-
Kαλησπερα και παλι. Λοιπον κανοντας μια μικρη ερευνα στα πρατηρια υγραεριου στην ΚΡΗΤΗ προκειμενου να αιτιολογησω τη μεγαλη δαφορα τιμης μεταξυ ηπειρωτικης ελλαδασ και νησων μου ειπαν το εξής:
ΤΟ γεγονοσ οτι πανω εχετε τιμη 70-75 λεπτα το λιτρο ενω στην Κρητη 95 οφειλεται στο οτι το υγραεριοο μεταφερεται με τροχοφορα βυτιοφορα εναντι της βανζινης που μεταφερεται με τανκερ.
Το γεγονοσ αυτο δημιουργει ενα κοστοσ περιπου 15 λεπτα στο λιτρο.....
Ισχυει το γεγονοσ αυτο?Παρακαλω καποιον που να γνωριζει απο εμπορια καυσιμων και μεταφορες αν μπορει ναμου απαντησει
-
Παιδια καλησπερα,
Εχει βαλει κανεις υγραεριο σε Focus 1.6 Ti VCT του 2008.
Γνωριζουμε καποιο κιτ που να ταιριαζει περισσοτερο?
-
Ο χρήστης Σταυρος Στρα έγραψε:
ΤΟ γεγονοσ οτι πανω εχετε τιμη 70-75 λεπτα το λιτρο ενω στην Κρητη 95 οφειλεται στο οτι το υγραεριοο μεταφερεται με τροχοφορα βυτιοφορα εναντι της βανζινης που μεταφερεται με τανκερ.
Οταν το υγραεριο ειχε 0,65 πριν κανα 2 χρονια, γιατι τοτε ειχε 0,99 ??? Τους το φερνανε με 10κιλες μπουκαλες μεσα σε πιρογες
Ενταξη υπαρχουν παντα τα μεταφορικα αλλα για καποιο λογο η Κρητη τα υπολογιζει λιιιιιιιιιιγο ''διαφορετικα'' ... -
Σε peugeot 307 1600cc του 2002, στη Θεσσαλονικη βρηκα τιμη 960ευρω BRC συστημα. Καλη τιμη?
-
με το ίμπιζα έχω κατανάλωση 9,3λ/100χλμ
Αν το δουλευα ακόμα βενζίνη, για να είχα το ίδιο κόστος θα έπρεπε να καιω 4,3. Πάντως έκαιγα αν θυμάμαι καλά 8,5. αρα χωρίς να αλλάξω αμάξι, οικονομία πολύ κοντά στο 50%
Αν το πουλαγα κ έπαιρνα ντιζελ για να είχα το ίδιο κόστος θα έπρεπε να παρω ένα που να καιει 4,95. τα μικρά ντίζελ καίνε γύρω στο 5,0-5,5 τα πιο μεγάλα μικρομεσαια 6+, από ότι αναφέρουν τα περιοδικά
στους πανω υπολισμους έχω υπολογίσει τιμές αττικής, στην επαρχία το Lpg είναι ακόμα πιο φθηνό συγκριτικά με τη βενζίνη, οπότε βγαίνει οικονομία πάνω από 50%. Ακόμα έγιναν με τη λογική πως το αμαξι δεν καιει καθόλου βενζίνη που είναι πιο ακριβή. Το καλοκαιρι καιει ελάχιστη βενζίνη αφού γυρνάει δευτερολεπτα αφού γυρίσω τη μίζα σε υγραεριο. το χειμώνα θέλει κάποια λεπτά -
Κλεινοντας εναν χρονο στο αεριο σημερα, ειπα να κανω εναν προχειρο απολογισμο.
Εκανα 15350 χιλιομετρα.
ξοδεψα: 1000 € για την εγκατασταση,
1050 € σε υγραεριο (15€ για ενα φιλτρο υγραεριου)
και 280€ σε βενζινη
ΣΥΝΟΛΟ: 2345 €αν ειχα βενζινη, με 8 λιτρα που καταναλωνα Χ 1,75 μεση τιμη είναι περιπου 2150 €
Δηλαδη σε 200€ κανω αποσβεση
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Κλεινοντας εναν χρονο στο αεριο σημερα, ειπα να κανω εναν προχειρο απολογισμο.Εκανα 15350 χιλιομετρα.
ξοδεψα: 1000 € για την εγκατασταση,
1050 € σε υγραεριο (15€ για ενα φιλτρο υγραεριου)
και 280€ σε βενζινη
ΣΥΝΟΛΟ: 2345 €αν ειχα βενζινη, με 8 λιτρα που καταναλωνα Χ 1,75 μεση τιμη είναι περιπου 2150 €
Δηλαδη σε 200€ κανω αποσβεση
σου ευχομαι να συνεχιζεις απροβληματιστα να 'κοροιδευεις' τους δηθεν μαγκες που μας εχουν βαλει την βενζινη στο 1.7 (παρεπιπτοντως εχει αρχισει και τσιμπαει σιγα-σιγα η τιμη της)
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Έχω ένα ford mondeo 1.8 του 2003.
Δυο μέρες τώρα ψάχνω και ρωτάω για σύστημα υγραεριοκίνησης αλλά με έχουνε μπερδέψει. Άλλοι λένε ότι δεν μπορώ να βάλω σε mondeo άλλοι το αντίθετο. Ξέρει κάποιος τι ισχύει??? Ποιο σύστημα είναι καλύτερο? Υπάρχει μάρκα allitalia που μου είπε κάποιος? Ψάχνω στην Αλεξανδρούπολη. Ευχαριστώ εκ΄των προτέρων.σε ίδιο μοτέρ ... έχω βάλει vialle bifuel. Μετά από 15.000χλμ, όλα καλά ....
Έχεις βάλει λαδιέρα και και μπουζί υγραεριοκίνησης??
-
μπουζί μαμα, παράλληλος ψεκασμός βενζίνης (vialle bifuel), λαδιέρα όχι.
-
Καλησπέρα φίλτρο καυσίμου (lpg) σε ποσά χλμ αλλάζουμε?
-
Παιδιά να ρωτήσω κάτι μεθάνιο υπάρχει στην Ελλάδα ? γιατί έχω κάτι φίλους στην Ιταλία και μου λένε οτι κάνεις ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση με αυτό.
-
Μόνο για τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα νομίζω έχει, ή υπάρχει 1 ή 2 μέρη που μπορείς να βάλεις.
Γενικά δηλαδή όχι. -
Σε Κορινθία είδα σε πρατήριο την αμόλυβδη 1,93…
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Α.Και γιατι δεν το γραφεις στο θεμα για την τιμη της βενζινης και το γραφεις εδω;
-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Μόνο για τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα νομίζω έχει, ή υπάρχει 1 ή 2 μέρη που μπορείς να βάλεις.
Γενικά δηλαδή όχι.Tα λεωφορεία στην Αθήνα καίνε φυσικό αέριο και όχι μεθάνιο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Α.Και γιατι δεν το γραφεις στο θεμα για την τιμη της βενζινης και το γραφεις εδω;
Το γράφω διότι εδώ που περιγράφετε συγκεκριμένη διεργασία, εξαρτάτε αυτή από την τιμή της βενζίνας. Εάν έκανε 1,1ε ποιος θα έβαζε κιτ αερίου?. Όπως και εάν η επιλογή του αυτοκινήτου, δεν ήταν αλόγιστη, μια από τα ίδια!. Και σίγουρα εάν έκαιγε 4 έως 5 λιτρα/100κμ και με κλιματισμό, και πάλη δεν θα έβαζε κιτ.
Φιλικά
Α. -
Το γράφω διότι εδώ που περιγράφετε συγκεκριμένη διεργασία, εξαρτάτε αυτή από την τιμή της βενζίνας. Εάν έκανε 1,1ε ποιος θα έβαζε κιτ αερίου?. Όπως και εάν η επιλογή του αυτοκινήτου, δεν ήταν αλόγιστη, μια από τα ίδια!. Και σίγουρα εάν έκαιγε 4 έως 5 λιτρα/100κμ και με κλιματισμό, και πάλη δεν θα έβαζε κιτ.
Φιλικά
Α.Εγραψες μια ξερη τιμη.Ασε που αυτη μαλλον θα ειναι και η μεγαλυτερη στην Ελλαδα, αν την ειδες σωστα γιατι εγω δεν την βρισκω στο http://www.fuelprices.gr/GetGeography?n ... C%E5%ED%EF ,μηπως ειδες 100αρα;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γενικά δηλαδή όχι.Tα λεωφορεία στην Αθήνα καίνε φυσικό αέριο και όχι μεθάνιο.
Natural gas is a naturally occurring hydrocarbon gas mixture consisting primarily of methane, with other hydrocarbons, carbon dioxide, nitrogen and hydrogen sulfide.
Πίνακας: Χημική σύσταση του Φυσικού Αερίου
Συστατικά....................................% κατά όγκο σύσταση
Μεθάνιο (CH4)...............................70-90
Αιθάνιο (C2H6)..............................5-15
Προπάνιο (C3H8) και Βουτάνιο (C4H10)..< 5
CO2, N2, H2S, κτλ..........................μικρότερες ποσότητες -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φιλικά
Α.Εγραψες μια ξερη τιμη.Ασε που αυτη μαλλον θα ειναι και η μεγαλυτερη στην Ελλαδα, αν την ειδες σωστα γιατι εγω δεν την βρισκω στο http://www.fuelprices.gr/GetGeography?n ... C%E5%ED%EF ,μηπως ειδες 100αρα;
Το είδα καλά. Του έκανα παρατήρηση, και τον απείλησα. Την παρασκευή θα ξανά περάσω. Εάν εξακολουθεί, θα γεμίσω το διαδίκτυο με φωτώ….
Α. -
Φιλικά
Το είδα καλά. Του έκανα παρατήρηση, και τον απείλησα. Την παρασκευή θα ξανά περάσω. Εάν εξακολουθεί, θα γεμίσω το διαδίκτυο με φωτώ….
Α.Για ποιο λογο τον απειλησες;
Υγραεριοκίνηση!