-
Οταν έψαχνα για αυτοκινητο ενδιαφερόμουν για ένα skoda octavia πηγα σε μια αντιπροσωπεια για ανταλαγη με ενα hyundai με 165000χλμ και το εδωσα για προκαταβολη. Τελευται στιγμη κατι χαλασε (δεν ειχε το χχρωμα που ηθελα ετοιμοπαραδωτο)και ακυρωσα την αγορα παιρνωβτα πισω το αυτοκινητο με 80000χλμ.! Πηγα μετα σε αντιπροσωπεια mazda kai το εδωσα. οταν χρειαστικα βεβαιωση για την εφορια ηρθα σε επαφη με τον νεο αγοραστη( γιατι το ειχα δωσει με υ.δ. να το μεταβιβασουν εκ μερουσ μου και δεν εγινε μεταβιβαση στην αντιπροσωπεια) ο νεοσ αγοραστης μου ειπε οτι το πειρε με 40.000 χλμ και μαλιστα με ενημερωμενο βιβλιο service!!!! Aρα ηθικο διδαγμα το μεταχειριμενο εχει τα διπλασια χλμ. απο αυτα που γραφει μιας και ειμαι πεπισμενοσ οτι και 30000 χλμ να ειχα θα τα καναν 15000χλμ. και απο ιδιωτες το ιδιο πιστευω οτι γινεται (αλωστεν στην θηβων υπαρχη διαφημιση για 50 € για αυτη την δουλεια και οταν περναω απεψω γινεται χαμος) η μονη ασφαλης λυση ειναι το ηλεκτρονικο αρχειο service που κρατα η mazda τωρα και πιστευω και αλλεσ μαρκεσ και καταγραφεται το ιστορικο του αυτοκινητου.
-
Ο χρήστης aks2113 έγραψε:
...ενα hyundai με 165000χλμ και το εδωσα...
...
...ο νεοσ αγοραστης μου ειπε οτι το πειρε με 40.000 χλμ και μαλιστα με ενημερωμενο βιβλιο service!!!!Μια χαρά, λίγο μετά το στρώσιμο το πήρε.
-
ολα καλα αυτα που λετε και συμφωνω, εχω πολλους γνωστους που την πατησανε και καποτε την επαθα και εγω με ενα γεωργικο μηχανημα ομως θα ηθελα να ρωτησω πως μπορουμε να προστατευθουμε?
απο την εμπειρια μου ξερω οτι και ο πιο αποτυχημενος εμπορος αυτοκ εχει τουλαχιστων 5 δικηγορους, ακομη ολες οι ζημιες τις χαρακτηριζουν σαν ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΦΘΟΡΑ και επομενως δεν βρισκεις δικαιο εκτος και αν εχει προβλημα το σασι ή αγορασες 4χ4 και δεν δουλευει και μερικα αλλα παραδειγματα, ακομη οταν αγοραζεις μτχ αντε να το κοιταξεις εξωτερικα (αυτα που ειπατε σπασμενες πινακιδες κτλ) ομως τα μηχανικα μερη ειναι πολυ δυσκολο να τα ελενξεις. -
Ο χρήστης vlasis-b έγραψε:
ολα καλα αυτα που λετε και συμφωνω, εχω πολλους γνωστους που την πατησανε και καποτε την επαθα και εγω με ενα γεωργικο μηχανημα ομως θα ηθελα να ρωτησω πως μπορουμε να προστατευθουμε?
απο την εμπειρια μου ξερω οτι και ο πιο αποτυχημενος εμπορος αυτοκ εχει τουλαχιστων 5 δικηγορους, ακομη ολες οι ζημιες τις χαρακτηριζουν σαν ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΦΘΟΡΑ και επομενως δεν βρισκεις δικαιο εκτος και αν εχει προβλημα το σασι ή αγορασες 4χ4 και δεν δουλευει και μερικα αλλα παραδειγματα, ακομη οταν αγοραζεις μτχ αντε να το κοιταξεις εξωτερικα (αυτα που ειπατε σπασμενες πινακιδες κτλ) ομως τα μηχανικα μερη ειναι πολυ δυσκολο να τα ελενξεις.Απο ότι βλέπω και παραπάνω, μονο ο Χριστος σώζει. Κανεις το σταυρό σου να βγει καλό.
Περα παο το χιούμορ, ίσωςεη μονη λύση είναι να αγροασεις συτοκινητο φίλου, (αδελφικου) ή καινουριο
Εναλλακτικα, να αποφασισεις αυθαιρετα ποσα χλμ εχει το αυτοκινητο, και να αρχισεις να κανεις κανονικα σερβις απο αυτα τα χλμ,
Παιρνεις λοιπον κατι με 65.000 χλμ, υπολογιζειςοτι έχει 100.000, και ξεκινας
αλλαγη λαδιών
τακακια
υφρα φρενων
ιμαντες
ιμαντα εκκεντροφορου, τρομπα νερου, θερμοστατη.
φιλτρα κλπ
Λάστιχα
κλπ κλπ ότι αλλο ειναι για τα 100.000μετα το λειτουργεις σαν να έχει 100.000 συν τα χιλιομετρα που έκανες απο τοτε που το πηρες, και κανεις σερβις αναλογα.
Θα ραφτει αρχικα ένα κουστουμακι καλο, αλλα θα εισαι ήσυχος. Λεω τώρα. -
επισης καλη ιδεα ειναι να μιλησεις με προηγουμενο ιδιοκτητη, αν δεν ειναι εισαγωγη, αν τον εντοπισεις απο τα χαρτια του αυτοκινητου η μεσω ασφαλιστικης...δεν θαχει λογο να κρυψει κατι.
Εγω πουλησα αμαξακι προσφατα και στον αγοραστη εδωσα το τηλ του προηγουμενου και του ειπα 'φιλε εγω το προσεχα, προβλημα δεν ειχα ειναι αστερι αλλα για να σου φυγει καθε ιδεα μιλα με τον προηγουμενι να στα πει τι εκανε...και ειχα και βιβλιο σερβις πληρες και πηγε και σε αντιπροσωπεια που εκανα τα σερβις να βεβαιωσει τα λεγομενα και τουδωσα και φωτοτυπιες ολα τα τιμολογια επισκευων..'
-
Συμφωνω με τον trident,απλα μια καλη βολτα πριν την αγορα και ενας ελεγχος σε μηχανικο ειναι απαραιτητα πιστευω και
επειδη τα χιλιομετρα πιστευω οτι λιγο ρολο παιζουν τελικα,πρεπει να βρεις αυτοκινητο που να μην τριζει να μην τρεμει να μη ρεταρει να μην εχει περιεργα τραβηγματα γιατι ναι μεν μπορει η λυση τους να ειναι ευκολη αλλα μπορει να ταλαιοπωρηθεις πολυ και να χασεις επιπλεον χρονο χρημα και την ψυχικη σου ηρεμια.
Επιπλεον καλο ειναι να μην χρειαζονται αλλαγη τα αναλοσιμα του αμεσα(τακακια π.χ).Με λιγα λογια βαζεις την ακρη το τι λεει ο χιλιομετρητης και κρινεις την κατασταση του αυτοκινητου.
Και εχω και 2 παραδειγματακια.1ο.Το ignis sport που αγορασα,μοντελο 04 με 130.000 παρα κατι τα χιλιομετρα του,μηχανικα σαν αποδοση και σαν κυλιση και τα μισα να μου ελεγε ο ιδιοκτητης οτι εχει θα το πιστευα,το τιμονι του ομως ειχε μια σχετικη φθορα οπως και ο λευγιες πραγμα λογικο για αυτοκινητο 7 ετων και με 130,000.Το πηρα ομως φτηνα και συνεφερε απολυτα η αγορα του.Τωρα ειναι στα 170,000 και αλλαζω μονο λαδια και φιλτρα(ενταξει αλλαξα και αμορτισερ και τωρα θελει και δισκοπλακες αλλα ολα οκ)
2ο.Το sedici του πατερα μου,2008 μοντελο 60,000 και σαν καινουριο το αμαξι.
Τα φρενα το τιμονι η κυλιση γενικοτερα ειναι καινουριου αυτοκινητου και δουλευουν ολα στην εντελεια και φυσικα το σαλονι που ειναι αφθαρτο εντελως.
Αρα ακομα και 120,000(να ειχε)η ειναι υπερβολικα καλα συντηρημενο η τα αλλαξαν ολα για να πηγαινει ετσι(οποτε ολα καλα ξανα).Παντως πρωτη κινηση που του εκανα φιλτρα,λαδια,βαλβολινες και μπουζι γιατι ηταν σε ακινησια κανα 3μηνο.
Και κατι τελευταιο,οταν κανεις μια επενδυση αυτο που εχει σημασια ειναι το προσδοκομενο αποτελεσμα σε σχεση με το κοστος,το τι ρισκαρεις σε σχεση με αυτο που θελεις να κερδισεις(κατι σαν τα pot odds).
Αυτα τα ολιγα απο μενα. -
Και τα μεταχειρισμένα αντί/πείας; Βρήκα Astra J 1.4 140 hp με 16.000 χλμ μόνο από test drive.από 19.000 το δίνουν 13.000.λογικό;και τί στρωσιμο είχε έτσι;αν από 5.9 lt/100 καίει τώρα 8-9 και βάλε;; Ούτε test drive δεν σ´αφήνουν να του κάνεις...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Αν έχει φάει τόσο γερή τράκα θα χρειάζεται καινούριες πινακίδες (άλλα νούμερα).
Μα αυτό ακριβώς έγραφα πιο πάνω:
ΥΓ Δεν θα αγόραζα αυτοκίνητο ποτέ με αλλαγμένες ή χτυπημένες και ισιωμένες πινακίδες κυκλοφορίας... Εκτός αν με έπειθε για τον λόγο που έγινε αυτό με ατράνταχτα επιχειρήματα...
Επίσης αν έχουν αλλαχθεί, δεν μπορείς να βρεις αν συνέβη κάτι σοβαρό, απο τα αρχεία των ασφαλιτηκών εταιριών...
στη νέα άδεια ... αναφέρονται και τα παλιά νούμερα.
-
κοιτωντας τυχαια στο car.gr, επεσα σε εναν παλιο 'γνωριμο'
περυσι μετα τις καλοκαιρινες διακοπες ειχα βαλει αγγελια το δικο μου για να δω αν υπαρξει καποιο ενδιαφερον...
το συγκεκριμενο αυτοκινητο το παρακολουθουσα επειδη ειναι παρομοιο με το δικο μου και ηταν προς πωληση απο πιο νωρις.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1682716/
ο τυπος ειχε ξεκινησει απο 24 ή 25000€ και επεφτε σιγα σιγα μεχρι τα 22500€ πριν αρχισει να...ξανανεβαινει
το θεμα ειναι οτι περυσι ειχε 79 ή 80000+ χιλιομετρα (το θυμαμαι πολυ καλα γιατι εγω ειχα περιπου 10000 λιγοτερα).
τωρα εχει 59990, ουτε 59999
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
κοιτωντας τυχαια στο car.gr, επεσα σε εναν παλιο 'γνωριμο'περυσι μετα τις καλοκαιρινες διακοπες ειχα βαλει αγγελια το δικο μου για να δω αν υπαρξει καποιο ενδιαφερον...
το συγκεκριμενο αυτοκινητο το παρακολουθουσα επειδη ειναι παρομοιο με το δικο μου και ηταν προς πωληση απο πιο νωρις.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1682716/
ο τυπος ειχε ξεκινησει απο 24 ή 25000€ και επεφτε σιγα σιγα μεχρι τα 22500€ πριν αρχισει να...ξανανεβαινει
το θεμα ειναι οτι περυσι ειχε 79 ή 80000+ χιλιομετρα (το θυμαμαι πολυ καλα γιατι εγω ειχα περιπου 10000 λιγοτερα).
Eιναι προφανες νομιζω οτι το πλενει με νερο απο http://en.wikipedia.org/wiki/Fountain_of_Youth
-
Χαζεύοντας σήμερα στις αγγελίες και επειδή έχω μια ψώρα με το 308 πέτυχα το εξής:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1532050/
Αμάξι το οποίο είχε 51000ΚΜ πριν κανένα χρόνο (γιατί το παρακολουθούσα τακτικά) οδηγήθηκε με την όπισθεν και ως δια μαγείας γύρισε στα 45000Κμ.. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
64.999 βλέπω τώρα..
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
64.999 βλέπω τώρα..
με την κρίση παίρνει υπερ-αξία.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
64.999 βλέπω τώρα..
απιστευτος
οταν το εγραφα ειχε 59990
μ'αρεσουν τα ενιάρια στα χιλιομετρα, σαν καρτελακι τιμης αχχαχα
Εδιτ
Τελευταία αλλαγή: 3 ώρες
-
Nα ενα αυτοκινητο που εχει τα πραγματικα του χιλιομετρα,23000 χλμ μεσα σε 33 χρονια(697 χλμ/χρονο η 58χλμ/μηνα)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/535509/ -
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Nα ενα αυτοκινητο που εχει τα πραγματικα του χιλιομετρα,23000 χλμ μεσα σε 33 χρονια(697 χλμ/χρονο η 58χλμ/μηνα)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/535509/Για αυτο το αμαξι το πιστευω.Κοιτα φιλος μου εχει ενα Lotus elan και σε 3 χρονια εχει κανει 2,000 το βγαζει μιας στις τοσες για καμια σβουρα και παλι στο γκαραζ.
Πόσα χιλιόμετρα έχει το μεταχειρισμένο?