δημοσιο να τρωνε ολοι μαζι τον αρτο
Ξερω ΠΑΡΑ πολυ κόσμο που ψήφισε τα δυο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα και δεν ανήκει σε κάποια από τις κατηγορίες που περιγράφεις. Είναι αρκετά ενδιαφέρον επίσης ότι είσαι τόσο σίγουρος ότι τα τεράστια ποσοστά των συμπατριωτών μας που δεν ψήφισαν όπως ήθελες είναι ηλίθιοι ή βολεμένοι ενώ οι υπόλοιποι είναι ψαγμένοι και πατριώτες.
Στην συρια και το αφγανισταν οι πολεμοι γινονται για αλλους λογους οι οποιοι δεν ειναι του παροντος. Στο κατω κατω, εκει δεν ξερουν να κανουν και τιποτα αλλο Μονο ο συριζα τους βλεπει ως χρησιμους σε μια κοινωνια τους εκει κατω
Θα ενημερώσω τον Barack να ρίξει μια ατομική βομβα να ησυχάσουμε από δάυτους. Σίγουρα δεν είναι χρήσιμοι στην κοινωνία όμως; Ανυσηχώ λίγο μήπως μετά την τελική λύση το μετανοιώσουμε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτονόητα όπως να εφαρμόσουν το νόμο όταν καταλύεται ?
Οπως στην περίπτωση του Δεκέμβρη του 2008 ?
Οπως στην περίπτωση του 'κομιτάτου της Κερατέας' ?
Διότι αν θυμάμαι καλά, το δεύτερο δεν θα σε έβρισκε σύμφωνο
Οπως βλέπεις λοιπόν, το να κατηγορείς άλλους ότι 'η μόνη τους έννοια είναι τα συμφέροντά τους' ενώ ούτε εσύ βάζεις το ευρύτερο συμφέρον πάνω από το προσωπικό σου είναι λίγο κάπως.Δε θέλω να ανοίξουε συζήτηση για την Κερατέα, είναι off-topic, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.
οχι σωστα λες, στην κερατεα ειμουν αντιθετος με την κρατικη βουληση, επειδη αυτη πολυ απλα λειτουργει μονο εκει που γουσταρει και οχι ΠΑΝΤΟΥ, οπως πρεπει
Αλλα σε ενα κρατος μπανανια οπου το δικιο του εργολαβου ειναι αυτο που επικρατει, ηταν λογικο αυτο που εγινε στο τελος (και ο τροπος που οι συντοπιτες μου το χειριστηκαν ηταν επιεικως αθλιος)Η αν. αττικη οπως ειχα πει τοτε εχει δεχτει μεγαλη επιβαρυνση τα τελευταια χρονια και ο ΧΥΤΑ (ΧΑΔΑ στην ουσια) θα τα εκανε ολα χειροτερα, ενω υπηρχαν συγχρονες λυσεις για αυτα τα προβληματα. Οψομεθα..
Κοίτα για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους νομίζω ότι η αναλγησία έχει χτυπήσει κόκκινο. Εγώ δεν ξέρω πολλούς με Τσεροκί και Λαντ Κρουζερ. Άντε κανένα 1800άρι πολυμορφικό ή κανένα μεγάλο 1600άρι σεντάν. Οπότε άδικα τους τα ρίχνετε.
σωστος, αλλα ηταν η απολυτη αδικια για ολους το γεγονος πως ενας τριτεκνος με εισοδημα 200,000 ευρω ειχε μεχρι πριν καποιον καιρο τις ιδιες ωφελειες με εναν τριτεκνο με εισοδημα 20,000 ευρω. Επρεπε να ερθουν οι 'κουτοφραγκοι' για να φτιαξουν αυτους τους τομεις δυστυχως..
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τότε το 'coming soon' που έγραψες τι νόημα είχε; Μια διαμαρτυρία ήταν με μια σημαία. Big deal. Εδω οι άλλοι χρησιμοποιούν σβάστικες στην Ελλάδα που αιματοκυλίστηκε από τον Ναζισμό.
[..]
