-
Η παρούσα δημοσίευση είναι 3 σε ένα!
Για το τέκνο. Καταλαβαίνω το 6500+3000 αλλά πώς θα έχει και αποδείξεις αφού δεν έχει εισόδημα και είναι τεκμαρτό;;
Γιατί αν έχει αποδείξεις για 9500 τότε δε θα του πούνε και πού βρήκες τις 9500 (ή έστω το 25% αυτών) αφού δεν τις δήλωσες; Οπότε θα πρέπει να κάνει ανάλωση κεφαλαίου τουλάχιστον όσο οι αποδείξεις. Βέβαια θα μου φαινόταν πιο σωστό το εισόδημά του να είναι τα 500 από ανάλωση κεφαλαίου και μόνο για αυτά να έχει αποδείξεις....!
Γενικά δε θα έπρεπε αυτή η περίπτωση να είναι μαχητή (για το τεκμήριο); Κάποτε πήρα αυτοκίνητο αλλά τώρα κάθομαι δεν βγάζω δεκάρα (αλλά δεν δικαιούμαι επίδομα ανεργίας) και με ταϊζουν οι γονείς μου. Πρέπει να είναι και συνηθισμένο πια.Σκεπτόμενος με ερέθισμα το θέμα του nass. Πόσο σίγουρος είναι κανείς ότι πλήρωσε τα λεφτά στο σωστό μέρος και ότι δεν θα τα τσεπώσει κάποιος υπάλληλος.
Λεφτά που μου έδωσε ΝΠΔΔ ενώ δεν δικαιούμαι εγώ τα κατέθεσα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να είμαι εντάξει. Τους στέλνω λοιπόν αντίγραφο να εδώ σας έχω τα λεφτά σας, να σας στείλω το κανονικό χαρτί με το οποίο τα παίρνετε; Και αρχίζουν οι χαζομάρες προφορικά, όχι δεν έχουμε δουλειά να τρέχουμε (είναι εκτός Αθηνών αν και μου είπαν στο ΤΠΔ ότι αν κάνουν αίτηση τους τα δίνουν) βάλε τα λεφτά στον τάδε κωδικό στη ΔΟΥ (αρνούνται να μου το δώσουν γραπτά ή έστω με φαξ ή e-mail αν και φταίνε που κακώς πληρώνανε τα λεφτά παρόλο που τους είχα ενημερώσει από νωρίς, βασικά μάλλον πήγανε να μου την φέρουνε ότι τα παίρνω χωρίς να τα δικαιούμαι και τους γύρισε μπούμερανγκ). Τι είναι αυτοί οι κωδικοί της ΔΟΥ και πως μπορώ να σιγουρέψω ότι αν τα βάλω εκεί θα είμαι εξασφαλισμένος;; Ξέρω αν ο κωδικός αυτός είναι σωστό μέρος και δεν θα χαθούν τα λεφτά; Τι χαρτί μου δίνουν; Μη μου λένε μετά εκεί που τα έβαλες έχουν δεσμευτεί και εμείς δεν αναγνωρίζουμε κλπ έπρεπε να τα βάλεις αλλού....
Παρόλο που εγώ τους έχω γράψει ότι θέλω να τα δώσω πίσω που δεν τα δικαιούμαι αυτοί δεν θέλουν να μου δώσουν κάτι για να μην φαίνεται σαν να ζητάνε τα λεφτά πίσω που κακώς έδωσαν αλλά τι θα κάνουμε την κολοκυθιά θα παίζουμε; Θέλω να τελειώνει η ιστορία. Μου έχουν δώσει και βεβαίωση αποδοχών με τα παραπάνω λεφτά αλλά δε σκοπεύω να τα δηλώσω (και να πληρώνω και παραπάνω φόρο και αλληλεγγύη). Θα δηλώσω ότι πήρα όσα λένε μείον όσα τους έχω καταθέσει στο ΤΠΔ. Αν κάποτε μου στείλουν σωστή βεβαίωση κάνω τροποποιητική δήλωση. Κι αν με ελέγξουν τότε βλέπουμε...Ο χρήστης famas έγραψε:
To ωραίο είναι ότι όσοι δεν είχαν συμπληρώσει τον κωδικό 175 και προχωρούσαν κανονικά τους υπολόγιζε φόρο μόλις 1,5% αντί 3% .Μα ο κωδικός 175 λέει για μεγάλες κατοικίες, όχι για επαγγελματικές μισθώσεις οπότε γιατί να τις βάλεις εκεί;; Και το 1,5-3% για ποιο πράγμα είναι;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η παρούσα δημοσίευση είναι 3 σε ένα!Για το τέκνο. Καταλαβαίνω το 6500+3000 αλλά πώς θα έχει και αποδείξεις αφού δεν έχει εισόδημα και είναι τεκμαρτό;;
Γιατί αν έχει αποδείξεις για 9500 τότε δε θα του πούνε και πού βρήκες τις 9500 (ή έστω το 25% αυτών) αφού δεν τις δήλωσες; Οπότε θα πρέπει να κάνει ανάλωση κεφαλαίου τουλάχιστον όσο οι αποδείξεις. Βέβαια θα μου φαινόταν πιο σωστό το εισόδημά του να είναι τα 500 από ανάλωση κεφαλαίου και μόνο για αυτά να έχει αποδείξεις....!
Γενικά δε θα έπρεπε αυτή η περίπτωση να είναι μαχητή (για το τεκμήριο); Κάποτε πήρα αυτοκίνητο αλλά τώρα κάθομαι δεν βγάζω δεκάρα (αλλά δεν δικαιούμαι επίδομα ανεργίας) και με ταϊζουν οι γονείς μου. Πρέπει να είναι και συνηθισμένο πια.Αυτά είναι 'η φωνή της λογικής'.
Ο νόμος λέει το 25% του εισοδήματος, πραγματικού ή τεκμαρτού, τελεία. Δεν εξετάζουν πως βρέθηκαν οι αποδείξεις αφού είναι τεκμαρτό το εισόδημα, απλά απαιτει να υπάρχούν.To ωραίο είναι ότι όσοι δεν είχαν συμπληρώσει τον κωδικό 175 και προχωρούσαν κανονικά τους υπολόγιζε φόρο μόλις 1,5% αντί 3% .
Μα ο κωδικός 175 λέει για μεγάλες κατοικίες, όχι για επαγγελματικές μισθώσεις οπότε γιατί να τις βάλεις εκεί;; Και το 1,5-3% για ποιο πράγμα είναι;
1,5% ή 3% συμπληρωματικός φόρος στα εισοδήματα από ακίνητα.
...από φέτος και για επαγγελματικές μισθώσεις το 3%. (σελ.50 βιβλιαρίου οδηγιών). -
Ο χρήστης skous έγραψε:
@stavrosG Ευχαριστω πολυ.... αυτο θα γινει....!!!
υπάρχει καμία κίνηση;
Ναι μολις την εκανα εβγαλε μηδενικη.... οποτε ολα καλα...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
@stavrosG Ευχαριστω πολυ.... αυτο θα γινει....!!!
υπάρχει καμία κίνηση;
Ναι μολις την εκανα εβγαλε μηδενικη.... οποτε ολα καλα...
Μηδενικη;;;;; Και ποτε περιμενεις να μας καλεσεις στο παρτυ για αυτο το γεγονος;;
Παντα τετοια Θ. -
@Dap
Μα ρε γμτ αεργος (χωρις επιδοματα ενεργειας) να τρωει απο τα ετοιμα που εχουν φορολογηθει και να πρεπει να πληρωσει και αλλους φορους επειδη ζει στον 'παραδεισο' που λεγεται Ελλαδα!!!Κατα τα τελη αυγουστου καλα ειναι?
-
Θυμάται κανείς πώς περνάνε στα βιβλία έξοδα για αναβάθμιση υπολογιστή (κάρτες κλπ) που έχουν περαστεί στη δήλωση ΦΠΑ τριμήνου στον κωδικό 353-373 κι έχει συμψηφιστεί ο ΦΠΑ τους με το ΦΠΑ των αμοιβών?
Θυμάμαι που λέγαμε ότι αν είναι μέχρι κάποιο ποσό (1000ρικο?) μπορούν να περαστούν ολόκληρα στις 'δαπάνες με δικαίωμα έκπτωσης' του μήνα... Αλλά δε μπορώ να τη βρω εκείνη τη συζήτηση (πάει κανένας χρόνος τώρα)...Το σύστημα με τα 'πάγια' και τις 'αποσβέσεις' ποτέ δεν το κατάλαβα (I'm in denial, που λέει κι ένας φίλος... ), άν έχει κανείς κάποια καλή πηγή που να τα εξηγεί...
-
Πάγιο ή τμήματα παγίου που συγκροτούν ενιαία λειτουργία, αξίας κτήσης μέχρι 1.200 , είναι δυνατόν να αποσβεσθούν εφ άπαξ (100%), εντός του έτους στο οποίο αποκτήθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία. Ο επιτηδευματίας, σε κάθε περίπτωση, έχει το δικαίωμα της επιλογής, είτε της εφαρμογής του προβλεπόμενου συντελεστή, είτε την ολοσχερή απόσβεση (100%) του παγίου.
από εδώ
Επίσης:
Για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα ηλεκτρονικά συγκροτήματα, γενικώς, ο κατώτερος και ο ανώτερος συντελεστής απόσβεσης ορίζονται σε εικοσιτέσσερα τοις εκατό (24%) και τριάντα τοις εκατό (30%) αντίστοιχα. Αν τα παραπάνω πάγια περιουσιακά στοιχεία χρησιμοποιούνται ως μέσα εκπαίδευσης, ο κατώτερος και ο ανώτερος συντελεστής απόσβεσης ορίζονται σε τριάντα τέσσερα τοις εκατό (34%) και σαράντα τοις εκατό (40%) αντίστοιχα. Ο κατώτερος και ο ανώτερος συντελεστής απόσβεσης του λογισμικού (SOFTWARE) των ηλεκτρονικών υπολογιστών ορίζεται σε είκοσι τέσσερα τοις εκατό (24%) και τριάντα τοις εκατό (30%) αντίστοιχα. Η απόσβεση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του λογισμικού (SOFTWARE) μπορεί να γίνεται και εφάπαξ κατά τη χρήση εντός της οποίας τίθενται σε λειτουργία.
(από ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 299 'Καθορισμός κατώτερων και ανώτερων συντελεστών απόσβεσης' ΦΕΚ Α' 255/04-11-2003)
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Κάνω πρόβα για την υποβολή, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή foros12. Η δήλωση περιλαμβάνει εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, μισθώματα κατοικιών (δικά μου) και καταστημάτων (της συζύγου) και (τεκμαρτό αντικειμενικό) εισόδημα (της συζύγου) από γεωργική εκμετάλλευση.Στην εκκαθάριση, καταλογίζει σ' εμένα (όχι στη σύζυγο) και προκαταβολή φόρου, που μου ανεβάζει τον οφειλόμενο φόρο κατά 50% . Ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί αυτό, κι έτσι έψαξα στο net πότε καταλογίζεται προκαταβολή. Κατέληξα εδώ http://www.gsis.gr/faq/faq_eisodima.html#q_29, σύμφωνα με το οποίο το πρόγραμμα υπολογίζει σωστά.
Άλλαξε φέτος κάτι στο συγκεκριμένο;
Κανείς?
-
Σωστά σου υπολογίζει προκαταβολή φόρου εφόσον έχεις εισόδημα από ακίνητα + μισθωτές υπηρεσίες μεγαλύτερες του αφορολόγητου. Για τη σύζυγο χωρίς να ξέρω τα ποσά, θεωρώ ότι είτε έχει μικρότερα του αφορολόγητου ή μόνο συμπληρωματικό φόρο, οπότε δεν υπολογίζει προκαταβολή. Για πέρυσι, ατυχώς δεν θυμάμαι
-
Ο χρήστης joyrider έγραψε:
Ειδήμονες help, έχω βάλει χ ποσό από διάθεση περουσιακών στοιχείων (ακίνητο) στον κωδ. 781. Να βάλω το ίδιο ποσό και στον κωδ. 693 (ποσό ετήσιας δαπάνης που δεν υπήρχε την 1-1-2012); Με το σκεπτικό οτι το ποσό αυτό διατέθηκε μεσα στο 2011 για αγορά άλλου ακινήτου (ποσό y το οποίο δήλωσα στον κωδ.735). Επίσης για την διαφορά των δύο ποσών y-x (νέο ακίνητο - παλιό ακίνητο) να επικαλεστώ ανάλωση κεφαλαίου ή δεν χρειάζεται αφού η αγορά κατοικίας δεν θεωρείται τεκμήριο/δεν έχει πόθεν έσχες;
Μπερδευτήκατε; σκέψου να μην βγάζαμε Πολυτεχνείο..anybody?
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
από εδώ
Ευχαριστώ Scotch!
Όσον αφορά τις αποδείξεις που μετράνε για να μη φάμε το πρόσθετο φέσι του 10% του ποσού που 'λείπει' και τις δαπάνες που λαμβάνονται υπόψη για τη μείωση του φόρου (π.χ. ασφάλιστρα ζωής, κωδ. 073-074), λαμβάνονται σε τίποτα υπόψη τα ασφάλιστρα ΙΧ και η δαπάνη για το σήμα τελών κυκλοφορίας? Μάλλον ηλίθια ερώτηση τώρα που το σκέφτομαι, αλλά ας το βεβαιώσουμε...
-
Το σήμα τελών δεν μπαίνει πουθενά, τα ασφάλιστρα του ΙΧ θα μπουν με τις υπόλοιπες αποδείξεις στον 049 (ο κωδικός με τις γενικές δαπάνες).
-
Τσέκαρα το βιβλιαράκι, στη σελ. 37 γράφει ότι
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ότι **δε **λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, οι δαπάνες για ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό, τηλεπικοινωνίες γενικά.... μπλα μπλα.... Συγκεκριμένα δεν λαμβάνονται υπόψη:
α) ...
β) ...
γ) ...
δ) οι δαπάνες για ασφάλιστρα πυργκαγιάς ή άλλων κινδύνων, .....Ασφάλιστρα 'άλλων κινδύνων'.... Τρομερά ξεκάθαρο....
-
Αποδείξεις από διόδια μετράνε στον κωδικό 049?
Έχω μαζέψει μπόλικες και δε βλέπω να αναφέρει τίποτα στις οδηγίες σ. 36-37 -
Ναι νομίζω ότι μπαίνουν στον 049 τα διόδια
-
Βρε βαλτε οτι εχετε, τι το ψειριζετε τοσο?
Σιγα μην κατσουν να ασχοληθουν και να ελεγχουν τι και ποσες αποδειξεις εχετε. Το ποσο να συμπληρωσε πανω κατω και τελος. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Σιγα μην κατσουν να ασχοληθουν και να ελεγχουν τι και ποσες αποδειξεις εχετε. Το ποσο να συμπληρωσε πανω κατω και τελος.Και αν η μπιλια κατσει και σε φωναξουν για ελεγχο αντε να βρεις σωστες αποδειξεις με συνολο το νουμερο που εγραψες...
Αληθεια τι προστιμο/ποινη εχεις για ανειλικρινη δηλωση;Οχι τιποτε αλλο να ξερουμε τι μας περιμενει. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Σιγα μην κατσουν να ασχοληθουν και να ελεγχουν τι και ποσες αποδειξεις εχετε. Το ποσο να συμπληρωσε πανω κατω και τελος.Και αν η μπιλια κατσει και σε φωναξουν για ελεγχο αντε να βρεις σωστες αποδειξεις με συνολο το νουμερο που εγραψες...
Αληθεια τι προστιμο/ποινη εχεις για ανειλικρινη δηλωση;Οχι τιποτε αλλο να ξερουμε τι μας περιμενει.- ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ 2-3 ΩΡΕΣ ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΛΕΣ!
- Παραπάνω να έχεις, παρακάτω να μην έχεις. Πρόστιμο δεν μπορεί να σε κόψει επειδή έφερες και παραπάνω....
- Δεν ειναι σοβαρο θέμα οι αποδείξεις για τις εφορίες.... εχουν αλλα ποιο ουσιαστικά.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
- ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ 2-3 ΩΡΕΣ ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΛΕΣ!
- Παραπάνω να έχεις, παρακάτω να μην έχεις. Πρόστιμο δεν μπορεί να σε κόψει επειδή έφερες και παραπάνω....
- Δεν ειναι σοβαρο θέμα οι αποδείξεις για τις εφορίες.... εχουν αλλα ποιο ουσιαστικά.
Μακαρι και στου εφορα μου το αυτι...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
γιατί είναι για εμάς νομίζεις microsoftair ;
από τα πιο άκυρα μέτρα imo ειδικά τώρα που υποβάλλεται ηλεκτρονικά το Ε1 υποχρεωτικά...
και να μην έχεις παίρνεις του πατέρα σου, του θείου σου, του παππού σου και πας στην εφορία και τις δείχνεις.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος