-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα TOYOTOMI τι λένε; Είναι επιπέδου πχ Fujitsu, Mitsubishi ή δεν αξίζουν;Έβαλα 2 Akira στο σπίτι, την χρονιά που είχαν επιδότηση για αντικατάσταση κλιματιστικού σε ενεργειακής κλάσης Α.
Μια χαρά απόδοση και πολύ ήσυχα. Δεν νομίζω πως κάτι ακριβότερο είναι απαραίτητο. -
Toyotomi 9άρι έβαλα πριν λίγες μερες στην κρεβατοκαμαρα. Το επελεξα λόγω χαμηλών db θορύβου και περιορισμένων διαστασεων. Εδω και λίγα βραδια διαπιστώνω ότι πραγματι ειναι σχεδόν ... βασικά εντελώς αθόρυβο στην χαμηλή ένταση του ανεμιστήρα. Μια χαρά μου φαινεται.
-
Εντάξει, δίνεις κάτι παραπάνω, αλλά ελπίζεις ότι θα σου βγει σε μακροζωία ή λειτουργικότητα. Ενώ υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά, πχ ιονιστής, εσωτερικός καθαρισμός για την αποφυγή συσσώρευσης μούχλας κλπ, που λες 'ας το πληρώσω λίγο ακριβότερα'.
Σίγουρα πάντως 'αθάνατα' κλιματιστικά δεν βγαίνουν πια, άρα κάτι ξιπασμένες τιμές που βλέπεις (ως και διπλάσιες σε σχέση με τις φθηνότερες μάρκες) μάλλον είναι για λόγους premium μάρκας παρά κάτι άλλο. -
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Tα TOYOTOMI που ερχονται Ελλαδα ειναι ολα κατασκευασμενα στην Κινα.Δυστυχώς όλοι οι εισαγωγείς κάνουν το ίδιο.
Εισάγουν τα πολύ φθηνότερα μοντέλα από Κίνα, Ταϊλάνδη. κλπ και θησαυρίζουν πουλώντας λίγο φθηνότερα απ' όσο θα πουλούσαν το γιαπωνέζικο.
-
Εμείς έχουμε 2 Toyotomi και είμαστε γενικά ικανοποιημένοι. Το ένα το έχουμε καμμιά δεκαετία και αντέχει ακόμα.
-
Ενα fidji που έχει πάρει το μάτι μου, ενεργειακή κλάση Α, σύμφωνα με το χαρτί που διάβασα έχει
ετήσια κατανάλωση 530 KWH.
Ειναι οκ από θέμα οικονομία στο ρεύμα η παπάρια μέντολες;Το προηγούμενο κλιματιστικό που είχα ήταν ένα sampo 12αρι ενεργειακής κλάσης τρέχα γύρευε-έκαιγε τα άντερά του σε ρεύμα.
-
H καταναλωση ειναι κατι το σχετικο.Συνηθως για τα κλιματιστικα αναφερονται στις 500 ωρες ετησιας λειτουργιας.Οποτε οι 530KWH αντιστοιχουν σε ισχυ εισοδου 1,06ΚW(1.06KW X 500 H=530KWH).
-
220 ευρώ μετρητοίς για τοποθέτηση δύο κλιματιστικών μηχανημάτων(12άρια) σε τοίχο δίπλα σε μπαλκονόπορτα κι ακριβώς έξω την εξωτερική μονάδα, δλδ. απλή εγκατάσταση.
-
ακριβά
80-90 κάνει κανονικά κάθε εγκατάσταση
βρες άλλους αν προλαβαίνεις -
+manosk
-
Όποιος θέλει εγκαταστάτη να μου το ζητήσει να του στείλω ΠΜ. Είναι πολύ καλός φίλος και αν πάει συστημένος από εμένα δεν θα πάρει πάνω από 60€ για μια τυπική εγκατάσταση.
Πάντα μιλάμε για Αττική.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ακριβά
80-90 κάνει κανονικά κάθε εγκατάσταση
βρες άλλους αν προλαβαίνειςΤο Δημόσιο πληρώνει.
-
Στείλε απευθείας το λογαριασμό στον panosss.
-
Φυσικά και θα μου τον στείλει μέσω εφορίας, όπως όλους τους λογαριασμούς του.
Μακάρι να μου τον έστελνε απευθείας για να πάρει τα @@ μου. -
Θεωρείς παράλογο να έχουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες κλιματιζόμενους χώρους στην Ελλάδα; Προφανώς ούτε εγώ χαίρομαι για το παράλογο κόστος αλλά δεν φταίει ο famas για αυτό. Προς τιμήν του που μας ενημέρωσε για το τι συμβαίνει μάλιστα.
-
Είπα ότι θεωρώ κάτι;
-
viewtopic.php?f=13&t=50316&start=1755 Για να μην χανετε το θεμα ξεκινησα απο το λινκ που ανεβαζω . Στο θεμα μας τωρα:
Χθες το μεσημερι μετα απο μια αλλη καυτη ημερα αποφασισα να εγκαταστησω ενα κλιματιστικο 18ρι Carrier Allegro. Ειδα και αποειδα γιατι οι ψυκτικοι δεν προλαβαιναν οποτε δεν αντεχα αλλο και ειπα να κρατησω τα 90€ της εγκαταστασης στην ζεστη τσεπουλα μου . Το καλο της υποθεσης ειναι οτι δεν χρειαστηκε να ανοιξω τρυπα για τις σωληνωσεις καθως υπηρχε προεγκατασταση (τα καλα των νεων πολυκατοικιων). Εβαλα την βαση της εσωτερικης μοναδας στον τοιχο και εβγαλα τους χαλκοσωληνες εξω. Ετσι οπως εκανα τις κουρμπες στο τελειωμα του σωληνα απο λιγη δυναμη παραπανω μου τσακισε , μικρο το κακο καθως εκοψα το κομματι με τον σωληνοκοφτη και συνεχισα ακαθεκτος. Εκοψα τις ακρες των χαλκοσωληνων για να κανω νεα εκχυλωση-εκτονωση και συνδεσα με τα ρακορ την εξωτερικη μοναδα . Ηλεκτρολογικη συνδεση μεταξυ των μοναδων και αμεσως μετα αντλια κενου (παντα σε συνδεση με τα μανομετρα). Στο κλιματιστικο εγινε το γνωστο κενο που διηρκησε μιση ωρα (το προβλεπομενο) και βουρ για λειτουργια της μοναδας. Μολις το βαζω στην πριζα και παιρνει μπροστα ο συμπιεστης πεφτει η ασφαλεια. Εκει πεφτει το ηθικο γιατι η ασφαλεια ειναι 10ρα . Καθισιο και σκεψη και βλεπω πως υπαρχει ξεχωριστη γραμμη για το κλιματιστικο κοψιμο της φισας του καλωδιου και συνδεση. Αυτο ηταν εγενετο ψυξη. μετρηση πιεσεων για να δω αν ειμαι ενταξει και η πιεση ηταν στο προβλεπομενο . Το επομενο κονσεπτ 9ρακι σπλιτ με κρεμασμενη την εξωτερικη μοναδα (θα την βγαλει ο αδερφος μου την βρωμικη δουλεια ). Φωτογραφιες απο την εγκατασταση αργοτερα μολις τα περασω -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=50316&start=1755 Για να μην χανετε το θεμα ξεκινησα απο το λινκ που ανεβαζω . Στο θεμα μας τωρα:
Χθες το μεσημερι μετα απο μια αλλη καυτη ημερα αποφασισα να εγκαταστησω ενα κλιματιστικο 18ρι Carrier Allegro. Ειδα και αποειδα γιατι οι ψυκτικοι δεν προλαβαιναν οποτε δεν αντεχα αλλο και ειπα να κρατησω τα 90€ της εγκαταστασης στην ζεστη τσεπουλα μου . Το καλο της υποθεσης ειναι οτι δεν χρειαστηκε να ανοιξω τρυπα για τις σωληνωσεις καθως υπηρχε προεγκατασταση (τα καλα των νεων πολυκατοικιων). Εβαλα την βαση της εσωτερικης μοναδας στον τοιχο και εβγαλα τους χαλκοσωληνες εξω. Ετσι οπως εκανα τις κουρμπες στο τελειωμα του σωληνα απο λιγη δυναμη παραπανω μου τσακισε , μικρο το κακο καθως εκοψα το κομματι με τον σωληνοκοφτη και συνεχισα ακαθεκτος. Εκοψα τις ακρες των χαλκοσωληνων για να κανω νεα εκχυλωση-εκτονωση και συνδεσα με τα ρακορ την εξωτερικη μοναδα . Ηλεκτρολογικη συνδεση μεταξυ των μοναδων και αμεσως μετα αντλια κενου (παντα σε συνδεση με τα μανομετρα). Στο κλιματιστικο εγινε το γνωστο κενο που διηρκησε μιση ωρα (το προβλεπομενο) και βουρ για λειτουργια της μοναδας. Μολις το βαζω στην πριζα και παιρνει μπροστα ο συμπιεστης πεφτει η ασφαλεια. Εκει πεφτει το ηθικο γιατι η ασφαλεια ειναι 10ρα . Καθισιο και σκεψη και βλεπω πως υπαρχει ξεχωριστη γραμμη για το κλιματιστικο κοψιμο της φισας του καλωδιου και συνδεση. Αυτο ηταν εγενετο ψυξη. μετρηση πιεσεων για να δω αν ειμαι ενταξει και η πιεση ηταν στο προβλεπομενο . Το επομενο κονσεπτ 9ρακι σπλιτ με κρεμασμενη την εξωτερικη μοναδα (θα την βγαλει ο αδερφος μου την βρωμικη δουλεια ). Φωτογραφιες απο την εγκατασταση αργοτερα μολις τα περασωΔεν κατάλαβα, αφού ήξερες να κάνεις την εγκατάσταση και είχες και τα εργαλεία, γιατί ήθελες να το εγκαταστήσουν οι ψυκτικοί;
-
Περί των toyotomi και πάλι.
Υπάρχουν τα κινέζικα (σειρά akira κλπ) και τα ιαπωνικά που μπορείτε να δείτε εδώ http://www.toyotomi.jp/english/products ... index.html
Έχω το TAN/TAG-A32GW που το χρησιμοποιώ για θέρμανση εδώ και έξι χρόνια.
Ξεκινάει να δουλεύει Οκτώβριο και κλείνει Απρίλιο!!!! Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.
Cop σχεδόν 4 με τις συνεπαγόμενες χαμηλές καταναλώσεις.
Είναι ακριβά βέβαια. Το δικό μου, 12αρι non inverter πάει κοντά στα 700 ευρώ -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=50316&start=1755 Για να μην χανετε το θεμα ξεκινησα απο το λινκ που ανεβαζω . Στο θεμα μας τωρα:
Χθες το μεσημερι μετα απο μια αλλη καυτη ημερα αποφασισα να εγκαταστησω ενα κλιματιστικο 18ρι Carrier Allegro. Ειδα και αποειδα γιατι οι ψυκτικοι δεν προλαβαιναν οποτε δεν αντεχα αλλο και ειπα να κρατησω τα 90€ της εγκαταστασης στην ζεστη τσεπουλα μου . Το καλο της υποθεσης ειναι οτι δεν χρειαστηκε να ανοιξω τρυπα για τις σωληνωσεις καθως υπηρχε προεγκατασταση (τα καλα των νεων πολυκατοικιων). Εβαλα την βαση της εσωτερικης μοναδας στον τοιχο και εβγαλα τους χαλκοσωληνες εξω. Ετσι οπως εκανα τις κουρμπες στο τελειωμα του σωληνα απο λιγη δυναμη παραπανω μου τσακισε , μικρο το κακο καθως εκοψα το κομματι με τον σωληνοκοφτη και συνεχισα ακαθεκτος. Εκοψα τις ακρες των χαλκοσωληνων για να κανω νεα εκχυλωση-εκτονωση και συνδεσα με τα ρακορ την εξωτερικη μοναδα . Ηλεκτρολογικη συνδεση μεταξυ των μοναδων και αμεσως μετα αντλια κενου (παντα σε συνδεση με τα μανομετρα). Στο κλιματιστικο εγινε το γνωστο κενο που διηρκησε μιση ωρα (το προβλεπομενο) και βουρ για λειτουργια της μοναδας. Μολις το βαζω στην πριζα και παιρνει μπροστα ο συμπιεστης πεφτει η ασφαλεια. Εκει πεφτει το ηθικο γιατι η ασφαλεια ειναι 10ρα . Καθισιο και σκεψη και βλεπω πως υπαρχει ξεχωριστη γραμμη για το κλιματιστικο κοψιμο της φισας του καλωδιου και συνδεση. Αυτο ηταν εγενετο ψυξη. μετρηση πιεσεων για να δω αν ειμαι ενταξει και η πιεση ηταν στο προβλεπομενο . Το επομενο κονσεπτ 9ρακι σπλιτ με κρεμασμενη την εξωτερικη μοναδα (θα την βγαλει ο αδερφος μου την βρωμικη δουλεια ). Φωτογραφιες απο την εγκατασταση αργοτερα μολις τα περασωΔεν κατάλαβα, αφού ήξερες να κάνεις την εγκατάσταση και είχες και τα εργαλεία, γιατί ήθελες να το εγκαταστήσουν οι ψυκτικοί;
Τα εκτονωτικα/εκχυλωτικα και την αντλια κενου δεν τα διαθετω και τελικα γνωρισα εντελως τυχαια εναν ξαδερφο μου ο οποιος ειναι ψυκτικος και ειχε την ευγενη καλοσυνη να μου τα δανεισει. Αν δεν τα εβρισκα αυτα θα επρεπε αναγκαστικα να παρω καποιον ψυκτικο και να ξαλαφρωσει η τσεπη κατα 90€
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