-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πολλές επιχειρήσεις τις έκλεισαν οι τράπεζες με διάφορους τρόπους.
Ξαφνικά τους μείωναν το πλαφόν και οι επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ή ζητούσαν επιπλέον εξασφαλίσεις σε υπάρχοντα δάνεια κλπ.Οντως, καπως ετσι ειναι...
Τώρα όλοι δουλεύουν με μετρητά, πρώτον για να αποφύγουν πιστόλια και δεύτερον γιατί οι τράπεζες δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ.
Ε οχι και ολοι. Πολλοι περνουν επιταγες, αρκει να εχεις αποδειξει την φερεγγυοτητα σου. Βεβαια, καμμια σχεση με το παρελθον...
Αυτά ίσχυαν πριν τις εκλογές γιατί μετά τις εκλογές δεν δουλεύει κανένας.
Εμεις εχουμε μειωση τζιρου 20% απο περσυ (βεβαια δεν εχει κλεισει ακομα ο μηνας...)
Αλλα ειχαμε μειωση και 20% σε μισθους, ενοικια, και καποια αλλα ψιλοεξοδα.
Δεν ειναι οτι 'δε δουλευει κανενας' απλα τα πραματα τσουλανε με το ζορι... -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
συμφωνω απολυτα σε αυτο.αξιζει μια ευκαιρια κ ο συριζα.εχεις δικιο.απλα τα πραγματα δεν ειναι πλεον τοσο ευελικτα στο επομενη μερα οπως παλιοτερα.
απλα ενω τα πηγαινε καλα αρχισε τουμπες κ πολυ φοβαμαι στο τελος μην συνεργαστει με το αθλιο πασοκ.Το άθλιο ΠΑΣΟΚ των υποσχέσεων και του λαϊκισμού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.
Με μιά μεγάλη διαφορά ότι το 1981 ο Ανδρέας είχε να πειραματιστεί σε μια ασφαλή και ισχυρή χώρα που μόλις είχε μπει στην ΕΟΚ, ενώ ο εκπαιδευμένος Κνίτης Αλέξης μας προτείνει να κάνει πειράματα στο χείλος του γκρεμού.
Ένα φυσιολογικός άνθρωπος, πρέπει να αισθάνεται εντελώς ξεγραμμένος για να τον ακολουθήσει ...+1
+2
Σωστά! Η λύση είναι η Ε.Ε., η δανειακή σύμβαση (το λες και τοκογλυφία) και το γερμανικό προτεκτοράτο της Ν/Α Ευρώπης (Τράγκας FTW)!
Τελικά του δεξιού το χούι δεν κόβεται. Ψωμί, ελιά και Κώτσο Βασιλιά!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
συμφωνω απολυτα σε αυτο.αξιζει μια ευκαιρια κ ο συριζα.εχεις δικιο.απλα τα πραγματα δεν ειναι πλεον τοσο ευελικτα στο επομενη μερα οπως παλιοτερα.
απλα ενω τα πηγαινε καλα αρχισε τουμπες κ πολυ φοβαμαι στο τελος μην συνεργαστει με το αθλιο πασοκ.Το άθλιο ΠΑΣΟΚ των υποσχέσεων και του λαϊκισμού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.
Με μιά μεγάλη διαφορά ότι το 1981 ο Ανδρέας είχε να πειραματιστεί σε μια ασφαλή και ισχυρή χώρα που μόλις είχε μπει στην ΕΟΚ, ενώ ο εκπαιδευμένος Κνίτης Αλέξης μας προτείνει να κάνει πειράματα στο χείλος του γκρεμού.
Ένα φυσιολογικός άνθρωπος, πρέπει να αισθάνεται εντελώς ξεγραμμένος για να τον ακολουθήσει ...+1
+2
Σωστά! Η λύση είναι η Ε.Ε., η δανειακή σύμβαση (το λες και τοκογλυφία) και το γερμανικό προτεκτοράτο της Ν/Α Ευρώπης (Τράγκας FTW)!
