Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Αλλά το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχουν πίστες, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ τις κόντρες και τα 210 και 300 χιλιόμετρα στις εθνικές οδούς!
Ποιός μίλησε για νομιμοποίηση, είτε πραγματική (δια νόμου) είτε ηθική (στη συνείδηση των λοιπών). Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Οποιος κάνει κόντρες, και όποιος τρέχει με 200, ξέρει (διότι αν δεν ξέρει μιλάμε για τελείως UFO) πως αυτό που κάνει είναι με τον έναν ή άλλο τρόπο φάουλ και εν δυνάμει επικίνδυνο. Το κάνει όμως διότι έχει κάποιο διαφορετικό σύστημα αξιολόγησης της περίστασης και του κινδύνου από άλλους, οι οποίοι δεν αποκτούν εξ΄ αυτού του γεγονότος το δικαίωμα να τον λοιδωρούν και να τον κατακεραυνώνουν.
Φίλε και συνωνόματε nass... Το πόσο ελάχιστη είναι η πιθανότητα του σκύλου στο δρόμο, θα σου το δείξω σε 3-4 μέρες, που θα κάνω μία βόλτα προς Σκαλάνι, σε μία απόσταση μικρότερη από 2 χιλιόμετρα, θα σου φωτογραφίσω και θα σου στείλω 4 κουφάρια από σκύλους στην άκρη του δρόμου... Μόνο να το θυμηθώ να πάρω την μηχανή μαζί μου...
Για ξαναδιάβασε προσεκτικά... Είπα εγώ πως είναι ελάχιστη η πιθανότητα του σκύλου ? Οχι βέβαια, αυτό που είπα είναι πως την πιθανότητα του σκύλου, καθώς και τη δυνατότητά σου να τον αποφύγεις χωρίς απώλειες την αξιολογείς και ανάλογα προχωράς ή κάνεις πίσω. Και αυτό αποτελεί μέρος της οδηγικής παιδείας και εμπειρίας του καθενός.
Εν ολίγοις, στην οδήγηση υπάρχει πάντοτε ένα ποσοστό κινδύνου και το πόσο αποδεκτό είναι αυτό το καθορίζει ο ίδιος ο οδηγός και όχι ο κοινωνικός περίγυρος (πχ. η κατακραυγή στο Forum) ή, αν θέλεις, και ο νόμος. Εν ολίγοις, ο καθένας βάζει αναγκαστικά τα όρια στον εαυτό του (μη μου πεις πχ. πως εσύ πας πάντα με το όριο ταχύτητας... Οταν το παραβαίνεις λοιπόν κάνεις ακριβώς αυτό που λέω. Χώρια που και να πηγαίνεις με το όριο δεν σου εγγυάται την επιβίωσή σου στους δρόμους).