-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Παιδια καλησπέρα!!
Εχω ένα fiat 500 (Twin Air) με σταθερή ηλιοροφή και σκέφτομαι να τοποθετήσω αντηλιακή μεμβρανη στην οροφή του.
Δυστηχώς αποτελεί ένα απο τα αρνητικά του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο διαθέτει εσωτερικό διαχωριστικό (κουρτινα) αλλα δεν αρκεί με αποτελεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες να αυξάνεται γρήγορα η Θερμοκρασία.
Έχει κανείς ιδέα τι μπορώ να κάνω?
Γινεται να μπει η κλασσικη μεμβρανη που βαζουμε στα παραθυρα και στην ηλιοροφή?Καλοταξιδο το 500ρακι . Μπαινει κανονικα μεμβρανη στην ηλιοροφη και κοβει ζεστη . Βαζεις μια διαφανη στην θεση της μιας και η ηλιοροφη απο την φυση της ειναι σκουρα.
Ευχαριστώ Thomas!! Θα το κοιτάξω!!
-
Καλησπέρα,
Μερικές ερωτήσεις γιατί ενδιαφέρομαι να βάλω μεμβράνες και είμαι λίγο άσχετος:- Υπάρχει διαφορά το καλοκαίρι τελικά στην εσωτερική θερμοκρασία? Αξίζει δηλαδή να βάλει κάποιος έτσι ώστε να το αφήνει πιο άνετα στον ήλιο το καλοκαίρι?
- Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να βάζει κανείς μεμβράνη στο μπαμπριζ. Αν δεν μπει εκεί μεμβράνη τότε όταν το αμάξι είναι στον ήλιο πιο το νόημα να έχεις στα υπόλοιπα από την στιγμή που θα κτυπάει ο Ήλιος από το μπαμπριζ και θα ζεσταίνετε εσωτερικά το αμάξι από εκεί? Ειδικά το ταμπλό που ταλαιπωρείτε πιο πολύ από τον ήλιο!
- Θέλω να βάλω Llumar, αξίζουν?
- Από την στιγμη που έχουν εφ όρου Ζώης εγγύηση μια λάθος τοποθέτηση από τον τεχνικό καλύπτετε?
-
Ο χρήστης insider40 έγραψε:
Καλησπέρα,
Μερικές ερωτήσεις γιατί ενδιαφέρομαι να βάλω μεμβράνες και είμαι λίγο άσχετος:- Υπάρχει διαφορά το καλοκαίρι τελικά στην εσωτερική θερμοκρασία? Αξίζει δηλαδή να βάλει κάποιος έτσι ώστε να το αφήνει πιο άνετα στον ήλιο το καλοκαίρι?
- Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να βάζει κανείς μεμβράνη στο μπαμπριζ. Αν δεν μπει εκεί μεμβράνη τότε όταν το αμάξι είναι στον ήλιο πιο το νόημα να έχεις στα υπόλοιπα από την στιγμή που θα κτυπάει ο Ήλιος από το μπαμπριζ και θα ζεσταίνετε εσωτερικά το αμάξι από εκεί? Ειδικά το ταμπλό που ταλαιπωρείτε πιο πολύ από τον ήλιο!
- Θέλω να βάλω Llumar, αξίζουν?
- Από την στιγμη που έχουν εφ όρου Ζώης εγγύηση μια λάθος τοποθέτηση από τον τεχνικό καλύπτετε?
- Ναι υπάρχει. Πόσο καθορίζεται από την ανακλαστικότητα της μεμβράνης.
- Ο Νόμος δεν το επιτρέπει. Μία απλή ηλιοπροστασία εξωτερικά τοποθετημένη σε συνδυασμό με τις μεμβράνες είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός συνδυασμός καθώς η ηλιοπροστασία εμποδίζει το φως να εισέλθει (μιλάμε για εξωτερικής τοποθέτησης).
- Είναι γνωστή εταιρεία.
- Σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο υποθέτω πως ναι.