Ξερω ΠΑΡΑ πολυ κόσμο που ψήφισε τα δυο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα και δεν ανήκει σε κάποια από τις κατηγορίες που περιγράφεις. Είναι αρκετά ενδιαφέρον επίσης ότι είσαι τόσο σίγουρος ότι τα τεράστια ποσοστά των συμπατριωτών μας που δεν ψήφισαν όπως ήθελες είναι ηλίθιοι ή βολεμένοι ενώ οι υπόλοιποι είναι ψαγμένοι και πατριώτες.
[..]
Θα ενημερώσω τον Barack να ρίξει μια ατομική βομβα να ησυχάσουμε από δάυτους. Σίγουρα δεν είναι χρήσιμοι στην κοινωνία όμως; Ανυσηχώ λίγο μήπως μετά την τελική λύση το μετανοιώσουμε.- Coming soon
οταν θα καταλαβεις πως τα αθωα λαθροπαλικαρια ανετα οργανωνουν στρατο, θα ειναι δυστυχως αργα.
Εξαλλου, ειναι και πολυ χρησιμοι σαν εργατες, εχουν πτυχια και δεν φοροδιαφευγουν ή ασχολουνται με παρανομο εμποριο και δραστηριοτητες. Ετσι λεει ο τσιπρας τουλαχιστον
Οσοι κρεμανε σβαστιγκες ειναι το ιδιο ασχετοι με οσους γουσταρουν σταλινικες καταστασεις
2)δεν ψηφισαν οπως ηθελα ε; Εμ βεβαια, αυτο ελειπε οι ελληναραδες να ψηφισουν με απλη λογικη. Η μονο εξηγηση ειναι πως πασχουν απο συνδρομο της στοκχολμης και γουσταρουν τους τρισαθλιους χοντροκωληδες εκβιαστες που ξεπουλησαν την Ελλαδα μας
3)Τρεις λαλουν και δυο χορευουν. Δεν τα πας καλα στο τρολλινγκ, μην το δοκιμασεις ξανα
- Coming soon
-
Περί τρίτεκνων κλπ.
Ακόμα και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι πολλοί νόμοι στην Ελλάδα έχουν λογική προηγούμενων δεκαετιών (και αιώνων καμιά φορά).
Τώρα που ανοίγουμε κάθε μήνα νέα τρύπα στο ζωνάρι και που έχουν στριμωχτεί τα πολύ χαμηλά στρώματα νομίζω ότι το αστειάκι με τους πολύτεκνους πρέπει να λήξει.
Κατ' αρχάς πρέπει να μπει εισοδηματικό κριτήριο αλλιώς μιλάμε για ξεκάθαρη κοροϊδία.
Γιατί θα πρέπει το κράτος να στραγγίζει τον μπατίρη με 1 ή 2 παιδιά για να πριμοδοτεί τον 'έχοντα' που έχει 3 παιδιά;
Δηλαδή μην τρελαθούμε και τελείως...Και πέρα από αυτό η οικονομική βοήθεια θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη.
Κόψτου το φπα από πάνες, βρεφικές τροφές, φροντιστήρια ή δεν ξέρω γω τι άλλο συνδέεται με το μεγάλωμα παιδιού.
Επίσης στο θέμα αυτοκίνητο δώστου τεφαρίκι το 7θέσιο Matrix να χει ο άνθρωπος να βγάζει τσάρκα όλη την οικογένεια Χωραφά.
Αλλά διθέσιο roadster για πολύτεκνους;Τέλος θα ανέφερα και το θέμα των διαγωνισμών στο δημόσιο (κάποιες προκυρήξεις με λίγες θέσεις δείχνουν καμιά φορά αποκλειστικότητα των πολύτεκνων) το οποίο επίσης θα πρεπε να συνδέεται με εισοδηματικό κριτήριο.
Περί ΧΑ.
Επόμενη πράξη στην παρωδία: κλιμάκια χρυσαυγουλιτών να κάνουν περιπολίες για να τσεκάρουν μη τυχον βγουν γύφτοι με τα τιμημένα t-shirt και εξαπατούν τον κόσμο.Παρατήρηση: κάθε φορά που η ΧΑ κάνει κάποιο αβαβα 'ξυπνάει' ξαφνικά το κράτος και κάνει αυτονόητα πράγματα...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Παρατήρηση: κάθε φορά που η ΧΑ κάνει κάποιο αβαβα 'ξυπνάει' ξαφνικά το κράτος και κάνει αυτονόητα πράγματα...πως να μην κανει αφου παει για 2ο κομμα...
