-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Περα απ την πλακα παντως και γνωστος μου που ξερω οτι ειναι πολυ σοβαρο ατομο, ισχυριζοταν οτι με τη χρηση βασιλικου πολτου για 2-3 χρονια ουτε μυξα δεν ειχε τρεξει χεχε... -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Από το μητρικό γάλα τα παίρνει έτοιμα.
Kαι επιπλέον μαθαίνει στους δικούς του ιστούς τον τρόπο να συνθέτουν τους στρατιώτες της άμυνας (αντισώματα, στρώματα κολλαγόνου) με τον τρόπο που το έκανε και η μαμά! Είναι πραγματικά απίστευτο και πανέμορφο να το βλέπεις!
Είμαι μοριακος βιολόγος με ιατρικό μάστερ στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.....κάτι έχει πάρει το μάτι μου
Sent from my Neo V using Tapatalk
Το έμβρυο (στον άνθρωπο) λαμβάνει μητρικά αντισώματα και από τον πλακούντα. Μετά τον τοκετό, λαμβάνει μητρικά αντισώματα με το θηλασμό. Αυτό λέγεται παθητική ανοσία, αφού λαμβάνει έτοιμα τα μητρικά αντισώματα (δηλαδή αντισώματα που ανέπτυξε η μητέρα για λογαριασμό της, ανάλογα με τα δικά της ερεθίσματα). Τα αντισώματα αυτά (που προφανώς δεν καλύπτουν απόλυτα το νεογέννητο, αλλά είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει) έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής (εβδομάδες) γι’ αυτό και εμβολιάζονται τα μωρά μετά από κάποιο διάστημα (αφού ήδη έχουν ανάπτυξη κάπως το δικό τους ανοσοποιητικό σύστημα).
Εάν εννοείς ότι τα μητρικά αντισώματα προκαλούν αντιγονική διέγερση στον οργανισμό του εμβρύου, θα είχε ενδιαφέρον να παρατεθεί βιβλιογραφία.
Εάν εννοείς ότι κάποιοι άλλοι παράγοντες του μητρικού γάλακτος κάνουν αυτή τη δουλειά, τότε έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον η παράθεση βιβλιογραφίας.
Εσείς που είστε βιολόγοι, σίγουρα θα έχετε ακούσει για στατιστική και επιδημιολογία. Προφανώς για ένα σοβαρό συμπέρασμα δεν αρκεί το ένα δείγμα, ούτε καν δείγμα, αφού δεν εξετάζεται, καταγράφεται, «τυποποιείται» αλλά αποδίδεται σε υποκειμενική και αυθαίρετη παρατήρηση: ‘επειδή έτρωγε μέλι δεν αρρωσταίνει ποτέ’, ανάλογο εάν τρώει κεφίρ θα ζήσει μέχρι τα 120, εάν πίνει μπύρα από γάλα φοράδας, κλπ, κλπ
To μέλι είναι πολύ καλή τροφή, αλλά δεν είναι πανάκεια.
Επίσης, είναι τροφή ωμή, χωρίς θερμική επεξεργασία, οπότε προφανώς και μπορεί να έχει σπόρια κλωστριδίου (αλλαντίαση), τα οποία μπορεί στο έντερο των ενηλίκων να είναι ακίνδυνα, αλλά στου μωρού (με διαφορετικό pH, επιθήλια και αμυντική λειτουργία) να είναι επικίνδυνα, όπως ΣΩΣΤΑ λένε οι παιδίατροι. -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Τα αντισώματα αυτά (που προφανώς δεν καλύπτουν απόλυτα το νεογέννητο, αλλά είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει) έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής (εβδομάδες) γι’ αυτό και εμβολιάζονται τα μωρά μετά από κάποιο διάστημα (αφού ήδη έχουν ανάπτυξη κάπως το δικό τους ανοσοποιητικό σύστημα).
