Ο χρήστης fac έγραψε:
Σήμερα το μεσημέρι, στην 'εθνική' Αθηνών-Λαμίας, στο δεύτερο φανάρι των Καμμένων Βούρλων με διεύθυνση προς Λαμία συνέβη το εξής απίστευτο: Μπροστά πάνε τρεις νταλίκες και πίσω 7 ΙΧ. Στο πέμπτο στην σειρά είμαι εγώ με το Hyundai Coupe, μπροστά μου μια Alfa156, πίσω μου ένα Punto και παραπίσω ένα Clio. Μόλις βγαίνουμε από το φανάρι, αρχίζουμε στην ευθεία να προσπερνάμε κονβόι τις 3 νταλίκες που έχουν κάνει όσο δεξιά μπορούν - ο δρόμος εκεί είναι 1+1 λωρίδες. Ενώ έχω περάσει την πρώτη και η αρχή του κονβόι έχει ξεμπλέξει και με την δεύτερη, το τρίτο κατα σειρά αυτοκίνητο (ένα λευκό Daihatsu Cuore με αριθμό ΤΤ13.. τα δυο τελευταία δεν τα θυμάμαι) ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΦΛΑΣ ΕΝ ΤΟΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΙΨΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ και βέβαια πρέπει να αδειάσει το αντίθετο ρεύμα για να διασχίσει κάθετα την εθνική. Πέφτουμε στα φρένα όλοι αλλά το Clio δεν προλαβαίνει και εμβολίζει το Punto το οποίο σκάει πάνω μου αλλά δεν είναι ικανό να σπρώξει τα 1230 κιλά του Κουπέ που είναι με μπλοκαρισμένα φρένα, οπότε την γλυτώνει η μπροστινή μου 156. Την ώρα που η τελευτάια νταλίκα ξηλώνει την δεξιά πλευρά του ανεξέλεκτου Κλειό, αδειάζει το αντίθετο ρεύμα και ο κύριος αυτός ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ. Τον πρόλαβε η τροχαία στα Καμμένα Βούρλα, αλλά απ' ότι μάθαμε, δεν θα πληρώσει τίποτα γιατί αυτός δεν ενεπλάκη στο ατύχημα. Και καλά εμένα, τους πίσω μου τους φουκαράδες που διέλυσαν τα αυτοκίνητά τους ποιός θα τους αποζημιώσει;
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥ ΜΗΝΥΣΗ!!!
Θα βρείτε το δίκιο σας! Φυσικά θα έχετε συνυπευθυνότητα (όχι εσύ, οι πίσω σου), αλλά θα πληρώσει και ο παλιάνθρωπος! Η αστυνομία ούτε ασφαλιστική είναι, ούτε δικαστήριο. ΄
Αν είμαστε οι τρία άτομα σε μια ταράτσα και εγώ στρίψω κρατώντας μια μακρουλή σκάλα και πάω (επίτηδες ή κατά λάθος, δεν πειράζει) να σε ρίξω κάτω, και για να με αποφύγεις ενστικτωδής μετακινείσαι απότομα προς την άλλη κατεύθυνση, σκουντάς τον άλλο και τον ρίχνεις στο κενό, είσαι μεν υπεύθυνος για φόνο εξ αμελείας, αλλά και εγώ θα φταίω (νομικά) γιατί την δική μου κίνηση προσπαθούσες να αποφύγεις.
Βέβαια επειδή μεσολαβούσαν και άλλα 3 αυτοκίνητα που δεν χτύπησαν, μάλλον μικρή ευθύνη θα του καταλογιστεί, αφού υπήρχε περιθώριο να φρενάρουν (απόδειξη πως φρέναραν οι πρώτοι).
Πάντως αν κάποιος ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ κοκκαλώσει τα φρένα του και πέσεις πάνω του, πληρώνει και αυτός κομμάτι της ζημιάς σου. (Φυσικά θα ισχυριστεί πως φρέναρε για να μην πατήσει μια γάτα που πετάχτηκε και εξαφανίσστηκε...)