αν εκανε και τιποτα η ΧΑ για τις σπαταλες στο Δημοσιο και την φοροδιαφυγη, σε 3 χρονια θα ειχαμε εξοφλησει τα χρεη
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=18256
καντε ενα κοπο και διαβαστε το.
Ναι, διαβάστε το. Είναι αρκετά αστείο. Θα σας φτιάξει το κέφι λιγάκι...
δε σε παρεξηγω γιατι μαλλον δεν καταλαβες λεξη.
αν κανεις στη ζωη σου τα μισα απο οσα εχει κανει ο συγγραφεας του κειμενου θα εισαι πολυ ευτυχισμενος.Μπορεί και να κατάλαβα πολλά περισσότερα...
Δεν πάει να έχει κάνει ό,τι θέλει. Δεν με ενδιαφέρει !!! Κατα τη γνώμη μου λέει μπούρδες με απώτερο σκοπό...το γαματο ειναι οτι κανεις ακριβως αυτο που λεει στο κειμενο...
''Κατα την γνωμη μου λεει μπουρδες με απωτερο σκοπο''
Ναι οντως εχει απωτερο σκοπο να διοριστει στο δημοσιο...
υ.γ. κομματι απο το βιογραφικο του : ''Το 1990 παραιτήθηκε και απάλλαξε το Δημόσιο από κάμποσες χιλιάδες ευρώ, κυρίως όμως απαλλάχτηκε ο ίδιος από το τέλμα του Δημοσίου. Από τότε εργάζεται στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.''Πας καλά ρε?
- Σου είπα να μην το γυρίσεις στο προσωπικό αλλά εσύ συνεχίζεις !!!
- Δεν το παρουσίασα σαν επιχειρημα και πουθενά δεν είπα ότι είμαι κάποιος σπουδαίος. Επειδή δεν ξέρεις να διαβάζεις προφανώς, αν και κατηγορείς εμένα για το ίδιο, είπα ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ!!! Έχεις την παραμικρή ιδέα τι σημαίνει αυτο?
- Βέβαια. Ο μόνος σκοπός του μπορεί να είναι να μπει στο δημόσιο...
Μπράβο ο καταπληκτικός αυτός ήρωας !!! Παραιτήθηκε (?) απ το δημόσιο Statue for the hero !!!
Τι να πω...
-
Περί τρίτεκνων κλπ.
Ακόμα και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι πολλοί νόμοι στην Ελλάδα έχουν λογική προηγούμενων δεκαετιών (και αιώνων καμιά φορά).
Τώρα που ανοίγουμε κάθε μήνα νέα τρύπα στο ζωνάρι και που έχουν στριμωχτεί τα πολύ χαμηλά στρώματα νομίζω ότι το αστειάκι με τους πολύτεκνους πρέπει να λήξει.
Κατ' αρχάς πρέπει να μπει εισοδηματικό κριτήριο αλλιώς μιλάμε για ξεκάθαρη κοροϊδία.
Γιατί θα πρέπει το κράτος να στραγγίζει τον μπατίρη με 1 ή 2 παιδιά για να πριμοδοτεί τον 'έχοντα' που έχει 3 παιδιά;
Δηλαδή μην τρελαθούμε και τελείως...Και πέρα από αυτό η οικονομική βοήθεια θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη.
Κόψτου το φπα από πάνες, βρεφικές τροφές, φροντιστήρια ή δεν ξέρω γω τι άλλο συνδέεται με το μεγάλωμα παιδιού.
Επίσης στο θέμα αυτοκίνητο δώστου τεφαρίκι το 7θέσιο Matrix να χει ο άνθρωπος να βγάζει τσάρκα όλη την οικογένεια Χωραφά.
Αλλά διθέσιο roadster για πολύτεκνους;Τέλος θα ανέφερα και το θέμα των διαγωνισμών στο δημόσιο (κάποιες προκυρήξεις με λίγες θέσεις δείχνουν καμιά φορά αποκλειστικότητα των πολύτεκνων) το οποίο επίσης θα πρεπε να συνδέεται με εισοδηματικό κριτήριο.
off topic
Διαφωνώ απ ολες τις μπάντες.
Κανείς δεν τους εβαλε το πιστόλι στο κεφάλι και τους είπε χύστε μέσα. -
Εσυ Καραγκουνη δηλαδη τι θα ηθελες για να πεις οτι εχουμε δημοκρατια, να κυβερνα ενα κομμα με 51% αντι για 47% που συμβαινει σημερα; Εδω βεβαια την ευθυνη εχει η αριστερα δυστυχως, που εμαθε στον κοσμο να μη σεβεται τη δημοκρατια. Χουντα χουντα και χαϊδεμα αυτιων. Και τωρα ο καθενας στον οποιο δεν αρεσε το νομιμοτατο εκλογικο αποτελεσμα, χουντα χουντα ακουσε, χουντα χουντα σου λεει. Και κοιταξε, εχεις καθε δικαιωμα να θεωρεις ζωα οσους ψηφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν εχουμε.. δημοκρατια. Εκτος αν θελεις να ρωταμε εσενα ποιοι θα εχουν τελικα δικαιωμα ψηφου, τι λες; Γιατι μιλαμε σχεδον για τον 1 στους 2 που ψηφισαν. Αν μη τι αλλο το αποτελεσμα ειναι πιο.. δημοκρατικο απ'αυτο του 2009 υπο αυτην την εννοια.
Και πρεπει καποια στιγμη και ο τελευταιος πολιτης να καταλαβει πραγματα που στον υπολοιπο κοσμο θεωρουνται αυτονοητα: αυτη τη στιγμη δε σε πολεμανε με.. χρεη (για ονομα!). Τα χρεη τα δημιουργησες εσυ, τα δημιουργουσες επι 30 χρονια. Ειδικα η εισοδος στην ευρωζωνη σου επετρεψε να τρεχεις εξαιρετικα ελλειμματικους προϋπολογισμους (ακομα μεγαλυτερους απο αυτους που ειχες την προηγουμενη 20ετια, γιατι ουδεποτε εμφανισες πλεονασμα), το οποιο εκμεταλλευτηκες για να φουσκωσεις ακομα περισσοτερο την ηδη μεγαλη φουσκα, αντι να προσπαθησεις, αφου σου δοθηκε η ευκαιρια, να βαλεις μια ταξη και να δημιουργησεις ενα σωστο, συγχρονο καπιταλιστικο κρατος με σωστες υποδομες κλπ. Βεβαια στην Ελλαδα φερνει περισσοτερες ψηφους το να μοιραζεις εφαπαξ 200.000 ευρω και 3χιλιαρα σε ΔΕΚΟτζηδες που δεν εχουν τελειωσει ουτε λυκειο και 2000 ευρω συνταξεις σε αγαμες θυγατερες παρα να φτιαξεις υποδομες της προκοπης. Εν παση περιπτωσει καπως ετσι φτασαμε στο 2009 εν μεσω παγκοσμιας οικονομικης κρισης να ειμαστε ο πιο αδυναμος κρικος και να μη μας δανειζει κανεις. Οι Ευρωπαιοι δε σε πολεμησαν με χρεη. Αντιθετως, αναγκαστηκαν να φανε τεραστιο πολιτικο κοστος στο εσωτερικο τους για να σε δανεισουν, αντιλαμβανομενοι του ποσο τρομακτικα επικινδυνη θα ηταν η κατασταση με μια τοσο σοβαρη επιπλοκη του κοινου νομισματος, οπου ενα κρατος-μελος θα ειχε βαρεσει κανονι! Κανεις δεν ηθελε να δανεισει την Ελλαδα στην πραγματικοτητα και αυτο καθισταται προφανες με μια συντομη βολτα στο διεθνη τυπο. Γιατι; Η πραγματικοτητα ειναι οτι ολοι ηξεραν οτι ειναι σχεδον αδυνατο για την Ελλαδα να εφαρμοσει τις εξαιρετικα αντιλαϊκες διαρθρωτικες αλλαγες που χρειαζονται, να σταματησει την τρομακτικα εκτεταμενη φοροδιαφυγη, το νεποτισμο, τη διαφθορα, και γενικως να αναδιαμορφωσει το κρατος εν τω συνολω και εκ βαθρων σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα μαλιστα (δηλαδη σε 2-3 χρονια). Οποτε ο κοσμος θεωρησε οτι απλα πεταει λεφτα στο βαρελι διχως πατο που ονομαζεται Ελλαδα. Στην πραγματικοτητα λοιπον τα κρατη της ΕΖ μας εκαναν χαρη που μας εδωσαν δανεικα και ηταν κατι για το οποιο μπορουμε να αισθανομαστε τυχεροι, δεδομενης παντοτε της εναλλακτικης. Καποιοι λενε οτι θα επρεπε να τους γραψουμε τοτε, να γυρισουμε στη δραχμη και τετοια, δεν εχουμε αναγκη κανεναν, let the world burn και ολα θα πανε καλα (πλην του ΚΚΕ που τουλαχιστον ελεγε την αληθεια). Προδοτες προδοτες και δε συμμαζευεται. Μαλλον καποιοι δεν καταλαβαινουν τι θα πει πτωχευση με ατακτο τροπο και βιαιη προσαρμογη προς τα κατω ξεκινωντας ηδη με ενα ελλειμμα στα 20 δις(!), χωρις καν να υπολογιζουμε εδω τις οποιες συνεπειες στη διεθνη πραγματικοτητα και τις συνεπειες που θα ειχε αυτο σε τελικη αναλυση για την Ελλαδα (αξιζει να τονισουμε εδω οτι ολοι μα ολοι οι δυνατοι, ΗΠΑ, Ρωσια, Κινα, σου ειπαν τοτε, παρε τα δανεικα της τροϊκα και μη λες πολλα ). Λοιπον, ακουω την αντιπροταση του υπολοιπου 50% και ειδικως του Καραγκουνη που δεν ψηφισε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, δεδομενου του πλαισιου που συζητω παραπανω. H αληθεια ειναι οτι πλην του ΚΚΕ, που αρεσει δεν αρεσει εχει μια οικονομικη αντιπροταση ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ με εφαρμογη στον πραγματικο κοσμο (ξαναλεω, εστω κι αν αυτη θα ηταν πληρως αντιθετη με αυτο που θα ηθελε ο λαουτζικος), ΚΑΝΕΝΑ αλλο κομμα κοινοβουλευτικο δεν εχει να προτεινει καποια εναλλακτικη που να υφισταται ΚΑΝ ως concept. Τα λοιπα κομματα ειναι της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ, δε μπορουν καν να σταθουν στη Βουλη. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Παρατήρηση: κάθε φορά που η ΧΑ κάνει κάποιο αβαβα 'ξυπνάει' ξαφνικά το κράτος και κάνει αυτονόητα πράγματα...
πως να μην κανει αφου παει για 2ο κομμα...
αν εκανε και τιποτα η ΧΑ για τις σπαταλες στο Δημοσιο και την φοροδιαφυγη, σε 3 χρονια θα ειχαμε εξοφλησει τα χρεη
Δεν κακή ιδέα...
Στην Αγγλία το κάνουν ήδη ομάδες 'αγανακτισμένων'.
Διαδηλώνουν έξω από επιχειρήσεις που ανακοινώθηκε ότι φοροδιαφεύγουν και ουσιαστικά ενημερώνουν τον κόσμο που πάει να ψωνίσει εκεί.
Ναι ξέρω καμία σχέση με τους δικούς μας αγανακτισμένους αλλά τι να πεις...Θα πήγαιναν όμως τα χρυσαύγουλα έξω από μπουζούκια να κάνουν τσαμπουκά που δεν κόβουν απόδειξη;
Πονάνε ωρέ τα παληκάρια;@τζιμαρ
διαφωνείς με το εισοδηματικό κριτήριο που είπα;
Αυτό θα πρεπε να ισχύει γενικά και όχι για κάποιον που έκανε ένα παραπάνω παιδί από το διπλανό του, αλλά το αναφέρω ως ένα πρώτο βήμα από το σημερινό τραγέλαφο... -
@τζιμαρ
διαφωνείς με το εισοδηματικό κριτήριο που είπα;
Αυτό θα πρεπε να ισχύει γενικά και όχι για κάποιον που έκανε ένα παραπάνω παιδί από το διπλανό του, αλλά το αναφέρω ως ένα πρώτο βήμα από το σημερινό τραγέλαφο...Διαφωνώ στο να αντιμετωπίζεται διαφορετικά κάποιος με κριτήριο τα παιδιά. Ολα ίσα για ολους και ο καθένας να κάνει τις επιλογές του.
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]