-
Ο χρήστης tom27 έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα!
Το πρόβλημα δεν έχει εντοπιστεί ακόμα (από το πρώτο τρίμηνο της αγοράς του), εστιάζουν στην **ηλεκτρική οροφή **αλλά χωρείς αποτέλεσμα.
Απέτισα αντικατάσταση αυτοκινήτου οπού και απορρίφθηκε,και μου κάνουν αντιπρότασης σαφώς μη συμφέρουσες δλδ να μου δώσουν κάποιο παλιότερο μεγαλύτερου κυβισμού με περισσότερα χλμ και να τους δώσω κ 5000ε!Όσο για την εταιρία κατασκευής και την αντιπροσωπία δεν θέλω να αναφερθώ ακόμα για ευνόητους λόγους.
Ξέρει κάποιος να μου πει αν κινηθώ νομικά τι μπορώ να επιδιώξω και τι θα κερδίσω?
Όταν λές ηλεκτρική οροφή μιλάς για κοινή ηλιοροφή ή για αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή δηλαδή για κάμπριο;
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δε μπορω να καταλαβω γιατι δε μας λες τι αμαξι εχεις.Off topic:
Δεν ξερω γιατι, αλλα δεν ειμαι κι ο μονος απο οτι φανηκε, αλλα το μυαλο μου παει σε VW (ή κατι γερμανικο).
Σαν γενικη παρατηρηση αυτη, εχω δει πολλα ατομα που εχουν VW να λενε ποσο τελεια ειναι τα αυτοκινητα τους κι ολα τα σχετικα και να αποκρυπτουν ολες τις βλαβες που τυχον τους εχουν βγαλει για να μην βγει απο μεσα τους η εννοια των 'ατσαλακωτων' αυτοκινητων σε σχεση με τα γαλλικα και τα ιταλικα (κυριως).Γι αυτο ρωτησα κι εγω τι αμαξι ειναι...
On topic:
Δεν πιστευω οτι και νομικα να κινηθεις πλεον εχεις πολλες ελπιδες... Αυτα τα πραγματα συνηθως γινονται εκεινη την στιγμη. Ή τα κανεις ή μπα... -
Φυσικά ένας δικηγόρος θα σε καθοδηγήσει...
Πριν όμως φτάσεις εκεί καλό θα είναι να επικοινωνήσεις εσύ ο ίδιος με την κατασκευάστρια εταιρεία και όχι με την αντιπροσωπία εδώ.
Δηλαδή...
Στείλε ένα e-mail στην εταιρεία με όλο το ιστορικό της ταλαιπωρίας σου αναλυτικότατο.
Γράψε όλες τις ημερομηνίες που επισκέφτηκες το service. Θυμήσου ονόματα των υπευθύνων που μίλησες και τί σου είπαν.
Τόνισε ότι έχεις υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία. Οτι έχεις χάσει το 'πιστεύω' σου για την εν λόγω εταιρεία.
Επίσης 'απαιτησε' την αντικατάσταση του αυτοκινήτου σου. Ειτε με ένα καινούριο που θα δώσεις κάποια διαφορά βεβαίως είτε με κάποιο μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση. Ειτε απλά ζήτα να σου αγοράσουν το αυτοκίνητο κανοντας σου κάποια πρόταση πριν παραθέσεις εσύ την δική σου. Φυσικά ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεσαι καμία εκ νέου επίσκεψη πλέον σε service κλπ.
Τέλος προσδιόρισε τους ένα χρονικό περιθώριο για να σου απαντήσουν εγγραφως.
Το mail αυτό αν θέλεις κοινοποίησε το και στην αντιπροσωπεία εδώ.
Αν δεν σου απαντήσει κάποιος μέσα στο χρονικό περιθώριο που θα έχεις θέσει τότε προώθησε ξανά το μήνυμα σου προς όλους εκφράζοντας την δυσαρέσκεια σου και εξηγώντας τους ότι θα αναγκαστείς να απευθυνθείς στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως Υπ. Ανάπτυξης (υπηρεσία καταναλωτή) ή στο E.C.C. (European Consumer Center) κλπ κλπ...Ειμαι σίγουρη ότι κάτι θα γίνει. Κάποιος θα σε προσεγγίσει και σίγουρα θα σου προτείνουν κάποια λύση.
Καλή επιτυχία.
-
Kαι εγώ νομίζω ότι για λογους σεβασμού στους υπόλοιπους του forum, πρέπει να αναφέρεται το προβληματικό μοντέλο. Εξάλλου δεν παρατίθενται ούτε χρειάζεται να παρατεθούν προσωπικά ευαίσθητα στοιχεία, δηλ.από ποιό κατάστημα/dealer αγοράστηκε, πότε ακριβώς κλπ. που θα μπορουσαν να σε ταυτοποιήσουν.
Τι νόημα έχει να αναφερόμαστε γενικώς και αορίστως για ένα κάποιο αυτοκίνητο που μπάζει νερά?? Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.
Όσο για πραγματικά ελαττώματα κινητού αντικειμένου (συμπεριλαμβανομένου αυτοκινήτου) δεν μπορείς να διεκδικήσεις αναστροφή πώλησης ή μείωση τιμήματος πέραν της διετίας. Εχεις μόνον τα δικαιώματα που απορρέουν από την εγγύηση. Αν το αμάξι ήδη βγήκε από την εγγύηση (γερμανικό/γαλλικό?) κλάφτα... -
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Όσο για πραγματικά ελαττώματα κινητού αντικειμένου (συμπεριλαμβανομένου αυτοκινήτου) δεν μπορείς να διεκδικήσεις αναστροφή πώλησης ή μείωση τιμήματος πέραν της διετίας. Εχεις μόνον τα δικαιώματα που απορρέουν από την εγγύηση. Αν το αμάξι ήδη βγήκε από την εγγύηση (γερμανικό/γαλλικό?) κλάφτα...
Σωστή παρατήρηση. Κι εγώ τώρα πρόσεξα ότι έχουν περάσει ήδη 3 χρόνια...
-
H νομοθεσία , βασει και της Ευρωπαικης Οδηγίας η οποία έχει ενσωματωθεί , λέει οτι μέχρι και 5 χρόνια έχες δικαιωμα να διεκδικήσεις τα διακειωματα σου όσο αφορά ελλατωματικό προιόν. Από την στιγμή που το αμάξι έχεις πρόβλημα , και φαίνεται και στα αρχεία του ημερολογίου επίσκεψης στην αντιπροσωπεία, μπορείς άνετα να το κυνηγήσεις. Βέββαια είναι ταλαιπωρεία αλλα 33κ ευρώ δεν ειναι και λίγο πράγμα....
-
Ευχαριστώ πολύ, είναι κάτι που δεν γνώριζα μου έδωσες μια ανάσα!
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
H νομοθεσία , βασει και της Ευρωπαικης Οδηγίας η οποία έχει ενσωματωθεί , λέει οτι μέχρι και 5 χρόνια έχες δικαιωμα να διεκδικήσεις τα διακειωματα σου όσο αφορά ελλατωματικό προιόν. Από την στιγμή που το αμάξι έχεις πρόβλημα , και φαίνεται και στα αρχεία του ημερολογίου επίσκεψης στην αντιπροσωπεία, μπορείς άνετα να το κυνηγήσεις. Βέββαια είναι ταλαιπωρεία αλλα 33κ ευρώ δεν ειναι και λίγο πράγμα....Noμιζω ότι κάνεις λάθος. Δύο χρόνια είναι. Αν έχεις άλλα στοιχεία, μπορείς να τα παραθέσεις;;
-
Δυστυχώς, νομίζω ότι ο συμφορουμίτης άργησε πολύ να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημά του. Σχετικά με την αναστροφή πώλησης, κι εγώ νομίζω ότι είναι δυνατή μόνο τα δύο πρώτα χρόνια. Υπάρχει και περσινή σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου.
Γενικότερα ο συμφορουμίτης μπορεί να βρει αρκετά χρήσιμα στοιχεία στο viewtopic.php?f=5&t=5898 Αν μπορεί κάποιος μοδεράτορας να συγχωνεύσει τα θέματα, ακόμα καλύτερα
Επίσης, υπάρχει και το viewtopic.php?f=5&t=39111
EDIT: Το κείμενο της σχετικής απόφασης του Αρείου Πάγου: http://www.areiospagos.gr/nomologia/apo ... f=147_2010
(Βέβαια, ο Άρειος Πάγος ασχολήθηκε με υπόθεση που εκδικάστηκε πρωτοδίκως το 2002. Δεν αποκλείεται να έχουν αλλάξει από τότε τα χρονικά περιθώρια.)
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
H νομοθεσία , βασει και της Ευρωπαικης Οδηγίας η οποία έχει ενσωματωθεί , λέει οτι μέχρι και 5 χρόνια έχες δικαιωμα να διεκδικήσεις τα διακειωματα σου όσο αφορά ελλατωματικό προιόν. Από την στιγμή που το αμάξι έχεις πρόβλημα , και φαίνεται και στα αρχεία του ημερολογίου επίσκεψης στην αντιπροσωπεία, μπορείς άνετα να το κυνηγήσεις. Βέββαια είναι ταλαιπωρεία αλλα 33κ ευρώ δεν ειναι και λίγο πράγμα....
Noμιζω ότι κάνεις λάθος. Δύο χρόνια είναι. Αν έχεις άλλα στοιχεία, μπορείς να τα παραθέσεις;;
Δυο χρόνια είναι η εγγύηση αλλα μεχρι 5 χρόνια μπορεις να κυνηγήσεις για προιόν το οποίο ήταν ελλατωματικό από το εργοστάσιο όπως είναι η περίπτωση του φίλου . Μια μικρη αναζήτηση στο γοογλη ή απλά πάρε στο Εκποιζω να σου πουν τι μπορεις να κάνεις.
Για διάβασμα εδω...
http://europa.eu/legislation_summaries/ ... 022_el.htm
Αναθεώρηση ....
- Οι αξιώσεις κατά του παραγωγού για ζημίες παραγράφονται μετά τριετία αφότου ο ζημιωθείς πληροφορήθηκε ή όφειλε να πληροφορηθεί τη ζημία, το ελάττωμα και την ταυτότητα του παραγωγού. Μετά δεκαετία από την κυκλοφορία του συγκεκριμένου προϊόντος επέρχεται απόσβεση των δικαιωμάτων του ζημιωθέντος κατά του παραγωγού.
Σελίδα 22 απο το παρακάτω....
http://www.efpolis.gr/el/library2.html? ... tdown&id=8http://www.efpolis.gr/el/diasfalisi-oik ... iseis.html
Αρα εχεις 3 χρόνια απο την ώρα που πληροφορήθηκες οτι ειναι ελλατωματικό το όχημα σου....
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
...Γενικότερα ο συμφορουμίτης μπορεί να βρει αρκετά χρήσιμα στοιχεία στο viewtopic.php?f=5&t=5898 Αν μπορεί κάποιος μοδεράτορας να συγχωνεύσει τα θέματα, ακόμα καλύτεραΈγινε η συγχώνευση.[mod]
-
telika file m ti ekanes me to thema soy..?egw mia apo ta idia trexw me tin antiprosopia..apadise m sos
-
Ο χρήστης sampson έγραψε:
telika file m ti ekanes me to thema soy..?egw mia apo ta idia trexw me tin antiprosopia..apadise m sosΓραφε με ελληνικους χαρακτηρες και οχι με greeklish[mod]
-
οκ..τελικα τι εγεινε με το θεμα?τι διεκδικισες?
τι συμφονια εκανες? -
Ο χρήστης sampson έγραψε:
τι συμφονια εκανες?γάμα το ! συνεχισε με greeklish!!
-
-
Ο χρήστης nteminio έγραψε:
τι συμφονια εκανες?γάμα το ! συνεχισε με greeklish!!
ΧαχαχΧαχα
-
ok χαχαχαχα καμια απαντηση ομως?
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Δικαιουμαι αντικατασταση αυτοκινητου;
Μπαααααα
Mετα τα δυο χρονια, μονο δια της δικαστικης οδου. Ειναι καλα ψαγμενοι, και πολλες φορες δασκαλεμενοι , για αυτο να προσεχεις την καθε λεπτομερεια τους. Μεχρι και παραποιησεις στις ημερομηνιες των επισκευων, ολα για την αποφυγη των ευθυνων , μα ολα. Α και καλλως ηρθες στο κλαμπ των γκιαουριδων χωρις προστασια απεναντι τους. Στην greece ζεις , προσγειωσου, που θες και αντικατασταση -
σε ευχαριστω πολυ....
-
Επαναφέρω το νήμα για να κάνω την εξής ερώτηση. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το αυτοκίνητο αντικατάστασης για ότι διαδρομή θέλω; Δλδ ότι θα έκανα στην ζωή μου, ή υπάρχουν περιορισμοί; Μήπως πάει ανάλογα με την συννενόηση που γίνεται μεταξύ πελάτη και εταιρίας ή είναι κάτι φιξ;
Δικαιουμαι αντικατασταση αυτοκινητου; (και ξανά από σελ3)