Πεπερασμένη γνώση. Έχει ήδη αναιρεθεί από πολλές μελέτες. Google it.
Εάν εννοείς ότι τα μητρικά αντισώματα προκαλούν αντιγονική διέγερση στον οργανισμό του εμβρύου, θα είχε ενδιαφέρον να παρατεθεί βιβλιογραφία.
Εάν εννοείς ότι κάποιοι άλλοι παράγοντες του μητρικού γάλακτος κάνουν αυτή τη δουλειά, τότε έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον η παράθεση βιβλιογραφίας.Google it επίσης. Θα βρεις όση βιβλιογραφία θέλεις. Κατευθυνόμενη και μη.
Εσείς που είστε βιολόγοι, σίγουρα θα έχετε ακούσει για στατιστική και επιδημιολογία. Προφανώς για ένα σοβαρό συμπέρασμα δεν αρκεί το ένα δείγμα, ούτε καν δείγμα, αφού δεν εξετάζεται, καταγράφεται, «τυποποιείται» αλλά αποδίδεται σε υποκειμενική και αυθαίρετη παρατήρηση: ‘επειδή έτρωγε μέλι δεν αρρωσταίνει ποτέ’, ανάλογο εάν τρώει κεφίρ θα ζήσει μέχρι τα 120, εάν πίνει μπύρα από γάλα φοράδας, κλπ, κλπ
Στατιστική λοιπόν. ΟΚ. Μικρό το δείγμα αλλά αυτό διαθέτει το κατάστημα τώρα.
7 παιδιά, περίπου ίδιας ηλικίας (σήμερα 4-6). Όλα σε άμεση επαφή με άλλα παιδιά από 6-8 μηνών (παιδικοί σταθμοί, πάρκα, παιδότοποι). 4 από αυτά εμβολιασμένα κανονικά με όλα τα προβλεπόμενα (και εν πολλοίς άχρηστα σκ@τά που με το έτσι θέλω -ποινικός κώδικας- βάζουν στο σώμα μας), 3 επιλέγουν να μην κάνουν κανένα εμβόλιο. Από τα εμβολιασμένα 2 τρέφονται με μέλι 2 φορές την ημέρα, τα αμπόλιαστα επίσης μέλι 2 φορές την ημέρα. Όλα τα παιδιά που τρώνε μέλι επιλέγουν το κατσικίσιο γάλα (γάλα, γιαούρτι) στη διατροφή τους εξαρχής (μετά τον 8ο μήνα όπου όλα -και τα 7- διέκοψαν το θηλασμό), τα παιδιά που δεν τρώνε μέλι τρέφονται με γιαουρτάκια του σούπερμάρκετ και γάλα φρέσκο αγελάδας.
Το πως αρρωσταίνουν τα παιδιά έχει μεγάλο ενδιαφέρον!
Τα παιδιά που ακολουθούν τη συμβατική διατροφή χωρίς μέλι είναι τουλάχιστον 1-2 φορές το μήνα με κάποια αδιαθεσία (κλάμμα, πονόκοιλος, καχεξία ή και χαοτική συμπεριφορά στο σπίτι) και πυρετό 37-37,5. Τα παιδιά που ναι μεν εμβολιάστηκαν αλλά τρέφονται με μέλι και κατσικίσια προιόντα αδιαθετούν σπάνια (1 φορά το χρόνο) και τα συμπτώματα περιορίζονται σε μυξούλες και μόνο.
Τα παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν ασθενούσαν συχνά μέχρι το 2ο έτος (1 φορά το μήνα τουλάχιστον) αλλά τα συμπτώματα περιορίζονταν σε καχεξία και πυρετό 37-38. Έκτοτε τίποτε πέρα από μυξούλες.
Ενδιαφέρον θα ήταν η μελέτη παρόμοιων περοπτώσεων και η παρακολούθησή τους μέχρι την ενηλικίωση.To μέλι είναι πολύ καλή τροφή, αλλά δεν είναι πανάκεια.
