-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
νέες πινακίδες από την ΦΙΛΠΑ.
http://www.filpafederation.gr/?p=485'Το κόστος αντικατάστασης ορίστηκε σε 30.00€ ανά ζεύγος πινακίδων. Προϋπόθεση για την παραλαβή των νέων πινακίδων από αντικατάσταση είναι η επιστροφή στη Γραμματεία της ΦΙΛΠΑ των δύο παλαιών καθώς και η επίδειξη ασφαλιστηρίου συμβολαίου εν ισχύει.'
Τι σε νοιαζει αν εχω συμβολαιο ή οχι? Μπορει ρε π@@τη μου να το εχω βαλει σε γυαλα μεσα και να μην το κουναω αλλα να θελω να παρω τις νεες ομορφες πινακιδες, τι την βαζεις αυτη την προυποθεση μου λες? Θα σταματησεις τα ανασφαλιστα?
-
Μα είναι λογική αυτή;
Δίνεται ευκαιρία να εντοπιστούν τυχόν ανασφάλιστα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και μπορούν να μας βάλουν όλους σε κίνδυνο και αντιδράτε;
Οι πινακίδες συνοδεύονται (και καλά κάνουν) από ασφαλιστήριο.
Αν κάποια οχήματα βρίσκονται σε γυάλες τότε δεν έχουν λόγο να έχουν πινακίδες.
(Αυτονόητα πράγματα). -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Μα είναι λογική αυτή;
Δίνεται ευκαιρία να εντοπιστούν τυχόν ανασφάλιστα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και μπορούν να μας βάλουν όλους σε κίνδυνο και αντιδράτε;
Οι πινακίδες συνοδεύονται (και καλά κάνουν) από ασφαλιστήριο.
Αν κάποια οχήματα βρίσκονται σε γυάλες τότε δεν έχουν λόγο να έχουν πινακίδες.
(Αυτονόητα πράγματα).Αυτονοητα πραγματα ειναι ενα αυτοκινητο οταν κυκλοφορει να εχει και ισχυον δελτιο ΚΤΕΟ, αλλα αυτο δεν μας νοιαζει οπως εχω ξαναγραψει. Αληθεια οταν καποιος αγοραζει ενα αυτοκινητο του ζητανε απο το Μεταφορων και ασφαλιστηριο συμβολαιο?
Καρφι δεν τους καιγεται για τα ανσφαλιστα, ας μην εβγαζαν 15 ευρω σε καθε ανανεωση ασφαλιστηριου συμβολαιου οι λεσχες και θα σου λεγα εγω αν στο ζητουσανε.......
Κουτοχορτο δεν τρωμε.... -
volvo164 προς αποφυγη παρεξηγησεων, δεν μου φταις σε τιποτα εσυ, απλα οταν ακουω για τις λεσχες διαολιζομαι.....
-
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
volvo164 προς αποφυγη παρεξηγησεων, δεν μου φταις σε τιποτα εσυ, απλα οταν ακουω για τις λεσχες διαολιζομαι.....Το καταλαβαίνω ότι δεν απεθύνεσαι σε εμένα, απλά βλέπουμε διαφορετικές οπτικές γωνίες του ιδίου θέματος.
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
volvo164 προς αποφυγη παρεξηγησεων, δεν μου φταις σε τιποτα εσυ, απλα οταν ακουω για τις λεσχες διαολιζομαι.....
Το καταλαβαίνω ότι δεν απεθύνεσαι σε εμένα, απλά βλέπουμε διαφορετικές οπτικές γωνίες του ιδίου θέματος.
Ολα αφορουν το χρημα, τιποτα αλλο.... Εδω στα Βορεια προαστεια της Ελλαδας για να καταλαβεις, για να παρεις την ασφαλεια που κοστιζει 35 και την πληρωνεις 50 (να μην βγαλει ποσοστο η λεσχη?) πρεπει πρωτα να πληρωσεις την συνδρομη των 75 τον χρονο...... αλλιως ασφαλεια γιοκ.......αρα δεν τους νοιαζει αν θα εισαι ανασφαλιστος, το μεριδιο τους θελουν να διασφαλισουν......
-
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Ολα αφορουν το χρημα, τιποτα αλλο.... Εδω στα Βορεια προαστεια της Ελλαδας για να καταλαβεις, για να παρεις την ασφαλεια που κοστιζει 35 και την πληρωνεις 50 (να μην βγαλει ποσοστο η λεσχη?) πρεπει πρωτα να πληρωσεις την συνδρομη των 75 τον χρονο...... αλλιως ασφαλεια γιοκ.......αρα δεν τους νοιαζει αν θα εισαι ανασφαλιστος, το μεριδιο τους θελουν να διασφαλισουν......Οταν παραλαμβανεις ιστορικες πινακιδες υπογραφεις υπευθυνη δηλωση οτι θα διατηρεις το αυτοκινητο ασφαλισμενο.
Μονο η Εοφιλπα εχει δωσει 4000+ πινακιδες και αμφιβαλω αν πανω απο τα 2000 ειναι ασφαλισμενα.
Αν το αμαξι ειναι στο γκαραζ σου μονο τοτε δε θες πινακιδες. Αν θες να το κουνας τοτε θες ασφαλεια. Δυστυχως πολλοι τα παρατανε στο δρομο ή κανουν τη βολτιτσα τους ανασφαλιστοι (οι καταγγελιες πεφτουν βροχη).Στο θεμα της ασφαλισης ιστορικου οχηματος.
Για να παρεις καρτα και πινακιδες δεν χρειαζεται να εισαι μελος λεσχης.
Αν θελεις ασφαλεια φθηνη τοτε πρεπει να εισαι μελος για να εκμεταλευτεις το φθηνο ασφαλιστηριο, καθοτι οι λεσχες ασφαλιζουν τα αυτοκινητα ομαδικα. Πχ στο Σισα ολα τα ασφαλιστηρια εκδιδονται 1/1. Αν δεν θες να πληρωσεις το 15αρι υπερ του συλλογου και την ετησια συνδρομη, τοτε εισαι ελευθερος να ασφαλιστεις οπου θες (αλλα αμφιβαλω αν θα βρεις με 35 ή 50 ευρω).Ειναι απαραδεκτο κατα τη γνωμη μου να κατηγορουμε τις λεσχες επειδη εβγαλαν 15 ευρω παραπανω και να μιλανε ιδιοκτητες που γλιτωσαν τελη, ακριβη ασφαλεια και τεκμηρια χαρακτηριζοντας το αυτοκινητο τους ιστορικο.
Και θα το ξαναπω. Αν σε καποιον δε αρεσουν τα παραπανω, τοτε δεν εχει παρα να κρατησει τις συμβατικες πινακιδες του, να πληρωνει τα τελη του και την κανονικη ασφαλεια του και κυκλοφορει καθημερινα κυριος!
Αααα... και με μια καρτουλα Fiva κοστους 60 ευρω γα 10 ετη, να εχεις δικαιωμα να ασφαλισεις τις συμβατικες σου πινακιδες με 100 ευρω το χρονο! κατι που πετυχαν οι κακες λεσχες παλι!!!Τυχαινει να τα ξερω απο πρωτο χερι και να ειμαι ενα απο τα 'λαμογια' που λυμαινονται το χωρο και θησαυρισαν απο τα 15αρια της ασφαλειας. Ελεος!
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
οι λεσχες ασφαλιζουν τα αυτοκινητα ομαδικα.εδω ακριβως ειναι το ζουμι...
Ο κανονας λεει πως οταν αυξανεται η ποσοτητα μειωνεται η τιμη.
Ετσι λοιπον οταν η εοφιλπα διαπραγματευεται με την Χ εταιρεια για ασφαλειες και λεει 'οι λεσχες που εχω στην ομπρελλα μου απαριθμουν 2000 ταμειακως ενημερα μελη' και συνολικα πχ 4000 αυτοκινητα αυτων των μελων, η ασφαλιστικη προσαρμοζει το ασφαλιστρο αναλογα για να μην χασει 4000 συμβολαια.
Στην Ελλαδα μας που κανεις δεν κανει τιποτε χωρις ανταλλαγμα (πρωτος εγω βαρατε! ) η υποχρεωτικη εγγραφη σε σωματειο που υπαγεται στην εοφιλπα για εκδοση ασφαλειας ειναι ενας τροπος να εχει η ομοσπονδια διαπραγματευτικη δυναμη.
Δεν ξερω αν ασχολειστε και με αλλους τομεις του μηχαοκινητου στην Χωρα μας οπως πχ οι αγωνες, αλλα προσωπικα τουλαχιστον νομιζω πως η εοφιλπα με τα σωματεια της εχει κανει πραγματικα 'παππαδες' για να το πω απλα.
Πχ στα αγωνιστικα που ειναι και αυτα πολλα, δεν υπαρχουν ουτε πινακιδες ουτε προνομιακη ασφαλεια ενω εχουν τεκμηριο κανονικα .
Οσο αφορα τα 15 ευρω που λεει ο Κος Ξυνος, υπαρχουν λεσχες που δεν το ζητανε αλλα και παλι αν η λεσχη που το ζηταει εχει καθαρο ταμειο και αυτα τα 15 πανε σε εξοδα επιβιωσης της, δε νομιζω να ειναι τοσο μεγαλο εγκλημα. -
Με τις νέες πινακίδες λύνεται το πρόβλημα που υπήρχε με τις παλιές για ταξίδι στο εξωτερικό?
Δεύτερη ερώτηση ειδικού περιεχομένου αν ξέρει κανείς.
Μπορώ να φέρω ένα αυτοκίνητο του 83-84 ως αντικείμενο και του χρόνου ή του παραχρόνου να το δηλώσω ως ιστορικό και να του βγάλω πινακίδες? Αν όχι ποιά είναι η σωστή διαδικασία ? (Δεδομένου ότι τώρα πωλείται το αμάξι στο εξωτερικό και δεν έχω κάπου στο εξωτερικό να το κρατήσω αποθηκευμένο). -
-
Θα κάνω την πιο ηλίθια ερώτηση που πρέπει να έχει γίνει ever.
ΓΙατί δεν τις κάνανε στα πρότυπα της ELPA που είναι ολόκληρες κίτρινες, οπότε να τις κάνουν πορτοκαλί, και τις κάνανε τρικολόρε? Σαν σημαία μοιάζουν.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Θα κάνω την πιο ηλίθια ερώτηση που πρέπει να έχει γίνει ever.ΓΙατί δεν τις κάνανε στα πρότυπα της ELPA που είναι ολόκληρες κίτρινες, οπότε να τις κάνουν πορτοκαλί, και τις κάνανε τρικολόρε? Σαν σημαία μοιάζουν.
Σε ποιες αναφερεσαι, Εοφιλπα ή Εοοε?
-
να κάνω μια ερώτηση σχετικά με αυτο που είδα σήμερα σε εξώφυλο περιοδικού. mazda 323F ex btcc με κίτρινες ΙΟ πινακίδες,είναι δυνατόν αυτο το αυτοκίνητο να μπορεί να έχει τέτοιες πινακίδες
-
Απ οσο ξερω η Ελπα εχει δικαιωμα να δινει ΙΟ σε σπανια αγωνιστικα οπως το BTCC που ανεφερες.
Εχει συζητηθει και σε αλλο φορουμ (Historic-racing)
-
Νομίζω ότι στα αγωνιστικά ιστορικά δεν μετράει η ημερομηνία παραγωγής αλλά αυτή της έναρξης του μοντέλου ...
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Θα κάνω την πιο ηλίθια ερώτηση που πρέπει να έχει γίνει ever.
ΓΙατί δεν τις κάνανε στα πρότυπα της ELPA που είναι ολόκληρες κίτρινες, οπότε να τις κάνουν πορτοκαλί, και τις κάνανε τρικολόρε? Σαν σημαία μοιάζουν.
Σε ποιες αναφερεσαι, Εοφιλπα ή Εοοε?
Στις καινούργιες της ΦΙΛΠΑ. Βέβαια αν τις κάνανε όλο πορτοκαλί (κατ αντιστοιχία με της ΕΛΠΑ) πιθανών να υπήρχε μπέρδεμα με τις πινακίδες που έχουν τα αυτοκίνητα των δήμων, αλλά και της ΕΛΠΑ μοιάζουν με αυτές των ΤΑΞΙ. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια, απλά αυτό το τρικολόρε μου κάθεται άσχημα.
-
Καλημέρα, ειμαι κατοχος μιας Mercedes 230 μοντελο του 1976.
Το αμαξι εδω και 1-2 χρονια ειναι σχεδον σε ακινησια (του εχω αλλαξει 2 φορες μπαταρια για να καταλαβετε)Το Ελληνικο κρατος ομως με θεωρει ζαμπλουτο και μου επιβαλει υπερβολικους φορους, τεκμηρια και φυσικα τελη κυκλοφοριας. Επισης οι ασφαλιστικες εχουν ξεφυγει απο καιρο στα χρηματα που ζητανε.
Επειδη ειμαι καλοπιστος (κοροιδο Ελληνας) και δεν θελω αυτες τις 2 βολτες το τριμηνο να κυκλοφορω ανασφαλιστος και χωρις τελη κυκλοφοριας αλλα κι απο την αλλη δεν θελω ουτε να το πουλησω ή να το αποσυρω αφου εχει μεγαλη συναισθηματικη αξια για μενα θα ηθελα μερικες πληροφοριες για τα αμαξια που χαρακτηριζονται αντικες.
- Υπαρχει καποιο εφαπαξ/ετησιο ποσο που καταβαλει καποιος στις λεσχες?
- Με τα ασφαλιστρα τι ισχυει? Υπαρχουν φτηνες ομαδικες ασφαλειες κλπ?
- Απο φορολογικης αποψεως τι ισχυει? Παυει να αποτελει τεκμηριο και να πληρωνουμε φορους, εκτακτες εισφορες κλπ.??
Αν γνωριζει καποιος ας μου απαντησει.
Ευχαριστω.
Σημ. Το αμαξι ειναι σε αριστη κατασταση, παντα κανει τα σερβις του στα επισημα και εξουσιοδοτημενα συνεργεια της Mercedes και υποθετω πληρει ολους τους ορους για να γραφτει σε καποια λεσχη.
-
Καλησπέρα!
Στην κεντρική σελίδα του 'Κλασσικά κα Ιστορικά μοντέλα' πάνω πάνω έχει το τόπικ 'Προϋποθέσεις Ιστορικών οχημάτων '.
Ξεκίνα από εκεί και λογικά θα σου λυθούν οι απορίες. -
Στο θεμα της ασφαλισης ιστορικου οχηματος.
Για να παρεις καρτα και πινακιδες δεν χρειαζεται να εισαι μελος λεσχης.
Αν θελεις ασφαλεια φθηνη τοτε πρεπει να εισαι μελος για να εκμεταλευτεις το φθηνο ασφαλιστηριο, καθοτι οι λεσχες ασφαλιζουν τα αυτοκινητα ομαδικα. Πχ στο Σισα ολα τα ασφαλιστηρια εκδιδονται 1/1. Αν δεν θες να πληρωσεις το 15αρι υπερ του συλλογου και την ετησια συνδρομη, τοτε εισαι ελευθερος να ασφαλιστεις οπου θες (αλλα αμφιβαλω αν θα βρεις με 35 ή 50 ευρω).Yπαρχουν λεσχες που δεν βαζουν 15αρι πανω στην ασφαλεια και ετησια συνδρομη 50ευρω
Ειναι απαραδεκτο κατα τη γνωμη μου να κατηγορουμε τις λεσχες επειδη εβγαλαν 15 ευρω παραπανω και να μιλανε ιδιοκτητες που γλιτωσαν τελη, ακριβη ασφαλεια και τεκμηρια χαρακτηριζοντας το αυτοκινητο τους ιστορικο.
Και δεν ειναι απαραδεκτο οτι εχουν ξεφυτρωσει 300 μαγαζακια που εκμεταλευομενοι το χομπυ μας βαζουν ενα 15αρι παραπανω ?????και οι ιδιοκτητες δεν γλυτωσαν τελή κτλ χαρη στα μαγαζακια αλλα χαρη στην ΦΙΛΠΑ ΕΟΟΕ ΕΛΠΑ αλλα τα μαγαζακια παιρνουν το 15αρι !!!!!
Τυχαινει να τα ξερω απο πρωτο χερι και να ειμαι ενα απο τα 'λαμογια' που λυμαινονται το χωρο και θησαυρισαν απο τα 15αρια της ασφαλειας. Ελεος![/quote]
Δεν θησαυρισατε και δεν ειναι τα 15 ευρω αλλα μου την δινει να παιρνω ενα συμβολαιο που γραφει πανω 35 και να πληρωνω στην λεσχη 50 !!!!!
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
...Έτσι είναι, κι όποιος έχει έστω και μια μικρή εμπειρία από λέσχες παντού στο εξωτερικό αντιλαμβάνεται το Ελληνικό παράδοξο, μια νησίδα όπου τα πράγματα πήραν στραβό δρόμο από την αρχή, από τη δεκαετία του 1970 όπου κάποιοι ανέλαβαν να 'σώσουν' (πολύ σουξέ αυτή η λέξη τελευταία...) το κλασσικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας όμως εσαεί 'τα καλά και συμφέροντα' για τον εαυτούλη τους.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες