-
^^ Πώς; Υπάρχει 'προσωρινή υποβολή'; Εγώ ξέρω ότι υπάρχει 'προσωρινή αποθήκευση' (όσες φορές θέλεις) και 'οριστική υποβολή'.
-
Τώρα με τις επαναληπτικές εκλογές ξέρουμε τι θα γίνει με την υποβολή των δηλώσεων Ε1?
-
Παράταση ΘΑ δοθεί, είναι πολύ λίγο το διάστημα για να σταλούν όλες (φέτος η εφαρμογή άργησε αρκετά να ανοίξει) αλλά δε μπορώ να κάνω εκτίμηση για το χρόνο που θα κοινοποιηθεί...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Παράταση ΘΑ δοθεί, είναι πολύ λίγο το διάστημα για να σταλούν όλες (φέτος η εφαρμογή άργησε αρκετά να ανοίξει) αλλά δε μπορώ να κάνω εκτίμηση για το χρόνο που θα κοινοποιηθεί...Συνηθως το λενε τελευταια στιγμη,οποτε βλεπω την ανακοινωση για την παραταση να΄χει ημερομηνια 14/6/2012 ωρα 13.45....
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Παράταση ΘΑ δοθεί, είναι πολύ λίγο το διάστημα για να σταλούν όλες (φέτος η εφαρμογή άργησε αρκετά να ανοίξει) αλλά δε μπορώ να κάνω εκτίμηση για το χρόνο που θα κοινοποιηθεί...
Συνηθως το λενε τελευταια στιγμη,οποτε βλεπω την ανακοινωση για την παραταση να΄χει ημερομηνια 15/6/2012 ωρα 15.45....
πιο ακριβές και συνηθισμένο
-
Δηλ μπορώ να υποβάλω τώρα δήλωση ;;;
Και κάτι άλλο, έχω ένα καταναλωτικό. Πέρσι η Α-bank μου έστειλε βεβαίωση για τους τόκους που κατέβαλλα.
Φέτος δεν μου έχει έρθει. Αλλαξε κάτι, ισχύει ο κωδικός 727 ; -
Σήμερα στο ραδιόφωνο άκουγα κάτι στατιστικά για τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν.
Δεν θυμάμαι πολλά, νομίζω αρκετοί πλήρωσαν πρόστιμο γιατί είχαν λίγες αποδείξεις κι άλλοι πλήρωσαν παραπάνω φόρο λόγω τεκμηρίων (ενώ παλιά ελάχιστους έπιαναν τα τεκμήρια).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σήμερα στο ραδιόφωνο άκουγα κάτι στατιστικά για τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν.Δεν θυμάμαι πολλά, νομίζω αρκετοί πλήρωσαν πρόστιμο γιατί είχαν λίγες αποδείξεις κι άλλοι πλήρωσαν παραπάνω φόρο λόγω τεκμηρίων (ενώ παλιά ελάχιστους έπιαναν τα τεκμήρια).
Ασε ασε... ακριβως αυτα βλεπω καθημερινα. Εν τω μεταξύ απορώ με τους φορολογούμενους... εδω και ενα χρόνο λέμε αποδείξεις αποδείξεις αποδείξεις... και μου έρχονται και τους λειπουν χιλιαρικά και βάλε και ψαχνομαι να δω πως θα τους βολέψω.
Μου κάνει πάντως τρομακτική εντύπωση η αναλγησία του κράτους για τους ανέργους. Δεν φτάνει που δεν έχουν να ζήσουν του καίει το τεκμαρτό εισόδημα λόγω σπιτιου και αυτοκινήτου. Αμφισβήτηση τεκμηρίων για να γίνει... ζήσε Μάη μου... Αν ειναι ο αλλος γραμμένος στον ΟΑΕΔ, και αν μπει στον κόπο καποιος να κοιτάξει την αίτηση εγκαίρως και αν θέλει να δεχτεί την μείωση τεκμηρίου...
-
Υποβλήθηκαν Ε1 - Ε2 και Ε9.
Εκκαθαριστικό : 1.757 € για πληρωμή (απο τα οποία 720€ φόρος 'αλληλεγγύης' ), ενώ σχεδόν κάθε χρόνο είχα επιστροφή απο 200 έως 500€.
Δηλώθηκε επιπλέον ακίνητο 120 τμ ( απο γονική παροχή ) και περάστηκε στη συνέχεια ως 'δωρεάν παραχώρηση' σε γονιό.
Σημειώνω ότι στα εισοδήματα δηλώθηκαν 6.5000 € λιγότερα έναντι του 2010, λόγω μειώσεων μισθού και εσόδων απο ενοίκια, που όμως υπερκαλύπτουν τυχόν τεκμήρια.Με τις υγείες μου.
-
Ως ποσοστο του μικτου εισοδηματος ποσοι ειναι οι συνολικοι φοροι; Στις χωρες των δανειστων πληρωνεις ενα 35%-40% του εισοδηματος φορους και κοινωνικη ασφαλιση.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στις χωρες των δανειστων πληρωνεις ενα 35%-40% του εισοδηματος φορους και κοινωνικη ασφαλιση.φανταζομαι δεν εχουν και τις ίδιες παροχές...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Στις χωρες των δανειστων πληρωνεις ενα 35%-40% του εισοδηματος φορους και κοινωνικη ασφαλιση.
φανταζομαι δεν εχουν και τις ίδιες παροχές...
τι εννοεις; η μεσαια ταξη δεν εχει καμμια απολυτως παροχη (μονο πληρωνει φορους).
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δηλ μπορώ να υποβάλω τώρα δήλωση ;;;Και κάτι άλλο, έχω ένα καταναλωτικό. Πέρσι η Α-bank μου έστειλε βεβαίωση για τους τόκους που κατέβαλλα.
Φέτος δεν μου έχει έρθει. Αλλαξε κάτι, ισχύει ο κωδικός 727 ;Πράγματι και για το στεγαστικό, δεν έχουν έρθει βεβαιώσεις τόκων. Τις ζητάμε από την τράπεζα?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ως ποσοστο του μικτου εισοδηματος ποσοι ειναι οι συνολικοι φοροι; Στις χωρες των δανειστων πληρωνεις ενα 35%-40% του εισοδηματος φορους και κοινωνικη ασφαλιση.Για το 2010 στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας πλήρωσα πρακτικά για ασφάλεια και φόρους εισοδήματος το 40% των αποδοχών μου. Και πρέπει να πηγαίνω να αγοράζω τα φάρμακα μου ... και πρέπει να δίνω 10 € εισιτήριο για να δω τον γιατρό της επιχείρισης...
Δεν την παλεύετε μία....
-
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μέσω του TAXISnet 39.939 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προκύπτουν τα εξής:
Τα 24.100 σημειώματα είναι χρεωστικά και αναγράφουν συνολικό ποσό φόρου προς πληρωμή ύψους 32.000.000 ευρώ. Στο καθένα από τα σημειώματα αυτά αντιστοιχεί κατά μέσο όρο φόρος προς πληρωμή ύψους 1.327,80 ευρώ!
Mόλις 4.400 εκκαθαριστικά είναι πιστωτικά και αναγράφουν συνολικό ποσό επιστρεπτέου φόρου ύψους 3.500.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 10.439 είναι μηδενικά.[link]
-
Έχω μία μόνο ερώτηση για τον πίνακα 5 του Ε1 (ετήσια αντικ. δαπάνης διαβίωσης για ιδιοκατοικούμενη/μισθούμενη/δωρεάν παραχωρούμενη κατοικία)...
Θυμάμαι σε παρελθόντα έτη, σύμφωνα με το εγχειριδιο οδηγιών για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης, ο πίνακας αυτό συμπληρωνόταν μόνο όταν η κατοικία ήταν πάνω από ορισμένα τετραγωνικά κλπ.
Φέτος η σχετική πρόβλεψη έχει απαλειφθεί από το βιβλιαράκι οδηγιών, οπότε υποθέτω ότι πρέπει να δηλωθεί κάτι εκεί πέρα οπωσδήποτε.
Η περίπτωση μου: έχω ένα μικρό διαμέρισμα το οποίο εκμισθώνω σε άλλους, και προσωπικά μένω στο σπίτι των γονιών μου, μαζί με αυτούς. Τι πρέπει να συμπληρώσω στον πίνακα αυτό; Το σπίτι που είναι δικό μου αλλά νοικιάζω σε άλλους, ή αυτό στο οποίο πράγματι κατοικώ; Από αναφορά σε προηγούμενες σελίδες μου φαίνεται ότι πρέπει να δηλώσω τα στοιχεία του σπιτιού στο οποίο πράγματι κατοικώ (=το σπίτι των γονιών μου).
Το βιβλιαράκι λέει παρακάτω...
'Διευκρινίζεται ότι τα τέκνα που φιλοξενούνται από τους γονείς τους στην κατοικία των γονέων,καθώς και
οι γονείς που φιλοξενούνται στην κατοικία των τέκνων τους δεν επιβαρύνονται με την αντικειμενική
δαπάνη διαβίωσης της κατοικίας η οποία επιβαρύνει τους γονείς που ιδιοκατοικούν (δεν αφορά την δωρ-
εάν παραχώρηση).'Πως λοιπόν τους δηλώνω ότι είμαι τέκνο που φιλοξενείται στο σπίτι των γονέων του; Απλά αφήνω τον πίνακα εντελώς κενό;
-
Το σπίτι που μένεις αυτή τη στιγμή ΔΕΝ είναι δικό σου, αλλά των γονιών σου, οπότε ΔΕΝ το γράφεις στο πίν.5, αλλά μόνο το ΑΦΜ του γονέα στον πιν.7, διαγραμίζοντας στο ΝΑΙ στη φιλοξενία.
Το εκμισθωμένο σπίτι κανονικά στο Ε2 και τα ενοίκια στο κωδ. 103, πιν. Ε. -
Ευχαριστώ θερμά. Σκεπτόμουν μήπως έπρεπε να το βάλω στο 5 ως 'δωρεάν παραχώρηση', αλλά κατέστη φανερό ότι συγκατοίκηση με γονείς είναι άλλο πράγμα από δωρεάν παραχώρηση.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δηλ μπορώ να υποβάλω τώρα δήλωση ;;;
Και κάτι άλλο, έχω ένα καταναλωτικό. Πέρσι η Α-bank μου έστειλε βεβαίωση για τους τόκους που κατέβαλλα.
Φέτος δεν μου έχει έρθει. Αλλαξε κάτι, ισχύει ο κωδικός 727 ;Πράγματι και για το στεγαστικό, δεν έχουν έρθει βεβαιώσεις τόκων. Τις ζητάμε από την τράπεζα?
Πηρα τηλ στα κεντρικα της τραπεζας κ θα μου το (ξανα?)στειλουν...
-
Να ρωτήσω και εγώ κάτι στο παραπάνω, θέμα με το τεκμήριο ιδιοκατοίκησης κλπ
Κάποιος μένει σε δωρεάν παραχωρημένη κατοικία και μαζί του μένει και η μητέρα του. Τι δηλώνει η μητέρα του στην δική της δήλωση;
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος