Για να το πιασουμε από την αρχή ρε Εντι
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Περί ΧΑ.
Η άποψη ότι η ΧΑ ανέβηκε λόγω της προπαγάνδας των καναλιών είναι το λιγότερο φαιδρή.
Η σπίθα που ανέβασε τη ΧΑ ήταν σίγουρα ο πολυετής αυνανισμός πράσινων και μπλε κυβερνήσεων στο θέμα της λαθρομετανάστευσης.
Εγω βρίσκω εξίσου φαιδρή κι αυτή τη δικαιολογία. Όσοι ζουνε στην Αθήνα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, πλην των (πλεον ενταγμένων) Αλβανών ο κόσμος έρχεται σε μικρή επαφή με μετανάστες, πολύ περισσότερο με παραβατικούς λαθρο-. Αρα εχουμε δυο τινα: Ειτε η λαθρομετανάστευση δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο είτε όντως η προπαγάνδα των καναλιών επαιξε ρόλο και πήρε η ΧΑ περίπου τα ίδια μεγάλα ποσοστά ΠΑΝΤΟΥ. Ενας λόγος παραπάνω αυτό που αναφέρεις αμέσως ότι:
Ρατσιστούληδες ήμασταν ανέκαθεν (ειδικά μετά το '90 που γουστάραμε να βλέπουμε τους Αλβανούς ως κάτι υποδεέστερο-δούλους μας) αλλά ποτέ δεν είχαμε βγει οργανωμένα για πογκρόμ.
Συμφωνω απόλυτα. Υπάρχει υποβόσκων ρατσισμός απο τα γεννοφάσκια μου. Τοσο που μας εχουν πιπιλίσει το μυαλό περί της αιώνιας υπερτατης Ελλάδας κοιτιδας του πολιτισμου, φαρου της ανθρωπότητας, εδω γεννηθηκε ηδημοκρατιαηφιλοσοφιαοιτεχνεςοαρακαςτοτζατζικιηκτηνοβασιακαιτοταβλι.
Το καύσιμο ήταν η έλλειψη παιδείας, η φυσική τάση της νεολαίας προς το χουλιγκανισμό ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων (συνδέεται με το πρώτο) και φυσικά η οικονομική κρίση.
Το καύσιμο μπορεί να ήταν αυτό, αλλά η σπίθα ήταν ο ευτελισμός του πολιτικού συστήματος σε επίπεδο θεσμών. Απορουσα απο περσι με την αφέλεια της ριζοσπαστικης (so called) αριστερας, να νομίζει ότι θα κάψει το μπουρδέλο τη Βουλη και θα γίνουμε Χριστιανία. Θυμαμαι ακόμα τις απέραντες παπάρες που διάβαζα απο τους αντεξουσιαστές ότι και καλά το ΠΑΜΕ προστάτεψε τη Βουλή και άλλες τέτοιες παπαριές. Μουτζες, φωτιές και τέτοια υπονομευση της ρεπούμπλικας που έχουμε σε επίπεδο θεσμών είναι αυτά που ποτίζουν το χωράφι της λούμπεν αμορφωσιάς. Τα φρουτα μόλις βγηκαν και οι γεωπόνοι λένε ότι θα έχουμε τεράστια σοδειά.
Υπερασπιστής της ΧΑ δεν υπάρχει στο forum (σοβαρός τουλάχιστον).
Ο κάθε ΧρήστοςΔήμου, ο κάθε Μανοσκης, ο κάθε Έντης ο εκατονσαρανταεφτάς και ο κάθε Σπύρος μπορεί να βγουν και να γράψουν κάτι ειρωνικό για τις 'κραυγές αγωνίας' του προοδευτικού κόσμου απέναντι στο αυγό του φιδιού κλπ, την ώρα που οι ίδιες κραυγές έβγαζαν συνθήματα υπέρ του κόκκινου χουλιγκανισμού.
Υπεράσπιση της ΧΑ σε καμμία περίπτωση.
Για να δουμε λίγο τωρα. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είναι παραδείγματα κόκκινου χουλιγκανισμού; Δε θα το έλεγα. Εκτός αν όντως πιστεύατε πως έπρεπε να καει το μπουρδέλο η Βουλή γιατι εκτός από την ημέρα της περικύκλωσης, αλλη φορά οι σημαίες για τα 15 Μποφορ δεν χρησιμοποιήθηκαν. Αν όχι, την ειρωνία στις ανακοινώσεις των προερχόμενων από αυτό το χώρο, θα ήθελα να μου την εξηγήσεις λίγο καλύτερα, γιατί αυτό που έγραψες δεν στέκει. Κάποιες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όντως φλερτάρουν με φαινόμενα χουλιγκανισμού ή έστω απλά τα αποδέχονται. Δεκτόν. ΑΛΛΑ. Υπάρχει (στη δική μου θεωρηση) τεράστιο χάος μεταξύ κάποιων χώρων, από τους οποίους ένα 10% (πολύ λέω αλλά έστω) των μελών του στο 10% (εδώ και αν λέω πάρα πολύ) των δράσεων του, περιέχεται κάποια βία, συνήθως σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις καταστολής και μίας συμμορίας που πλην των γελοίων προπαγανδιστικών δράσεων της (και πάλι όχι όλων) ΚΑΘΕ της δράση περιέχει βία, διαχωρισμούς, ρατσισμό και απειλές. Το να αγνοούμε αυτή την τεράστια διαφορά είναι σαφώς και υπέρ του βιαιότερου, ειδικά όταν οι εξισώσεις γίνονται με μομφές προς τους κόκκινους χουλιγκάνους. Δεν εχω διαβασει κανένα σχόλιο του στυλ 'με τόσα φασισταριά που βγηκαν στους δρόμους και τους μικροπωλητες που τους χαιρετανε, λογικό είναι και οι αναρχικοί να πανε στο πανηγυρι του Αγιου Μαμα και να σπανε παγκους'. Πολύ περισσότερο πιο υπαρκτές και κοινωνικα αποδεδειγμένες αντιδράσεις στο παρελθον δε βρήκαν απο σας ΚΑΝΕΝΑ ελαφρυντικό, από αυτά τόσο εύκολα και απλόχερα δίνεται στα αυγά.** Το ξέρω ότι θεωρείτε πάγιο ιδεολογικό αντίπαλο την Αριστερα και δε χάνετε ευκαιρία να την καρφώνετε.** Το βρίσκω λογικό και θεμιτό. Αλλά εδώ υπάρχει μία ιδεολογία εχθρός της ανθρωπότητας. Στη Γαλλία ενώθηκαν όλοι μπροστα στον Λε Πεν που είναι ενας Καρατζαφέρης. Απορώ με την ελαφρότητα των περισσοτέρων.
Ακόμα και τώρα που έκαναν γιούργια στις λαϊκές, προσωπικά μου προκάλεσαν αηδία και δεν θα ήθελα να ζήσω κάτι τέτοιο.
Από που και ως που ο χ χοντρομαλάκας υποκαθιστά την αστυνομία.
Το ξέρω, γιαυτο και κάνω την κουβεντα. Αλλά σε άλλες περιπτώσεις έχω δει απείρως πιο εντονα και γρηγορα αντανακλαστικά επιτρεψε μου να παρατηρησω.
Μη τρελαίνεστε πάντως. Το αυγό του φιδιού είναι κλούβιο...
Ούτε σοβαροί φασίστες δεν είμαστε.
Όπως είπε ο skye όταν οι χοντρομαλάκες που τρέχουν με τα μούσκλια έξω ξεκαβλώσουν και καταλάβουν ότι ντεν έκει ψωμί η φάση ΧΑ (πλην κανά καλό βόλεμα για τα σόγια τους) θα ξεφουσκώσει πάραυτα η ιστορία.
Εγω φοβάμαι ότι και ψωμί υπάρχει και μέλλον στην υπόθεση. Και υπενθυμίζω ότι πάντα η κατάληξη είναι εθνική τραγωδία.
Από την άλλη όμως, όσο απουσιάζει το κράτος και όσο η κριτική εξ' αριστερών εξαντλείται σε λογύδρια με τη λέξη 'φασίστας', τότε το πανυγήρι θα συνεχίζεται...
Το κράτος προφανώς απουσιάζει σκόπιμα, γιατί έχει άλλες φούριες όσο για τα λογύδρια εξαρτάται. Εχει και σωστά έχει και αστεία. Στα αστεία βάζω κάθε ανάλυση που προσπαθει (ΚΑΙ ΕΔΩ! ΕΛΕΟΣ!!!) να τα φορτώσει όλα στην αριστερά. Παθετικ που λένε και στα Γρεβενά