-
Γιατί να πάρω ΕΝΖΟ, αφού και με 911 κάνω τη δουλειά μου, και μου περισσεύουν.
Και τι νόημα έχει η 911, αφού και μια Μ3 τη δουλειά της την κάνει.
Αλλά κι αυτό ανούσιο είναι, αφού με ένα Ιμπρέζα δίνω λιγότερα και πάλι σπορ είμαι.
Που τελικά ανούσιο, αφού μπορώ να πάρω ένα 206 δίλιτρο.
Ποιο το νόημα όμως; Τι παραπάνω μου προσφέρει πραγματικά από το 1400άρι 206;
Που θα μπορούσε να είναι και χιλιάρι Γιάρις τώρα που το σκέφτομαι...
Και τι Γιάρις, τι Άτος...
Και μεταχειρισμένο, ποιο το νόημα αγοράς του καινούριου; Ούτως ή άλλως αυτά είναι αξιόπιστα...
Όμως αφού μου περισσεύουν 1000 ευρώ στο τέλος κάθε μήνα, γιατί να πάρω μετάχειρο άτος και όχι καινούριο 206 δίλιτρο;
Τελικά 2000 μου περισσεύουν, οπότε τι να στριμώχνωμαι; Θα πάρω Μ3.
Τώρα που πήρα αύξηση μπορώ να πάρω μια 523 ΚΑΙ το δίλιτρο 206 για την πλάκα μου.
Βρε βρε... Τελικά λεφτομηχανή εφήυρα, οπότε 523 και 911 για δεύτερο!
Ωχ!!! Κοίτα που έγινα κροίσος!!! Άσε, θα πάρω Μέιμπαχ να με πηγαίνει ο Μπομπ ο σωφέρ, μια ΕΝΖΟ όποτε ξεκλέβω χρόνο, και θα αφήσω το 206 το δίλιτρο στον Λώρενς τον Μπάτλερ. Ούτως ή άλλως αυτού δεν του περισσεύουν πάνω από 1000 ευρώ στο τέλος του μήνα... -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
ο ήχος του κινητήρα είναι απλά ο ήχος του κινητήραΓια σένα είναι απλά αυτό. Για άλλους, όχι
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
νομιζεις οτι σε δουλευω? καθολου μαλιστα! απλα ενα τετοιο αμαξι δεν ξερεις τι να το κανεις! που να το πας και πως να το παρκαρεις..? αμφιβαλεις οτι ολοι αυτοι που εχουν φερραρι εχουν και ενα αλλο 'κανονικο' για τις καθημερινες μετακινησεις τους?
Και αμα πουλησεις τη φερραρι και παρεις εξοχικο και αμαξι δεν θα παρεις νιβα θα παρεις φορεστερ 2.0ΧΤδεν νομίζω οτι με δουλεύεις απλά διασκέδασα πολύ διαβάζοντας το post σου. Και αυτό γιατι προβάλεις σαν μειονεκτήματα κάποια αυτονόητα πράγματα όπως πχ οτι με την φερράρι δεν μπορείς να πάρεις τα βουνά και δεν μπορείς να πηγαίνεις βόλτα τα μωρά με τα καροτσάκια.
Όπως και αυτονόητο θεωρείται οτι πρέπει να έχεις και 2ο χρηστικό αυτοκίνητο για τις καθημερινές σου μετακινησεις. Αυτό όμως είναι λόγος για να μην πάρει κάποιος φερράρι? Α και κάτι άλλο επίσης γνωστό και αυτονόητο , αυτός που μπορεί να πάρει φερράρι και να την συντηρήσει δεν έχει ανάγκη απο σπίτια και οικόπεδα, και αν πουλήσει την φερράρι του θα το κάνει για να πάρει το καινουριο της μοντέλο. Άσε που πολλοί τις κρατάνε στη συλλογή τους και παίρνουν και την καινούρια. Και σιγά μην τον νοιάζει αυτόν αν 'καιει πολύ' η φερραρι. Αλλα όλα αυτά που λέω είναι αυτονόητα οπότε πέρα απο διασκεδαστικό (μιλάμε για πολυ γέλιο να πηγαίνει κάποιος στα βουνα για κυνήγι με την φερραρι) δεν νομίζω οτι έχει άλλο νόημα το ποστ σου.τα μειονεκτηματα ειναι μειονεκτηματα. δεν χωριζονται σε αυτονοητα και σε αυτα που θελει σκεψη για να τα βρεις. ουτε σημαινει οτι τα αυτονοητα μειονεκτηματα δεν ειναι σοβαρα μειονεκτηματα. εσυ δλδ τι μειονεκτηματα βρισκεις στην φερραρι ?
μα δεν είπα εγω οτι ολα αυτα που ανέφερε ο Aerandir δεν είναι μειονεκτήματα και μάλιστα σοβαρά για μια φερράρι και για οποιοδήποτε άλλο υπεραυτοκίνητο. Τα θεωρώ και εγώ μειονεκτήματα οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσω και άλλα. Απλώς το αυτονόητο στην υπόθεση είναι οτι ο υποψήφιος αγοραστής ενός τέτοιου αυτοκινήτου ξέρει εξ αρχής οτι δεν θα μπορεί να πηγαίνει στα βουνα ή τα παιδια σχολείο. Όπως επίσης είναι δεδομένο οτι ο ιδιοκτήτης ενος τέτοιου αυτοκινήτου έχει και άλλα οχήματα στην κατοχή του για να ικανοποιεί τις υπόλοιπες ανάγκες του. Ενα Χ5 πχ για τα βουνά , ένα γρήγορο volvo όπως αναφέρθηκε για τα ταξίδια του κτλ. Γιατί να μην έχει στην κατοχή του λοιπόν και μια φερράρι για τις στιγμές οδηγικής του απόλαυσης? Με αυτή τη λογική έχει και παραέχει νόημα η ύπαρξη ενός τέτοιου υπεραυτοκινήτου. Όπως έχει λογική και η ύπαρξη home cinema σε ένα σπίτι κι ας μην προσφέρει θέρμανση το χειμώνα.
-
Το θέμα είναι να είσαι σε θέση να μπορείς να αποκτήσεις κάτι τέτοιο..
Είναι σα να κοιτάς τη Μόνικα Μπελούτσι και να λες τι να την κάνω, θα πάρω την κυρά Κατίνα τη χοντρή που ξέρει και να μαγειρεύει..
Τώρα άμα δε μπορείς........ κράξε κράξε κράξε -
την φερραρι την παίρνεις για τον ήχο, τις επιδόσεις και την ομορφιά της (και αν θέλεις να πουλήσεις μούρη)
το πρόβλημα με τις φερραρι και με τα περισσότερα υπεραυτοκίνητα γενικά είναι ότι δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν καθημερινά γιατί θα είναι κάθε μήνα στο συνεργείο.
το μοναδικο supercar που μπορείς να χρησιμοποιείς καθημερινα χωρίς υποχωρήσεις στην αξιοπιστια είναι τα πορσε.
το τελευταίο δεν το διάβασα ουτε στο φόρουμ ούτε μου το είπε ο μαστρο μήτσος της γειτονιάς,έτσι και αλλιώς τα αυτοκίνητα αυτά είναι σπάνια στην Ελλάδα,αλλά ένας φίλος μου που δούλευε σε αντιπροσωπεία με supercars στο dubai.εκεί ferrari και πορσε κυκλοφορουν πολύ περισσότερο απ'οτι στην ελλάδα.
σκέψου μονο ότι αλλαγή συμπλέκτη πάει κοντά στα 6000 ευρώ σε λαμποργκίνι και ότι άμα είσαι άσχετος 1 λάθος συμπλεκτάρισμα φτάνει για να σου χαλάσει το συμπλέκτη.
στην τελική άν έχεις φεράρρι έχεις και 2-3 άλλα αυτοκίνητα και την έχεις μόνο για την κ@υλ@ σου -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Για σένα είναι απλά αυτό. Για άλλους, όχιΚαλύτερα θα έκανες να έδινες πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις και όχι συνθηματολογικές που παραπλανούν.
Επίσης καλύτερα θα ήτανε να είχες την υπομονή να διαβάσεις όλη την απαντηση και να προσπαθούσες να καταλάβεις τι εννοώ...
Αλλά δεν πειράζει!Τώρα τι σχέση είχε η Μόνικα Μπελούτσι με την Ferrari και γιατί γίνεται ο παραλληρισμός αυτοκινήτου - γυναίκας, είναι κάτι το οποίο δεν μπόρεσα ΠΟΤΕ στην ζωή μου να το καταλάβω...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Που θα μπορούσε να είναι και χιλιάρι Γιάρις τώρα που το σκέφτομαι...Και τι Γιάρις, τι Άτος...
Ε! Τα παραλές!
-
Τώρα τι σχέση είχε η Μόνικα Μπελούτσι με την Ferrari και γιατί γίνεται ο παραλληρισμός αυτοκινήτου - γυναίκας, είναι κάτι το οποίο δεν μπόρεσα ΠΟΤΕ στην ζωή μου να το καταλάβω...
Θες να το αναλύσουμε σε άλλο τόπικ; Δεν θα χει και πολύ ζωή βέβαια αν κρίνω από κάτι άλλα παλιότερα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τώρα τι σχέση είχε η Μόνικα Μπελούτσι με την Ferrari και γιατί γίνεται ο παραλληρισμός αυτοκινήτου - γυναίκας, είναι κάτι το οποίο δεν μπόρεσα ΠΟΤΕ στην ζωή μου να το καταλάβω...
Θες να το αναλύσουμε σε άλλο τόπικ; Δεν θα χει και πολύ ζωή βέβαια αν κρίνω από κάτι άλλα παλιότερα
επ αυτού έχω κάνει λεπτομερή ανάλυση κάποια στιγμή, θα το βρω και θα επανέλθω.
edit: δεν το βρίσκω με αναζήτηση γμτ
-
Τι νόημα έχει η κατοχή ενός υπεραυτοκινήτου;
Ό,τι νόημα έχει η κατοχή ενός ηχοσυστήματος δεκάδων χιλιάδω ευρώ. Πρόκειται για ακριβά παιχνίδια.
-
Το ερώτημα αυτό πραγματικά θα μπορούσε να μας το απαντήσει κάποιος που έχει περίσσσια χρημάτων και μπορεί να αγοράσει υπεραυτοκίνητα. Προσωπικά οι ανάγκες μου είναι τόσες πολλές ή έτσι τουλάχιστον νομίζω( ιδιόκτητο σπίτι, χρόνος και χρήμα για ταξίδια και ξεκούρασηκλ.π,κ.λ.π,κ.λ.π) που ίσως και μένα μου φαίνονται ως μειονεκτήματα το ότι η φεράρι δεν πάει στα βουνά ,ότι καίει πολύ κ.α Κάποιος όμως που αγοράζει ένα τέτοιο αυτοκίνητο που σε μένα φαίνεται περιττό, έχει προφανώς λύσει πληθώρα προσωπικών του αναγκών, έχει και άλλα 2-3 αυτοκίνητα, οπότε αυτά περί φεράρι και βουνού του ακούγονται αστεία. Επιπλέον τέτοιου είδους αυτοκίνητα δεν είναι απλά μεταφορικά μέσα που σε εξυπηρετούν(και το ποδήλατο κάποιους τους εξυπηρετεί) καθημερινά, αλλά μια κ...λα που μόνο κάποιος 'ερωτευμένος' με τα αυτοκίνητα μπορεί να κατανοήσει
-
Αν η Φίατ πχ έβγαζε ένα αυτοκίνητο ίδιο ακριβώς με κάποιο μοντέλο της Φεράρι (ίδιο σασί, κινητήρα, τα πάντα) στην ίδια τιμή ή λίγο φτηνότερο αλλά με το σηματάκι της Φίατ θα το αγόραζε κανείς? Υποθέτω κανείς. Κι ας ήταν ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο.
-
Επίσης καλύτερα θα ήτανε να είχες την υπομονή να διαβάσεις όλη την απαντηση και να προσπαθούσες να καταλάβεις τι εννοώ...Έχεις δίκιο και ζητώ συγνώμη. Δεν έπρεπε να πω 'για σένα', αλλά 'για μερικούς'. Απλώς διάβασα αρπαγμένος το thread λόγω τίτλου και με το που είδα τη φράση περί ήχου (παρόλο που διάβασα όλο το post σου) δεν κατάλαβα αρχικά τι ήθελες να πεις.
Ελπίζω η αλλαγή που έκανα στη φράση μου να σε καλύπτει
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Που θα μπορούσε να είναι και χιλιάρι Γιάρις τώρα που το σκέφτομαι...
Και τι Γιάρις, τι Άτος...
Ε! Τα παραλές!
Γιατί τα παραλέω; Μπροστά στο (Π)Άτος υπεραυτοκίνβητο δεν είναι;
Ε, ποιο το νόημα να έχεις υπεραυτικίνητο;(κάτι ξέρει και ο Ινδός με το 206-Αμπάσαντορ της διαφήμισης!! )
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Αν η Φίατ πχ έβγαζε ένα αυτοκίνητο ίδιο ακριβώς με κάποιο μοντέλο της Φεράρι (ίδιο σασί, κινητήρα, τα πάντα) στην ίδια τιμή ή λίγο φτηνότερο αλλά με το σηματάκι της Φίατ θα το αγόραζε κανείς? Υποθέτω κανείς. Κι ας ήταν ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο.Μα και την ΕΝΖΟ η Φίατ την βγάζει!
-
...οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια...
ελειψεως υγειους αυτοκινητιστικης παιδειας, απο τους εχοντες και μη, φτανουμε να λεμε αηδιες περι της Φερραρι. Επειδη δηλαδη μας βαλανε Φ1 εδω και ΛΙΓΑ χρονια, μαθαμε ολοι τι σημαινει Φερραρι?
Οσο αναφορα τα τρακτερ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ, δεν εχω ξανακουσει!!!! Στην Ιταλια υπαρχουν πολλες εταιριες με το ονομα Φερραρι, υπαρχει και μια πουτανα, με το συμπαθιο!
Σταματαω εδω γιατι με φουντωσατε μερικοι...καλα δεν ειναι αναγκη να εισαι οπαδος Φερραρι, αλλα διαβαστε και λιγο επιτελους!
Ναι ειναι αλη8εια οτι η Αλφα Ρομεο εφτιαχνε και κουζινες!!!, και αλλα πολλα για οσους δεν τα ξερουν... Οχι ομως τρακτερ η Φερραρι.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
...οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια...ελειψεως υγειους αυτοκινητιστικης παιδειας, απο τους εχοντες και μη, φτανουμε να λεμε αηδιες περι της Φερραρι. Επειδη δηλαδη μας βαλανε Φ1 εδω και ΛΙΓΑ χρονια, μαθαμε ολοι τι σημαινει Φερραρι?
Οσο αναφορα τα τρακτερ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ, δεν εχω ξανακουσει!!!! Στην Ιταλια υπαρχουν πολλες εταιριες με το ονομα Φερραρι, υπαρχει και μια πουτανα, με το συμπαθιο!
Σταματαω εδω γιατι με φουντωσατε μερικοι...καλα δεν ειναι αναγκη να εισαι οπαδος Φερραρι, αλλα διαβαστε και λιγο επιτελους!
Ναι ειναι αλη8εια οτι η Αλφα Ρομεο εφτιαχνε και κουζινες!!!, και αλλα πολλα για οσους δεν τα ξερουν... Οχι ομως τρακτερ η Φερραρι.
Τη Λόλο Φερράρι εννοείς, πέθανε... Ήταν αυτή μρ τα μεγάλα (τεχνητά) 'κρεμαστάρια', μιας που τα ανέφερες, και της είπαν είτε που τα αφαιρεί, είτε που πεθαίνει. Ε, τελικά τα κράτησε και πέθανε (φαντάζομαι σαν συνθετικά αυτά ακόμα εκεί είναι. )
Όσο για τα τρακτέρ κλπ εγώ έχω μια ντουλάπα πλαστική για την βεράντα ΦΕΡΑΡΙ!
Τι να κάνει ο άνθρωπος; Έτσι τον έλεγαν, αυτό το όνομα έδωσε στις ντουλάπες του!!! -
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Αν η Φίατ πχ έβγαζε ένα αυτοκίνητο ίδιο ακριβώς με κάποιο μοντέλο της Φεράρι (ίδιο σασί, κινητήρα, τα πάντα) στην ίδια τιμή ή λίγο φτηνότερο αλλά με το σηματάκι της Φίατ θα το αγόραζε κανείς?Εγώ.
-
Το θέμα είναι το αλογάκι.. Επειδή ferrari χωρίς αλογάκι δεν νοείται, προσωπικά, δεν θα το παιρνα. Αν η fiat έβγαζε ένα δικό της supercar θα το σκεφτόμουν, αλλά ferrari χωρίς αλογάκι ποτέ!
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Αν η Φίατ πχ έβγαζε ένα αυτοκίνητο ίδιο ακριβώς με κάποιο μοντέλο της Φεράρι (ίδιο σασί, κινητήρα, τα πάντα) στην ίδια τιμή ή λίγο φτηνότερο αλλά με το σηματάκι της Φίατ θα το αγόραζε κανείς? Υποθέτω κανείς. Κι ας ήταν ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο.Κάποτε ο αμίμητος Jeremy Clarkson,μετά τη δοκιμή μιας Diablo είπε το εξής: 'Εξαιρετικό αυτοκίνητο,αλλά του λείπει κάτι απαραίτητο:το σήμα της Ferrari!'
Επίσης μπορούμε να προσαρμόσουμε στην περίπτωσή μας τη ρήση: 'Αν για κάποια πράγματα ρωτάς την τιμή τους,τότε δεν σου αξίζει καν η απάντηση'
Τι νόημα έχει η κατοχή ενός υπεραυτοκινήτου;