Σωστά! Η λύση είναι έξοδος από την Ε.Ε., μονομερής καταγγελία του μνημονίου (το λες και αυτοκτονία) και το ευρωπαϊκό προτεκτοράτο της Β. Αφρικής.
Τελικά του αριστερού το χούϊ δε κόβεται. Hasta la victoria siempre! -
-
για τους αριστερους οτιδηποτε δεν ειναι αριστερο ειναι χουντικο βασιλικο κλπ...OMG!!!
του αριστερου το χουι το αφηνω να μας το πεις εσυ ποιο ειναι που τα ξερεις ολα...by the way ειμαι αρκετα πιο νοημων απο το να χωριζω τους ανθρωπους και τις ιδεολογιες σε αριστερους και δεξιους...ειμαστε στο 2012 και οχι στο 1946
-
+2
Και ποια ειναι η λύση? Επιστροφή στο ανατολικό μπλοκ?
Πραγματικά, ποια είναι η λύση? Αν πεις πάλι 'θα κόβουμε δραχμές και θα έχουμε χρήμα για τις ανάγκες μας' να σου πω πως δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί το νομισματικό σύστημα. Προτείνεις κάτι ανέφικτο, κάτι fictional. Οποτε πες μου, ακούω ρεαλιστικές λύσεις, είμαι όλος αυτιά. -
Δηλαδή το 2012 δεν υπάρχουν αριστερές (υπέρ του κρατισμού) και δεξιές (υπέρ της ελεύθερης αγοράς) ιδεολογίες; Τι μαθαίνει κανείς σε ένα φόρουμ...
-
και δεξιές (υπέρ της ελεύθερης αγοράς) ιδεολογίες;Της ποιάς?
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
+2
Πραγματικά, ποια είναι η λύση? Αν πεις πάλι 'θα κόβουμε δραχμές και θα έχουμε χρήμα για τις ανάγκες μας' να σου πω πως δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί το νομισματικό σύστημα. Προτείνεις κάτι ανέφικτο, κάτι fictional. Οποτε πες μου, ακούω ρεαλιστικές λύσεις, είμαι όλος αυτιά.Όπως είχε πει και ο Adriver στο προηγούμενο θέμα των εκλογών που κλειδώθηκε, νομπελίστες οικονομολόγοι διαφωνούν μεταξύ τους, εμείς θα συμφωνήσουμε; Για εσένα η λύση της σχολής που υποστηρίζω είναι τόσο ανεδαφική όσο για εμένα η λύση της σχολής που εσύ υποστηρίζεις. Οπότε μόνο η πράξη θα μας δείξει ποια σχολή έχει δίκιο (ή έστω το λιγότερο άδικο).
-
+2
Πραγματικά, ποια είναι η λύση? Αν πεις πάλι 'θα κόβουμε δραχμές και θα έχουμε χρήμα για τις ανάγκες μας' να σου πω πως δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί το νομισματικό σύστημα. Προτείνεις κάτι ανέφικτο, κάτι fictional. Οποτε πες μου, ακούω ρεαλιστικές λύσεις, είμαι όλος αυτιά.μηπως η λυση ειναι αυτο που βλεπουμε κ δεν μπορουμε να το πιστεψουμε?το προσπερναμε λες κ δεν ειναι
δυνατον να συμβαινει?
εννοω το κινημα της χρυσης αυγης που εξαπλωνεται ραγδαια. -
Δηλαδή το 2012 δεν υπάρχουν αριστερές (υπέρ του κρατισμού) και δεξιές (υπέρ της ελεύθερης αγοράς) ιδεολογίες; Τι μαθαίνει κανείς σε ένα φόρουμ...Μην αγχώνεσαι.
Η ικανότητα της έλλογης ταυτοποίησης και κατηγοριοποίησης είναι μάλλον η σημαντικότερη ικανότητα του ανθρώπου, αυτή που μας έκανε να 'φτιάξουμε' την επιστήμη [δεν υπάρχει επιστήμη χωρίς κατηγοριοποίηση] , την φιλοσοφία, να βγούμε από τις σπηλιές και σαφώς ειδοποιός διαφορά από τα υπόλοιπα ζώα.Αλλά νταξ, που θα πάει, σε λίγα χρόνια θα ξαναγυρίσουμε εκεί
-
ένα ενδιαφέρον αρθράκι για τις δημοσκοπήσεις
http://www.salata.tv/μμε ... F%85%CF%82
Τέτοια εποχή οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν την τιμητική τους. Τα αποτελέσματα των ερευνών τους γίνονται για κάποιες μέρες θέμα συζήτησης και μετά τις εκλογές ξεχνιούνται. Πόσο επιτυχημένες ειναι οι προβλέψεις τους τελικά, όμως; Η @alepouda έκανε μια φανταστική δουλειά συλλέγοντας τα διάφορα προεκλογικά δημοσκοπικά ευρήματα και συγκρίνοντάς τα με τα πραγματικά τελικά αποτελέσματα.
Όπως παρατηρεί η Αλεπούδα, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο ειναι η τεράστια αστοχία των δημοσκόπων να προβλέψουν το ποσοστό του Σύριζα.
«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς εταιρίες που πέτυχαν την πρόβλεψη σε ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, Οικολόγους/Πράσινους στη μισή ποσοστιαία μονάδα, έπεσαν 4 εως 10 ολόκληρες μονάδες κάτω απο το αποτέλεσμα του Συριζα. Προσπαθώ να θυμηθώ αν τις τελευταίες 15 μέρες που δεν επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις έγινε κάτι που
να ανατρέψει τις προβλέψεις και να φέρει τους αναποφάσιστους στο Σύριζα αλλα πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι.
Το βραβείο της πιο άστοχης πρόβλεψης (που φυσικά αφορούσε το Σύριζα) κερδίζει η GPO για την έρευνα που έκανε για λογαριασμό του Mega και της εκπομπής 'Ανατροπή'. Προέβλεψε ενα πενιχρό 6.2% ενω το αποτέλεσμα τελικά ήταν 16.78%. Έπεσε μόλις 10.58% έξω, ενώ απο ό,τι μπορεί να δει κανείς, στις προβλέψεις για τα άλλα κόμματα δεν τα πήγε άσχημα.
Οι εταιρίες αστόχησαν επίσης και στις απαισιόδοξες προβλέψεις τους για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και βέβαια - όπως πιθανά θα θυμάστε - στα αποτελέσματα της Χρυσής Αυγής, απο μία έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες.
Αντίθετα η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με τις περισσότερες εταιρίες, προβλεπόταν να έχει εως και 6 μονάδες παραπάνω απο ο,τι κατάφερε να συγκεντρώσει. Μοναδική εξαίρεση απαισιοδοξίας η Kapa Research που πρόβλεψε για τη Δημ.Αρ. 4% έναντι του τελικού
6.11%.»Παραθέτουμε τις καρτέλες με τις αστοχίες των δημοσκοπικών εταιρειών ανά κόμμα. Στο τέλος αυτού του κειμένου μπορείτε να βρείτε link με ολόκληρο το άρθρο και πολλές επιπλέον ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις
έχει και ωραία graphics, χαζέψτε το
-
Oi λάτρεις του υπέρτατου πολιτικού συστήματος ονόματι Καπιταλισμός (ναι του συστήματος που αυτοκτονούν άνθρωποι) έχουν ως πρότυπα παραδείγματα κατ ' επιλογήν το Γιούσα και ως έσχατα τον Στάλιν.
Κανέναν δεν έχω ακούσει να οραματίζεται ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας,κανέναν δεν έχω ακούσει ο οποίος να έχει ως πρότυπο τα Σκανδιναβικά κράτη.
Η άσπρο ή μαύρο,βέβαια η προπαγάνδα του καπιταλισμού καλά κρατεί κι αυτό φαίνετε και σε εποχές....πείνας,σου δίνει ελπίδα πεθαίνοντάς σε! -
Όπως είχε πει και ο Adriver στο προηγούμενο θέμα των εκλογών που κλειδώθηκε, νομπελίστες οικονομολόγοι διαφωνούν μεταξύ τους, εμείς θα συμφωνήσουμε; Για εσένα η λύση της σχολής που υποστηρίζω είναι τόσο ανεδαφική όσο για εμένα η λύση της σχολής που εσύ υποστηρίζεις. Οπότε μόνο η πράξη θα μας δείξει ποια σχολή έχει δίκιο (ή έστω το λιγότερο άδικο).
Κατ' αρχην, αν ζυγίσουμε τους νομπελίστες και τις διάφορες εκθέσεις ιδρυμάτων (ακαδημαϊκών και μη, κερδοσκοπικών και μη) θα δούμε ότι περισσότεροι είναι αυτοί που θεωρούν την χρεοκοπία καταστροφή, και λιγότεροι οι άλλοι. Ένα το κρατούμενο.
Δεύτερον, η λύση που εγώ προτείνω βασίζεται σε παραδοχές που είναι δοκιμασμένες in the real world. Εσένα είναι βασισμένες σε θεωρητικές προσεγγίσεις που δεν ισχύουν και είναι λάθος (συνεχές κόψιμο δραχμής χωρίς να υπολογίζεις πληθωρισμό και υποτιμήσεις, μονομερής ενέργιες έναντι των πιστωτών χωρίς να υπολογίζεις ότι ο δανεισμός είναι ο μόνος τρόπος να ισοσκελίσεις το έλλειμα, τόνοση της παραγωγής και των εξαγωγών με δραχμή χωρίς να λαμβάνεις υπόψη ότι δεν έχουμε παραγωγή, και ότι και να είχαμε θα αγοράζουμε ακριβότερα τις πρώτες ύλες και θα πουλάμε σε τιμές ξεφτίλας- λόγω δραχμής - τα προϊόντα μας).
Οπότε εσύ μπορείς να ανατρέπεις κοσμοθεωρίες όποτε θέλεις, το θέμα είναι να λες πράγματα που μπορούν να εφαρμοστούν στη πράξη, διότι το θέμα της χρεοκοπίας της χώρας είναι πρακτικότατο και όχι θεωρητικό/φιλοσοφικό.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Oi λάτρεις του υπέρτατου πολιτικού συστήματος ονόματι Καπιταλισμός (ναι του συστήματος που αυτοκτονούν άνθρωποι) έχουν ως πρότυπα παραδείγματα κατ ' επιλογήν το Γιούσα και ως έσχατα τον Στάλιν.
Κανέναν δεν έχω ακούσει να οραματίζεται ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας,κανέναν δεν έχω ακούσει ο οποίος να έχει ως πρότυπο τα Σκανδιναβικά κράτη.
Η άσπρο ή μαύρο,βέβαια η προπαγάνδα του καπιταλισμού καλά κρατεί κι αυτό φαίνετε και σε εποχές....πείνας,σου δίνει ελπίδα πεθαίνοντάς σε!Ε, όχι και κανένας! ΑΔΙΚΙΑ!:
-
Οπότε μόνο η πράξη θα μας δείξει ποια σχολή έχει δίκιο (ή έστω το λιγότερο άδικο).Αρκεί να υπάρχουμε μετά την πράξη ....
Μου αρέσουν πολύ τα πειράματα των mythbusters, αλλά δεν θα τα έκανα σπίτι μου.
http://dsc.discovery.com/tv/mythbusters/
Αυτό είναι δεξιά αντίληψη ? Συντηρητική τη λες σίγουρα αλλά και το αντίθετο δεν το λες προοδευτικό, αλλά -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Η άσπρο ή μαύρο,βέβαια η προπαγάνδα του καπιταλισμού καλά κρατεί κι αυτό φαίνετε και σε εποχές....πείνας,σου δίνει ελπίδα πεθαίνοντάς σε!Ε, όχι και κανένας! ΑΔΙΚΙΑ!:
Aυτός ούτε για κλωτσιές δεν είναι.....
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Η άσπρο ή μαύρο,βέβαια η προπαγάνδα του καπιταλισμού καλά κρατεί κι αυτό φαίνετε και σε εποχές....πείνας,σου δίνει ελπίδα πεθαίνοντάς σε!δλδ σε αλλα συστηματα δεν αυτοκτονουν ανθρωποι;
-
Όπως είχε πει και ο Adriver στο προηγούμενο θέμα των εκλογών που κλειδώθηκε, νομπελίστες οικονομολόγοι διαφωνούν μεταξύ τους, εμείς θα συμφωνήσουμε; Για εσένα η λύση της σχολής που υποστηρίζω είναι τόσο ανεδαφική όσο για εμένα η λύση της σχολής που εσύ υποστηρίζεις. Οπότε μόνο η πράξη θα μας δείξει ποια σχολή έχει δίκιο (ή έστω το λιγότερο άδικο).
Κατ' αρχην, αν ζυγίσουμε τους νομπελίστες και τις διάφορες εκθέσεις ιδρυμάτων (ακαδημαϊκών και μη, κερδοσκοπικών και μη) θα δούμε ότι περισσότεροι είναι αυτοί που θεωρούν την χρεοκοπία καταστροφή, και λιγότεροι οι άλλοι. Ένα το κρατούμενο.
Δεύτερον, η λύση που εγώ προτείνω βασίζεται σε παραδοχές που είναι δοκιμασμένες in the real world. Εσένα είναι βασισμένες σε θεωρητικές προσεγγίσεις που δεν ισχύουν και είναι λάθος (συνεχές κόψιμο δραχμής χωρίς να υπολογίζεις πληθωρισμό και υποτιμήσεις, μονομερής ενέργιες έναντι των πιστωτών χωρίς να υπολογίζεις ότι ο δανεισμός είναι ο μόνος τρόπος να ισοσκελίσεις το έλλειμα, τόνοση της παραγωγής και των εξαγωγών με δραχμή χωρίς να λαμβάνεις υπόψη ότι δεν έχουμε παραγωγή, και ότι και να είχαμε θα αγοράζουμε ακριβότερα τις πρώτες ύλες και θα πουλάμε σε τιμές ξεφτίλας- λόγω δραχμής - τα προϊόντα μας).
Οπότε εσύ μπορείς να ανατρέπεις κοσμοθεωρίες όποτε θέλεις, το θέμα είναι να λες πράγματα που μπορούν να εφαρμοστούν στη πράξη, διότι το θέμα της χρεοκοπίας της χώρας είναι πρακτικότατο και όχι θεωρητικό/φιλοσοφικό.
Η διαφορά μας είναι ότι εσύ θεωρείς το πρόβλημα λογιστικό ενώ εγώ πολιτικό/φιλοσοφικό. Δεν υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης, δεν θα συναντηθούμε ποτέ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Η άσπρο ή μαύρο,βέβαια η προπαγάνδα του καπιταλισμού καλά κρατεί κι αυτό φαίνετε και σε εποχές....πείνας,σου δίνει ελπίδα πεθαίνοντάς σε!δλδ σε αλλα συστηματα δεν αυτοκτονουν ανθρωποι;
Exεις πρόχειρα στοιχεία για τη Δανία ας πούμε τα τελευταία 5 έτη?
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες