-
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ειπα, οχι δεν μπορουμε!
και βεβαια δεν ειδαμε κανενα οφελος, γιατι δεν πουλησαμε και γιατι απλα να πουλησεις 1-2-5 κρατικες εταιριες δεν λυνεις το προβλημα. Υπαρχουν και αλλα μετρα που πρεπει να δουλεψουν συνδιαστικα, και φυσικα δεν εγιναν
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ειπα, οχι δεν μπορουμε!Δε ΘΕΛΕΤΕ,όχι δε θέλουμε
Κι όχι σήμερα,ΤΩΡΑ την ύστατη στιγμή αλλά....ανέκαθεν
Να γιατί χαίρομαι απ την μια tiger,το κατάλαβες?και βεβαια δεν ειδαμε κανενα οφελος, γιατι δεν πουλησαμε και γιατι απλα να πουλησεις 1-2-5 κρατικες εταιριες δεν λυνεις το προβλημα. Υπαρχουν και αλλα μετρα που πρεπει να δουλεψουν συνδιαστικα, και φυσικα δεν εγιναν
Ακριβώς,άρα το πρόβλημα δεν έγκειται στις ιδιωτικοποιήσεις ή μη,αλλά στο ξεπάστρεμα του πολιτικού καθεστώτος.
-
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
τα παλικάρια του δντ και οι υπόλοιποι είναι τόσο μανούλες και έχουν ξανακάνει άπειρες φορές την άσκηση επομένως δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο για αλλού να πηγαίνανε και αλλιώς να τους βγήκε
Ενώ οι Έλληνες δεν είμαστε καθόλου μανούλες στο να κοροϊδεύουμε.
Κάνε μια απλή άσκηση.
Πάρε την περίληψη του μνημονίου και δες τι λέει μέσα και τι έχει εφαρμοστεί στην πράξη.ένα μόνο θα σου πω και πες μου εσύ αν είναι οριζόντια περικοπή όπως λες (ή μήπως δεν το λέει μέσα):
'Πριν την εκταμίευση, υιοθετούνται τα παρακάτω μέτρα:
• Οι ελάχιστοι μισθοί που ορίζονται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας
(ΕΓΣΣΕ) θα μειωθούν κατά 22% σε σύγκριση με το επίπεδο που ίσχυε την 1η
Ιανουαρίου 2012. Για τους νέους (ηλικίας κάτω των 25), οι μισθοί που ορίζονται από
την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας θα μειωθούν κατά 32% χωρίς
περιοριστικούς όρους.
• Αναστέλλονται οι διατάξεις του νόμου και των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν
αυτόματες αυξήσεις μισθών, περιλαμβανομένων εκείνων περί ωριμάνσεων.'ΟΚ, ίσως να μην ήταν και τόσο απλό αυτό που σου ζήτησα...
Όχι όμως και να μου φέρνεις **παράδειγμα **για να μου αποδείξεις ότι εφαρμόστηκε πλήρως και όπως προβλεπόταν ολόκληρο το μνημόνιο!Να αρχίσουμε από το πρώτο, να δούμε τι έλεγε και τι κάναμε και ήρθε και το δεύτερο?
Αντιθέτως είναι πολύ απλό. Δεν είναι άσκηση. Είναι 1+1=2. Αρκεί να έχεις διαβάσει το μνημόνιο. Μπορώ να σου αναφέρω άλλα 100 σημεία όπου γίνονται οριζόντιες περικοπές κλπ.
Απλό αρκεί να έχεις καταλάβει την ερώτηση. Από οριζόντιες περικοπές άλλο τίποτα, πες μου όμως, για ποια 100 σημεία αναφέρει μέσα στο μνημόνιο οριζόντιες περικοπές? Άντε, για να μην κουράζεσαι, πες μου 20.
Και πες μου ταυτόχρονα, για να δώσω κι εγώ μερικά παραδείγματα, πού ακριβώς γράφει το μνημόνιο για 'τέλος επιτηδεύματος' σε όσους δουλεύουν με μπλοκάκι ασχέτως πόσα βγάζουν, πού ακριβώς γράφει για τέλη κυκλοφορίας στα ύψη που τα έφτασαν, που γράφει για αναδρομική έκτακτη εισφορά στα >1928 κυβικά, για τεκμήρια χωρίς καμία λογική, για ΕΕΤΗΔΕ μέσω ΔΕΗ, για φόρο ελληλεγύης, και έλα να δούμε και από ουσιαστικές μεταρυθμίσεις τι έλεγε και τι κάναμε.Για να μην αναφέρω τα άρθρα που υποθηκεύουν την εθνική ανεξαρτησία.
Εξ'άλλου εσύ ζήτησες αυτή την άσκηση και έγραψα ένα από τα πιο καραμπινάτα.
όσο για το μνημόνιο 1 αυτό δεν κατάργησε 13ο και 14ο μισθό και σύνταξη?
αυτό δεν υποδείκνυε την αύξηση του του ΦΠΑ? 'Τα τρία σημαντικότερα άμεσα μέτρα είναι η άμεση μείωση του λογαριασμού μισθοδοσίας του δημοσίου τομέα και των δαπανών για πληρωμές συντάξεων, καθώς και η περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ και κάποιων συγκεκριμένων ειδικών φόρων κατανάλωσης (μέτρα που συνδυασμένα με άλλα, αποδίδουν περαιτέρω εξοικονόμηση της τάξεως του 2½% του ΑΕΠ, ήδη από το 2010).'
Ή μήπως η αύξηση του ΦΠΑ δεν είναι ΤΟ οριζόντιο μέτρο για τη φορολογία?
Γι'αυτό σου λέω άστο. Την άσκηση την έχουμε κάνει άπειρες φορές και από όποια μεριά και να την πιάσεις βρωμάει χιλιόμετρα. Ή μνημόνιο ή Ελλάδα.Σου προτείνω να ξαναδιαβάσεις την εκφώνηση της άσκησης.
Δε λύνεται με παραδείγματα.@ dimitris_f
Στα έγραψαν κι άλλοι, δεν έχεις παρά να τσεκάρεις αν έγινε έτσι.οταν η Τροικα ζηταγε να ανοιξουν τα επαγγελματα, να οργανωθουν οι εφοριες, να μπει μηχανογραφηση παντου και να χτυπηθει η φοροδιαφυγη, η κυβερνηση εφαρμοζε οριζοντιες περικοπες και εβαζε επιπλεον φορους. Εκει θα επρεπε να εχουν σταματησει τη χρηματοδοτηση. Εκει η Τροικα εχει μεγαλη ευθυνη.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Πλακωσανε οι τζημερμεν (σπυρος,μανοσκ, εντις) .
Αν πειτε κατι συγκεκριμενο (για το που μπαζουν αυτα που εγραψα , για ποιο λογο η τροικα δεν επεβαλε τα προς τη σωστη κατευθυνση μετρα , ποια ειναι αυτα τα μετρα και τι θα απεδιδαν σε σχεση με το προβλημα) , ισως και να απαντησω.
Προς το παρον , γεια κι΄ευχαριστω για τα ψαρια.
Όχι, μη φεύγεις!!!
Υπάρχει το θέμα του ΙΚΕ που αναφέρονται τα 63 βασικά μέτρα του Μνημονjίου 2. Αλλά θα σου τα βάλω κι εδώ, μην κουραστείς.
http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1498890
Βρες τα ταξικά μέτρα. Για κάθε ταξικό που θα ψαρεύεις, εγώ θα σου βρίσκω 3 μη ταξικά.Πάμε;
Επειδή βλέπω δεν βρήκες ανταπόκριση, να σου δωσω εγώ ένα ταξικό:
6)Φορολ.έλεγχος φυσ.προσώπων υψηλού πλούτου και ελευθ.επαγγεματιών.
Bάζει στο ίδιο καζάνι τα φυσικά πρόσωπα αποδεδειγμένου υψηλού πλούτου με τους ελεύθερους επαγγελματίες αγνώστου πλούτου.Ωρε μανοσκ και λοιποι νεοφιλελευθεροι (τζημερμεν και μη) , το να παραθεσεις μια λιστα που αναφερει επιγραμματικα τα μετρα του μνημονιου που δεν εφαρμοσθηκαν , με καποια απο τα οποια θα μπορουσα να συμφωνω (για παραδειγμα την απελευθερωση των κλειστων επαγγελματων , η οποια απο μονη της δεν λεει απολυτως τιποτα , δλδ θα μπορουσε να εφαρμοσθει με ορους που θα οδηγησουν στη δημιουργια ολιγοπωλιων και στην προλεταριοποιηση των εργαζομενων σ΄αυτους τους κλαδους το οποιο ειναι το ιδιο ή και περισσοτερο χαλια με τη σημερινη υπαρξη συντεχνιων. Ασε που ξεφτιλιστηκε ολοκληρος ΙΟΒΕ με τη μελετη του για αυξηση κατα δεν-θυμαμαι-ποιο-ποσοστο του ΑΕΠ λογω της απελευθερωσης του επαγγελματος των φορτηγατζηδων ) , ειναι αφελες (οχι με την εννοια του χαζου αλλα με την εννοια του παιδικου).
Αναφερθηκα στα μετρα που εφαρμοσθηκαν. Οποτε παιξε μονος σου το παιχνιδακι «πες μου ενα ταξικο μετρο κι΄εγω θα σου πω τρια μη-ταξικα».Η ερωτηση (την ξανα-κανω) ειναι απλη : Ηταν η τροικα συμφωνη με το τροπο που προσεγγισθηκε το θεμα και με τα μετρα τα οποια επιβληθηκαν (πχ μετατροπη του μεγαλου μερους του χρεους απο χρεος προς ιδιωτες σε χρεος προς κρατη, μειωση κατωτατων μισθων, μετενεργεια , ελαστικοποιηση εργασιακων σχεσεων, κτλ) ή με το τροπο που εφαρμοσθηκαν (πχ οριζοντια μειωση μισθων και συνταξεων) ? Αν δεν ηταν , για ποιο λογο δεν επεβαλε τα σωστα μετρα ή το σωστο τροπο εφαρμογης τους ? Αν τα μετρα που δεν εφαρμοσθηκαν ηταν μεγαλυτερης ή ιδιας προτεραιοτητας με αυτα που εχουν ηδη εφαρμοσθει γιατι δεν επεβαλε την εφαρμογη τους ?
Αν (και οταν) απαντησεις να λαβεις υπ’ οψη σου οτι οταν μπηκε θεμα επαναδιαπραγματευσης του μνημονιου ή κατα τη ψηφιση του μνημονιου ΙΙ , η τροικα , η ΕΕ, η κομισιον και διαφοροι αλλοι απειλησαν μεχρι και διακοπη των δοσεων της χρηματοδοτησης (και μαλιστα για επαναδιαπραγματευση μετρων οπως οι οριζοντιες μειωσεις μισθων, η μειωση των κατωτατων μισθων ,μετενεργεια ,κτλ με τα οποια εσεις λετε οτι δεν συμφωνει η τροικα).
@adriver
Αλλη φορα , θα φυλαω καραουλι 24/7 στο φορουμ για να απαντησω αμεσως -
Τέλεια, αρχίσαμε να παίζουμε τις πιτσικουλιές!
Τώρα ΔΕΝ μας ενδιαφέρει αν το Μνημόνιο, που θα 'ακυρωθεί', είναι ταξικό ή όχι, μας ενδιαφέρει αν η Ελλάς εφήρμοσε μόνο ταξικά μέτρα.
Δηλαδή, αντί να βγει ένας σοβαρός άνθρωπος (πού να βρεθεί, θα μου πεις) και να πει 'Ρε άχρηστοι, πηδήξατε τον κοσμάκη για να μη διορθώσετε δομικά προβλήματα του κράτους/ξεβολέψετε την πελατεία σας, εμείς θα εφαρμόσουμε τα σωστά και θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε κοινωνική δικαιοσύνη', μιλάει περί δήθεν ταξικού Μνημονίου, που το καταδίκασε ο λαός και παπαριές καμαρωτές!
Εντάξει, δεν έχει νόημα.
-
κοιτα Μανο, δεν ειναι ευκολο, καποια πραγματα ωριμαζουν με τον χρονο
δες το Συριζα, απο το 4% και προγραμμα -φραππε, παραλια, καταληψη, πορεια, εξω απο ΝΑΤΟ & ΕΕ, 100000 προσληψεις και 1300min για να καθομαστε- αναγκαστηκε να παρουσιασει κατι λιγοτερο ...παραλογο
θα δεις τον Συριζα σιγα σιγα να μιλαει για αλλαγες που θα πρεπει να γινουν, εστω και αν αυτες υπαρχουν εδω και 1 χρονο στο Μνημονιο (αυτο θα γινει γαργαρα), και ο μπαρμπα Γλεζος ηταν στα καγγελα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τέλεια, αρχίσαμε να παίζουμε τις πιτσικουλιές!Τώρα ΔΕΝ μας ενδιαφέρει αν το Μνημόνιο, που θα 'ακυρωθεί', είναι ταξικό ή όχι, μας ενδιαφέρει αν η Ελλάς εφήρμοσε μόνο ταξικά μέτρα.
Δηλαδή, αντί να βγει ένας σοβαρός άνθρωπος (πού να βρεθεί, θα μου πεις) και να πει 'Ρε άχρηστοι, πηδήξατε τον κοσμάκη για να μη διορθώσετε δομικά προβλήματα του κράτους/ξεβολέψετε την πελατεία σας, εμείς θα εφαρμόσουμε τα σωστά και θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε κοινωνική δικαιοσύνη', μιλάει περί δήθεν ταξικού Μνημονίου, που το καταδίκασε ο λαός και παπαριές καμαρωτές!
Εντάξει, δεν έχει νόημα.
Δεν μου ειπες σε ποια σημεια μπαζουν αυτα που εγραψα, δεν απαντησες στα ερωτηματα για να αιτιολογησεις τη θεση σου (η τροικα δεν ηθελε να εφαρμοσει αυτα που εφαρμοσθηκαν ή δεν ηθελε να εφαρμοσθουν μ΄αυτο το τροπο) και μου τη λες κιολας σε στυλ ' Εντάξει, δεν έχει νόημα' .
-
O Τατσόπουλος εχθές ή προχθές στο Mega είπε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εφόσον αυτό εκλεγεί αυτοδύναμο. Εξυπακούεται είπε ότι αν συγκυβερνήσουν θα αλλάξουν το πρόγραμμα ώστε να ταιριάζει στο σχήμα της κυβέρνησης...
-
Αν είχες την παραμικρή ιδέα του πώς λειτουργούν τα κοινοτικά όργανα όταν κάνουν οικονομικό έλεγχο, δεν θα ρωτούσες τέτοια πράγματα.
Ο στόχος είναι οικονομικός: πρέπει να μειωθεί το έλλειμμα ΤΟΣΟ.
Πώς θα το πετύχετε;- Εεεεεεε, θα φορολογήσουμε. Αν τώρα φορολογούμε και παίρνουμε 10 δισ., ενώ μας λείπουν 2, θα αυξήσουμε την φορολογία 20%.
- ΟΚ, πιστεύετε ότι έτσι θα βγάλετε τα σπασμένα;
- Ναι.
- Ωραία.
Μετά από λίγους μήνες:
- Τρίχες πετύχατε. Χρειάζεστε και αναπτυξιακά μέτρα.
- Να τα λάβουμε.
- Βελτιώστε το φορολογικό σας σύστημα, χτυπήστε τη διαφθορά, μειώστε τη σπατάλη στα νοσοκομεία.
- Θα νομοθετήσουμε.
Μετά από λίγους μήνες:
-
Πάλι τρίχες. Γιατί δεν έπιασαν τόπο τα μέτρα;
-
Δεν τα εφαρμόσαμε ακόμα.
-
Αλλά θα φορολογήσουμε τα δίλιτρα, τα μονόλιτρα και τα ποδήλατα.
-
Δεν υποφέρεστε. Θα υπογράψετε ένα μνημόνιο ΝΑ!, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Δόσεις θα παίρνετε μικρές και ελεγχόμενες. Θα κάτσει μαζί σας, αφού είστε απατεώνες ή/και γίδια, επιτροπή να βλέπει τι κάνετε και τι όχι. Δέχεστε.
-
Εεεε
-
Δέχεστε;
-
Εντάξει. Αλλά να ξέρετε ότι τα μέτρα είναι ταξικά.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
O Τατσόπουλος εχθές ή προχθές στο Mega είπε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εφόσον αυτό εκλεγεί αυτοδύναμο. Εξυπακούεται είπε ότι αν συγκυβερνήσουν θα αλλάξουν το πρόγραμμα ώστε να ταιριάζει στο σχήμα της κυβέρνησης...OΗ 'κωλοτούμπα' δεν είναι κωλοτούμπα όταν δεν έχεις ποσοστά που να σου επιτρέπουν να κάνεις ό,τι γουστάρεις. Το ξανάγραψα: οφείλεις να υποχωρήσεις για να βρεις τη χρυσή τομή. Αν δεν θέλεις, κάτσε στη θέση σου κι άσε τους άλλους να κάνουν παιχνίδι.
Περιμένω τώρα τις πιρουέτες κι από επιφανή μέλη του φόρουμ
-
στα δυο τρία τελευταία ποστ!
-
'Στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας Κηφισιάς βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
«Το Άγιο Πνεύμα να μας δώσει αγάπη, πίστη και πείσμα για αγώνα. Είμαστε όλοι μαζί και θα το πετύχουμε. Και μέσα μας, το Άγιο Πνεύμα θα μας δυναμώσει για εκείνες τις αρχές και εκείνες τις αξίες, που είναι αρχές και αξίες της Πατρίδας μας. Που πολλοί, σήμερα, μπορεί και να αμφισβητούν, να αμφιβάλουν και να τις πολεμούν ακόμα. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει, όλοι μαζί, να προχωρήσουμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Και αυτό που πρέπει να κάνουμε, θα το κερδίσουμε για το καλό του Τόπου» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.'Καμμενος και ο Σαμαρας
-
-
Οχι ρε συ μανοσκ, δεν τα ξερεις καλα. Δεν υπηρξε καμια στιχομυθια. Εστελνε η τροικα ενα τηλεγραφημα που ελεγε 'μειωση του ελλειμματος, αποφασιστε εσεις το ποσοστο της μειωσης και τους τροπους με τους οποιους θα επιτευχθει . στοπ'. Και μετα η τροικα μεταφεροταν σε ενα παραλληλο συμπαν οπου δεν επαιρνε χαμπαρι τιποτα . Ετσι εγινε και με τα υπολοιπα μετρα (εβγαινε η τροικα απο το παραλληλο συμπαν και το ληθαργο και εστελνε νεο αντιστοιχο τηλεγραφημα , κοκ).
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Καμμενος και ο Σαμαρας
Εγώ πάντως θα ήθελα κάποια στιγμή κάποιος να γράψει για ποιους λόγους, υπάρχει τόση εμπάθεια εδώ μέσα, με τον Σαμαρά.
Ακόμη δεν έχω καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο πολιτικό. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Περιμένω τώρα τις πιρουέτες κι από επιφανή μέλη του φόρουμΑγχώνεσαι μήπως είναι καλές σαν τις δικιές σου, ή είσαι της ευγενούς άμιλλας;
-
Πες το ρε ανθρωπε και αναρωτιομασταν
Μα καλα,Σαμαρα?!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πες το ρε ανθρωπε και αναρωτιομαστανΜα καλα,Σαμαρα?!
Σε μένα αναφέρεσαι;
-
Προφανες δεν ειναι?
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες