-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Η ενδειξη νομιζω οτι σημαινει οτι δεν δουλευει σωστα το δυναμο.Εκτος αν πηγε να σου σβησει εκεινη την στιγμη και επεσαν πολυ οι σαλ(ή μονο στην πιεση λαδιου συμβαινει; ) .
bill ισα ισα που δεν έσβησε! καθώς περίμενα εκτός απ το γκαράζ για να ξεκινήσω!και παρατήρησα να αναβει στιγμιαία της μπαταρίας η ενδηξη ενω ειχα κανα λεπτο στο ρελαντι!απο λαδιά κομπλέ είναι!και πηρε με την πρωτη μπρος! αρα--> τέλος ζωής του δυναμό λογικά! με παιδεύει αφάνταστα που εξαρχής θα μπορούσα να ελενξω τι πεζει αν δεν μου ειχε κλειδωσει το διαγνωστικό που έχω! και τώρα ερώτηση! το δυναμό αν και οφφτοπικ με το νήμα θελει κάθε ποτε λενε οι κατασκευαστες οτι θέλει σερβις-αλλαγη!?δλδ υπάρχει κάποιο όριο ας πούμε 150000χλμ!?(εγκυκλοπαιδικά θέλω να μάθω γτ ήξερα-είχα ακούσει οτι κάθε 150.000χλμ θέλει!) παντός έψαξα στο νετ και μόλις ειδα τιμές έφριξα ~ ευρώ καινούργιο οεμ....
….όπως έχω ξαναγράψει με ποσοστό περίπου 90%, απλά θέλουν service, με 60-70-80 γιούρια νέα ρουλεμάν με αυτόματο και κάρβουνα.
Την λέξη καινούργιο την έχουμε ξεχάσει εδώ και χρόνια, μην τρελαινόμαστε.
Τα εργοστάσια που παράγουν τα alternator έχουν και τμήματα ανακατασκευής (όχι επισκευής), που δεν τα ξεχωρίζεις από τα καινούργια. Μόνον με το σήμα της ανακύκλωσης τα παίρνεις χαμπάρι που είναι στο κουτί!.
Έτσι και κάποιοι επιτήδειοι τα πουλάνε λίγο φτηνότερα από τα καινούργια, κάνοντας τους καλούς και εκμεταλλευόμενοι την αμάθεια σας, που σίγουρα τώρα πλέον δεν είσαστε αμαθείς!!!!.....
Από 120ε και μέχρι 170ε αναλόγως του τύπου.
Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι πριν φτάσουμε στα 100000κμ πρέπει να κάνουμε το service στο alternator, για να έχουμε το κεφάλι μας σίγουρο, και να μην υποβάλουμε και την μπαταρία σε δοκιμασία!.
Α. -
Όποιος ψαχνει για μπαταρία μακρυα απο το Αλεξ Πακ, +30% στις τημες απο καθε μικρο μαγαζάκι της γειτονιάς τελικα εχει πλέων!
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Όποιος ψαχνει για μπαταρία μακρυα απο το Αλεξ Πακ, +30% στις τημες απο καθε μικρο μαγαζάκι της γειτονιάς τελικα εχει πλέων!
Ξεκίνησε καλά για συγκεκριμένες διεργασίες και ήταν σημαντικά φτηνοί. Μα τώρα μόνον ρύζι δεν πουλάναι. Μέσα στην προσπάθεια διεύρυνσης των διεργασιών τους, μάλλον έχασαν το παιχνίδι. Σίγουρα οι εκτιμητές τους, δεν έχουν βγει στον δρόμο, (πράγμα που πρέπει να κάνουμε εμείς)!.
Η ξενόγλωσση από την ελληνική τους ενημέρωση πόρων απέχει….. πιθανών να μας θεωρούν ‘ζαγάρια’.
Η αλλήλων ενημέρωση είναι προς θετική κατεύθυνση!....... εγώ ευχαριστώ!.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ξεκίνησε καλά για συγκεκριμένες διεργασίες και ήταν σημαντικά φτηνοί. Μα τώρα μόνον ρύζι δεν πουλάναι. Μέσα στην προσπάθεια διεύρυνσης των διεργασιών τους, μάλλον έχασαν το παιχνίδι. Σίγουρα οι εκτιμητές τους, δεν έχουν βγει στον δρόμο, (πράγμα που πρέπει να κάνουμε εμείς)!.
Η ξενόγλωσση από την ελληνική τους ενημέρωση πόρων απέχει….. πιθανών να μας θεωρούν ‘ζαγάρια’.
Η αλλήλων ενημέρωση είναι προς θετική κατεύθυνση!....... εγώ ευχαριστώ!.
Α.+1 και ευχαριστώ για της πληροφορίες πιο πάνω για το θέμα μου! Α. και βιλλ33
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Όποιος ψαχνει για μπαταρία μακρυα απο το Αλεξ Πακ, +30% στις τημες απο καθε μικρο μαγαζάκι της γειτονιάς τελικα εχει πλέων!Απο τοτε που επιασε 18% ο Αλεξ εχει ξεφυγει.
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Απο τοτε που επιασε 18% ο Αλεξ εχει ξεφυγει.
Εδώ έγινε ‘μίνι’ ένα ΠΑΣΟΚ με τα καμώματα του, δεν μπορούμε να κάνουμε και τον…. Αλεξ?!.
Και εκεί ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια, εδώ ψωνίζουμε κάθε μέρα….
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Απο τοτε που επιασε 18% ο Αλεξ εχει ξεφυγει.
Εδώ έγινε ‘μίνι’ ένα ΠΑΣΟΚ με τα καμώματα του, δεν μπορούμε να κάνουμε και τον…. Αλεξ?!.
Και εκεί ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια, εδώ ψωνίζουμε κάθε μέρα….
Α.Εδώ έχουμε κάνει μεγάλο και τρανό το Praktiker, τρίβουν τα χέρια τους με τα κορόϊδα τους Έλληνες οι Γερμανοί
Tουλάχιστον η Alex Pak είναι ελληνική αν δε κάνω λάθος παρότι τα είχε κάνει θάλασσα στα οικονομικά. Ειχε πολλά οικονομικά προβλήματα προ μηνών που δε γνωρίζω αν τα διόρθωσε, ίσως θέλουν να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα τους αφου κάποιοι μιλάγανε για κακοδιαχείρηση και σήμερα δουλεύει με το μισό προσωπικό. -
Σημερα εβαλα το κλειδι στη μιζα, αναψε κανονικα το ταμπλο, αλλα μολις γυρισα το κλειδι να βαλω μπρος εγινε ενα 'τσαφ' και εσβησε το ταμπλο και δεν πηρε μπρος. Και οσες φορες ξαναπροσπαθησα δεν γινοταν τιποτα. Ουτε επαιρνε μπρος, μα ουτε το ταμπλο αναβε, ουτε τα φωτα κλπ... Τι μπορει να συνεβει;; Η μπαταρια ειναι καλη, την φορτισα και μετρησα πριν 3-4 μερες...
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Σημερα εβαλα το κλειδι στη μιζα, αναψε κανονικα το ταμπλο, αλλα μολις γυρισα το κλειδι να βαλω μπρος εγινε ενα 'τσαφ' και εσβησε το ταμπλο και δεν πηρε μπρος. Και οσες φορες ξαναπροσπαθησα δεν γινοταν τιποτα. Ουτε επαιρνε μπρος, μα ουτε το ταμπλο αναβε, ουτε τα φωτα κλπ... Τι μπορει να συνεβει;; Η μπαταρια ειναι καλη, την φορτισα και μετρησα πριν 3-4 μερες...Μπορεί να μετράει σωστά Volt αλλά να μην έχει Aμπερ να ξεκινήσει. Το πιο πιθανό είναι η μπαταρία.
-
Παιζει να εχει προβλημα ο δυναμος; Κατι τετοιο μου ειπε καποιος οτι μπορει να συμβαινει...
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Παιζει να εχει προβλημα ο δυναμος; Κατι τετοιο μου ειπε καποιος οτι μπορει να συμβαινει...Αν έχει πρόβλημα δεν θα φορτίζει την μπαταρία και στις περισσότερες περιπτώσεις θα σου ανάβει το λαμπάκι μπαταρίας είτε συνεχόμενα ή μπορεί και λίγο (να αχνοφαίνεται δλδ) ή να ανάβει και να σβήνει περιστασιακά.
Υποθέτωντας ότι ημπαταρία σου είναι καινούργια και σε καλή κατάσταση αν δεν σου άναψε το λαμπάκι και σου αδειάσε σε 2 μέρες τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις κάποια διαρροή ή να έχεις αφήσει κάτι αναμένο , πχ αλάρμ, φώτα, φως καμπίνας από μισάνοιχτη πόρτα ή ακόμη και φως χώρου αποσκευών από την ίδια αιτία.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Σημερα εβαλα το κλειδι στη μιζα, αναψε κανονικα το ταμπλο, αλλα μολις γυρισα το κλειδι να βαλω μπρος εγινε ενα 'τσαφ' και εσβησε το ταμπλο και δεν πηρε μπρος. Και οσες φορες ξαναπροσπαθησα δεν γινοταν τιποτα. Ουτε επαιρνε μπρος, μα ουτε το ταμπλο αναβε, ουτε τα φωτα κλπ... Τι μπορει να συνεβει;; Η μπαταρια ειναι καλη, την φορτισα και μετρησα πριν 3-4 μερες...Σφιξε τους πολους. Δεν κανουν καλη επαφη.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σημερα εβαλα το κλειδι στη μιζα, αναψε κανονικα το ταμπλο, αλλα μολις γυρισα το κλειδι να βαλω μπρος εγινε ενα 'τσαφ' και εσβησε το ταμπλο και δεν πηρε μπρος. Και οσες φορες ξαναπροσπαθησα δεν γινοταν τιποτα. Ουτε επαιρνε μπρος, μα ουτε το ταμπλο αναβε, ουτε τα φωτα κλπ... Τι μπορει να συνεβει;; Η μπαταρια ειναι καλη, την φορτισα και μετρησα πριν 3-4 μερες...
Σφιξε τους πολους. Δεν κανουν καλη επαφη.
….το πιθανότερο.
Α. -
Οσο κακή επαφή και να κάνουν οι πολοι, τουλάχιστον τα λαμπάκια επρεπε να αναψουν. Το 'τσάφ' που έκανε είναι περίεργο. Μήπως κάποια ασφάλεια ή κάποιο βραχυκύκλωμα?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Οσο κακή επαφή και να κάνουν οι πολοι, τουλάχιστον τα λαμπάκια επρεπε να αναψουν. Το 'τσάφ' που έκανε είναι περίεργο. Μήπως κάποια ασφάλεια ή κάποιο βραχυκύκλωμα?Μου εχει συμβει και ηταν οι πολοι. Εκανε τσαφ και μετα δεν αναβε τιποτα. Ενα σφιξιμο ηθελαν οι πολοι μονο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οσο κακή επαφή και να κάνουν οι πολοι, τουλάχιστον τα λαμπάκια επρεπε να αναψουν. Το 'τσάφ' που έκανε είναι περίεργο. Μήπως κάποια ασφάλεια ή κάποιο βραχυκύκλωμα?
Μου εχει συμβει και ηταν οι πολοι. Εκανε τσαφ και μετα δεν αναβε τιποτα. Ενα σφιξιμο ηθελαν οι πολοι μονο.
REALZEUS εισαι αρχηγος! Να σαι καλα, σε υπερευχαριστω! Οντως οι πολοι εφταιγαν που ηταν χαλαροι. Για την ακριβεια ο αρνητικος πολος. Τον εσφιξα με ενα δεκαρακι και ολα οκ! dog80 και εμενα μου εκανε πολυ εντυπωση το 'τσαφ' και φοβηθηκα για χειροτερα. Και μου εκανε πολυ περιεργεια η σιγουρια του REALZEUS, που η αληθεια ειναι οτι καταβαθος τον αμφισβητησα και δεν περιμενα να ειχε δικιο! Τελος καλο, ολα καλα. Ο ηλεκτρολογος εκανε την κοτσανα που τον αρνητικο πολο δεν τον εσφιξε καθολου καλα.
Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας.
-
Καλησπέρα παιδιά , έχει ένας γνωστός μου το subaru 1999 turbo 218 hp , η μπαταρία που έχει είναι αυτή
12 v 60 ah rc 110 420 a ( sea - 18 % c )
τι να πάρει , δηλαδή τι προτείνεται για καινούργια μπαταρία ;
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Μου εχει συμβει και ηταν οι πολοι. Εκανε τσαφ και μετα δεν αναβε τιποτα. Ενα σφιξιμο ηθελαν οι πολοι μονο.
REALZEUS εισαι αρχηγος! Να σαι καλα, σε υπερευχαριστω! Οντως οι πολοι εφταιγαν που ηταν χαλαροι. Για την ακριβεια ο αρνητικος πολος. Τον εσφιξα με ενα δεκαρακι και ολα οκ! dog80 και εμενα μου εκανε πολυ εντυπωση το 'τσαφ' και φοβηθηκα για χειροτερα. Και μου εκανε πολυ περιεργεια η σιγουρια του REALZEUS, που η αληθεια ειναι οτι καταβαθος τον αμφισβητησα και δεν περιμενα να ειχε δικιο! Τελος καλο, ολα καλα. Ο ηλεκτρολογος εκανε την κοτσανα που τον αρνητικο πολο δεν τον εσφιξε καθολου καλα.
Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας.
-
Ευχαριστώ 4TF N1 , τι μάρκα προτείνεις ;
-
εβελα μια μετεχειρη forse, made in ukrane στο τουοτα, 92 αμπερ ειναι και μου ειπε οτι εχει δουλεψει μονο 10 μερες (πανω εχει χαραγμενο 1/11 ... )
μου εδωσε εγγυηση ενα χρονο...την πληρωσα 100€...
μου ειπε οτι καινουρια κανει 150€
δεν εβαλα καινουρια γιατι δεν ειχε,απ οτι εχω καταλαβει αμα θελει καποιος μπαταρια του βαζει προςωρινα μια αλλη μεχρη να φερει την καινουριαεκανα καλα;
εκανα ;ακουω γνωμες
Μπαταρία αυτοκινήτου...