-
a)ναι
β) επρεπε να το κανεις πριν την Ε1. τωρα αν γινετε μονο μεσω της ιδιας εφοριας
γ)Δεν θα τους πειραξει, αλλα αν τα μεγαλωσεις τι θα κερδισεις? Μονο ισως μπερδεμα να εχεις... -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
a)ναι
β) επρεπε να το κανεις πριν την Ε1. τωρα αν γινετε μονο μεσω της ιδιας εφοριας
γ)Δεν θα τους πειραξει, αλλα αν τα μεγαλωσεις τι θα κερδισεις? Μονο ισως μπερδεμα να εχεις...ευχαριστω
θα κερδισω επιδοτηση
στην εφορια ειναι δηλωμενα βασει συμβολαιων που ερχονται απο προσπαππου και ελεγαν δινω 10 στρ η οσο ειναι.
στον ΟΣΔΕ ειναι δηλωμενα οσο πραγματικα ειναι βασει δορυφορικων χαρτων . εκει δεν μπορουσες τα τελευταια χρονια τουλαχιστον να δηλωσεις ψεματα καθως σε ελενχαν με gps υψηλης ακριβειας.
Σε περιπτωση βεβαια που φορολογηθουν η μπει καμμια εκτακτη εισφορα σε χωραφια θα τα δωσω πισω πολλαπλασιαΗ δηλωση ΟΣΔΕ φετος γινεται βασει Ε9 και οχι οσο φαινεται στους δορυφορικους χαρτες ,με αποτελεσμα χαμο στις
εφοριες για περιοχες οπου δεν εχει γινει ποτε αναδασμος η κτηματολογιο, οπου κατα κανονα οι εκτασεις ειναι μικροτερες απο τις πραγματικες
ενα πραγματικο αλαλουμ χωρις λογο , με αποτελεσμα η μερκελ να πληρωσει λιγοτερες επιδοτησεις φετος. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
Οι κατα κυριον επαγγελμα αγροτες για να μην πληρωσουν εισφορα υπερ ΕΛΓΑ 2% , που πληρωνουν οι εχοντες
και γεωργικα εισοδηματα πρεπει.
Στην σελιδα 2 στο 339 να συμπληρωσουν 1500 η 3000 .αυτο που εγραψες για το ΟΣΔΕ ισχυει σιγουρα;
αφου με την υποβολη σου βγαζουν και το κοστουμάκι.στο ΟΣΔΕ δεν μετρανε το χωραφι, μετρανε την εκταση του που καλλιεργειται.
κι οντως εχουν τρομερη ακριβεια, μετρησα απο το προγραμμα τους ακριβως κατι που ηθελα -
αλλο οταν κανεις δηλωση ΟΣΔΕ που πρεπει να πληρωσεις ΕΛΓΑ .
ειναι η ασφαλεια για την καλλιεργεια , και το πληρωνουν ολοι , και οι κατα κυριο επαγγελμα αγροτες και οι μη.
απο περυσι ομως εφαρμοζεται εκτακτη εισφορα 2% στο τεκμαρτο γεωργικο εισοδημα , και υπερ ΕΛΓΑ στους
μη κατα κυριο επαγγελμα αγροτες.αν δεν εισαι κατα κυριο επαγγελμα αγροτης περυσι πληρωσες . δεν ξερω αν μπορεις να το δεις στο εκκαθαριστικο σου.
-
ρε παιδια βαζω εδω στο προγραμματακι τα στοιχεια του εισοδηματος μου και το ακινητο και το αυτοκινητο που εχω και μου βγαζει οτι πρεπει να πληρωσω 1000 κατι ευρω!ενω περιση πηρα πισω και το συνολο του φορου. υπαρχει καποιος που μπορει να το επαληθεψει γιατι φετος θα τα δωσω μονος μου τα στοιχεια στην εφορια.
ακαθαριστο εισοδημα 23527.4
κρατησεις ταμειων 3814,69
καθαρο εισοδημα 19712,71
φορος που αναλογει 1541.47
φορος που παρακρατησθηκε 1518,35
εχω ενα σπιτι 100 τμ με 20 τμ βοηθητικους μονοκατοικια
και ενα αμαξι 1600 κυβικα του 2010 ασχετα αν κυκλοφορησε το 2008
τι γινεται κανω κατι λαθος?
μπορει να μου πει καποιος ευχαριστω! -
Τι εννοείς 'κρατήσεις ταμείων' ? Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ? Αν ναι, οι κρατήσεις των ταμείων ΔΕΝ μειώνουν το εισόδημα αλλά τον φόρο. Οπότε το φορολογήσιμο εισόδημά σου είναι 23 χιλιάδες.
Σπίτια-αυτοκίνητα κτλ. δεν σε επηρεάζουν διότι τα τεκμήριά τους είναι λιγότερα από το εισόδημά σου. -
Σωστά τα βγάζει το πρόγραμμα. Δεν νομίζω να είναι Ε.Ε. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό τα 23.527€ έχουν 2557€ φόρο, οπότε μείον τα 1518=1039€. Την έκτακτη εισφορά 2% την έχεις υπολογίσει;
-
Δυστυχώς φίλε koloko o φόρος που παρακρατήθηκε είναι με το αφορολόγητο των 12000, μέχρι τουλάχιστον τον Ιούνιο που ο -βοήθειά μας- σωτήρας Βενιζέλος αποφάσισε να το πάει στις 8000 αναδρομικά.
Μετά τον Οκτώβριο αποφάσισε πως είναι υψηλό οπότε το πήγε στις 5000 πάλι αναδρομικά, οπότε η παρακράτηση για πέρυσι είναι πλασματική.Στα παραπάνω υπολόγισε την έκτακτη εισφορά που ο -βοήθειά μας- Βενιζέλος αποφάσισε για τα υψηλά εισοδήματα (>20.000) να είναι 2% επί του ακαθάριστου και περίπου είσαι σε αυτά που σου βγάζει.
Εκτός κι αν σε πιάνουν τα τεκμήρια, μάλλον χλωμό αφού έχεις καλό εισόδημα εκτός κι αν έχεις 2λιτρο αυτοκίνητο, μεγάλο σπίτι, εξοχικό και ... παιδιά!... ώ ναι τα τελευταία αποτελούν τεκμήριο!!!
Αυτά τα ολίγα. Μην ξεχάσεις πληρώνοντας να ανάψεις κερί στον σωτήρα άγιο Βενιζέλο τον χαρατσοφόρο.
-
Τα παιδιά δεν αποτελούν τεκμήριο
Αυξάνουν το αφορολόγητο κατά 2000 έκαστο. -
απορω πως ακομα υπαρχει κοσμος που τους ψηφιζει.δεν ξερω τι να πω οποτε θα πληρωσω.... θα βαλω και 5000 € αποδειξεις με βαση το εισοδημα μου το καθαρο ετσι δεν ειναι οποτε περι τα 19750 θα βαλω το 25% 5000 σχεδον σωστα δεν τα λεω και αυτα?
ειναι ιδιωτικος υπαλληλος οινολογος σε ενωση αγροτικων συνεταιρισμων δεν εχω καμια επαφη με κατι αλλο.. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τα παιδιά δεν αποτελούν τεκμήριο
Αυξάνουν το αφορολόγητο κατά 2000 έκαστο.Ναι οκ δεν είναι όπως ο γάμος πχ αφού σε σχέση με τους μη έχοντες παιδιά έχουν ελάφρυνση , αλλά σε σχέση με το τι αφορολόγητο είχαν πέρυσι πχ τρίτεκνος από 20.500 ευρώ πάει φέτος περίπου στα 12.000 ευρώ! Φόρος που αναλογεί σε αυτή την διαφορά...
-
ακομα κατι το αμαξι το ειχα απο τον μαρτη ιανουαριο φεβρουαριο το ειχε η μανα μου πειραζει να το δηλωσω μονο εγω για ολο το χρονο θα εχω κατι το μεππτο?θα το καταλαβουν?
-
Με τους κωδικούς του Taxisnet η υποβολή των δηλώσεων
Με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet που ήδη διαθέτουν, χωρίς να απαιτείται ο κλειδάριθμος, μπορούν οι φορολογούμενοι να υποβάλουν φέτος ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση'Η' Online 1/6 12:49
-
**Παράταση μέχρι 16/07 για φυσικά πρόσωπα... **
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231198623Θα καθυστερήσουμε λίγο ακόμα να πληρώσουμε
-
Τι λεν μωρε, αναμενομενο για να 'αργησει' να δει ο κοσμος τι εχει να πληρωσει φέτος...
-
... εγω να περιμένω να βγεί ο Τσιπρας και μετα βλέπουμε ...
υγ .... 5.500 Ε πληρώνει η πεθερα μου .... Είναι 'μεγαλο'συνταξιούχος δασκάλα ... εάν είναι δυνατόν .
-
Ρε τα λαμόγια. Όπως το προέβλεψα. Η προθεσμία έληγε στις 15 οπότε και με την ηλεκτρονική υποβολή θα έβλεπες τί βουνό έχεις να πληρώσεις και δυο μέρες μετά πήγαινες κάλπη. Προσπαθούν να γλιτώσουν το μαύρισμα. Αμ δε
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... εγω να περιμένω να βγεί ο Τσιπρας και μετα βλέπουμε ...υγ .... 5.500 Ε πληρώνει η πεθερα μου .... Είναι 'μεγαλο'συνταξιούχος δασκάλα ... εάν είναι δυνατόν .
Γιατί?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ρε τα λαμόγια. Όπως το προέβλεψα. Η προθεσμία έληγε στις 15 οπότε και με την ηλεκτρονική υποβολή θα έβλεπες τί βουνό έχεις να πληρώσεις και δυο μέρες μετά πήγαινες κάλπη. Προσπαθούν να γλιτώσουν το μαύρισμα. Αμ δεOχι μωρέ, χάλασαν τα ΑΤΜ και δεν θα δέχονταν καταθέσεις φόρων.
Αφού υπάρχει 1/3 των ψηφοφόρων που ψηφίζει ακόμα ΝΔ+ΠΑΣΟΚ (6-Μαϊ) καλά να πάθουμε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι εννοείς 'κρατήσεις ταμείων' ? Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ? Αν ναι, οι κρατήσεις των ταμείων ΔΕΝ μειώνουν το εισόδημα αλλά τον φόρο. Οπότε το φορολογήσιμο εισόδημά σου είναι 23 χιλιάδες.
Σπίτια-αυτοκίνητα κτλ. δεν σε επηρεάζουν διότι τα τεκμήριά τους είναι λιγότερα από το εισόδημά σου.έχω φίλη ΙΥ με ετήσιο μικτό 17.300 αφαιρώντας τις κρατήσεις για ΙΚΑ-Επικουρικό 3.500 πάει στα 13.800. Της παρακρατήθηκε φόρος μόνο 250 (!?) ευρώ.
σε τι ποσό θα φορολογηθεί; στα 13.800; τον ήπιε... 1024 βλέπω αν τα υπολογίζω καλά δηλ θα πληρώσει 774+138 η εισφορά σύνολο 912 ευρώ που δεν έχει...μια χαρά!
τα 3.500 πρέπει να τα βάλει στον κωδικό 053 ;
γράφει στο μανουαλ:Κωδικοί 053-054. Γράψτε το ποσό των υποχρεωτικών από το νόμο εισφορών που καταβάλατε μέσα στο 2011 σε ασφαλιστικά ταμεία (Ο.Α.Ε.Ε. κτλ.), καθώς και το ποσό των εισφορών που καταβάλατε στις περιπτώσεις προαιρετικής ασφάλισής σας σε ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο. Στους κωδικούς αυτούς δε γράφονται οι εισφορές που παρακράτησαν οι εργοδότες από τους μισθωτούς και έχουν αφαιρεθεί από τις αποδοχές τους.
άρα όχι...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος