-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
προφανώς το δοκίμασες αρκετές φορες για να δεις και να ξαναδείς το αποτέλεσμα της Εκκαθάρισης γι αυτό και στο κλείδωσε. ΔΕΝ θα στο ξαναβγάλει...
΄
Ναι αυτό έκανα ,έβαζα αποδείξεις κοίταγα , έβαζα νοσήλεια κοίταγα...... α.... πάει δηλαδή δεν το ξαναβγάζει!!!!
Ευχαριστώ!!!!
κατέβασε, συμπλήρωσε και πάτα εκκαθάριση. Θα σου βγάλει την εκκαθάριση με ακρίβεια δεκαδικού!
http://reviews.in.gr/finance/forologia/ ... 1231197356 -
Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!
-
το δοκίμασα και εβγαλε τα ιδια με ακρίβεια δεκαδικού!!!
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
ρε παίδες πολύ γενικά για να πάρω μια ιδέα, μισθωτός με** χ αυτοτελή φορολογικά ποσά,** και 13500 εισόδημα δίχως ιδιοκτησία, άγαμος, φιλοξενούμενος σε πατρική οικεία στα χαρτιά και αυτοκίνητο 4800 τεκμήριο πόσο φόρο θα πληρώσει φέτος; Οι αποδείξεις υπερκαλύπτουν το 25% του παραπάνω ποσού...
Δεν θέλω ακρίβεια μια εκτίμηση θέλω για να πάω ν' αγοράσω βαζελίνη!Εξαιτίας αυτού του γεγονότος η εισφορά αλληλεγγύης θα είναι αυξημένη γιατί υπολογίζει τα περισσότερα από αυτά τα ποσά. Κάτι τόκοι πχ ενοείτε ότι θα τα υπολογίσει.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
13500 εισόδημα σημαίνει 3375 σε αποδείξεις.τεκμήριο έχεις 3000+4800=7800 οπότε καλύπτεσαι
φόρος στο περίπου θα πληρώσεις 970 + έκτακτη εισφορά 1% δηλ 135 = 1105 ευρώ
Δεν πρέπει να υπολογιστούν και τυχόν κρατήσεις για φόρο που θα του έχουν γίνει από τον εργοδότη (αν είναι πχ μισθωτός). Αν του έχουν γίνει πχ 1200 ευρώ κρατήσεις τότε παίρνει και 95 ευρώ πίσω;;
-
Διαβάζοντας το παρακάτω (από http://reviews.in.gr/finance/forologia/ ... 1231191677)
'Όταν δεν υπάρχουν αντικειμενικές δαπάνες ή αυτές είναι μικρότερες των ποσών των 3.000 ευρώ προκειμένου για άγαμο, διαζευγμένο ή χήρο και των 5.000 ευρώ προκειμένου για συζύγους, τότε αφαιρείται ποσό τουλάχιστον ίσο με 3.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα.'
...μου δημιουργήθηκε απορία που με βάζει σε σκέψεις. Το ελάχιστο τεκμήριο των 3-5000 ισχύει μόνο εφόσον δεν υπάρχει άλλο μεγαλύτερο ή προστίθεται στα άλλα;; Δηλαδή αν έχω αυτοκίνητο με 4400 και η σύζυγος σπίτι 3300 σύνολο 7700, το τεκμήριό μας είναι 7700 ή 7700+5000=12700?? -
Μα και φυσικά το μεγαλύτερο των ποσών που έγραψες ισχύει, δλδ. το 12.700. Τα 3000/5000 είναι η βάση από όπου ξεκινάνε τα τεκμήρια και μετά προστίθενται τα υπόλοιπα.
-
μια ερωτηση εαν μπορει καποιος να βοηθησει. Ο αδερφος μου ειναι κατοικος UK εδω και 4 χρονια, οπου τα τελευταια 3 εργαζεται full time. Τα τελευταια χρονια δεν εκανε δηλωση ποτε καθως δεν εχει αυτοκινητο ή αλλα εισοδηματα απο Ελλαδα παρα μονο το 50% διαμερισματος 91μ2 κατασκευης του 1966 με αντικειμενικη αξια καπου στα 50.000 ευρώ.
Το ερωτημα ειναι εαν πρεπει ή οχι να κανει δήλωση (το διαμερισμα το εχει δηλωμενο στο Ε9 εδω και πολλα χρονια) καθως εαν κανει με το τεκμηριο διαβιωσης (ελέυθερος ειναι) στα 3000 ευρω και το σπιτι μαζι ξεπερναει το αφορολογητο των 5000 ευρώ. Πως μπορει να δηλωσει οτι διαμενει μονιμα στο εξωτερικο οποτε το τεκμηριο διαβιωσης να μην τον πιανει? Ο λογος ειναι οτι θα χρειαστει την φορολογικη ενημεροτητα στο μελλον.
επισης ποια διαδικασια υπαρχει για να δηλωσει στην ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου οτι διαμενει μονιμα στο UK και οτι δεν εχει εισοδηματα στην ελλαδα?
-
Ο αδερφος σου θα δηλώσει μονιμος κατοικος εξωτερικου, ετσι δεν θα έχει τεκμήριο.
Στην ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, εφόσον παει ο ίδιος, τότε απλά θα υποβάλλει το έντυπο Μ1 και Μ7 (για να ορίσει αντίκλητο) και αυτό ηταν ολο. Πάει κατα δήλωση του εφόσον είναι παρών. Αν τώρα δεν είναι ο ίδιος θα χρειαστεί μαλλον να απευθυνθεί στην πρεσβεία μας και να κάνει τις αντιστοιχες εξουσιοδοτήσεις καθώς και να πάρει κάποια βεβαιωση απο εκει πως είναι μονιμος κάτοικος.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ο αδερφος σου θα δηλώσει μονιμος κατοικος εξωτερικου, ετσι δεν θα έχει τεκμήριο.Στην ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, εφόσον παει ο ίδιος, τότε απλά θα υποβάλλει το έντυπο Μ1 και Μ7 (για να ορίσει αντίκλητο) και αυτό ηταν ολο. Πάει κατα δήλωση του εφόσον είναι παρών. Αν τώρα δεν είναι ο ίδιος θα χρειαστεί μαλλον να απευθυνθεί στην πρεσβεία μας και να κάνει τις αντιστοιχες εξουσιοδοτήσεις καθώς και να πάρει κάποια βεβαιωση απο εκει πως είναι μονιμος κάτοικος.
Και εγώ είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση με τον αδερφό του φίλου...
Δεν έχω αυτοκίνητο στο όνομά μου, έχω τμήμα ακινήτου που ιδιοκατοικείται (δλδ δεν έχει ενοίκιο). Έχω δηλωθεί ως Έλληνας του εξωτερικού από το χειμώνα, πρέπει φέτος να υποβάλω δήλωση? -
Θα το δηλώσεις στο Ε2 ως ΚΕΝΟ.
Ίσως σου ζητήσουν απόδειξη της ΔΕΗ για να δούνε ότι δεν έχει κατανάλωση ρεύματος (είναι πραγματικά κενό).
-
Εγώ έχω την εντύπωση ότι από τη στιγμή που έχεις μόνο την ψιλή κυριότητα δεν το δηλώνεις καθόλου. Το δηλώνει μόνο αυτός που έχει την επικαρπία. Κατά συνέπεια ο επικαρπωτής το δηλώνει στο Ε2 ως κλειστό. Εάν έμενες εσύ σε αυτό τότε θα το δήλωνες στο Ε1.
-
Ναι, δεν είδα την ψιλή κυριότητα.
Πάντως όταν δηλώνεις ΚΕΝΑ μπορεί να σου ζητήσουν απόδειξη ΔΕΗ ή υπεύθυνη δήλωση για μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Ο αδερφος σου θα δηλώσει μονιμος κατοικος εξωτερικου, ετσι δεν θα έχει τεκμήριο.
Στην ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, εφόσον παει ο ίδιος, τότε απλά θα υποβάλλει το έντυπο Μ1 και Μ7 (για να ορίσει αντίκλητο) και αυτό ηταν ολο. Πάει κατα δήλωση του εφόσον είναι παρών. Αν τώρα δεν είναι ο ίδιος θα χρειαστεί μαλλον να απευθυνθεί στην πρεσβεία μας και να κάνει τις αντιστοιχες εξουσιοδοτήσεις καθώς και να πάρει κάποια βεβαιωση απο εκει πως είναι μονιμος κάτοικος.
Δεν έχω αυτοκίνητο στο όνομά μου, έχω τμήμα ακινήτου που ιδιοκατοικείται (δλδ δεν έχει ενοίκιο). Έχω δηλωθεί ως Έλληνας του εξωτερικού από το χειμώνα, πρέπει φέτος να υποβάλω δήλωση?πως δηλωθηκε ως ελληνας εξωτερικου? που πηγες και τι χαρτια σου ζητησαν?
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Δεν έχω αυτοκίνητο στο όνομά μου, έχω τμήμα ακινήτου που ιδιοκατοικείται (δλδ δεν έχει ενοίκιο). Έχω δηλωθεί ως Έλληνας του εξωτερικού από το χειμώνα, πρέπει φέτος να υποβάλω δήλωση?πως δηλωθηκε ως ελληνας εξωτερικου? που πηγες και τι χαρτια σου ζητησαν?
Εγώ δηλώθηκα... πήγα στην εφορία κατοίκων εξωτερικού στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο είναι, αμέσως έγινε σε μισή ώρα. Δε θυμάμαι να πήγα κανένα χαρτί. Δηλώνεις αντίκλητο σε Ελλάδα κ σου μεταφέρουν αυτοί τα στοιχεία σου.Καλύτερα να τηλεφωνήσεις πιο πριν να ρωτήσεις μπας κ δε θυμάμαι τίποτα... Πάντως δε θυμάμαι να είχα πάει κάποιο χαρτί...
-
Gyus τι πιθανοτητα δίνεται να ελεγξουν για την κατοχη των αποδείξεων όπως δηλώθηκαν? Διοτι αν πχ, εχω 3500χιλ σε αποδειξεις και δηλωσω 4000 για να εχω το αφορολογητο ή βάλω και λίγες πχ απο παροχη υπηρεσιων υγειας για μειωση φόρου, θα πρεπει να αγχωθω?
-
Ερώτηση (αν έχει απαντηθεί δείξτε μου την απάντηση)
Κάποιος μέχρι και το τέλος του 2010 έμενε σε ιδιόκτητο σπίτι.
Για όλο το 2011 μετακόμισε σε δωρεάν παραχωρημένο (το ιδιόκτητο σπίτι έμεινε κενό, δεν νοικιάζεται, δεν κατοικείται από κανένα, αποδεικνύεται από τους λογαριασμούς ΔΕΗ κλπ).Για τα τεκμήρια διαβίωσης δηλώνει και τα δύο σπίτια ή μόνο το δωρεάν παραχωρηθέν που έμενε όλο το 2011;
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Gyus τι πιθανοτητα δίνεται να ελεγξουν για την κατοχη των αποδείξεων όπως δηλώθηκαν? Διοτι αν πχ, εχω 3500χιλ σε αποδειξεις και δηλωσω 4000 για να εχω το αφορολογητο ή βάλω και λίγες πχ απο παροχη υπηρεσιων υγειας για μειωση φόρου, θα πρεπει να αγχωθω?μικρη, γιατι τα ποσα ειναι μικρα
παντως, οι δειγματοληπτικοι ελεγχοι γινονται παντα για παραδειγματισμο (για τους υπολοιπους)
το οποιο για μενα ερμηνευεται οτι αν σε πιασουνε, τον ρουφας ασαλιωτο... -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Gyus τι πιθανοτητα δίνεται να ελεγξουν για την κατοχη των αποδείξεων όπως δηλώθηκαν? Διοτι αν πχ, εχω 3500χιλ σε αποδειξεις και δηλωσω 4000 για να εχω το αφορολογητο ή βάλω και λίγες πχ απο παροχη υπηρεσιων υγειας για μειωση φόρου, θα πρεπει να αγχωθω?
μικρη, γιατι τα ποσα ειναι μικρα
παντως, οι δειγματοληπτικοι ελεγχοι γινονται παντα για παραδειγματισμο (για τους υπολοιπους)
το οποιο για μενα ερμηνευεται οτι αν σε πιασουνε, τον ρουφας ασαλιωτο...Και Αν ,λεμε ΑΝ τον φωναξουν απο τη ΔΟΥ και παρει απο ενα φιλο/συγγενη( ανωνυμες ) αποδειξεις 500 ευρω και τις παρουσιασει;
Για τα νοσηλεια δεν γινεται μιας και συνηθως εχουν ονοματεπωνυμο... -
Αλλο αυτο
αν υπαρχουνε αποδειξεις διαθεσιμες, τοτε τις δινει και τελος καλο.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος