-
Αλήθεια έχουμε πολλά τοπικά που κατακρίνουμε τους άλλους, δίνουμε συμβουλές, δίνουμε λύσεις, γινόμαστε ξερόλες.
Για να δούμε τι κουβαλάμε πίσω στην πλάτη μας οδηγικά; Ας κάνουμε μια προσπάθεια να αναφέρουμε τα στραβά (ή και απλά κουσούρια) μας ως οδηγοί.
Π.χ.
-
του λόγου μου υποφέρω από το σύνδρομο φωτόβολτα - στροφόβολτα. Ή το ένα θα είναι και θα με δείτε με 75 - 80χμ/ω σε εκτός εγνατίας οδικό δίκτυο και με προσπερνάν τα φορτηγά ενώ ψάχνω πού θα κλικ ή θα φροντίσω να πηγαίνω σαν χούλιγκαν σε ομολογουμένως δρόμους άδειους ξεχασμένους και να ταλαιπωρώ λάστιχα.
-
ακούω λίγο πολύ τα ίδια κ τα ίδια σαν μουσική ως οδηγός. Μπορώ να βγάλω όλα μου τα οδηγικά χιλιόμετρα με ozric tentacles... και μονο
-
έχω μανία όταν φεύγω ταξίδι να είναι πεντακάθαρα όλα τα τζάμια του αμαξιού εννοείται κυρίως μέσα, αλλά κ απ'έξω. ΠΟΤΕ δε λείπει άζαξ και πανί. Το ίδιο και σκατόχαρτο.
-
ποτέ δεν δίνω τα κλειδιά στο βενζινά. Πάντα σβήνω μηχανή, βγαίνω, ανοίγω, τάπα κοιτάω τα λεφτά να τρέχουν και τα λίτρα να μην τρέχουν (απαιτείται για τη διαδικασία το κλειδί).
-
επικρατεί ημι-χάος στο πορτ μπαγκαζ. Στα μισά στροφιλίκια, πίσω ακούγεται percussion σολο.
-
κακό πράγμα, καμιά φορά μέσα στην πόλη τώρα με τους ιδρώτες και τα λοιπά κάνω μικρές αστικές αποστάσεις χωρίς να βάλω ζώνη. Πρέπει να το κόψω.
-
Θέλω ο συνοδηγός να μιλάει. Αν δε μιλάει αρχίζω και τραγουδάω νευρικά ό,τι παίζει το στέρεο. Αν θέλει να κοιμηθεί γιατί είναι κουρασμένος, δεκτό. Αν κοιμάται ως συνοδηγός, δε μπαίνει μέσα
-
Δε καπνίζει κανείς μέσα πλην του μπαμπά._
-
Βγάζω φλας ακόμα και εκεί που δε χρειάζεται.
-
Με πιάνει καμιά φορά στη μέση του πουθενά το 'το πήρα αυτό;' και ψάχνω π.χ. χέρια πόδια πίσω από καθίσματα, να βρω να πιάσω τη μπανάνα αν πήρα λεφτά, να δω αν πήρα το δίπλωμα... οδηγώντας. Ξύλο
-
καμιά φορά κάνω 'παράτολμες' προσπεράσεις διαβάζοντας το οδηγικό στυλ του μπροστά και ξέροντας τις επιταχύνσεις μου. Αποτέλεσμα να τρομάζω 'κάπως' τον προσπερασθέντα. Αν και ποτέ δεν έχει γίνει κάποια κακή εκτίμηση (οι παθόντες θα πείτε σύντομα αργά ή γρήγορα ίσως έρθει η κακή εκτίμηση)...
-
αν με πιάσει το νευρικό (ιδίως κατά την οδήγησή μου στην εγνατία) αρχίζω και σκαλίζω τη μύτη μου ή τρώω τα νύχια μου αδυσώπητα...
-
μερικοί με έχουν κατηγορήσει για σημεία που σταματώ για φώτο (σήραγγες, στροφές, αλάνες κτλ). Ως τώρα κανείς δε με έχει κορνάρει και θέλω να πιστεύω ότι πάντα προσέχω το πού επιλέγω το κλικ.
Υ.Γ. αν υπάρχει αντίστοιχο τόπικ τα μεταφέρω...
-
-
Αλήθεια έχουμε πολλά τοπικά που κατακρίνουμε τους άλλους, δίνουμε συμβουλές, δίνουμε λύσεις, γινόμαστε ξερόλες.
Για να δούμε τι κουβαλάμε πίσω στην πλάτη μας οδηγικά; Ας κάνουμε μια προσπάθεια να αναφέρουμε τα στραβά (ή και απλά κουσούρια) μας ως οδηγοί.
Π.χ.
-
του λόγου μου υποφέρω από το σύνδρομο φωτόβολτα - στροφόβολτα. Ή το ένα θα είναι και θα με δείτε με 75 - 80χμ/ω σε εκτός εγνατίας οδικό δίκτυο και με προσπερνάν τα φορτηγά ενώ ψάχνω πού θα κλικ ή θα φροντίσω να πηγαίνω σαν χούλιγκαν σε ομολογουμένως δρόμους άδειους ξεχασμένους και να ταλαιπωρώ λάστιχα.
-
ακούω λίγο πολύ τα ίδια κ τα ίδια σαν μουσική ως οδηγός. Μπορώ να βγάλω όλα μου τα οδηγικά χιλιόμετρα με ozric tentacles... και μονο
-
έχω μανία όταν φεύγω ταξίδι να είναι πεντακάθαρα όλα τα τζάμια του αμαξιού εννοείται κυρίως μέσα, αλλά κ απ'έξω. ΠΟΤΕ δε λείπει άζαξ και πανί. Το ίδιο και σκατόχαρτο.
-
ποτέ δεν δίνω τα κλειδιά στο βενζινά. Πάντα σβήνω μηχανή, βγαίνω, ανοίγω, τάπα κοιτάω τα λεφτά να τρέχουν και τα λίτρα να μην τρέχουν (απαιτείται για τη διαδικασία το κλειδί).
-
επικρατεί ημι-χάος στο πορτ μπαγκαζ. Στα μισά στροφιλίκια, πίσω ακούγεται percussion σολο.
-
κακό πράγμα, καμιά φορά μέσα στην πόλη τώρα με τους ιδρώτες και τα λοιπά κάνω μικρές αστικές αποστάσεις χωρίς να βάλω ζώνη. Πρέπει να το κόψω.
-
Θέλω ο συνοδηγός να μιλάει. Αν δε μιλάει αρχίζω και τραγουδάω νευρικά ό,τι παίζει το στέρεο. Αν θέλει να κοιμηθεί γιατί είναι κουρασμένος, δεκτό. Αν κοιμάται ως συνοδηγός, δε μπαίνει μέσα
-
-
-
Με πιάνει καμιά φορά στη μέση του πουθενά το 'το πήρα αυτό;' και ψάχνω π.χ. χέρια πόδια πίσω από καθίσματα, να βρω να πιάσω τη μπανάνα αν πήρα λεφτά, να δω αν πήρα το δίπλωμα... οδηγώντας. Ξύλο
-
καμιά φορά κάνω 'παράτολμες' προσπεράσεις διαβάζοντας το οδηγικό στυλ του μπροστά και ξέροντας τις επιταχύνσεις μου. Αποτέλεσμα να τρομάζω 'κάπως' τον προσπερασθέντα. Αν και ποτέ δεν έχει γίνει κάποια κακή εκτίμηση (οι παθόντες θα πείτε σύντομα αργά ή γρήγορα ίσως έρθει η κακή εκτίμηση)...
-
αν με πιάσει το νευρικό (ιδίως κατά την οδήγησή μου στην εγνατία) αρχίζω και σκαλίζω τη μύτη μου ή τρώω τα νύχια μου αδυσώπητα...
-
μερικοί με έχουν κατηγορήσει για σημεία που σταματώ για φώτο (σήραγγες, στροφές, αλάνες κτλ). Ως τώρα κανείς δε με έχει κορνάρει και θέλω να πιστεύω ότι πάντα προσέχω το πού επιλέγω το κλικ.
-
-
Π.χ.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Στο βενζινάδικο κάτω πάντα το ίδιο είτε χρειάζεται κλειδί είτε όχι.
-
Όταν προσπερνάω(αφού ολοκληρώσω την προσπέρεση) σε δρόμο με μια κατεύθυνση ανα κυκλοφορία, πάντα πιάνω το σαγόνι μου. Είναι αντανακλαστικό. Αν δεν μου το έλεγαν άλλοι, μπορεί και να μην το πρόσεχα.
-
Όταν παρκάρω πρέπει πάντα να κλέινει το ραδιόφωνο. Ακόμα και αν ομάδα μου χτυπάει το τελευταίο πέναλτι στον τελικό του Champions League. (Δεν πρόκειται βέβαια να πάρκαρα ποτέ τότε, αλλά λέμε τώρα).
-
Δεν παρκάρω ποτέ πάνω σε πεζοδρόμιο, η σε γωνίες (ας μην μην επικύνδινες). Προτιμώ να παρκάρω 1 χιλιόμετρο μακριά απο το σπίτι μου.
-
Στο αυτοκίνητο μου μπορείς να βρείς τα πάντα. (Eννοείτε σε σημεία που δεν φαίνονται) Οι φίλοι το λένε το αμάξι του Sport Billy. Αν κάτι χρησιμοποιηθεί αντικαθίσταται αμέσως.
Αν σκεφτώ λίγο ακόμα, όλο και κάτι θα θυμηθώ αλλά αυτά μου ήρθαν τώρα στο μυαλό.
-
-
λοιπον
απαγορευεται το καπνισμα
στο βενζιναδικο παιρνω παντα τα κλειδια απο το διακοπτη και αν απομακρυνθω το κλειδωνω
εννοειτε πως τα κλειδια τα αγγιζω μονο εγωκανενας δεν βαζει χερι στο κοκ-πιτ (ραδιο κλπ)
μεσα στο οχημα μπαινουν ελαχιστα ατομα, δεν βαζω μεσα τον καθε
προτιμω να βολταρω μονος
εχω παντα ενα ΑΧΕ μαζι μου
πολλες φορες στης κατηφορες πεταω νεκρα
παντα φωρω ζωνη
πριν ξεκινησω οταν ειναι κρυο το αφηνω να δουλεψει λιγο
κι αλλα πολλα που θα γραψω οταν τα θυμηθω!
-
- Όταν προσπερνάω(αφού ολοκληρώσω την προσπέρεση) σε δρόμο με μια κατεύθυνση ανα κυκλοφορία, πάντα πιάνω το σαγόνι μου. Είναι αντανακλαστικό.
Δεν μπορώ να το φανταστώ, αλλά έχει πλάκα!
Η μια κατεύθυνση ανά κυκλοφορία τι σημαίνει;
Τα δικά μου ή τουλάχιστον όσα μου έρχονται:
- Με πιάνει καμιά φορά στη μέση του πουθενά το 'το πήρα αυτό;' και ψάχνω π.χ. χέρια πόδια πίσω από καθίσματα, να βρω να πιάσω τη μπανάνα αν πήρα λεφτά, να δω αν πήρα το δίπλωμα... οδηγώντας. Ξύλο
Μια από τα ίδια, συμβαίνει συχνά, όχι απαραίτητα στη μέση του πουθενά.
-
Μέχρι να ξεπαρκάρω πλήρως, κυρίως στο πρώτο ξεπαρκάρισμα της ημέρας δεν θέλω δυνατά ραδιόφωνο. Και στις μανούβρες σε πυλωτή το ίδιο, αν και δεν συνηθίζω να παρκάρω ακουστικά.
-
Δεν ξεκινάω αν δεν φορέσουν ΟΛΟΙ ζώνη. Ασυναίσθητα βάζω ζώνη ακόμα και αν είναι να το μετακινήσω μια θέση μόνο.
-
Συχνά σέρνομαι σε εθνικές, περιφερειακές, υπό την έννοια του 'βαριέμαι να πατήσω γκάζι'. Δεν ενοχλώ πολύ, αλλά σίγουρα καταλαμβάνω άδικα λωρίδα.
-
Κάνω δεκάδες στερεοτυπικούς χαρακτηρισμούς κάθε μέρα για άλλους οδηγούς και αυτοκίνητα-πινακίδες, ισχύουν-δεν ισχύουν. Κατά κάποιο διαβολικό τρόπο, συνήθως ισχύουν όμως.
-
Δεν μου αρέσει να σταματάω σε ταξίδια για κατούρημα, νερό, καφέ, φωτό, ξεμούδιασμα, σεξ κλπ. Τουαλέτα και καφέ έχει και στην αφετηρία και στον προορισμό, το νεράκι μου κόστισε μια φορά ένα τρακάρισμα 1500 ευρώ, μονόκεροι δεν κυκλοφορούν στην Ε.Ο., το ξεμούδιασμα όταν το ζητούν οι ΕΠΙΒΑΤΕΣ και όχι ο οδηγός είναι απελπισία, ενώ τα πάρκινγκ στην Ε.Ο. είναι φουλ του ματάκια με βαλέδες, χώρια που δεν έχω και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
-
Σηκώνω πάντα χειρόφρενο με το κουμπί, για να μην ακούω την καστάνια.
-
Ωραίο θέμα...λοιπόν:
- έχω πάντα τσίχλες και μωρομάντηλα στο αμάξι
- ενίοτε βγάζω φλας ακόμα κι εκεί που δεν χρειάζεται πχ καμπές
- κολλάω αρκετά σε βραδύτερους προπορευόμενους γιατί δεν μου αρέσει να κορνάρω ή να παίζω φώτα
- απαγορεύω το κάπνισμα διά ροπάλου στο αμάξι, δεν καπνίζει ούτε ο πατέρας μου αν οδηγάω εγώ
- βάζω ζώνη ακόμα και μέχρι το περίπτερο και το ίδιο οφείλουν να κάνουν και τυχόν συνεπιβάτες
- πλένω μία φορά τη βδομάδα είτε βρέχει καθημερινά είτε έχει 40 βαθμούς έξω και ξηρασία Σαχάρας
- βάζω μόνο Shell και BP από βενζίνη, προτιμώ να μείνω παρά να βάλω κάτι άλλο. Καθαρά ψυχολογικό.
- η ένταση του στέρεο πρέπει να είναι είτε σε ζυγό αριθμό, είτε 20-25-30-35. Αν κάποιος δυναμώσει-χαμηλώσει και δεν είναι σε κάποιο από αυτά τα νούμερα το διορθώνω
- ανακατεύομαι εκεί που δεν με σπέρνουν πχ τη λέω σε βλαμμένο οδηγό που έχει κάνει μλκ στο δρόμο η οποία όμως δεν με έχει επηρεάσει άμεσα.
- έχω χειμώνα-καλοκαίρι παράθυρα και ηλιοροφές ανοιχτά σε αστικές μετακινήσεις
- δεν ανάβω ποτέ a/c αν το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται σε κίνηση τουλάχιστον για 10' ακόμα κι αν έχει 300 βαθμούς έξω, δεν αφήνω ποτέ ακινητοποιημένο το αμάξι με αναμμένη μηχανή και a/c
- δεν μιλάω ποτέ στο κινητό πάνω από 20-30 δευτερόλεπτα και όταν το κάνω είμαι συνήθως σε κάνα φανάρι, αλλά από τότε που έχω αυτόματο έχω παρατηρήσει ότι πίνω καφέ ή τρώω στο αμάξι. Σπάνια μεν αλλά παλιότερα δεν το έκανα καθόλου.
- όλα τα προσωπικά μου αντικείμενα (κλειδιά, κινητό κτλ) μπαίνουν πάντα σε συγκεκριμένες θέσεις σε κάθε αμάξι. Το ίδιο απαιτώ να συμβαίνει και με τα αντικείμενα των επιβατών.
- το πορτ μπαγκάζ οφείλει να είναι άδειο και να έχει μόνο λάδια, σύνεργα πλυσίματος, φαρμακείο και τη μπάλα του μπάσκετ όλα φυσικά πιασμενα με διχτάκι
-
Τα περι νεκράς πήγαν εδώ viewtopic.php?f=6&t=51660 Μπορείτε να συνεχίσετε εκεί. [Mod]
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
- η ένταση του στέρεο πρέπει να είναι είτε σε ζυγό αριθμό, είτε 20-25-30-35
- όλα τα προσωπικά μου αντικείμενα (κλειδιά, κινητό κτλ) μπαίνουν πάντα σε συγκεκριμένες θέσεις σε κάθε αμάξι
κι εγω, μου ξεφυγαν πριν και δεν τα εγραψα
-
-
Και εγω στο βενζιναδικο θελω να κατεβαινω.Στο Αιγιο επειδη με ξερουν δε μου ζητανε τα κλειδια το εχουν μαθει αλλα εξω μου τα ζητανε...
Δε φοραω ζωνη μεσα στη πολη (τρισμεγιστη μακακια αλλα δε μπορω να βολευτω οταν κανω πολλους ελιγμους με το αυτοκινητο)
Πρωι κυκλοφορω με τη μικρη σκαλα αναμενη (σκαλωμα δε το εξηγω αλλιως)
Θελω να ακουω δυνατα μουσικη (δεν ειμαι καγκουρας αλλα το Αιγιο εχει πολλες λακουβες και δε μπορω να ακουω το αμαξι να κοπαναει).
Οταν βγαινω εθνικο με μαμα μπαμπα αμα δε χ€στουμ€ στον δρομο δε κανουμε προκοπη...Μου πειραζει το a/c , μου πειραζει το ραδιο που πειραζει τα παντα!
Δε μπορω να οδηγησω και με τα δυο χερια στο τιμονι.Μου κουραζεται για καποιο λογο παρα πολυ το δεξι χερι.
Στον εθνικο οδηγαω νευρικα επειδη συνηθως με εχει κανει ειτε ο πατερας μου ειτε η μανα μου τουρμπο.
Δε μπορω να εχω πολλα ατομα στο αυτοκινητο.Μεχρι 3 καλα ειναι...Ο 4ος ειναι περιττος συνηθως σου σκοτιζει τα @@.
Αυτα για την ωρα δε μου ερχεται κατι αλλο.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Δε μπορω να οδηγησω και με τα δυο χερια στο τιμονι.Μου κουραζεται για καποιο λογο παρα πολυ το δεξι χερι.
Και γω με την καμία δεν μπορώ να οδηγήσω με τα δυο χέρια για πάνω από λεπτό αλλά συνήθως το αρίστερο αφήνω, είτε το κρεμάω έξω σαν ταρίφας είτε το στιρίζω στην πόρτα και απλά το δάχτυλο ακουμπάει το τιμόνι.
Μέχρι και στην εξέταση έτσι οδηγούσα ο μ@λακας, δυο φορές μου κάναν παρατήρηση.Άλλο κουσούρι είναι το παράθυρο που θέλω να ναι πάντα ανοικτό ακόμα και το χειμώνα.
-
Οχι εγω με το δεξι εχω το κουσουρι μου.Ειτε απανω στον λεβιε ταχυτητων ειτε απανω στο ποδι μου!
-
Οταν διαβασα αυτο:
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
- η ένταση του στέρεο πρέπει να είναι είτε σε ζυγό αριθμό, είτε 20-25-30-35. Αν κάποιος δυναμώσει-χαμηλώσει και δεν είναι σε κάποιο από αυτά τα νούμερα το διορθώνω
...σκεφτηκα ακριβως αυτον:
...επειδη εγω κανω αυτο:
Ρυθμιζω παντα τον κλιματισμο σε 0,5 βαθμους Κελσιου και οχι σε ακεραιους.Επισης:
'Κλεινω' οσους προσπερνουν απο δεξια και προσπαθουν να μπουν μπροστα μου (αριστερα) και βριζω οταν ο μπροστινος τους αφηνει να μπουν αριστερα.Αρνουμαι να καθαρισω το αμαξι (μεσα-εξω), σε βαθμο να εχει κηρυχτει περιοχη ΝΑTURA.
Πορωνομαι και 'βριζω' ευθειακηδες οσους φτανω/αφηνω πισω στις στροφες που με εχουν περασει/φτασει στην ευθεια.
Φουλαρω παντα το ρεζερβουαρ (τρελαινομαι οταν δεν εχω λεφτα να το φουλαρω). Προσπαθω να το αδειασω οσο περισσοτερο γινεται (το trip computer να βγαζει αυτονομια μηδεν).
Με ενοχλουν παρα πολυ τα πισω παραθυρα ανοιχτα.
Δεν κανω ΠΟΤΕ σταση, αν δεν απειλειται ανθρωπινη ζωη (κατα προτιμηση πανω απο μια).
Οταν ταξιδευω μονος, παρακολουθω μανιωδως τις ενδειξεις του υπολογιστη ταξιδιου / navigator και πορωνομαι να συντομευσω την ωρα αφιξης και να πιασω εναν στοχο μεσης ταχυτητας και μεσης καταναλωσης.
-
Απο κουσουρια δόξα το Θεό
έχουμε και λεμε
-Θεωρω τους περισσοτερους κινουμενα εμπόδια στο δρόμο
Όλοι πρεπει κατα την ταπεινη μου γνωμη να κινουνται Normal(για μενα.Για τους αλλους αυτο μπορεί να είναι και γρηγορα αλλα δεν με απασχολει )
-Πολυ νευρικος.Το ψιλο ελεγχω πλεον αλλα πριν λιγο καιρο έβριζα φωναζα κλπ
-Θελω το αμαξι να ειναι συνεχεια καθαρο τουλαχιστον μεσα κι όταν μου το λερωνουν εξαγριώνομαι
-Παντα τα παντα θέλω να ειναι τακτοποιημενα.Τα πάντα όμως
-Μεσα δεν καπνισει ουτε ο Θεος παει και τελείωσε
-Με τρελαινει να ακουω τριγμους μεσα στο αμαξι.Για ένα μικροτριξιμο πλεον έχω αρκετα δυνατα τη μουσικη
-Στην εθνικη τρεχω αρκετα
-Επισης και στους επαρχιακους
-Ειμαι πολυ απαιτητικος σε προσπερασεις (μαλλον σπαστικος αφου κολαω πανω στο μπροστινο μου μεχρι να κανει άκρη αν με εμποδιζει αλλιως φευγω και σε σημεια ελαφρως επικινδυνα )
-Γενικα θεωρω ότι κινουμαι μονος μου στο δρομο κι οι αλλοι πρέπει να κανουν άκρη να περασω
-Δεν μπορω να με πρηζουν οι συνεπιβατες γι αυτο συνηθως δίνω το αμαξι μου αν γκρινιαζουν να το πάει αλλος.Αν δεν γκρινιαζουν βεβαια είναι η καλυτερη μου
-Οταν παει το αμαξι στο βενζιναδικο πρέπει να Fullαρει το τονιζω
-Συχενομαι κατι να ακουγεται στο αυτοκινητο περιεργα ή να μην δουλευει τελεια το αμαξι.Δεν μπορω να οδηγησω απο τον αποσυντονισμοΑυτα
-
Για εδω εισαι εσυ μου φαινεται
viewtopic.php?f=5&t=47983&start=4230 -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Για εδω εισαι εσυ μου φαινεται
viewtopic.php?f=5&t=47983&start=4230Όχι φίλος να μου κανεις τη χάρη
Πάντα ειμαι εντος νομου(εκτος του οριου ταχυτητας βεβαια ) και δεν κανω μαλακιες για να σκοτωσω κοσμο -
Εχουμε και λεμε:
- Παντα στο αυτοματο φωτα/υαλοκαθαριστηρες
- Οταν κινουμε με ταχυτητες κατω των 60χλμ και δεν εχει ζεστη ανοιχτα παραθυρα και ηλιοροφη (ειτε στην ανακλιση, ειτε εντελως ανοιχτη)
- Απο την στιγμη που βαλω μπροστα τον κινητηρα το πολυ σε 1 λεπτο εχω φυγει
- Παντα σχεση στο κιβωτιο και ας ειναι κατηφορα
- Το εξωτερικο πλυσιμο δεν με απασχολει, αναλογα τα κεφια και τον καιρο. Βεβαια αν πληρωνει κανενας φυσικα και γινονται εξαιρεσεις
- Καπνισμα απαγορευεται, ενας καπνιζε και αυτος ηταν ο Μπαμπας .-
- Χρηση ζωνης ασφαλειας και ας ειναι για 1 μετρο μπροστα, επιβαλλεται και στους επιβατες αλλιως δεν ξεκιναω
- Παντα η μουσικη στο χαμηλο, δεν μ'αρεσει η δυνατη ενταση με αποσυντονιζει.
- Μια αλλαξιά ρουχα σε ενα σακιδιο για παν ενδεχομενο (μπορει να προκυψει μια Δ/Ν )
- Στα ταξιδια συνηθως χρησιμοποιω cc
-Μ'αρεσει να κοιταζω καταναλωση-ταχυτητα-εξωτερικη θερμοκρασια - Στις προσπερασεις ειμαι απαιτητικος κολλαω αλλα οχι πολυ μην γινει και καμια μαλακια.
- Παντα νερο και αναψυκτικο στον ψυχωμενο τεμπελη
- Οταν βαριεμαι να κραταω το τιμονι με τα δυο χερια, το δεξι καθεται στον τεμπελη (μεγαλο πραγμα ειναι ο ατιμος εχει δικιο ο storm)
-Οσο μπορω αποφευγω να δινω το αμαξι μου σε φιλους (ας ειναι ο καλυτερος οδηγος, δεν νοιωθω και πολυ ωραια . )
-
Καθομαι και σκεφτομαι τα δικα μου..Καποια ισως να μην ειναι καν κουσουρια αλλα για καλο..
Π.χ. δε μ αρεσει ποτε να κινουμε διπλα διπλα με καποιον αλλον.. Ή θα κοψω να προσπερασει ή θα πατησω να παω εγω πιο μπροστα..Μπελαδες μου μυριζει να κινουμε με την ιδια ταχυτητα με τον διπλανο.Απο εκει και επειτα..
Δε αντεχω να κολλαει καποιος πανω μου ή να κολλαω εγω πανω σε καποιον αλλον.. Γενικα θελω να χω ρυθμο δικο μου στην οδηγηση οχι να μου τον επιβαλλουν. Αναποφευκτα λοιπον μια συνηθεια που εχω ειναι ν αλλαζω συχνοτατα λωριδες..
Δε μ ενοχλει επισης το καπνισμα στο αμαξι αρκει να ειναι μονο ενας αυτος που καπνιζει καθε φορα και απαραιτητα με ανοιχτα παραθυρα.
Παντα ρωταω αν φορανε ολοι ζωνη.Τη φοραω 'μεχρι και το περιπτερο'
Δε μου αρεσει να μη σεβονται το αμαξι.. Π.χ. βρωμικα παπουτσια, κοπανηματα πορτων ,ταμπλω κτλπ
Εχω τη ταση να παραταω τον αριστερο αγκωνα πανω στη πορτα.
Περναω πολυ συχνα με πορτοκαλι.
Οταν παω χαλαρα ή εχω συνεπιβατες κανω 'διαγωνισμο' με τον εαυτο μου ν αλλαζω οσο πιο ομαλα γινεται ταχυτητα..σε σημειο να μη νιωθεις την αλλαγη.
Δε περιμενω ΠΟΤΕ να ζεσταθει 2-3 λεπτα ακινητος οπως πολλοι γραψατε
Δε μ αρεσει να με πιανει κοκκινο και να μαι πρωτος. Πρωτον γιατι βαριεμαι ελεεινα να κοιταω το φαναρι να γινει πρασινο δευτερον γιατι σχεδον παντα με προκαλει να το ξεσκισω με καθαρο δρομο μπροστα μολις αναψει πρασινο
Σε διαδρομες που κανω πολυ συχνα αλλαζω τους δρομους που χρησιμοποιω γιατι δεν αντεχω την οδηγικη ρουτινα
Παντα γυρναω να κοιταξω το αμαξι μολις παρκαρω κι αρχιζω ν απομακρυνομαι.
Ποτε δε το παρκαρω σε γωνιες με stop που στο πρωτο ατυχημα το ενα απο τα 2 εμπλεκομενα θα ερθει πανω του καθως και απεναντι απο πιλωτες. Θα αφησω επισης θεση το καλοκαιρι για να βρω καλυτερη με σκια.
Τραγικο κουσουρι οταν εχω θεση-αεροδρομιο να το παρκαρω θα κανω 2 μανουβρες παραπανω οταν ειναι τσιμα τσιμα θα το βαλω ταχυτατα με ακριβεια κτλπ
Εχω φοβια οτι μεσα απο θαμνωδεις νησιδες θα πεταχτει πεζος ή ζωακι.
Σχολιαζω πολυ συχνα οταν εχω μαζι παρεα,γκομενα,κολλητο , συνδυασμο αυτοκινητου-φατσας
Πολλες φορες δε θελω καθολου μουσικη..Ουτε καν σε πολυωρα ταξιδια.. Γενικα ή καθολου ή δυνατα.
-
Ωραίο τόπικ.
Κουσούρια...όσα μου'ρχονται στο μυαλό (εντελώς κουλά μερικά...το ξέρω)
-Οδηγώ πάντα με κλειστά παράθυρα και κλιματισμό στο αυτοκίνητο. Άντε καμιά φορά την άνοιξη να ανοίξω την ηλιοροφή.
-Απαγορεύεται το κάπνισμα ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ στο αυτοκίνητο.
-Επίσης απαγορεύεται το φαγητό ή κάθε είδος ποτό (καφέδες, μπύρες κλπ...εκτός από νερό) στο αυτοκίνητο.
-Γεμίζω πάντα το ρεζερβουάρ. Δεν παίζουν τα βάλε 10, βάλε 20 ή βάλε 50.
-Έχω τα πάντα ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΑ τακτοποιημένα στο αυτοκίνητο. Από το κεντρικό υποβραχιόνιο και το ντουλαπάκι του συνοδηγού, μέχρι τον χώρο της ρεζέρβας (που επειδή δεν έχει ρεζέρβα, υπάρχει αποθηκευτικός χώρος). Όποιος πειράξει το οτιδήποτε...τη γ@μησ€
-Δεν κολλάω το σήμα της ασφάλειας στο παρ-πριζ ή του ΚΤΕΟ στη πινακίδα
-Σε ταξίδι έχω αναμμένα φώτα
-Στη πόλη ακούω ΜΟΝΟ best και εκτός ΜΟΝΟ ΜΡ3
-Στο αυτοκίνητο συνήθως επικρατεί πολικό ψύχος
-ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ όταν στο πλυντήριο αυτοκινήτων μου αλλάζουν τη ρύθμιση του καθίσματος
-Δεν τρίβω ποτέ το τιμόνι
-Δένω πρώτα το χειρόφρενο έχοντας ταχύτητα μέσα, το αφήνω να κουμπώσει και μετά αφήνω τον συμπλέκτη
-Φοράω ζώνη πριν βάλω μπροστά ακόμα κι αν είναι να βγω απ'το γκαράζ.
-Αν δε φορέσουν όλοι ζώνη, το αυτοκίνητο δεν προχωράει.
-Βάζω πάντα σκίαστροΤι άλλο?
Αυτά μου'ρχονται για την ώρα...
Τα κουσούρια/συνήθειά μας σαν οδηγοί;