-
- Αν και ο νόμος δεν το επιτρέπει πολλοί βάζουν και στο παρμπρίζ αλλά διαφανή. Αν και διαφανής όμως διατηρεί αρκετά καλά τις ανακλαστικές ιδιότητες των σκούρων στο θέμα της εισόδου των κακών ακτίνων και κάνει διαφορά.
Με γυμνό μάτι δεν θα το πάρεις χαμπάρι αν δεν βρεις κάποια άκρη φανερή, αν όμως φοράς γυαλιά πολωμένα τότε μπορείς να καταλάβεις ποιος έχει βάλει και μπροστά από έναν ιριδισμό που δημιουργείται.
- Αν και ο νόμος δεν το επιτρέπει πολλοί βάζουν και στο παρμπρίζ αλλά διαφανή. Αν και διαφανής όμως διατηρεί αρκετά καλά τις ανακλαστικές ιδιότητες των σκούρων στο θέμα της εισόδου των κακών ακτίνων και κάνει διαφορά.
-
Καλησπέρα
χθές έκανα κίνηση και τοποθέτησα φιμέ στο αυτοκίνητο μου
σήμερα ανακάλυψα ότι στο πίσω παρμπριζ και στο παράθυρο του οδηγού δεν κόλλησαν καλά
πίσω άφησαν κενό σαν 2ευρω και στου οδηγού 2 μικρές φουσκάλες
τώρα τι να κάνω να περιμένω λίγο να δω αν θα κολλήσουν μόνες τουσ ή να τις τρίψω στη μούρη το μάστορα σήμερα κιόλας???? -
Αν έχω στην ασφάλεια θραύση κρυστάλλων και σπάσουν τα τζάμια τα οποία έχουν και φιμέ, η ασφάλεια θα καλύψει και την τοποθέτηση μεμβράνης στα καινούργια τζάμια?
-
Ο χρήστης riffraff έγραψε:
Καλησπέρα
χθές έκανα κίνηση και τοποθέτησα φιμέ στο αυτοκίνητο μου
σήμερα ανακάλυψα ότι στο πίσω παρμπριζ και στο παράθυρο του οδηγού δεν κόλλησαν καλά
πίσω άφησαν κενό σαν 2ευρω και στου οδηγού 2 μικρές φουσκάλες
τώρα τι να κάνω να περιμένω λίγο να δω αν θα κολλήσουν μόνες τουσ ή να τις τρίψω στη μούρη το μάστορα σήμερα κιόλας????Πας να στο φτιάξει...
-
Μπορεί να έχει αρκετές φουσκάλες για βδομάδες (αν και με τη ζέστη φεύγουν γρήγορα).
Είναι νερό και δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα.Εκτός αν είναι κάποιο σκουπιδάκι.
-
Ο χρήστης ΒασίληςG6 έγραψε:
Αν έχω στην ασφάλεια θραύση κρυστάλλων και σπάσουν τα τζάμια τα οποία έχουν και φιμέ, η ασφάλεια θα καλύψει και την τοποθέτηση μεμβράνης στα καινούργια τζάμια?Όχι θα σου βάλουν απλά το τζάμι για να το επαναφέρουν στην κατάσταση που ήταν όπως το πήρες από το εργοστάσιο. Την μεμβράνη θα την βάλεις εσυ ξανά. Βέβαια όταν εμένα με έσπασαν το τζάμι(εχω και εγώ μεμβράνες) με πέρασαν την μεμβράνη δώρο καθότι κυνηγούσανε τους πελάτες με την καραμπίνα
Sent from my U20i using Tapatalk 2
-
Η μεμβράνη κρατάει το τζάμι και δεν πέφτει.
Η ασφάλεια πληρώνει μόνο το τζάμι και η μεμβράνη (lumar) στοιχίζει 15-20 ευρώ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μπορεί να έχει αρκετές φουσκάλες για βδομάδες (αν και με τη ζέστη φεύγουν γρήγορα).
Είναι νερό και δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα.Εκτός αν είναι κάποιο σκουπιδάκι.
μακάρι να είναι έτσι ευχαριστώ
-
Ο χρήστης riffraff έγραψε:
ή να τις τρίψω στη μούρη το μάστορα σήμερα κιόλας????Αυτο..
Απλα να πας ευγενικα να δειξεις οτι εχει γινει και να επιμεινεις για αντικατασταση.. Εκεινη τη στιγμη δε το πηρες χαμπαρι?
Πες μας και ποιος ειναι αυτος...Αν έχω στην ασφάλεια θραύση κρυστάλλων και σπάσουν τα τζάμια τα οποία έχουν και φιμέ, η ασφάλεια θα καλύψει και την τοποθέτηση μεμβράνης στα καινούργια τζάμια?
Οχι.
-
Ο χρήστης ΒασίληςG6 έγραψε:
Αν έχω στην ασφάλεια θραύση κρυστάλλων και σπάσουν τα τζάμια τα οποία έχουν και φιμέ, η ασφάλεια θα καλύψει και την τοποθέτηση μεμβράνης στα καινούργια τζάμια?Αν το δηλώσεις και κάνεις πρόσθετη πράξη στην ασφάλιστική θα σε καλύψει. Αν το προσθέσεις σε ήδη υπάρχων συμβόλαιο θα στείλουν τον πραγματογνώμονα να στο βγάλει και φωτογραφίες . Τουλάχιστον αυτό ισχύει σε κάποιες ασφαλιστικές (είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η AXA είναι μια από αυτές).
-
Ποια η διαφορα της μεμβρανης ColorStable της 3M σε σχεση με τις φτηνοτερες τις ιδιας εταιριας;
Θελω να τοποθετησω μεμβρανη στο καινουργιο αυτοκινητο, οταν το παραλαβω. Το ερωτημα ειναι οτι με παιδια στο πισω καθισμα οι μεμβρανες θα ειναι εμφανης; Φοβαμαι οτι θα ανακαλυψουν την ακρη και θα την πειραζουν μεχρι να την ξεκολλησουν. -
Για τις διάφορες δεν γνωρίζω. Αλλα για να ξεκολλήσουν τις μεμβράνες μου φαίνεται τραγικά απίθανο.
Sent from my U20i using Tapatalk 2
-
Όχι βρε αδερφέ ....5χρόνια τώρα με δύο παιδιά...το παραμικρό!
-
Κοιτα στο δικο μου πισω εβαλα φτηνη μεμβανη που τοποθετησα μονος μου και ο σκυλος μου εχει ουκ ολιγες φορες βαλει τα ποδαρακι του πανω στα τζαμια αλλα η μεμβρανη δεν εχει παθει τιποτα απο τα νυχια του.Οποτε με τα μικρα πιστευω δεν θα χεις προβλημα
-
Καλησπερα, που μπορω να βαλω φιμε τζαμια στο οριο του επιτρεπομενου?
Απο τιμες τι παιζουν? -
Ο χρήστης mynam3 έγραψε:
Καλησπερα, που μπορω να βαλω φιμε τζαμια στο οριο του επιτρεπομενου?
Απο τιμες τι παιζουν?Μια αναζητηση πριν ανοιξουμε ενα θεμα δεν βλαπτει [mod]
-
Με το φοβο του κλειδωματος και της παραπομπης στις ατελειωτες προηγουμενες σελιδες...
Αν παρω το αυτοκινητο μου στη Γερμανια, να υποθεσω οτι τις (αρκετα σκουρες) μεμβρανες πρεπει να τις βγαλω πριν παω?
Βασικα αν χρειαστει και μεταναστευσω τελικα, τι να τις κανω που ηλιο θα βλεπουμε μια στο τοσο , αλλα και το προστιματακι με αυξημενες πιθανοτητες δεν ειναι ελκυστικο.Οποτε, επομενη ερωτηση:
ΠΩΣ βγαινουνε ;
Τσεκατα Youtube και αν καταλαβα καλα πρεπει να αφησεις το αμαξι στον ηλιο καλα να ζεσταθει (προτεινεται και λιγο καλοριφερ μεσα) , τις ψεκαζεις με νερακι και σιγα σιγα τραβας και καθαριζεις κολλες...
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