Φυσικά και δεν είναι πανάκεια. Τα εν λόγω περιστατικά που περιέγραψα παραπάνω, παράλληλα με την κατανάλωση μελιού ακολουθούν και τρόπο διαβίωσης κάπως πιο έξω από το συνηθισμένο. Όλοι κάνουν εργασία που γουστάρουν (και δεν είναι με μια πήχη κατεβασμένα μούτρα συνέχεια), αθλούνται, μοιράζονται με φίλους και γνωστούς και αγνώστους ότι μπορούν (ρούχα, φαγητό, προιόντα, υπηρεσίες), επιλέγουν ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής και απ΄ότι δείχνει αμοίβονται με καλή υγεία από αυτό.
Επίσης, είναι τροφή ωμή, χωρίς θερμική επεξεργασία, οπότε προφανώς και μπορεί να έχει σπόρια κλωστριδίου (αλλαντίαση), τα οποία μπορεί στο έντερο των ενηλίκων να είναι ακίνδυνα, αλλά στου μωρού (με διαφορετικό pH, επιθήλια και αμυντική λειτουργία) να είναι επικίνδυνα, όπως ΣΩΣΤΑ λένε οι παιδίατροι.
Βασικά και με όλο το σεβασμό...ΚΟΤΣΑΝΕΣ! Τα περιστατικά αλλαντίασης που συνδέονται με κατανάλωση μελιού είναι (βάση διεθνούς βιβλιογραφίας και ψάξε το να δεις) περίπου 5% του συνόλου τον νοσηλευομένων περιστατικών για προσβολή από το γνωστό ΛουκανικόΚλωστρίδιο. Το λοιπό 95% προσέλαβε το κλωστρίδιο και την νοσογόνο παραλυτοτοξίνη του από άλλους περιβαλλ. παράγοντες.
Ξαναέγραψα, δική του η ζωή καθενός, δικές του και οι επιλογές.Αν θέλεις φτιάξε τις παραθέσεις, είναι αλλα αντ' άλλων και πράγματα που λες εσύ φαίνονται να τα λέει άλλος χρήστης. Ευχαριστώ [Mod]
-
Ο χρήστης Εχετλαίος έγραψε:
@Εχετλαίος
Τι διαφορά έχει να πιστεύεις 'άκριτα' τον όποιο ειδικό (πχ. ιατρό) από το να βάζεις το χέρι σου στη φωτιά για το όποιο γιατροσόφι (πχ. μέλι) ? Εμένα και τα δύο υπερβολές και λάθος μου φαίνονται.Τι διαφορά; Τεράστια!
Και θέλεις να μιλήσουμε για το τι εστί μοντέρνα ιατρική και μοντέρνα φάρμακα και πως 10 φαρμακευτικές κάνουν τον πλανήτη ρουσφέτι τους; Άσε, μεγάλη συζήτηση.
Και μετά, τo μέλι γιατροσόφι; Κάπου μπερδεύεις τα πράγματα.
Το μέλι έχει ιδιότητες που ποτέ δε θα φτάσουν τα όμορφα στημένα μοντέρνα φάρμακα.
Αν θες το βάζεις στη διατροφή σου και τα λέμε ένα χρόνο μετά για το τι βελτιώθηκε και τι όχι.
Αν όχι πάλι δική σου η ζωή, εσύ την κουμαντάρεις.
Αρκεί να διαβάσεις λίγο Ιπποκράτη και θα καταλάβεις πολλά για πάρα πολλά. Κάμε τον κόπο, εξίζει με 1000.Χωρίς να απαξιώνω τον Ιπποκράτη, θέλω να πιστεύω ότι η Ιατρική έχει εξελιχθεί τα τελευταία 2500 χρόνια (όπως και η Φυσική δεν έχει μείνει στο Δημόκριτο και η Φιλοσοφία στον Αριστοτέλη)
Και θα μου επιτρέψεις να εξακολουθώ να θεωρώ το 'φάε μέλι και πιες κατσικίσιο γάλα' γιατροσόφι. Γιατροσόφι = κάτι που προκύπτει από προσωπική ή κοινή εμπειρία / 'σοφία' και δε συνοδεύεται από επιστημονική τεκμηρίωση (ποιός σε εμπόδισε να κάνεις μια επιστημονική έρευνα και να τη δημοσιεύσεις στο Lancet ?). Δε λέω ότι είναι άχρηστο αλλά δε δέχομαι το 'δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία' που προπαγανδίζεις.(Η σύζυγός μου με εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα υγείας, δοκίμασε επί μακρόν βασιλικούς πολτούς και άλλα γιατροσόφια (ομοιοπαθητικά κτλ.) χωρίς καμία διαφορά. Αν τελικά εδόθη λύση, όπως και ελπίζω, είναι από τη σύγχρονη Ιατρική, που απαξιώνεις)
-
+2500
Η Ιατρική, όσο σάπια και να είναι με τις κλίκες και τις φαρμακευτικές και τα συμφέροντα και καπιταλισμός κλπ, είτε μας αρέσει είτε όχι, έχει μια επιστημονική μέθοδο που μπορεί να επιδείξει πολύ απτά αποτελέσματα στην πορεία της ανθρωπότητας.
Το ότι δεν πεθαίνουμε επειδή μας χάλασε το δόντι (2-3 γενιές πίσω αυτό, όχι στο μεσαίωνα), θανατηφόρες παιδικές ασθένειες εξαλείφθηκαν [μην κάθομαι να απαριθμώ, δεν έχει νόημα], αυτά είναι αποτελέσματα που άλλαξαν τον κόσμο.
Η 'μπάρα' είναι 'αρκετά ψηλά' δλδ
-
Nass εγραψε,
Η σύζυγός μου με εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα υγείας, δοκίμασε επί μακρόν βασιλικούς πολτούς και άλλα γιατροσόφια (ομοιοπαθητικά κτλ.) χωρίς καμία διαφορά. Αν τελικά εδόθη λύση, όπως και ελπίζω, είναι από τη σύγχρονη Ιατρική, που απαξιώνεις)Απο το 1987 ειχα προβλημα με το ιγμοριο, οποτε γυρνουσε σε νοτια ο καιρος ,τους χειμερινους μηνες , μπουκωνε η μυτη μου. Οταν ο καιρος ηταν βοριας, κανενα προβλημα.
Πριν 6 χρονια πηγα σε ομοιοπαθητικο για ενα δυσιδροσικο εκζεμα που με ταλαιπωρουσε 2-3 χρονια.
Κορτιζονουχες θεραπειες δεν ελυναν το προβλημα παρα μονο το κουκουλωναν, μολις τις σταματαγα, νασου παλι το εκζεμα.
Μετα απο θεραπεια με ομοιοπαθητικα για ενα χρονο, το εκζεμα δεν ξαναεμφανιστηκε και το προβλημα με το ιγμοριο δεν με ξανααπασχολησε.Οπως βλεπεις υπαρχει και η αλλη πλευρα. Αλλωστε και ο ομοιοπαθητικος γιατρος μου ειπε οτι σε σοβαρα περιστατικα χορηγει κανονικα φαρμακα, για να περασει το προβλημα .
-
@mjacob
Αρκεί να δούμε τους δείκτες παιδικής θνησιμότητας από την εποχή που έπιναν σάμαλι και ζεστό μέλι για να περάσει ο πυρετός (1950: δείκτης = 152) μέχρι σήμερα (δείκτης: 47).@nikospappas
Δεν το αμφισβητώ, όπως είπα δε θεωρώ τα γιατροσόφια και την εναλλακτική ιατρική άχρηστα, απλά όχι για πάσα νόσο και πάσα μαλακία και επίσης όταν σοβαρεύουν τα πράγματα, βάζω ΟΛΑ τα λεφτά μου στη σύγχρονη Ιατρική. -
αυτό που δεν αλλάζει και ούτε ποτέ προκειται είναι ότι:
ό,τι τρωμε ειμαστε και ακόμα περισσότερο, ό,τι έτρωγαν αυτοι που μας γέννησαν είμαστε.
οποιος διαφωνεί, βρίσκεται απλα στον κόσμο του
νασσ και λοιποι: σε ποιο σημείο ακριβώς αναφέρθηκε ο Εχετλαίος για γιατροσόφια; εγω τουλαχιστον πουθενά δε διάβασα να έγραψε οτι έτσι και χτυπήσει 40άρια πυρετό το παιδί θα το βουτήξει σε ένα κοντέινερ με μέλι να γειάνει
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
νασσ και λοιποι: σε ποιο σημείο ακριβώς αναφέρθηκε ο Εχετλαίος για γιατροσόφια; εγω τουλαχιστον πουθενά δε διάβασα να έγραψε οτι έτσι και χτυπήσει 40άρια πυρετό το παιδί θα το βουτήξει σε ένα κοντέινερ με μέλι να γειάνειΕλπίζω να το πέτυχα σε σχέση με τα λάθος quotes της παραπάνω δημοσίευσης:
Στατιστική λοιπόν. ΟΚ. Μικρό το δείγμα αλλά αυτό διαθέτει το κατάστημα τώρα.
7 παιδιά, περίπου ίδιας ηλικίας (σήμερα 4-6). Όλα σε άμεση επαφή με άλλα παιδιά από 6-8 μηνών (παιδικοί σταθμοί, πάρκα, παιδότοποι). 4 από αυτά εμβολιασμένα κανονικά με όλα τα προβλεπόμενα (και εν πολλοίς άχρηστα σκ@τά που με το έτσι θέλω -ποινικός κώδικας- βάζουν στο σώμα μας), 3 επιλέγουν να μην κάνουν κανένα εμβόλιο. Από τα εμβολιασμένα 2 τρέφονται με μέλι 2 φορές την ημέρα, τα αμπόλιαστα επίσης μέλι 2 φορές την ημέρα. Όλα τα παιδιά που τρώνε μέλι επιλέγουν το κατσικίσιο γάλα (γάλα, γιαούρτι) στη διατροφή τους εξαρχής (μετά τον 8ο μήνα όπου όλα -και τα 7- διέκοψαν το θηλασμό), τα παιδιά που δεν τρώνε μέλι τρέφονται με γιαουρτάκια του σούπερμάρκετ και γάλα φρέσκο αγελάδας.Δηλαδή εσύ το συνδυασμό 'μη εμβολιασμός' (*) + 'μέλι 2 φορές τη μέρα' + 'κατσικίσιο γάλα' δεν τον λες 'γιατροσόφι' ?
Εξήγησα σαφώς τι θεωρώ εγώ γιατροσόφι.(*) Δεν έχω ιατρικές γνώσεις για να το κρίνω σε βάθος αλλά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως είναι 'άχρηστα σκ@τά που με το έτσι θέλω βάζουν στο σώμα μας' εμβόλια για ασθένειες θανατηφόρες (όπως η ηπατίτιδα) ή πολύ επικίνδυνες (όπως η πολυομελίτιδα) και θα ήθελα κάποια σχετική τεκμηρίωση. ΟΚ πες οι κλασσικές παιδικές ασθένειες ίσως είναι υπερβολή αλλά η πολυομελίτιδα ?
-
όπως προείπα, τετοιες συζητήσεις χρειάζονται υποβαθρο για να γίνουν και βέβαια αντικειμενική (άρα στυγνή) κριτικη σκέψη.
δεν είναι θεμα IQ κλπ, μην το πάρεις έτσι.
αν θέλεις παντως την προσωπική μου γνώμη, δεν ειμαι πολέμιος των εμβολίων (τουλάχιστον των περισσοτέρων).
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Από το μητρικό γάλα τα παίρνει έτοιμα.
Kαι επιπλέον μαθαίνει στους δικούς του ιστούς τον τρόπο να συνθέτουν τους στρατιώτες της άμυνας (αντισώματα, στρώματα κολλαγόνου) με τον τρόπο που το έκανε και η μαμά! Είναι πραγματικά απίστευτο και πανέμορφο να το βλέπεις!
Είμαι μοριακος βιολόγος με ιατρικό μάστερ στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.....κάτι έχει πάρει το μάτι μου
Sent from my Neo V using Tapatalk
Το έμβρυο (στον άνθρωπο) λαμβάνει μητρικά αντισώματα και από τον πλακούντα. Μετά τον τοκετό, λαμβάνει μητρικά αντισώματα με το θηλασμό. Αυτό λέγεται παθητική ανοσία, αφού λαμβάνει έτοιμα τα μητρικά αντισώματα (δηλαδή αντισώματα που ανέπτυξε η μητέρα για λογαριασμό της, ανάλογα με τα δικά της ερεθίσματα). Τα αντισώματα αυτά (που προφανώς δεν καλύπτουν απόλυτα το νεογέννητο, αλλά είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει) έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής (εβδομάδες) γι’ αυτό και εμβολιάζονται τα μωρά μετά από κάποιο διάστημα (αφού ήδη έχουν ανάπτυξη κάπως το δικό τους ανοσοποιητικό σύστημα).
Εάν εννοείς ότι τα μητρικά αντισώματα προκαλούν αντιγονική διέγερση στον οργανισμό του εμβρύου, θα είχε ενδιαφέρον να παρατεθεί βιβλιογραφία.
Εάν εννοείς ότι κάποιοι άλλοι παράγοντες του μητρικού γάλακτος κάνουν αυτή τη δουλειά, τότε έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον η παράθεση βιβλιογραφίας.
Εσείς που είστε βιολόγοι, σίγουρα θα έχετε ακούσει για στατιστική και επιδημιολογία. Προφανώς για ένα σοβαρό συμπέρασμα δεν αρκεί το ένα δείγμα, ούτε καν δείγμα, αφού δεν εξετάζεται, καταγράφεται, «τυποποιείται» αλλά αποδίδεται σε υποκειμενική και αυθαίρετη παρατήρηση: ‘επειδή έτρωγε μέλι δεν αρρωσταίνει ποτέ’, ανάλογο εάν τρώει κεφίρ θα ζήσει μέχρι τα 120, εάν πίνει μπύρα από γάλα φοράδας, κλπ, κλπ
To μέλι είναι πολύ καλή τροφή, αλλά δεν είναι πανάκεια.
Επίσης, είναι τροφή ωμή, χωρίς θερμική επεξεργασία, οπότε προφανώς και μπορεί να έχει σπόρια κλωστριδίου (αλλαντίαση), τα οποία μπορεί στο έντερο των ενηλίκων να είναι ακίνδυνα, αλλά στου μωρού (με διαφορετικό pH, επιθήλια και αμυντική λειτουργία) να είναι επικίνδυνα, όπως ΣΩΣΤΑ λένε οι παιδίατροι.Είδες κάπου να λέω εγώ για μέλι κι έκανες quote το ποστ μου με τελικό σχολιασμό για το μέλι? Αυτό που είπα εγώ ήταν κάτι πολύ απλό και συγκεκριμένο.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στατιστική λοιπόν. ΟΚ. Μικρό το δείγμα αλλά αυτό διαθέτει το κατάστημα τώρα.
7 παιδιά, περίπου ίδιας ηλικίας (σήμερα 4-6). Όλα σε άμεση επαφή με άλλα παιδιά από 6-8 μηνών (παιδικοί σταθμοί, πάρκα, παιδότοποι). 4 από αυτά εμβολιασμένα κανονικά με όλα τα προβλεπόμενα (και εν πολλοίς άχρηστα σκ@τά που με το έτσι θέλω -ποινικός κώδικας- βάζουν στο σώμα μας), 3 επιλέγουν να μην κάνουν κανένα εμβόλιο. Από τα εμβολιασμένα 2 τρέφονται με μέλι 2 φορές την ημέρα, τα αμπόλιαστα επίσης μέλι 2 φορές την ημέρα. Όλα τα παιδιά που τρώνε μέλι επιλέγουν το κατσικίσιο γάλα (γάλα, γιαούρτι) στη διατροφή τους εξαρχής (μετά τον 8ο μήνα όπου όλα -και τα 7- διέκοψαν το θηλασμό), τα παιδιά που δεν τρώνε μέλι τρέφονται με γιαουρτάκια του σούπερμάρκετ και γάλα φρέσκο αγελάδας.Δηλαδή εσύ το συνδυασμό 'μη εμβολιασμός' (*) + 'μέλι 2 φορές τη μέρα' + 'κατσικίσιο γάλα' δεν τον λες 'γιατροσόφι' ?
Εξήγησα σαφώς τι θεωρώ εγώ γιατροσόφι.(*) Δεν έχω ιατρικές γνώσεις για να το κρίνω σε βάθος αλλά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως είναι 'άχρηστα σκ@τά που με το έτσι θέλω βάζουν στο σώμα μας' εμβόλια για ασθένειες θανατηφόρες (όπως η ηπατίτιδα) ή πολύ επικίνδυνες (όπως η πολυομελίτιδα) και θα ήθελα κάποια σχετική τεκμηρίωση. ΟΚ πες οι κλασσικές παιδικές ασθένειες ίσως είναι υπερβολή αλλά η πολυομελίτιδα ?
ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΩΝ ΕΠΙΝΑΝ ΓΑΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ;
-
Και φλόκι λύκου να έπιναν τι σε νοιάζει. Δικά σου είναι.
-
αν το 'αμπόλιαστο' παιδάκι νοσήσει και κολλήσει ένα άλλο το οποίο ήταν πολύ μικρό για να προλάβει να εμβολιαστεί, και το τελευταίο πεθάνει ('η του μείνει κάποιο μόνιμο πρόβλημα), what then;
Να υπενθυμίσω ότι υπήρξαν τέτοια περιστατικά σε Αγγλία και ΗΠΑ, όπως και περιστατικά που γονείς που πείσθηκαν από αντι-εμβολιο υποστηρικτές γιατρούς να μην 'μπολιάσουν' τα παιδιά τους, όταν αυτά πέθαναν τους έκλεισαν φυλακή τους γιατρούς (σίγουρα π.χ. αγγλία θυμάμαι να διαβάζω τέτοιο περιστατικό τπτ 2χρόνια παλιότερα;)
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
αν το 'αμπόλιαστο' παιδάκι νοσήσει και κολλήσει ένα άλλο το οποίο ήταν πολύ μικρό για να προλάβει να εμβολιαστεί, και το τελευταίο πεθάνει ('η του μείνει κάποιο μόνιμο πρόβλημα), what then;Να υπενθυμίσω ότι υπήρξαν τέτοια περιστατικά σε Αγγλία και ΗΠΑ, όπως και περιστατικά που γονείς που πείσθηκαν από αντι-εμβολιο υποστηρικτές γιατρούς να μην 'μπολιάσουν' τα παιδιά τους, όταν αυτά πέθαναν τους έκλεισαν φυλακή τους γιατρούς (σίγουρα π.χ. αγγλία θυμάμαι να διαβάζω τέτοιο περιστατικό τπτ 2χρόνια παλιότερα;)
Μάλλον αναφέρεσαι στην υπόθεση MMR (measles, mumps and rubella) και τον Andrew Wakefield.
Για όλους αυτούς τους τσαρλατανισμούς (ομοιοπαθητικές, παπαριές για τα εμβόλια, φαινόμενο πλασέμπο, θαυματουργά χάπια, στατιστικές της κωλάρας και μη και πολλά άλλα και ενδιαφέροντα) συστήνω για όποιον ενδιαφέρεται το βιβλίο του Ben Goldacre 'Bad science', το οποίο έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά (εκδόσεις κλειδάριθμος). -
νομίζω πως είχα διαβάσει και για διαφορετικό περιστατικό από το του Wakefield, αλλά δεν είμαι και σίγουρος
Στο περί στατιστικής, να το συνεχίσω λίγο λέγοντας πως 2-3 παιδάκια που δεν μπολιάζονται και δεν παθαίνουν τπτ επειδή όλα τα υπόλοιπα δεκάδες χιλιάδες μπολιάζονται, δεν λέει και κάτι σαν στατιστική.
Το ότι σε περιοχές που πλέον τα αμπόλιαστα αρχίζουν να γίνονται εκατοντάδες και χιλιάδες, και εκεί επανεμφανίζονται ασθένειες, θάνατοι και προβλήματα, αυτό παίζει και να λέει κάτι. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Περα απ την πλακα παντως και γνωστος μου που ξερω οτι ειναι πολυ σοβαρο ατομο, ισχυριζοταν οτι με τη χρηση βασιλικου πολτου για 2-3 χρονια ουτε μυξα δεν ειχε τρεξει χεχε...Με σιλικονη θα ειχε πιο αξιοπιστα αποτελεσματα για περισσοτερα χρονια
-
Γενικα ολοι αυτοι οι τυπαδες που εν γνωσει τους και εκμεταλλευομενοι την απελπισια των ασθενων πουλωντας τσαγια για καρκινους και μαγικες αλοιφες ειναι για σκοτωμα.
Προφανως και υπαρχει η αλλη πλευρα της συγχρονης ιατρικης με τα tamiflu και τους ιους του νειλου, αλλα αυτο δεν επιτρεπει σε κανεναν να λοδωρει την επιστημονικη μεθοδο.
Αλλωστε ολα τα παραπανω περιστατικα μεσω αυτης αποκαλυφθηκαν.(υ.γ γιατροι και στατιστικες ερευνες --> )
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
αν το 'αμπόλιαστο' παιδάκι νοσήσει και κολλήσει ένα άλλο το οποίο ήταν πολύ μικρό για να προλάβει να εμβολιαστεί, και το τελευταίο πεθάνει ('η του μείνει κάποιο μόνιμο πρόβλημα), what then;
Να υπενθυμίσω ότι υπήρξαν τέτοια περιστατικά σε Αγγλία και ΗΠΑ, όπως και περιστατικά που γονείς που πείσθηκαν από αντι-εμβολιο υποστηρικτές γιατρούς να μην 'μπολιάσουν' τα παιδιά τους, όταν αυτά πέθαναν τους έκλεισαν φυλακή τους γιατρούς (σίγουρα π.χ. αγγλία θυμάμαι να διαβάζω τέτοιο περιστατικό τπτ 2χρόνια παλιότερα;)
Μάλλον αναφέρεσαι στην υπόθεση MMR (measles, mumps and rubella) και τον Andrew Wakefield.
Για όλους αυτούς τους τσαρλατανισμούς (ομοιοπαθητικές, παπαριές για τα εμβόλια, φαινόμενο πλασέμπο, θαυματουργά χάπια, στατιστικές της κωλάρας και μη και πολλά άλλα και ενδιαφέροντα) συστήνω για όποιον ενδιαφέρεται το βιβλίο του Ben Goldacre 'Bad science', το οποίο έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά (εκδόσεις κλειδάριθμος).Μεχρι να βρουμε το βιβλιο, ας ακουσουμε τον ιδιο
Ben Goldacre: Battling bad science
http://www.ted.com/talks/ben_goldacre_b ... ience.html -
http://www.pare-dose.net/?p=165
Και λίγο μπαντ σάιενς ιν γκρις.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες