-
Θέλω ένα αυτοκίνητο:
- μικρό
- για μέσα στην πόλη μιας και έχω κάποιο πιο μεγάλο για ταξίδια
- να έχει πλούσιο εξοπλισμό μιας και θα κάνω αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά μέσα στην κίνηση,
- να κινείται όσο το δυνατό πιο σβέλτα και
- να είναι αυτόματο (!)
Κατόπιν σχετικής έρευνας έχω καταλήξει στο citroen C2 VTR με Sensodrive μιας και συνδυάζει όλα τα παραπάνω. Τα μόνα μείον που του βρίσκω είναι η μάρκα (για θέματα αξιοπιστίας και μεταπώλησης) και το μήκος (3,666 μέτρα) που αν και από τα μικρότερα, δεν είναι ... Smart (2,5 μέτρα). Άλλα αυτοκίνητα που κοίταξα είναι:
Honda Jazz: καλό αυτοκίνητο αλλά πολύ μεγάλο γι αυτό που θέλω
Lancia Y: Πολύ ακριβό χωρίς να είναι κι αυτό ιδιαίτερα μικρό τελικά (3,78 μέτρα)
Opel Corsa: Επίσης μεγάλο σε διαστάσεις και το εσωτερικό του υστερεί έναντι των υπολοίπων
Toyota Yaris: Αν και δε μου αρέσει ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικά το 1.0 με σειριακό κιβώτιο θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον
Η σύγκριση με το smart υφίσταται μόνο επειδή: - Δε με ενδιαφέρει καθόλου - αντιθέτως το θεωρώ μείον λόγω αύξησης του μήκους - να έχει μεγάλους χώρους για πίσω και για αποσκευές (2 άτομα με 2 χαρτοφύλακες για αποσκευές μου αρκούν).
- Στοιχίζουν πάνω κάτω τα ίδια (15.500 το C2, 14.800 το for2 με πλευρικούς και υδρ. τιμόνι)
Η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια που ανά εβδομάδα εργάζομαι σε διαφορετική περιοχή η οποία μπορεί να είναι οπουδήποτε μέσα στην Αττική. Μέχρι στιγμής 3 εβδομάδες το χρόνο εργάζομαι σε περιοχή που έχει πρόβλημα παρκαρίσματος. Αλλά μπορεί του χρόνου να γίνουν 5, μπορεί 10, μπορεί και 1. Με το smart σίγουρα έχω μεγάλο πλεονέκτημα στο παρκάρισμα έναντι των άλλων αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζουν οι θυσίες που κάνεις σε θέματα ασφάλειας, αξιοπιστίας (mercedes σου λέει...παλιά), ποιότητας κύλισης και εσωτερικού (με διαφορά χειρότερο το smart), οδικής συμπεριφοράς λόγω μεγέθους και χειρότερου εξοπλισμού.
Ο λόγος που άνοιξα αυτό το thread είναι αφενός για να ακούσω κάποιες γνώμες για τη συγκεκριμένη έκδοση του C2 αλλά και σχόλια για το δίλημμα που προανέφερα....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων[/b]
-
Θέλω ένα αυτοκίνητο:
- μικρό
- να έχει πλούσιο εξοπλισμό μιας και θα κάνω αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά μέσα στην κίνηση,
- να είναι αυτόματο (!)
Κατόπιν σχετικής έρευνας έχω καταλήξει στο citroen C2 VTR με Sensodrive μιας και συνδυάζει όλα τα παραπάνω. Τα μόνα μείον που του βρίσκω είναι η μάρκα (για θέματα αξιοπιστίας και μεταπώλησης) και το μήκος (3,666 μέτρα) που αν και από τα μικρότερα, δεν είναι ... Smart (2,5 μέτρα). Άλλα αυτοκίνητα που κοίταξα είναι:
Lancia Y: Πολύ ακριβό χωρίς να είναι κι αυτό ιδιαίτερα μικρό τελικά (3,78 μέτρα)
Opel Corsa: Επίσης μεγάλο σε διαστάσεις και το εσωτερικό του υστερεί έναντι των υπολοίπων
Toyota Yaris: Αν και δε μου αρέσει ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικά το 1.0 με σειριακό κιβώτιο θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον
Η σύγκριση με το smart υφίσταται μόνο επειδή: - Δε με ενδιαφέρει καθόλου - αντιθέτως το θεωρώ μείον λόγω αύξησης του μήκους - να έχει μεγάλους χώρους για πίσω και για αποσκευές (2 άτομα με 2 χαρτοφύλακες για αποσκευές μου αρκούν).
- Στοιχίζουν πάνω κάτω τα ίδια (15.500 το C2, 14.800 το for2 με πλευρικούς και υδρ. τιμόνι)
Η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια που ανά εβδομάδα εργάζομαι σε διαφορετική περιοχή η οποία μπορεί να είναι οπουδήποτε μέσα στην Αττική. Μέχρι στιγμής 3 εβδομάδες το χρόνο εργάζομαι σε περιοχή που έχει πρόβλημα παρκαρίσματος. Αλλά μπορεί του χρόνου να γίνουν 5, μπορεί 10, μπορεί και 1. Με το smart σίγουρα έχω μεγάλο πλεονέκτημα στο παρκάρισμα έναντι των άλλων αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζουν οι θυσίες που κάνεις σε θέματα ασφάλειας, αξιοπιστίας (mercedes σου λέει...παλιά), ποιότητας κύλισης και εσωτερικού (με διαφορά χειρότερο το smart), οδικής συμπεριφοράς λόγω μεγέθους και χειρότερου εξοπλισμού.
Ο λόγος που άνοιξα αυτό το thread είναι αφενός για να ακούσω κάποιες γνώμες για τη συγκεκριμένη έκδοση του C2 αλλά και σχόλια για το δίλημμα που προανέφερα....
-
Θέλω ένα αυτοκίνητο:
- μικρό
- να είναι αυτόματο (!)
-
Kia Picanto 1.1 Full Auto 3,495 μ. μήκος και κοστίζει 11.000 ευρώ με πολλά στον στάνταρ εξοπλισμό (ίσως και φθηνότερα). Και με φθηνή συντήρηση.
-
Χθες οδήγησα πρώτη φορά για 5-6 χιλιόμετρα το VTR. Σαν playstation είναι....το κιβώτιο έχει φάση και μες την πόλη καταπληκτικό! Δεν ξέρω για εκτός ούτε για άλλα χαρίσματα! Προσωπικά μου άρεσε, αν και η ποιότητα του δεν με εθουσίασε!
-
Αφού μιλάμε για δεύτερο αυτοκίνητο επέλεξε κάτι **φθηνό ****μικρό **και αξιόπιστο.
Εγώ θα πήγαινα προς daihatsu cuore μεριά. Τα 1600cc mου φαίνονται πολλά, για δεύτερο αυτοκίνητο... -
Έχω ακούσει ότι το κιβώτιο του VTR είναι πιο αργό και από... την καθυστέρηση... Αληθεύει?Ξέρει κανείς?
Πάντως το αντίστοιχο του Smart είναι αρκετά αργό, δεν μου πολυάρεσε.
-
Επειδή έχω το C2 VTR Senso αλλά 1400...το κιβώτιο του είναι αργό. Επειδή έχω οδηγήσει και smart είναι πάνω κάτω τα ίδια αν και πιστεύω ότι του C2 είναι ελαφρώς γρηγορότερο. Αλλά αυτό δεν νομίζω ότι απασχολεί τον φίλο απ'ότι φαίνετε. Πάντως εγώ είμαι στα 10000 και δεν μου έχει βγάλει απολύτος τίποτα(αυτό δε λέει τίποτα βέβαια, σχεδόν κανένα δε βγάζει πριν τα 10000)! Προσωπική μου άποψη είναι πολύ πιο όμορφο από το smart και έχει πολλά πραγματάκια ενδιαφέροντα μέσα...δηλαδή δεν είναι εντελώς γυμνό. Έχει και την ωραία του τη ζαντούλα, έχεις και 110 άλογα που δεν είναι και λίγα για 2ο αυτοκίνητο που το θές απ'ότι έχω καταλάβει. Στο μόνο πιστεύω που πρέπει να σταθείς είναι στο θέμα παρκαρίσματος αφού το σμαρτ μπαίνει παντού, το C2 είναι μικρό μεν αλλά όχι και τόσο.
-
Υπάρχουν και μεταχειρισμένα Smart, με εγγύηση αντιπροσωπίας, πολύ φθηνότερα από τα καινούρια (που κατά τη γνώμη μου είναι υπερβολικά ακριβά για αυτά που σου δίνουν, εκτός κι αν το βλέπεις από την άποψη ότι σου γλιτώνουν χρόνο για παρκάρισμα, τέλη κυκλοφορίας και βενζίνη).
Το C2VTR1.6 το σκεφτόμουν κι εγώ για την πόλη, αλλά δεν το βρήκα να το οδηγήσω. Οι 4Τ έλεγαν αν θυμάμαι καλά 0.4 δλ για κάθε αλλαγή που δεν είναι και τόοοσο χάλια...
-
αναμεσα σε αυτα τα δυο c2 to smart δεν εχει σχεδον καθολου χορο για δυο πραγματα η αμα θες να πας μια βολτα με τα παιδια σου (αν εχεις) δεν μπορεις
-
Εγώ θα σου πρότεινα το Smart.
Αν δεν έχεις παιδιά,και δε θες να πηγαίνεις στο supermarket είναι τέλειο για την πόλη.Γιατί να πάρεις τετραθέσιο αυτοκίνητο όταν δεν το χρειάζεσαι...;
Απο την άλλη αν είσαι κολλημένος με το c2 πάρε το 1400 vtr.Τα παραπάνω λεφτά είναι κατα τη γνώμη μου πεταμένα... -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ θα σου πρότεινα το Smart.
Αν δεν έχεις παιδιά,και δε θες να πηγαίνεις στο supermarket είναι τέλειο για την πόλη.Γιατί να πάρεις τετραθέσιο αυτοκίνητο όταν δεν το χρειάζεσαι...;
Απο την άλλη αν είσαι κολλημένος με το c2 πάρε το 1400 vtr.Τα παραπάνω λεφτά είναι κατα τη γνώμη μου πεταμένα...και εμενα αυτη ειναι η φιλοφια μου αλλα πολλα τα λ7 για ενα 600 διθεσιο αμαξι σαν μηχανακι με 4 ροδες και κουκουλα ειναι , αλλα για την πολη ειναι
τζι τζι -
Σίγουρα 12000 είναι πάρα πολλά για μισό αυτοκίνητο....
Αλλά υπάρχουν και μεταχειρισμένα ακόμη και με εγγύηση σε καλές τιμές. -
manosk:Το είδα από κοντά το Picanto αλλά δε μου άρεσε… Πώς να μου αρέσει βέβαια όταν λίγο πριν είχα δει και οδηγήσει το Υ και το Jazz; Το εσωτερικό σου δίνει μια «φθηνή» αίσθηση σε σχέση με τα άλλα (ότι πληρώνεις παίρνεις βέβαια). Επίσης τα 17,9 για τα 0-100 που δίνει ο κατασκευαστής πολλά δεν είναι;
cmarin: Οι αλλαγές με τη σειριακή λειτουργία ήταν γρήγορες; Φαντάζομαι το 1.6 οδήγησες.....
meco: Το daihatsu cuore έχει περάσει από το μυαλό μου αν και έχω κάποιες επιφυλάξεις: α) 0-100 σε 15,9, β) ροπή 9,3/4000 (μήπως θέλει στροφές για να πάει; ) γ) Το εσωτερικό σου δίνει σχεδόν την ίδια «φθηνή» αίσθηση με το picanto (μπήκα σε ένα τυχαία όταν πήγα να δω για λάστιχα στον Καλογρίτσα… ο οποίος εμπορεύεται και Daihatsu εκτός από ελαστικά). Θα το ψάξω περισσότερο πάντως, καλή ιδέα. Όσον αφορά τα κυβικά, δεν έχεις άδικο είναι πολλά για μέσα στην πόλη όμως αντισταθμίζουν λίγο τις χαμένες επιδόσεις λόγω αυτόματου. Τουλάχιστον με αυτό το σκεπτικό επέλεξα τη συγκεκριμένη έκδοση και όχι την 1.4.
taurus: Είναι λίγο αργό το κιβώτιο του for2 αλλά παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ευκολία μέσα στην πόλη.
pie13: Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι για το for2 είναι το μέγεθος του. Ειδάλλως ούτε από εξοπλισμό έχει κάτι ιδιαίτερο, ακριβά service έχει, πιο ασταθές είναι από κάθε άλλο «συμβατικό» αυτοκίνητο και γενικότερα τεχνολογικά είναι πίσω. Έλα όμως που το μέγεθος μετράει τελικά
nidosan: Γενικά είμαι κατά του μεταχειρισμένου και ειδικά στην περίπτωση του smart το θεωρώ ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο λόγω turbo.Έχω ακούσει πολλές ιστορίες και δε θέλω να μπω σε φασαρίες.
sebastien loeb: Δεν έχω ακόμα παιδιά αλλά και όταν αποκτήσω υπάρχει πάντα το 2ο αυτοκίνητο που χωράει και … τρίδυμα.
PG220: Το 1.4 έχει 75 ίππους αλλά ίσως είναι ελαστικός και αρκετός για μέσα στην πόλη. Δεν το αποκλείω αλλά του λείπουν στοιχεία εξοπλισμού όπως το clima, αυτοματισμοί σε φώτα και καθαριστήρες και κάποιες διαφορές στα τεχνικά όπως αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός και απλά πίσω για το 1.6 έναντι απλών δίσκων και ταμπούρων για το 1.4, 2.8 στροφές για το τιμόνι του 1.6 έναντι 3.2 του 1400 που δίνουν στο 1.6 το κάτι παραπάνω. Σε κατανάλωση δε νομίζω να διαφέρουν και πολύ ενώ τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα είναι τα ίδια.
Τελικά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση η επιλογή αυτοκινήτου....αλλά αρκετά ευχάριστη!
-
Πάντως αν δε σε νοιάζει ιδιαίτερα και το οικονομίκο πάρε το 1600άρι...τα 75άλογα είναι λίγα και εγώ το έχω μετανοιώσει αφού η διαφορά αυτού που πείρα με το 1600άρι είναι 2000ευρώ και έχεις πολλά παραπάνω.
Το ίδιο κιβώτιο έχει και το 1.4 senso και το 1.6 senso. Είναι πάντως και τα 2 αυτοκίνητα που θές παιχνιδάκια κατα κάποιο τρόπο με το σειριακό τους κιβώτιο. Πολύ άνετα για την πόλη, όχι τόσο για να ευχαριστηθείς την οδήγηση... -
Αυστηρά μεταξύ αυτών των δύο μόνο, θα πήγαινα για το citroen
-
Το κιβώτιο είναι πράγματι αργό, αλλά μέσα στην πόλη δεν σου χρειάζεται παραπάνω! Μπορώ να πω (το 1.6) ότι είναι γρήγορο και κινήσαι πολύ σβέλτα, αφήνοντας τους γύρω σου να σέρνωνται! Προσωπικά μ'άρεσε σαν πρώτη ιδέα!
-
C2 1.6 vtr και ξερο ψωμι .
Το κιβωτιο δεν εχει καμια σχεση με το 1.4 η το for2 (αλλη χαρτογραφηση)
Γεια χαρα -
C2 1.6 κι εγώ. Σκέψου κι αυτά:
-Στο 90% των θέσεων που μπαίνει το Smart θα μπεί και το C2 (δεν μιλάμε για κάθετο παρκάρισμα, έτσι?)
-Θα χρειαστεί κάποια φορά να μπει κι ένα τρίτο άτομο, το αποκλείεις εντελώς;
-Αν βγείς σε δρόμο όπως Συγγρού, Αττική, Βουλιαγμένης (πόλη είναι κι αυτά), δεν υπάρχει σύγκριση κατά την γνώμη μου
-Σε περίπτωση (χτύπα ξύλο!) ατυχήματος, δεν θα ήθελα να είμαι μέσα σ'ένα Smart, εσύ;
Καλό ψάξιμο (τυχερέ ) -
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Αυστηρά μεταξύ αυτών των δύο μόνο, θα πήγαινα για το citroenΑν δεν ήταν δηλαδή μόνο αυτά τα 2.... ποιό θα διάλεγες; (με δεδομένες τις προτιμήσεις μου περί μεγέθους κλπ κλπ που αναφέρω στην αρχή)
2PKATV: Αυτά που αναφέρεις αποτελούν τη σημαντικότερη αιτία που κοιτάω και αλλού....αλλιώς θα είχα πάρει το smart. Δυστυχώς συμφωνούμε....
F15: Είναι σίγουρο αυτό με τη χαρτογράφηση; Ρίξε μια ματιά και στα π.μ. σου
Citroen C2 1.6 VTR Sensodrive (ή μήπως ..... Smart Fortwo;;)